Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Pandisia'][LEFT]

ja jak kliknę w ten link to mam 34 strony
[/LEFT]
[/quote] hahaha, już wiem- chciałam być mądrzejsza, i kliknęłam najpierw w "psy"- a tam jest 17 stron.
Teraz już mam- pieseczek faktycznie superaśny :loveu: Strasznie przypomina mi Fajerka sprzed kilku miesięcy :multi:

Posted

[quote name='Toller-Fox']Matko i córko, to może to był border? :cool3: Ostatnio widziałam na forum Tollerowym krzyżówkę collie z Tollerem - coś jak Twój sen.
Ile dni zostało do godziny 0 - odbioru malucha? Do raportu wystąp! :D
[/quote]

To był toller! Na dodatek starowinka bez jednego oka!!!

Ja widziałam kiedyś chodzący fotomontaż: piękny, zgrabny owczarek niemiecki z głową boksera - to dopiero było przeżycie!!!!

Godzina 0 nastąpi w przyszłą sobotę (15.09)

Kupiłam degażówki!!! Czytam "Najpierw wytresuj kurczaka" - jestem zachwycona, najpierw przećwiczę na Rodzince....

Widzisz jaka ja jestem solidna uczennica - po prostu kujon:loveu:

[B]Tollerka[/B] - a ja będę miała zielony szaliczek w haftowane kwiatki i prawdopodobnie 2 dziewczynki 4 i 8 lat... a no i męża

[B]Czoko [/B]- tak ja się umawiałyśmy zadzwonię, żebyśmy się na pewno spotkały

Posted

[B]Blanol -[/B]Godzina 0 nastąpi w przyszłą sobotę (15.09)

Ja też tak czekałam na moją psinę , zamawiałam w marcu i odliczałam dni do czerwca . Wiem jak to jest ale degażówki jeszcze nie kupiłam a musiałabym bo mój Pando ma kudełki karbowane na uszkach. Już byłby czas na fryzjera:lol:

Posted

[LEFT][B]Toller-Fox [/B]pomóż !!!!!!!

Jak mam podawać ten ArthroFlex mojemu psiakowi dawkę leczniczą czy zapobiegawczą? i czy ten OsteoVit odstawić czy dawać dalej?

[/LEFT]

Posted

[B]Toller-Fox[/B] - Ty naprawdę mnie nie doceniasz, ja Twoja stronkę znam już na pamięć, przecież mówiłam, że jestem kujon!!!

A który to będzie psiaczek zdecyduję na miejscu.

[B]Pandisia [/B]- ja już z niecierpliwości łażę po sklepach i skupuję wszystko co się da....

Posted

[B]Blanol [/B]ja tylko degażówki nie kupiłam bo myślałam że do fryzjera będziemy
chodzić a tak to wszystko.

Legowisko kupiliśmy i Pando jak tam wszedł to od razu się zlał i tak legowisko leży bo on i tak śpi u córki pod łóżkiem .

Codziennie internet i zdjęcia i stronka Toller-Foxa .
Te typy tak mają hi hi :multi:

Posted

Jutro o 6 rano wyjeżdżam do Warszawy, będę w sobotę i niedzielę - głównie przy tollerach ;) Znak rozpoznawczy? Nie wiem w co się ubiorę, za to będę mieć czarny aparat Canon PowerShot S3 IS i szarobury plecak znapisem PRIVATE MEMBER :lol:

Posted

[quote name='Pandisia']Codziennie internet i zdjęcia i stronka Toller-Foxa .
Te typy tak mają hi hi :multi:[/quote]

Nie uważasz, że Toller-Fox za rzadko odnawia stronkę, tylko co parę dni - po prostu się obija!!!! A my przecież potrzebujemy coraz więcej informacji, prawdą? A te degażówki to najpierw przećwiczę na mężu, żeby psiaczka nie oszpecić....:crazyeye:

[B]Gucio[/B] - do zobaczyska w niedzielę

[B]Toller Fox[/B] - żałuj, zobacz jaka fajna paczka się zbiera

Posted

[LEFT][B]Blanol[/B] - Tobie to dobrze mojego męża ciągle nie ma (w miesiącu jest tydzień)ale córka ma dużo lalek to może się zabawimy w salon fryzjerski.

