majowa Posted February 22, 2013 Posted February 22, 2013 pewnie, moja tesciowa zrywa raz w lecie a drugi raz poźna jesienią często po przymrozkach, zaszkodzić liściom nie zaszkodziło Quote
bea100 Posted February 22, 2013 Posted February 22, 2013 [quote name='majowa']pewnie, moja tesciowa zrywa raz w lecie a drugi raz poźna jesienią często po przymrozkach, zaszkodzić liściom nie zaszkodziło[/QUOTE] No to super- jutro się tym zajmę :) Quote
majowa Posted February 22, 2013 Posted February 22, 2013 z suszków spokojnie mozna tez podawać jeżówke purpurową, czasem widywałam jako kwiaty ozdobne w ogródkach, razem z kwiatami, płatki rózy dzikiej, owoc róży, głogu, kwiaty rumianku, nagietka gama jest naprawdę szeroka a ja z moimi wybredniakami przetestowalismy wiekszośc asortymentu ;) Quote
bea100 Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 Dzisiaj wysyłałam na poczcie pakę dla Karo, więc przy okazji wysłałam paczkę dla ogonków (z kolorowymi gotowcami z mikrofibry na hamaczki), daj znać ajlii jak otrzymają przesyłeczkę i czy się im spodobała :) Quote
katarzyna09 Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 Mam pieniążki dla szczurków 194,40.- z tego oto bazarku ;) [h=1][URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/239217-Koniec-Rozliczam-R%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci-dla-Soko%C5%82ka-i-Ogonk%C3%B3w-%29do-05-02-do-godz-21-00/page23"]Koniec.Rozliczam-Różności dla Sokołka i Ogonków:)do 05.02 do godz.21.00[/URL][/h] i za chwileczkę zrobię przelew.Bardzo proszę o potwierdzenie jak dojdą. Miłego dnia :smile: [COLOR=#3E3E3E][h=1][/h] [/COLOR] Quote
malibo57 Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 [IMG]http://imageshack.us/a/img23/866/dsc07537v.jpg[/IMG] [IMG]http://imageshack.us/a/img14/6104/dsc07539ke.jpg[/IMG] [IMG]http://imageshack.us/a/img818/9616/dsc07540a.jpg[/IMG] Quote
bea100 Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 Zabaweczkę widzę i jabłuszko suszone w robocie :multi:- dziękuję za zdjęcia :loveu: Quote
ajlii Posted February 28, 2013 Author Posted February 28, 2013 A to już moje dziewczynki :))) Adoptowane interwencyjne córeczki Sindy :) To jest Rouk - mój "czarny kot", moje słoneczko czytające w myślach i niesamowicie lubiące ludzi szczurzątko :) [IMG]http://imageshack.us/a/img23/866/dsc07537v.jpg[/IMG] Od lewej - Livia (straciła oczko w wieku 4 tygodni, z powodu wrzodu rogówki), Melisandr (najciemniejsza) i Bellatriks (miłość mojego męża - zakochał się w niej gdy zobaczył jak 3-tygodniowy maluch z zapałem rwie szmatki :D ) Tu taka małe wtrącenie w kwestii kosztów leczenia szczurka... Ratowanie życia Livki kosztowało ok. 500 zł. Gałka oczna jest zniszczona, ale układ nerwowy nie ucierpiał a mała żyje i cieszy się życiem. Dramatem niestety tych zwierzaków jest ich "cena sklepowa" - i opinia "po co wydać 50 zł na leczenie zwierzęcia który kosztował w sklepie 5 zł"... [IMG]http://imageshack.us/a/img14/6104/dsc07539ke.jpg[/IMG] [IMG]http://imageshack.us/a/img818/9616/dsc07540a.jpg[/IMG] Quote
Felka z Bagien Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 [quote name='margoth137']kochane drobinki:)[/QUOTE] Bardzo mi się podobają "kochane drobinki".A kogo ty masz w avatarku? Quote
ajlii Posted February 28, 2013 Author Posted February 28, 2013 Moje DT-ciaki otrzymały wsparcie od Bea100 i Katarzyna09. Bea100 - dziękujemy za śliczne ściereczki z mikrofibry dla ogonków. Mają piękne kolory i są bardzo mięciutkie i puchate, zupełnie inne niż tradycyjne. Zastanawiam się czy dać je wogóle tej bandzie zwyrodnialców (które przerobią je zaraz na wyściółkę gniazd), czy zostawić na wypadek jakiś interwencyjnych maluszków. Katarzyna09 - dziękujemy za bazarek. Wpłynęła kwota 194,40 zł!!! Quote
