Pandisia Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 No właśnie tak mi się wydawało . świetna dziewczyna . Bardzo mi się podoba chociaż tylko zdjęcie widziałam. Super siostrzyczka:loveu:
Toller Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 [quote name='Taq'] A co do oceny to ja juz nie liczę na opis znawcy rasy :angryy: .[/quote] Przynajmniej nie dostałaś bdb za to że pies ma znaczenie (maskę) na kufie :diabloti: Myślałam że padnę z wrażenia - przecież to takie niepodobne i z pewnością w naszej rasie niepożądane, mieć maskę, czyż nie? :diabloti::evil_lol: Przez te kilka lat, już mnie nic w opisach chyba jednak nie zdziwi - choć za każdym razem wydaje mi się że gorzej już nie będzie :p
blanol Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Jakaś paniuńcia (sędzina) wymyśliła, że nie przyjedzie i ja przez to nie poznam Fajerka - oburzające:angryy: Ja będę tylko w niedzielę, bo w sobotę pracuję, więc niestety nie pomogę Ci w Niespodziance, ale może Czoko - detektyw będzie:-o Kojec kupiłam z tej strony, co link przesłałam Będzie miał wymiary 104x104, ale rozmawiałam ze sprzedawcą, że w każdej chwili będe mogła domówić dodatkowe elementy - wszystko wyjdzie "w praniu" Tak naprawde ja ten kojec potrzebuję tylko do pracy, a w moim pokoju nie mam aż tak dużo miejsca, no zobaczymy. Dzisiaj kupiłam torebkę na smaczki, niech ten maluch już będzie, to może nie będę miała tyle czasu na szwendanie się po sklepach... No i co - facecik, który pojawił sie na forum, chyba przestraszył się naszego babińca....
Taq Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 [quote name='Toller-Fox']Przynajmniej nie dostałaś bdb za to że pies ma znaczenie (maskę) na kufie [/quote] Nie dostałam, ale pewnie tylko dlatego, że Holly nie ma znaczeń na kufie :eviltong: I jest jedno kryterium, którym kierują się sędziowe - im więcej futra tym lepszy pies :evil_lol:.
Toller Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 [quote name='blanol']Jakaś paniuńcia (sędzina) wymyśliła, że nie przyjedzie i ja przez to nie poznam Fajerka - oburzające:angryy: Ja będę tylko w niedzielę, bo w sobotę pracuję, więc niestety nie pomogę Ci w Niespodziance, ale może Czoko - detektyw będzie:-o Kojec kupiłam z tej strony, co link przesłałam Będzie miał wymiary 104x104, ale rozmawiałam ze sprzedawcą, że w każdej chwili będe mogła domówić dodatkowe elementy - wszystko wyjdzie "w praniu" Tak naprawde ja ten kojec potrzebuję tylko do pracy, a w moim pokoju nie mam aż tak dużo miejsca, no zobaczymy. Dzisiaj kupiłam torebkę na smaczki, niech ten maluch już będzie, to może nie będę miała tyle czasu na szwendanie się po sklepach... No i co - facecik, który pojawił sie na forum, chyba przestraszył się naszego babińca....[/quote] EE, luzik jak będzie można dokupić elementy, to spokojnie taki kojec będzie dobry. Co do sklepów- najgorsze jest, ze ja kupuję w internetowych, a tam tak łatwo się klika w zakup :razz: A paniuńcia NIENAWIDZI jak czeka na coś od kilku miesięcy, a potem ma figę z makiem :angryy:. Fajerka i tak poznasz, może kiedyś się u Was pojawimy!! [B]Taq - [/B]i to właśnie jest różnica z wystawami zagranicznymi. Nie zdążyłam ze zgłoszeniem na wystawę w Holandii (odpowiednik Tollerspeciality w Szwecji) ale za rok pewnie tam zawitam. TAM sędziowie oceniają nie tylko futro, ale co JESZCZE pies czy suka posiada. Oprócz tego co masz w ocenie, pogadają z tobą na ringu, kulturalnie i grzecznie, idziesz po prostu na ocenę, a nie na farsę. Myślę, że jak tak dalej pójdzie, będę zbierać kasę na takie wyjazdy, a nie objeżdzać tutaj, i wielokrotnie dostawać szału od coraz to bzdurniejszych, przeczących wzorcowi opisów. Nie rzecz w super tytułach, BOBach, CWC i CACIBach - ja chcę sensowne opisy. Na co mi BOB gdy sędzia napisze mi "doskonały w typie" i koniec pieśni :angryy:. A jak się np dowiem niedługo że rudy kolor u Tollerów nie jest pożądany, to popełnią morderstwo z premedytacją. :diabloti:
Gola Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 e bo Ty się nie znasz wogóle ;) rudy niepożądany tylko czerwony ;)
Czoko Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 [quote name='blanol']Jakaś paniuńcia (sędzina) wymyśliła, że nie przyjedzie i ja przez to nie poznam Fajerka - oburzające:angryy: No i co - facecik, który pojawił sie na forum, chyba przestraszył się naszego babińca....[/quote] Jestem, po kryjomu ale jestem - może będziesz miała szansę przekonać go do Was w niedzielę - też jest zgłoszony, o ile poznamy który to...