Szkoda ze do Rybnika nikt nigdy z Tollerami nie przyjeżdża.
[/LEFT]

Posted

[LEFT][quote name='blanol']To zapraszamy Rybnik do Warszawy[/quote]

Chciałam się wybrać ale niestety w ten weekend to niemożliwe. :placz:

Na pewno będę w Rybniku 7 października
[/LEFT]

Posted

[quote name='Pandisia'][LEFT][B]Toller-Fox [/B]pomóż !!!!!!!

Jak mam podawać ten ArthroFlex mojemu psiakowi dawkę leczniczą czy zapobiegawczą? i czy ten OsteoVit odstawić czy dawać dalej?
[/LEFT]
[/quote]

Osteovit możesz razem z Arthroflexem - to inne substancje. Dawaj 2,5ml/dzień tp dawka profilaktyczna, nie jestem wetem żebym zalecić mogła te 4 ml leczniczo. Jakbyś wybierała sie do weta, to dopytaj czy przy Twojej karmie, Osteovit nie "przedobrza" - żeby się nie okazało że pies ma za dużo wapna i fosforu. Najlepiej byłoby zrobić profil krwi na te pierwiastki. Ja kłułam już Fajerka kilkakrotnie, i żyje, więc myślę że Twój też da radę.

[quote name='blanol']Nie uważasz, że Toller-Fox za rzadko odnawia stronkę, tylko co parę dni - po prostu się obija!!!! A my przecież potrzebujemy coraz więcej informacji, prawdą? A te degażówki to najpierw przećwiczę na mężu, żeby psiaczka nie oszpecić....:crazyeye:
[/quote]
Babole wstrętne Wy!:mad::cool3: :evil_lol:Wiecie ile ja czasem nad tą stroną siedzę?? Ostatnio zeżarło mi 4 godziny - a niby siadłam dodać tylko kilka wyników:mad:
Na Was użyję MOICH degażówek, i nie będę Was oszczędzać! :diabloti::lol:

Posted

[quote name='Gucio']Jutro o 6 rano wyjeżdżam do Warszawy, będę w sobotę i niedzielę - głównie przy tollerach ;) Znak rozpoznawczy? Nie wiem w co się ubiorę, za to będę mieć czarny aparat Canon PowerShot S3 IS i szarobury plecak znapisem PRIVATE MEMBER :lol:[/quote]

[quote name='blanol'][B]Tollerka[/B] - a ja będę miała zielony szaliczek w haftowane kwiatki i prawdopodobnie 2 dziewczynki 4 i 8 lat... a no i męża[/quote]

Oo, zapamiętam :cool3:

A kto w końcu jeszcze będzie? Muszę wiedzieć kogo szukać :lol::eviltong:
Jakby co - mam 12 lat - więc w dorosłych się nie wtopię :evil_lol:
No i jeszcze będzie ze mną babcia i chyba ciocia, babcia to taka niska blondynka a ciocia ma krótkie włosy z lokami :lol: Ech, nie lubię jeździć na wystawy z babcią bo ona zaraz jakieś bzdury opowiada że ja się bardzo dobrze znam itd., ale to taki mus, inaczej bym w ogóle nie pojechała. Już się doczekać nie mogę. Kto chce fotki swojego psiaka z wystawy to mnie szukać :diabloti: I tak zapewne obfocę wszystko rude co się da. :loveu:

I mam takie głupie pytanie - bo ja w końcu nie wiem, na forum zwracam się do wszystkich na "ty", czy na wystawie do osób z forum też mam się tak zwracać? To tak trochę głupio... A jak raz już zwracałam się do osoby z forum na wystawie "per pani" to teraz mi trudno znowu pisać na "ty". Ech, ten dylemat dręczy mnie już od paru dni :shake:

