tobciu Posted April 16, 2022 Posted April 16, 2022 Dzień dobry. Życzę Wam spokojnego świątecznego czasu. Doceńmy, że go mamy. Pani Emilka posprzątała w środę u Pana Mariana. A przed świętami miała zapalić jeszcze wkłady kolejowe i postawić kwiatka. Uzupełniam uaktualnione rozliczenie. KLIK. Gdyby link nie działał - post rozliczeniowy jest na stronie 79 wątku. Quote
KrystynaS Posted April 16, 2022 Posted April 16, 2022 Spokoju w sercu i w głowie, spokoju wokół nas. Zdrowia, wzajemnej życzliwości i wiary w lepsze jutro. Wielkanoc to czas nadziei i otuchy, czas odradzania Quote
tobciu Posted September 27, 2022 Posted September 27, 2022 Dzień dobry. Zbieram się od 12/09 by napisać i dopiero dotarłam. 🙂 12.09 miałby Pan Marian urodziny. Pani Emilka posprzątała "u Niego" właśnie tego dnia. I zapaliła wkłady. Uzupełniam uaktualnione rozliczenie. KLIK. Gdyby link nie działał - post rozliczeniowy jest na stronie 79 wątku. Quote
jola&tina Posted September 27, 2022 Posted September 27, 2022 Tobciu, dziękuję. Dzięki Tobie i my pamiętamy. Quote
KrystynaS Posted September 27, 2022 Posted September 27, 2022 Dnia 27.09.2022 o 22:03, jola&tina napisał: Tobciu, dziękuję. Dzięki Tobie i my pamiętamy. Tak, dziękuję tobciu Quote
tobciu Posted November 9, 2022 Posted November 9, 2022 Dzień dobry. Na 01 Listopada u Pana Mariana było posprzątane i światełko zaświecone. Nie mam tylko kiedy zdjęcia wstawić. Postaram się jutro. 1 Quote
tobciu Posted November 28, 2022 Posted November 28, 2022 Dnia 9.11.2022 o 21:37, tobciu napisał: Dzień dobry. Na 01 Listopada u Pana Mariana było posprzątane i światełko zaświecone. Nie mam tylko kiedy zdjęcia wstawić. Postaram się jutro. Dzień dobry, i zeszło mi trochę nim zdjęcia wstawiam z posprzątania na 1 Listopada. A jutro 29.11 - 5 lat od kiedy nie ma z nami Pana Mariana. A my nadal pamiętamy o Reksie i Panu Marianie. Dziękuję Wam pięknie za to. Uzupełniam uaktualnione rozliczenie. KLIK. Gdyby link nie działał - post rozliczeniowy jest na stronie 79 wątku. 1 Quote
KrystynaS Posted November 28, 2022 Posted November 28, 2022 Dnia 28.11.2022 o 12:56, tobciu napisał: A jutro 29.11 - 5 lat od kiedy nie ma z nami Pana Mariana. Już 5 lat ... Ty tobciu pamiętasz, my wspominamy dzięki Tobie Tobciu czy mogę przesłać trochę pieniędzy na dalszą opiekę nad grobem Pana Mariana (konto bez zmian?) Quote
tobciu Posted December 6, 2022 Posted December 6, 2022 Dnia 28.11.2022 o 22:51, KrystynaS napisał: Tobciu czy mogę przesłać trochę pieniędzy na dalszą opiekę nad grobem Pana Mariana (konto bez zmian?) Nim zdążyłam odpowiedzieć - już mnie ubiegłaś. 🙂 Dziękuję. 🙂 Quote
tobciu Posted January 2, 2023 Posted January 2, 2023 Dzień dobry w 2023. Oby był to dla Was dobry, sprzyjający rok. 22.12 Pani Emilka posprzątała u Pana Mariana. Uzupełniam uaktualnione rozliczenie. KLIK. Gdyby link nie działał - post rozliczeniowy jest na stronie 79 wątku. Widzę, że podstawka z Reksem jest na grobie z tyłu, po lewej stronie. To grób rodziców Pana Mariana. Ktoś kto go dogląda pewnie przestawił. Poproszę Cudak, by gdy będzie na cmentarzu, przestawiła podstawkę na swoje miejsce - na miejsce przy Panu Marianie. Quote
tobciu Posted January 9, 2023 Posted January 9, 2023 Dzień dobry, odnośnie mojego powyższego postu: "Widzę, że podstawka z Reksem jest na grobie z tyłu, po lewej stronie. To grób rodziców Pana Mariana. Ktoś kto go dogląda pewnie przestawił. Poproszę Cudak, by gdy będzie na cmentarzu, przestawiła podstawkę na swoje miejsce - na miejsce przy Panu Marianie." Fałszywa myśl, Cudak była, i to co wzięłam za podstawę z Reksem na grobie rodziców - to po prostu taki znicz z ozdobą. Czyli albo ktoś naszą Reksową podstawkę przywłaszczył, albo się zniszczyła i została wyrzucona. Trudno. Quote
