Agata i Rysiek Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 Od 2 miesięcy Rysiek BARFuje. Niestety mam duży problem z podawaniem mu warzyw i owoców, ponieważ nie chce ich zaakceptować w żadnej formie. Gdy zmiksuję ze sparzoną wątróbką (którą uwielbia) lub wymieszam z mielonym mięsem posiłek nie zostanie zjedzony. (nawet po głodówce) Próbowałam go przekonać do smaku marchewki czy jabłka bawiąc się nimi z psem, ale zjedzeniem ich nie jest zainteresowany nadal. Jak Wy sobie radzicie? Rysiek ogólnie jest na "nie" do wszystkiego co nie jest pochodzenia zwierzęcego. Nawet psie ciasteczka, suche karmy z wysoką zawartością mięsa i niektóre smaczki nie robią na nim żadnego wrażenia. Czym grozi niedobór warzyw i owoców w diecie psa? Quote
blaira Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 A dodawałaś trochę jogurtu żeby zrobić bardziej mleczny wizerunek? a może zmiksuj z rybą :-) Ew mieszaj z miesem w mniejszych pocjach i stosunkowo dodawaj wiecej papki do miesa Quote
Agata i Rysiek Posted February 4, 2013 Author Posted February 4, 2013 nie lubi jogurtu :) próbowałam z tranem, ale z rybą jeszcze nie. spróbuję Quote
filodendron Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 U nas na barfie był ten sam problem. Ostatecznie dodawałam bardzo małe porcje przemielonych warzyw do zmielonych korpusów kurzych - niby wbrew "sztuce", bo nie powinno się łączyć warzyw z kośćmi, ale inaczej nie wchodziło. Quote
greenrabbit Posted March 30, 2013 Posted March 30, 2013 u mnie działa oliwa z oliwek - łyżka (lub z pestek winogron), algi (algolith) i siemie lniane - podaje bez mięsa Quote
jefta Posted April 17, 2013 Posted April 17, 2013 moze nieczyszczone flaczki wolowe z zawartoscia zamiast warzyw? Quote
Recommended Posts