Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

paula_t napisał(a):
Czy ja wyczuwam tu jakąś nadzieję na coś więcej niż tylko miejsce do przetrzymania suni po sterylce czy tylko się tak łudzę....?:roll:

Nic nie napiszę ;)

Tak czy inaczej, sterylka odwołana. Perła ma cieczkę.... :(

• 2 weeks later...
  • Replies 111
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kinia, musisz z Nim poważnie porozmawiać i powiedzieć, że musi podjąć ostateczną decyzję, którą poświadczy na piśmie, bo Ty poświęcasz swój czas na to, żeby znaleźć suczce dom.

A jeżeli nie ma zamiaru oddawać suczki, to ma za własne pieniądze wziąć ją do weterynarza- odrobaczyć, odpchlić, zaszczepić, zbadać i wysterylizować. Może finanse przekonają Go do tego, żeby suczkę oddać, bo taki właściciel, to żaden właściciel:angryy:

Posted

[quote name='paula_t']Kinia, musisz z Nim poważnie porozmawiać i powiedzieć, że musi podjąć ostateczną decyzję, którą poświadczy na piśmie, bo Ty poświęcasz swój czas na to, żeby znaleźć suczce dom.

A jeżeli nie ma zamiaru oddawać suczki, to ma za własne pieniądze wziąć ją do weterynarza- odrobaczyć, odpchlić, zaszczepić, zbadać i wysterylizować. Może finanse przekonają Go do tego, żeby suczkę oddać, bo taki właściciel, to żaden właściciel:angryy:[/QUOTE]

Paula jak zwykle ma racje!!

Posted

Domek Perły tzn. chętny na nią, zrezygnował ze względu na zmianę pracy..... :(
Jak Perła dojdzie do siebie po sterylizacji to ogloszę ja na nowo. Na przyszły tydzień chcę umówić ją na sterylkę.
Sunia w sobote nie mogła mi się oderwać od nóg :( Wyczułam na jej brzusiu przepuklinę :(

jest tam tez coreczka perly, ktorej kolega nie chce.... mowil zebym predzej ja wziela niz perle..... bede musiala wybierac bo dwoch mi nie odda....

nie wiem, zrobię najpierw chyba tak, że wysterylizuję mu perłę, żeby się juz nie rozmnażała, a potem zabiorę jej córeczkę, żeby znowu nie zachciało się mu szczeniaków, bo " on nie chce zostać bez psów ".... :roll: ale wtedy perły mi nie odda, bo właśnie też stwierdzi, że zostanie bez psów....

co robić ? :(

dziewczyny, on nie zechce i tak nawet ciachnąć, bo dla niego byłoby fajnie mieć psy....

Posted

[quote name='from_wonderland']Mieć psy? Z tego co piszesz, to rozdaje szczeniaki gdzie może, zazwyczaj na śmierć... siłą ich nie wydrzesz, niestety. Musisz z nim porozmawiać, szkoda zwierząt.[/QUOTE]
Miałam na myśli, że fajnie że są szczeniaki, psy na gospodarstwie.. Może on lubi się też bawić w wydawanie piesków ? Przecież nie pozwolił mi uśpić ostatnio szczeniaków Perły, bo ma chętnych....

Posted

[quote name='kinia098']Miałam na myśli, że fajnie że są szczeniaki, psy na gospodarstwie.. Może on lubi się też bawić w wydawanie piesków ? Przecież nie pozwolił mi uśpić ostatnio szczeniaków Perły, bo ma chętnych....[/QUOTE]

Rzeczywiście, szlag i mnie trafia, jak w babka w sklepie oświadcza mi z radością "mam 3 szczeniaczki, chce pani jednego?" i to po niedawnej rozmowie o konieczności sterylizacji - a u nas gmina dofinansowuje!!

Posted

[quote name='malagos']Rzeczywiście, szlag i mnie trafia, jak w babka w sklepie oświadcza mi z radością "mam 3 szczeniaczki, chce pani jednego?" i to po niedawnej rozmowie o konieczności sterylizacji - a u nas gmina dofinansowuje!![/QUOTE]

To jest chore... Starałam się mu tłumaczyć, że przecież szczeniaka będzie sobie mógł wziąć zawsze od kogoś z wioski, a tak to co zrobi z tyloma szczeniakami od dwóch suk ? Ale nie, on twierdzi, że zawsze zostanie jeden psiak po Perle... czyli podejrzewam, że z resztą stanie się.... To jest dla mnie chore... Nie da wysterylizować, a będzie pozbywać się szczeniaków. A jak się nie pozbędzie, to wyda na pewno pierwszej lepszej osobie....
Jest mi tak żal Perły, że chce mi się naprawdę płakać.

Posted

kinia098 napisał(a):
To jest chore... Starałam się mu tłumaczyć, że przecież szczeniaka będzie sobie mógł wziąć zawsze od kogoś z wioski, a tak to co zrobi z tyloma szczeniakami od dwóch suk ? Ale nie, on twierdzi, że zawsze zostanie jeden psiak po Perle... czyli podejrzewam, że z resztą stanie się.... To jest dla mnie chore... Nie da wysterylizować, a będzie pozbywać się szczeniaków. A jak się nie pozbędzie, to wyda na pewno pierwszej lepszej osobie....
Jest mi tak żal Perły, że chce mi się naprawdę płakać.

a nie da się tej Perełki tak poza "właścicielem" wysterylizować???

Posted

kinia098 napisał(a):
Nie mam szans na przekonanie znajomego.... W weekend ponownie go męczyłam. Już udawał że mnie nie słyszy... Nie mam słów :(

a jakaś łapówka, choć to niestety jest zła droga???

Posted

nika28 napisał(a):
A nie można jakoś "wykraść" Perły temu facetowi? :oops:

no ja też w ten deseń myślałam, bo jak to jakiś chłopek roztropek, to będzie jeszcze na przekór robić, jak widzi, że komuś zależy i się go o coś prosi;

Posted

Mówiłam mu już, co chcesz za to, że zabiorę Perłę na sterylkę, mówiłam, że dam mu co będzie chciał jak mi ją odda, ale tak jak pisałam, on już czasami nawet mi nie odpowiadał, jakby udawał że mnie nie słyszy i ma mnie w d****..... :(

Posted

nika28 napisał(a):
Tak mi żal Perełki, co tu zrobić...? :(

Mi też już się skończyły pomysły:shake:
Kinia, a może spróbowałabyś skontaktować się z jakąś fundacją na swoim terenie z prośbą o pomoc?

Posted

Sęk w tym, ze nie ma obowiązku sterylizacji i chyba nic tu nie pomoże. Gdyby sunię głodził, zamykał na wiele godzin, nie leczył - to już jest łamanie prawa i organizacja może jakoś zareagować. a tak to doopa, nic z tego.

Posted

malagos napisał(a):
Sęk w tym, ze nie ma obowiązku sterylizacji i chyba nic tu nie pomoże. Gdyby sunię głodził, zamykał na wiele godzin, nie leczył - to już jest łamanie prawa i organizacja może jakoś zareagować. a tak to doopa, nic z tego.

Malagos, my to wiemy, ale On już niekoniecznie, a czasem do ludzi dociera jak się ich trochę "postraszy"

• 2 weeks later...
Posted

paula_t napisał(a):
Malagos, my to wiemy, ale On już niekoniecznie, a czasem do ludzi dociera jak się ich trochę "postraszy"

Paula podoba mi się Twoje podejście:)

• 2 weeks later...