supergoga Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 (edited) [FONT=Calibri]Bilbo to mały puchaty psiak w typie pekińczyka – błąkał się po jednym z dworców kolejowych w woj. Wielkopolskim. Był sam – zmęczony, skołtuniony, brudny.[/FONT] [FONT=Calibri]Miał szczęście, że trafił na zwierzoluba – i po podroży pociągiem do Poznania – znalazł się pod opieką Fundacji Animalia. Zaczął swój pobyt w naszym mieście od zakładu groomerskiego – gdzie został ostrzyżony, pozbawiony kołtunów, wyszczotkowany. Teraz mieszka w hotelu dla psów i czeka na dom. Jest łagodny, spokojny, nie szczekliwy. Natomiast to Gadula – często pomrukuje i opowiada po swojemu – może historię swej psie niedoli.[/FONT] [FONT=Calibri]Bilbo jest bardzo charakterystycznym pieskiem – nie ma jednego oka. Nie wiemy, w jaki sposób je stracił. Ma niewielki przodozgryz i bardzo ładne ząbki. Przypuszczamy że może mieć około 3 lat. Nie tracimy nadziei, że właściciel go szuka, że ucieszy się iż pies trafił pod dobra opiekę. Jednak na wszelki wypadek zaczniemy niebawem szukać dla niego nowego domu.[/FONT] [FONT=Calibri]To kilka zdjęć – z wizyty Bilba u mnie… nie mogłam się powstrzymać, aby ich nie zrobić, zwłaszcza jak zapadł w sen na kanapie i nic mu nie przeszkadzało. [/FONT] [FONT=Calibri] [/FONT] [FONT=Calibri] [/FONT] Edited February 7, 2013 by supergoga
Ajula Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 jak się zgubił, to chyba już dawno, skoro był taki skudlony :(
izabelka_70 Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 ja dodam tylko, że chłopak ma chipa, ale niestety nie jest on zarejestrowany w żadnej bazie :(
supergoga Posted February 6, 2013 Author Posted February 6, 2013 Ale nie jest chudy - więc nie wiadomo. MOże niezadbany. Do tego pogoda - sporo skołtunionych psiakow. Ale na razie nikt nie szuka.
Ajula Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 izabelka_70 napisał(a):ja dodam tylko, że chłopak ma chipa, ale niestety nie jest on zarejestrowany w żadnej bazie :( serio? ciekawe... a w jakiej miejscowości znaleziony? może trzeba zadzwonić do weta/wetów w tej miejscowości - może skojarzą psa? skoro czipowany, to musiał do weta chodzić może jakiś wet będzie wiedział, czyj pies, bo w sumie charakterystyczny jest
Ajula Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 supergoga napisał(a):Ale nie jest chudy - więc nie wiadomo. MOże niezadbany. Do tego pogoda - sporo skołtunionych psiakow. Ale na razie nikt nie szuka. masz rację, obejrzałam dokładniej zdjęcia, na chudego nie wygląda
supergoga Posted February 6, 2013 Author Posted February 6, 2013 Do weta zgloszony - nie kojarzy nikt tego psa. Do schroniska podleglego dzwonilam, nikt nie zgłaszal zagnięcia i nie znaleźli także po czipie w bazie. Będa jeszcze ogłoszenia. Strasznie fajny pies.
Ajula Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 supergoga napisał(a):Do weta zgloszony - nie kojarzy nikt tego psa. Do schroniska podleglego dzwonilam, nikt nie zgłaszal zagnięcia i nie znaleźli także po czipie w bazie. Będa jeszcze ogłoszenia. Strasznie fajny pies. Ty jesteś niemożliwa :loveu: tyle roboty już odwaliłaś a właśnie miałam zaproponować, że podaj miejscowość, to ja jutro podzwonię
Ajula Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 przeglądałam dziś ogłoszenia o zaginionych pekińczykach, ale znalazłam jednego rudego, który nie widzi na jedno oko, ale to nie ten
supergoga Posted February 7, 2013 Author Posted February 7, 2013 Fajny, miły, spokojny o delikatny. Typowa przytulanka.
Fundacja Sos Animals Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 Nie rozumiem jak można "zagubić" takie słodkie maleństwo. Pewno Państwu przeszkadzał piesek bez jednego oka to go wyrzucili eh....
kizimizi Posted February 8, 2013 Posted February 8, 2013 szukam kogos na wizyte pa w Poznaniu w okolicach Wilda - mam nadzieje ze nie pomylilam.
Jara Posted February 9, 2013 Posted February 9, 2013 Moge mu zrobić kilka ogłoszeń, ale numer telefonu i maila potrzeba do kogoś odpowiedzialnego za psa.
supergoga Posted February 9, 2013 Author Posted February 9, 2013 Dziekuję pieknie - wyslałamPW z namiarami
izabelka_70 Posted February 10, 2013 Posted February 10, 2013 Bilbo jest super!!! grzeczny, lubi inne psy bardzo towarzyski :)
Ajula Posted February 10, 2013 Posted February 10, 2013 jaka postawa wystawowa :) patrzyliście, czy nie ma tatuażu?
supergoga Posted February 10, 2013 Author Posted February 10, 2013 No superowy pekin. KOmu komu ślicznotka.
supergoga Posted February 10, 2013 Author Posted February 10, 2013 [quote name='izabelka_70']Bilbo jest super!!! grzeczny, lubi inne psy bardzo towarzyski :) Iza przyślij mi mailem kilka takich fotek Bilba - ale nie w miksie tylko osobno.
snuszak Posted February 10, 2013 Posted February 10, 2013 no po zrobieniu wypas psiak :) wygląda rewelacyjnie!
ania z poznania Posted February 11, 2013 Posted February 11, 2013 Słuchajcie, nie wiem czy jakaś pseudo się zlikwidowała czy jaki piernik, ale do Mosiny w ciągu ostatnich dwóch miesięcy podrzucone zostały trzy pekińczyki! Dwie sunie, starsza i młodsza i pies :shake:
supergoga Posted February 14, 2013 Author Posted February 14, 2013 Nie mogę zrozumieć, ani jednego pytania o Bilbo - a on jest rewelacyjny - grzeczny, łagodny, kochany - nie klopotliwy. Brak oka w niczym mu nie przeszkadza. Dlaczego ludzie biją się o czasem problematyczne rasy, a nikt nawet nie zapyta o kochanego i naprawdę pieknego Bilbo
snuszak Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 ja byłam pewna, że już chętni są, a tu takie rozczarowania, a na plaskatych juz jest może ogłoszony?
supergoga Posted February 14, 2013 Author Posted February 14, 2013 We wtorek jedzie do Kasi dl Azylu plaskatych. Amialam nadzieję, że znajdzie dom u nas.
Recommended Posts