Posted

[B] T OLLER-FOX [/B]tak właśnie zrobię , bo w wynikach będzie czarno na białym .
Muszę poszukać nowego lekarza albo umówić się z którymś z lecznicy że będziemy tylko do niego chodzićbo tam ich jest pięciu i zawsze co jestem to jest inny. to jest wkurzające.
Potem nikt nic nie wie . Ten nie zna rasy . Ten wcale nie słucha bo wie lepiej , trzeci to już nie napisze nawet . Dzięki

Posted

[quote name='Gucio']ale Rybnik ma bliżej do Radomia :eviltong: Popatrzeć na dwa rudzielce :)[/quote]
Gucia, a teraz tak mnie dopadła myśl - a Chili już będzie po cieczce? Bo jak nie...

[quote name='Pandisia']
Potem nikt nic nie wie . Ten nie zna rasy . Ten wcale nie słucha bo wie lepiej , trzeci to już nie napisze nawet . Dzięki[/quote]
Rasy praktycznie nie zna nikt. Wetowi drukowałam możliwe choroby jakie mogą dotknąć Tollery - i moja wetka miała jak do tej pory doświadczenie z Tollerami, co i tak jest sporo.

Tollerka - Jeśli o mnie chodzi, to mam 27 lat, ale nie widzę problemu dla którego nie mogłabyś mi na wystawach w realu mówić na ty.

Posted

[quote name='Tollerka'] :cool3:

I mam takie głupie pytanie - bo ja w końcu nie wiem, na forum zwracam się do wszystkich na "ty", czy na wystawie do osób z forum też mam się tak zwracać? To tak trochę głupio... A jak raz już zwracałam się do osoby z forum na wystawie "per pani" to teraz mi trudno znowu pisać na "ty". Ech, ten dylemat dręczy mnie już od paru dni :shake:[/quote]

Ja mam szwagierkę co ma 13 lat więc jestem przyzwyczajona . Spokojnie
mówmy sobie na Ty.

Posted

Tollerka-jesteśmy w końcu jedną tollerkową rodziną i nie róbmy niepotrzebnych konwenansów , więc na Ty w realu i na forum... do zobaczenia.
A swoją drogą, dobrze o Tobie świadczy, że zapytałaś

Posted

Witam,
zaglądam do wątku po dłuższej przerwie, a tu ruch jak na targu :evil_lol:.
Właśnie odkryłam rzecz niewiarygodną, że gr. VIII we Wrocławiu jest w sobotę, a nie w niedzielę- zapewne było tak zawsze- a byłam świecie przekonana, że jednak w niedzielę :eviltong:.
Pytałam się już, ale powtórzę pytanie - kto w takim razie wybiera się na tę wystawę?
Przy okazji do Chorzowa czy Rybnika, choć wątpię czy uda mi sie wyrwać spod ringu- zależy kiedy będziemy oceniani, bo w Chorzowie u nas jeden sędzia sędziuje 13 ras:crazyeye:.

Co do zwracania się na Ty to ja z reguły na forum posługuje się nickami wiec nie pisze per pan tym bardziej, ze niekoniecznie wiem ile dana osoba ma lat.
Natomiast na wystawach to mówię Pan/Pani gdyż mi głupio mówić inaczej :eviltong:. Najgorzej gdy ktoś w realu starszy od ciebie o ponad 10 lat gada Ci, zebyś zwracał sie do niego na TY- wtedy to w ogóle głupio sie czuje :roll:. Albo po wystawie gdzie danej osobie mówiłam per Pan, a potem na forum na TY. Skomplikowane to jak nie wiem :shake:
Do tej pory główkuje jak mam mówić do sąsiada z którym czasem spotykam sie na psich spacerach, starszy o paręnaście lat i jesteśmy na Ty, a mi tak głupio gadać, ze już wole nic nie gadać:roll:.
A gdy dziecko młodsze ode mnie o góra 3 lata gada mi "Pani" to już kompletnie sie gubię.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...