Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Nina, co to miała kiedyś jednego kota, a potem wzięła z dogo psa, a potem kota, i jeszcze raz kota, i znów kota..... i teraz gdzie się nie obrócisz, tam kot, pies zreszta też, bo to niewyżyte adhd... w każdym razie jej znajomy znalazł na klatce. psa. szczeniaczka. ok 3 miesiecznego ponoć (Nina wysłała kolesia do weta). czipa niet. szczeniak prześliczny, w moim typie, bo biały i ma plamy czarne.

Szczeniak musi do poniedziałku znaleźc dom, bo to małe mieszkanko z szóstka studentów...

chłopak zrobił wydarzenie na fb (dostanę linka), wrzucioł ogłoszenie na gumtree. może coś się przypadkiem uda, różnie bywa, ale jednak nie chcę na tym bazować, żeby psiaczek na paluchu nie skończył.

zatem szukamy dt dla mega adopcyjnego szczeniora!

kontakt do mnie, albo bezp; tel do Emila: 507517017

a oto ten cudaczek:

Edited by sleepingbyday
Posted (edited)

Ja to ja rzadko zaglądam więcej obserwuje :) Około 18 już będzie w dt na Jelonkach pod bacznym okiem. Zamieszka tymczasowo z bigielkiem :)
ps. SBD w tej chwili to jest już 5 futer i Tosia :)

Edited by Nitro
Posted (edited)

Ludzie zaczęli się odzywać niestety na razie tacy, którzy nie budzą mojego zaufania. Potrzebuję dobrych pytań "kontrolnych"
Pirat został dziś odrobaczony i wet dobrze mu się przyjżał- maluch nie ma jeszcze 3 miesięcy,jest raczej niskopodłogowy, jak dostanę więcej zdjęć to wstawię.

Edited by Nitro
Posted

Mały nie lubi w nocy zostawać sam-trochę popiskuje, uczą go czystości bo niestety leje tam gdzie stoi,słucha się całkiem czyli tyle ile słucha się szczeniak. Dokładny cytat "przekochany słodziak", dziś wieczorem dostanę zdjęcia.
Pytania - czy dom czy mieszkanie w bloku, czy wynajmowane, czy mieli psy/ewentualnie koty, pytam o stosunek do kastracji/sterylizacji, czy zdają sobie sprawę, że zwierzęta też chorują, dla kogo ma być to pies -w sensie czy chcą dla siebie czy dla kogoś, co będzie z psem jak będą jechać na wakacje/ ferie, czy będą mieli czas aby min. 3 razy dziennie wyjść z psem na spacer, czy przeliczyli koszty utrzymania , ale brakuje mi pytań podchwytliwych.

Posted

słuchaj, podchwytliwe to tylko podczas osobistego spotkania. bo pomijając odsiew przez pytania oczywiste, to jedynie rozmawiając na żywo z ludźmi mo żesz kierować rozmową tak, że dużo sie dowiesz bez stawiania pytań. jeśli ludzie mieli psy, po ich opowieściach widac, co i jak. czu w ogóle o nich opowiadają, jak i co robili w danych sytuacjach. np mówisz, ze tój pies to był chory kiedyś na coś tam, a czy oni mieli - bo zastanawiasz się,czy dobrze go leczyłaś, bla bla bla.

Posted

wrzucasz na jakiś fotosik, czy cos, kopiujesz link do zdjęcia, klikasz w "odpowedz i na górze masz rózne takie, jka rodzaj czcionki etc. jest teś ramka z obrazkiem, obok ikonki ziemi, klikasz wto, pojawi sie okienko, wklejasz tam skopiowany z fotosika link i zatwierdzasz.
pamiętaj ozmniejszeniu zdjęc do rozmiarów sensownych.

Posted

A to poniżęj jest w ruchu i lekko rozmazane (prosilam o zdjęcie jak stoi) i on niby nie ma jeszcze pełnych 3 mcy a już jest spory- myślę, że może taki w okolicach kolan będzie