Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[FONT=Calibri]Bilbo to mały puchaty psiak w typie pekińczyka – błąkał się po jednym z dworców kolejowych w woj. Wielkopolskim. Był sam – zmęczony, skołtuniony, brudny.[/FONT]
[FONT=Calibri]Miał szczęście, że trafił na zwierzoluba – i po podroży pociągiem do Poznania – znalazł się pod opieką Fundacji Animalia. Zaczął swój pobyt w naszym mieście od zakładu groomerskiego – gdzie został ostrzyżony, pozbawiony kołtunów, wyszczotkowany. Teraz mieszka w hotelu dla psów i czeka na dom. Jest łagodny, spokojny, nie szczekliwy. Natomiast to Gadula – często pomrukuje i opowiada po swojemu – może historię swej psie niedoli.[/FONT]
[FONT=Calibri]Bilbo jest bardzo charakterystycznym pieskiem – nie ma jednego oka. Nie wiemy, w jaki sposób je stracił. Ma niewielki przodozgryz i bardzo ładne ząbki. Przypuszczamy że może mieć około 3 lat. Nie tracimy nadziei, że właściciel go szuka, że ucieszy się iż pies trafił pod dobra opiekę. Jednak na wszelki wypadek zaczniemy niebawem szukać dla niego nowego domu.[/FONT]
[FONT=Calibri]To kilka zdjęć – z wizyty Bilba u mnie… nie mogłam się powstrzymać, aby ich nie zrobić, zwłaszcza jak zapadł w sen na kanapie i nic mu nie przeszkadzało. [/FONT]
[FONT=Calibri]
[/FONT]
[FONT=Calibri]

[/FONT]

Edited by supergoga
Posted

izabelka_70 napisał(a):
ja dodam tylko, że chłopak ma chipa, ale niestety nie jest on zarejestrowany w żadnej bazie :(

serio? ciekawe...
a w jakiej miejscowości znaleziony?
może trzeba zadzwonić do weta/wetów w tej miejscowości - może skojarzą psa? skoro czipowany, to musiał do weta chodzić

może jakiś wet będzie wiedział, czyj pies, bo w sumie charakterystyczny jest

Posted

supergoga napisał(a):
Ale nie jest chudy - więc nie wiadomo. MOże niezadbany. Do tego pogoda - sporo skołtunionych psiakow. Ale na razie nikt nie szuka.

masz rację, obejrzałam dokładniej zdjęcia, na chudego nie wygląda

Posted

Do weta zgloszony - nie kojarzy nikt tego psa. Do schroniska podleglego dzwonilam, nikt nie zgłaszal zagnięcia i nie znaleźli także po czipie w bazie. Będa jeszcze ogłoszenia. Strasznie fajny pies.

Posted

supergoga napisał(a):
Do weta zgloszony - nie kojarzy nikt tego psa. Do schroniska podleglego dzwonilam, nikt nie zgłaszal zagnięcia i nie znaleźli także po czipie w bazie. Będa jeszcze ogłoszenia. Strasznie fajny pies.

Ty jesteś niemożliwa :loveu: tyle roboty już odwaliłaś
a właśnie miałam zaproponować, że podaj miejscowość, to ja jutro podzwonię

Posted

[quote name='izabelka_70']Bilbo jest super!!! grzeczny, lubi inne psy bardzo towarzyski :)

Iza przyślij mi mailem kilka takich fotek Bilba - ale nie w miksie tylko osobno.

Posted

Nie mogę zrozumieć, ani jednego pytania o Bilbo - a on jest rewelacyjny - grzeczny, łagodny, kochany - nie klopotliwy. Brak oka w niczym mu nie przeszkadza. Dlaczego ludzie biją się o czasem problematyczne rasy, a nikt nawet nie zapyta o kochanego i naprawdę pieknego Bilbo

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...