Toller Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 [quote name='Gola']e bo Ty się nie znasz wogóle ;) rudy niepożądany tylko czerwony ;)[/quote] taaa, czerwony też niepożądany przecież :diabloti:
blanol Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 A mnie się przyśnił biało czarny tollerek, czyżby to był sen proroczy?
Toller Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 [quote name='blanol']A mnie się przyśnił biało czarny tollerek, czyżby to był sen proroczy?[/quote] Matko i córko, to może to był border? :cool3: Ostatnio widziałam na forum Tollerowym krzyżówkę collie z Tollerem - coś jak Twój sen. Ile dni zostało do godziny 0 - odbioru malucha? Do raportu wystąp! :D O, znalazłam, takie cusie: [URL]http://upload2.postimage.org/646906/photo_hosting.html[/URL] [URL]http://upload2.postimage.org/646897/photo_hosting.html[/URL] [URL]http://upload2.postimage.org/646895/photo_hosting.html[/URL]
Gola Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 już wszystko mieszają nawet pudla z labkiem;) za pare lat to będzie wesolutko
Toller Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 Powiem szczerze- bordera z tollerem zniosę wizualnie, ale labka z pudlem - NIE. Dla mnie są zdecydowanie brzydkie. :razz:
Gola Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 ja jakoś do mieszania nie deges to znaczy wiem że to dzięki mieszaniu powstają nowe rasy ale jakoś tak...Draka lubi słonecznik ale djablica czeka aż go jej połupie ktoś ją strasznie rozpuścił nie wiedzieć kto:diabloti:
Toller Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 [quote name='Gola']ja jakoś do mieszania nie deges to znaczy wiem że to dzięki mieszaniu powstają nowe rasy ale jakoś tak...Draka lubi słonecznik ale djablica czeka aż go jej połupie ktoś ją strasznie rozpuścił nie wiedzieć kto:diabloti:[/quote] Też jakoś nie mam przekonania do mieszanek... :roll: A Fire lubi borówki, i czeka aż mu je z krzaczka zdejmę- sam przecież nie będzie się wysilał, książę szwedzki się znalazł :diabloti:
Tollerka Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 Mój pies, choć nie toller też kocha słonecznik, ale borówek nie, woli jagody. Jak idziemy do lasu to zjada je prosto z krzaczka, nie patrząc że przy tym połyka też liście :lol: Ja już będę na 100% w niedzielę! Strasznie się cieszę! Mogę zrobić tollerowy fotoreportaż, będę miała dużą pojemność w aparacie, tylko słabej jakości zdjęcia raczej... Jako znak rozpoznawczy chyba będę miała różową apaszkę w kwiatki zawiązaną na ręce. A że rzadko jeżdżę na wystawy to mam taki dylemat, że zawsze wstydzę się do kogoś podejść i porozmawiać :oops: I mam pytanie - kiedy będzie plan ringów? Bardzo by mi się przydał...
Toller Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 Tollerka - jak wejdziesz na wystawę, to gdzieś plan ringów powinine być. Na pewno będzie w katalogu; gdybyś nei kupowała, to podejdź i zapytaj kogoś. Zresztą pamiętaj, że na klubówce nei będzie dużo ringów - znowu aż tak dużo nie ma ras retrieverów :cool3: Myślę, że znajdziesz Rude bez problemu.
Tollerka Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 Głównie też chodzi mi o godziny sędziowania bo chętnie też bym obejrzała flatki, curlaki, ale tollery przede wszystkim więc chciałabym wiedzieć czy ze sobą kolidują ;D
Toller Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 Przed Tollerami jest prawie 80 psów- skoro wszystko zacznie się o 10, to pewnie Rude nei wejdą wcześniej niż o 13.
Pandisia Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 [LEFT]widziałyście już tapetę na komórkę z tollerkiem? [/LEFT]
Pandisia Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 [LEFT] na stronie 22 [URL]http://www.wapster.pl/premium.aspx?make=1&type=79&smtid=79&mobiletypeID=962[/URL] [/LEFT]
Tollerka Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 Ja widziałam ;D W gazecie, ale nie mogłam kupić bo mam błąd zawsze jak coś ściągam i brak kasy na koncie :(
Pandisia Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 [LEFT]to zobacz w kiosku w gazecie np ZYCIE NA GORąCO na ostatniej stronie. Fajny rudasek z czarnym noskiem [/LEFT]
Pandisia Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 [LEFT] [quote name='Tollerka']Ja widziałam ;D W gazecie, ale nie mogłam kupić bo mam błąd zawsze jak coś ściągam i brak kasy na koncie :([/quote] [/LEFT] może masz źle skonfigurowany telefon co?
Tollerka Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 Raczej mam ale raz już byłam w punkcie obsługi i coś mi tam robili w telefonie i wszystko działało jak ulał a jak tylko wyszłam z punktu nadal nie działało... Pójdę jeszcze raz jak będę miała okazję :D
Recommended Posts