Jump to content
Dogomania

*Pabianice* chudy,wycieńczony przymarznięty do ziemi - Fuks odszedł za TM [*]

Recommended Posts

• Replies 244
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

piechcia, nie wierzę, że lekki niedobór snu nadwyrężył twą urodę!

Kurczę, nigdy czegoś takiego nie miałam. Wszystkie moje psy (a miałam ich w swoim długim życiu sporo) budzą się do życia razem ze mną, tzn. gdy otwieram oko (nie powiem, o której godzinie, coby nie drażnić osób pracujących). A na spacerek grzecznie czekają, aż poranną kawkę dopiję - wiadomo, bez kawki nie ma spacerku. Betka i Mixer z kanap złażą, jak wracam z Werką - co będą po próżnicy na twardym w przedpokoju leżeć. No tak, ale ja ostatni spacer kończę ca 01.00. To chyba mam prawo pospać do 09.00.

Posted

Fuksio postanowił przespać Wielkanoc :) może faktycznie jest to jakiś sposób :) ostatnio nogi ma w gorszej kondycji :( ciężko mu sie podnosić z leżenia, czasem jak sie zawiesi to siedzi taki wpół rozjechany i nie może wstać, wtedy trzeba mu tyłek podnieść:( zapytam czy można dac mu większą dawkę przeciwbólową aby zobaczyć czy będzie efekt. Z jednej strony chciałabym aby juz było ciepło, mógłby gnaty wygrzewać na balkonie, ale z drugiej strony dla jego serca to męka :( tak źle i tak niedobrze. Jak zapytałam weta jak Fuks zniesie lato, to mi powiedział...najwięcej psów i ludzi starych umiera wiosną... Pocieszające ale szczere. Niech i tak będzie...byleby się nie męczył.
Serduszko ostatnio lepiej, nie dyszy, wyniki krwi znacznie lepiej, to teraz kości dają mu znak. On nie ma spokoju :(

Posted

co słychać? hmm a różnie... wczoraj np. bardzo dyszał i głośno oddychał, było siku w pokoju i bełcik :( ogólnie był strasznie lichy, ale na wieczornym spacerze suczka poprawiła jego nastrój i od razu latał jak młody motylek :) dziś zrobił mi dzień dziecka i zamiast wstać o 6 wstał o 9!! fajnie się spało ale poleciałam przerażona do drugiego pokoju sprawdzić czy zyje! a on wstał, przeciągnął gnaty i ziewnął sobie na cały głos :) taki nieokrzesany spojrzał na mnie z miną "to co?idziemy sie odlać?" :)
popołudniu byliśmy na godzinnym spacerku to teraz śpi, ale pewnie zaraz dziadu wstanie i zażyczy sobie spacerku.

Ostatnio kości go chyba bolą, bo jest niespokojny i dużym problemem jest dla niego wstawanie :( czasem trzeba podnieść mu zadzik:( ale pytałam weta i już nie może dostawać więcej przeciwbóli :(

Posted

jestem załamana :( Fuksowi wysiadła tylna łapa :( ma problem z chodzeniem po schodach go noszę:( kuleje. Jutro pojadę z nim do weta ale poważnie zastanawiam się nad jego dalszym losem:( bo jeśli to kolejne jakieś zmiany zwyrodnieniowe które nie miną to nie wiem co będzie dalej :( jemu jest potrzebny na cito dom z ogrodem, mieszkałby sobie w ogrodzie nie wadząc nikomu, nie miał by tych cholernych schodów :( na słonku by sie wygrzewał. Nie wyobrażam sobie rozstania z tym dziadem, ale trzymać na siłę go nie będę :(

Posted (edited)

[quote name='piechcia15']Fuksio postanowił przespać Wielkanoc :) może faktycznie jest to jakiś sposób :) ostatnio nogi ma w gorszej kondycji :( ciężko mu sie podnosić z leżenia, czasem jak sie zawiesi to siedzi taki wpół rozjechany i nie może wstać, wtedy trzeba mu tyłek podnieść:( zapytam czy można dac mu większą dawkę przeciwbólową aby zobaczyć czy będzie efekt. Z jednej strony chciałabym aby juz było ciepło, mógłby gnaty wygrzewać na balkonie, ale z drugiej strony dla jego serca to męka :( tak źle i tak niedobrze. Jak zapytałam weta jak Fuks zniesie lato, to mi powiedział...[B]najwięcej psów i ludzi starych umiera wiosną... [/B]Pocieszające ale szczere. Niech i tak będzie...byleby się nie męczył.
Serduszko ostatnio lepiej, nie dyszy, wyniki krwi znacznie lepiej, to teraz kości dają mu znak. On nie ma spokoju :([/QUOTE]

A ja, głupia, tak na wiosnę czekam! Trzymajmy się, Fuksie!

Edited by agata51
Posted

Mój Dino funkcjonuje dzięki trocoxilowi (też mieszkamy na pierwszym piętrze). Z tym, że nie wolno go podawać z innymi niesterydowymi przeciwzapalnymi, trzeba wtedy odczekać. Dodatkowo podaję mu osłonowo hepatial forte. Ale to jest dość drogie leczenie :(

Posted

on hepatiale bierze już 2 miesiąc bo miał rozwaloną wątrobę więc generalnie wszelkie leki przeciw bólowe i inne wspomagacze odpadają bo obciążają wątrobę :( Mam pokupowane Artrofos i HMB na odbudowę mięśni i wszyslko lezy bo kazali się wstrzymać. Dziś jedna noga tak mu zesztywniała że ujadał z bólu :( nie pojechałam dziś do weta bo nie wytrzymałam i dałam mu Pyralginę więc to byłoby bez sensu jechać. Jutro pojedziemy.

Posted

kochana nie poddawaj się. Każdy dzień u Ciebie to dla niego raj i malutka rekompensata krzywd jakich doznał od ludzi. Wspomogę psiaka pod koniec miesiąca. Może jakieś ćwiczenia poleci wet. które mogłabyś robić mu sama? Ja po operacji usunięcia stawu u mojego psiaka przez kilka tygodni z nim ćwiczyłam i jest ok. Trzymam kciuki bardzo mocno za Was oboje.

Posted

[quote name='dzodzo']cartrofen mam wyprobowany na mojej juz niezyjącej staruszce dobce, ostatni rok zycia, który spędzila u mnie była na zastrzykach z cartrofenu.Jak ja adoptowalam ze schronu to miala stawy w tragicznym stanie,w schronie twierdzili ze sie hmmm....zastała od siedzenia w boksie.....dlatego ma problemy z podnoszeniem sie.
Zamieszkala w przedpokoju na parterze bo nie byla w stanie wejsc na pietro domu i tak sobie przezyla jeszcze rok.Początkowo była na sterydach-metacamie ale skonczylo sie wewnętzrnym krwawieniem i transfuzja krwi,a Amicusie robili jej nawert jakies plukanie stawów w pelnej narkozie ale nic nie pomogło potem pojawil sie na rynku cartrofen vet jako nowosc-pamietam ze ktos z dogo załatwiał mi w Wrocławiu bo wet nie mial skąd wziąźć;)i tak Beja raz na 2-3 tygodnie dostawala zastrzyk i widac bylo ze bezbólowo funkcjonuje-nabierala ochoty na chodzenie i chęci życia.

nie wiem jak w przypadku Fuksa-jesli to faktycznie stawy go bolą to cartrofen powinnien pomoc[/QUOTE]
O tym pisałam: Cartrofen