tobciu Posted July 24, 2023 Posted July 24, 2023 Dzień dobry Wam, Dawno nie pisałam. Uzupełniam rozliczenie. KLIK. Gdyby link nie działał - post rozliczeniowy jest na stronie 79 wątku. O Panu Marianie i Reksie pamiętamy. W czerwcu Cudak (vel Tosia&Lesio) ogarnęła u Pana Mariana. A w lipcu Pani Emilka. Za co bardzo, bardzo dziewczynom dziękuję. Pani Emilka ma możliwość zorganizowania postawienia nagrobka Panu Marianowi z elementów odzyskanych z innych nagrobków. Koszt takiego nagrobka byłby około 2000 zł. Nieśmiało zapytuję - czy myślicie, że byłaby szansa byśmy nazbierały wspólnymi siłami na nagrobek? Jakiś czas by to oczywiście potrwało nim się by kwota uzbierała. A może teraz na razie wymienić Panu tą skrzynię na nową? Pani Emilka mówi, że już skrzynia zbutwiała i spróchniała. Na tą chwilę w skarbonce jest 176,20 zł. Co Wy na to? Quote
mdk8 Posted July 24, 2023 Posted July 24, 2023 Dnia 24.07.2023 o 19:12, tobciu napisał: Pani Emilka ma możliwość zorganizowania postawienia nagrobka Panu Marianowi z elementów odzyskanych z innych nagrobków. Koszt takiego nagrobka byłby około 2000 zł. Nieśmiało zapytuję - czy myślicie, że byłaby szansa byśmy nazbierały wspólnymi siłami na nagrobek? Jakiś czas by to oczywiście potrwało nim się by kwota uzbierała. Jestem na tak. Możemy spróbować uzbierać . Quote
KrystynaS Posted July 24, 2023 Posted July 24, 2023 Dnia 24.07.2023 o 19:12, tobciu napisał: Pani Emilka ma możliwość zorganizowania postawienia nagrobka Panu Marianowi z elementów odzyskanych z innych nagrobków. Koszt takiego nagrobka byłby około 2000 zł. Nieśmiało zapytuję - czy myślicie, że byłaby szansa byśmy nazbierały wspólnymi siłami na nagrobek? Też jestem ZA. Spróbujmy uzbierać, oczywiście ja się dokładam. Tobciu a jak by wyglądał taki nagrobek? Czy to byłyby elementy z granitu odpowiednio skomponowane? Czy tylko jakieś nazwijmy to przypadkowe elementy złożone razem? Wiesz o co mi chodzi. Podpytaj P. Emilkę może będzie potrafiła coś więcej powiedzieć. Fajnie by było gdyby udało się postawić nagrobek. Kiedyś, niedawno, tak sobie o tym pomyślałam Quote
jola&tina Posted July 24, 2023 Posted July 24, 2023 Też jestem za. Deski wkrótce się rozpadną i z utrzymaniem porządku będzie kłopot. Quote
tobciu Posted August 3, 2023 Posted August 3, 2023 Dnia 24.07.2023 o 22:22, KrystynaS napisał: Też jestem ZA. Spróbujmy uzbierać, oczywiście ja się dokładam. Tobciu a jak by wyglądał taki nagrobek? Czy to byłyby elementy z granitu odpowiednio skomponowane? Czy tylko jakieś nazwijmy to przypadkowe elementy złożone razem? Wiesz o co mi chodzi. Podpytaj P. Emilkę może będzie potrafiła coś więcej powiedzieć. Fajnie by było gdyby udało się postawić nagrobek. Kiedyś, niedawno, tak sobie o tym pomyślałam Myślę, że byłby to nagrobek spójny, z innego nagrobka, a nie z kilku. 🙂 Ewentualnie, jeśli by to było lastriko, to one wszędzie takie same. Myślę to pytanie na czas, gdy bliżej kwoty będzie (a to raczej potrwa) - pan wtedy będzie wiedział jaki rodzaj materiału ma do dyspozycji i co to by mogło być. 1 Quote
tobciu Posted August 3, 2023 Posted August 3, 2023 A teraz bym się zapytała o koszt nowej drewnianej skrzyni. Jakby się udało, by stanęła do 12 września. Miałby pan Marian wówczas urodziny. 1 Quote
KrystynaS Posted August 3, 2023 Posted August 3, 2023 Tobciu w takim razie zrobię przelew z przeznaczeniem na nagrobek. Niech się zacznie zbierać Quote
tobciu Posted September 6, 2023 Posted September 6, 2023 Dzień dobry, uaktualniam rozliczenie. KLIK. Gdyby link nie działał - post rozliczeniowy jest na stronie 79 wątku. Dziękuję pięknie za wpłaty. 🙏❤️ Nim się nam skarbonka na pomnik napełni poprosiłam Panią Emilkę, by pomogła zorganizować na ten czas nową skrzynię. I mam dla Was piękny prezent od Pani Emilki. 🙂 Pozwoliła mi Pani zacytować wiadomość od Niej, co niniejszym czynię, by i Wam zrobiło się cieplej na sercu. 🙂 "Dzień dobry, obudowa będzie zamontowana u Pana Mariana. Dostanie ją w prezencie urodzinowym. 🙂" (przypominajka - 12.09 miałby Pan Marian urodziny). I jest. 🙂 Nowa skrzynia i nowy krzyż. 🙂 Pani Emilko, serdecznie dziękujemy Pani i Pani Bliskim. ❤️ Quote
mdk8 Posted September 6, 2023 Posted September 6, 2023 Bardzo dziękujemy Pani Emilko 🙂 W miarę możliwości będę przelewać na pomnik . Myślę , że jakoś uda nam się nazbierać. Quote
Recommended Posts