Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hej, cieszę się, że zaglądacie.

Pana Mariana znacie z moich opowieści, zdjęć. Część z Was pisała do Pana, a Pan Marian odpisywał. Patrycja96 była z Panem w kontakcie telefonicznym.

W długi majowy weekend przez przypadek, przerzucając kanały natrafiłam na film. Zatrzymałam się na chwilę, bo aktor Pan Wojciech Siemion, w tym filmie przypominał mi z zachowania i też z fizjonomii Pana Mariana. I tak obejrzałam cały film z tym uczuciem  - jejku.. jak Pan Marian.

Dzielę się z Wami zatem filmem, by przybliżyć Wam naszego Pana Mariana - Mieczysław Gawełek, to taki nasz Pan Marian.. prostolinijny, szczery, dobroduszny, proludzki i prozwierzęcy człowiek. 

WOLNA SOBOTA (1977) http://www.filmweb.pl/film/Wolna+sobota-1977-11759

Polecam. Kawałek tu :  

Cieszę się, że "wpadłam" na ten film, chętnie do niego wrócę, tak jakby do Pana Mariana.

Eh, no żal mi Go..

• 2 weeks later...
Posted

Zrobiłam 02/06 zamówienie dla Reksa, bezpośrednio do nowego domu.

Zadzwoniłam do Pani by zapytać czy przyjmie dla Reksa paczkę. U Reksa dobrze, przed upałem chroni się w swojej szopce. Popołudnie przychodzi na werandę, gdy już tam słońca nie ma.  

Zooplus 111884904, 02.06.2018 (1).jpg

Posted
33 minuty temu, Aga76 napisał:

Ostatnio bezpośrednio z kompa wrzucam, tylko wcześniej zmniejszam.

Dziękuję ! :-) Na najprostsze rozwiązania wpaść najtrudniej. :-D Uzupełniłam zdjęcia w ostatnich postach.

• 4 weeks later...
  • 2 months later...
Posted

Hej..

myślę, często o Panu Marianie.. gdy jestem w jakimś supermarkecie, myślę o zakupach dla Pana..

Ostatnie dni "chodził" mi Pan po głowie... i właśnie skojarzyłam... 12/09/2018 Pan Marian miałby urodziny...

W minioną niedzielę wracając z nad morza miałam myśl by zajechać do Stepnicy... ale za późno wyjechaliśmy, trzeba było już wracać szybko do domu.. i do Stepnicy nie zajechałam...

Panie Marianie... któregoś weekendu przyjadę zapalić Panu świeczkę... Brak Pana..

czerwony-znicz-cmentarz-swieto-zmarlych-dzien-wszy_28392040.jpg

• Like 1
  • 3 weeks later...
Posted

Reksowa Pani chyba zmieniła nr tel, bo smsy nie dochodzą. Poprosiłam Panią Ewę ze Stepnicy by zajrzała do Reksa.

Chciałabym zamówić puszki. Albo sama zawiozę. Któregoś weekendu w październiku, przed 1 listopada pojadę zaświecić Panu Marianowi od nas światełko.... :-( Eh... żal mi Go...

• 3 weeks later...
Posted

Hej, 

uzupełnię trochę informacji. 

W czerwcu Reks miał udar. Pani Natala zadzwoniła do mnie. Zawalczyła Pani o Reska. Pan Marian jeszcze na swojego piesia trochę poczeka. Reks jest pod kontrolą, dostaje leki. Trzyma się. 

Latem nie miałam z panią kontaktu, bo wymieniła telefon, nie mogła się ze mną skontaktować, ani ja z panią.

Pani Ewa dawała mi znać w sierpniu, że Reks na podwórku drepta, to byłam spokojna, że jest, że żyje.

Zamówiłam dla Reksa 07/10/18 jak poniżej. z Dostawą do Pani Ewy, która zawiozła Reksowi zamówienie i dała Pani Natalii numer do mnie. 

1500706690_Zooplus12064394407_10_2018.thumb.jpg.0e8c4c8b58c019fe462176b1f4fcd83f.jpg

Pani Natala zadzwoniła, zatem śpieszę dać Wam znać, że Reks się trzyma. W zeszłym tygodniu byli na kontroli. 

Zrobiłam zamówienie dziś 21/10/2018 dla Reksa, z dostawą bezpośrednio do niego.

197315571_Zooplus12160095521_10_2018.thumb.jpg.25ea969c8bf817badced52f4fe85bcae.jpg

Bardzo będę chciała pojechać w kolejny weekend, by zaświecić świeczkę Panu Marianowi.

Rozliczenie uzupełniłam.