bea100 Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 Cieszę się, że ściereczki się tak podobają i przydadzą- ja się nie znam, kupowałam na nosa ;)- pewnie, zostaw dla tych najmniejszych maluszków :) Quote
majowa Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 nie moge sie napatrzeć na te maluszki puchate :) tak sobie pomyslałam, że mogłabym namówić swojego tatę żeby może zamiast wyrzucać polary w których np zepsuł się suwak, przerabiał je na hamaczki niestety niska cena i popularność sa zmorą większości gryzoni, mam przykłady z rodziny, osób wykształconych, sytuowanych, które wolą kupic nową myszkę niż leczyć i mówia o tym bez krempacji i z pewnym zadowoleniem, że sie jest takim zapobiegliwym, w tej samej części rodziny jestem postrzegana jako dziwaczka z dwójka szynszyli (ciekawe co by powiedzieli o ajlii i jej ferajnie :diabloti:) mam tez niestety przykład weta który "nie bedzie leczył chomika" a poproszony o uśpienie tylko sie roześmiał Quote
kimera Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 Okropne, a można by pomyśleć, że weterynarzy też obowiązuje etyka zawodowa. Bezpłatne szmatki-ścinki tkanin można dostać w szwalniach, tylko one są poza miastem, więc trzeba mieć samochód, żeby tam pojechać. Oni takie ścinki i tak wyrzucają, więc co by im szkodziło, żeby sobie szczury gniazda nimi wyścieliły :). Quote
ajlii Posted March 8, 2013 Author Posted March 8, 2013 [quote name='majowa']mam tez niestety przykład weta który "nie bedzie leczył chomika" a poproszony o uśpienie tylko sie roześmiał[/QUOTE] Aż dziw że pan po takim tekście miał jeszcze całe łapki :/ No, a u nas bez większych zmian. Jedyny młody rośnie jak na drożdżach i szuka domku. Moje (czyli Jego siostry) też coraz większe. Za to dziś zauważyłam że mi się Baby Krakowske starzeją :( Już uszka rosną, sierść się zmienia. Niby tylko te, które przyjechały jako najstarsze i najbardziej zniszczone. Po szczurkach widać upływ czasu niestety... Quote
bea100 Posted March 8, 2013 Posted March 8, 2013 Jak to "uszka rosną"? Z upływem czasu (starością)? Quote
ajlii Posted March 14, 2013 Author Posted March 14, 2013 [quote name='bea100']Jak to "uszka rosną"? Z upływem czasu (starością)?[/QUOTE] Tak, bardzo starszym szczurkom rozrastają się uszka. A dzisiaj chwalę się dwoma fajnymi sprawami :)) Pierwsza - dokopaliśmy się wczoraj do starych zdjęć, które uznałam już dawno za zaginione. Moje pierwsze szczurki. Moje pierwsze DT-ciaki. Przeróżne wyjątkowe ogony. Zdjęcia z interwencji... A druga - zakupy dla ogonków! Dzięki finansom z bazarkom mogę zapewnić ogonom na DT nie tylko podstawowe sprawy, ale i różności dzięki którym ich życie jest fajniejsze. Jak przyjdą zamówione różności, to się pochwalę :) Quote
bea100 Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 Ale fajnie :)- czekamy na zdjęcia (stare i nowe- z tymi różnościami ;) ) Quote
ajlii Posted April 3, 2013 Author Posted April 3, 2013 Mieliśmy ostatnio trochę przebojów ze szczurzymi zakupami. Przyszedł zamówiony transporter... ale połamany :/ Na szczęście udało się go zareklamować i już dostaliśmy nowy. Szczuractwo dostało też prezenty od ciotek. Dziękujemy Kimerze za duże ilości szmatek do szczurzych gniazd i innych różności. I Katarzynie09 za "zajączka" dla szczurków - ogromnie im smakowało :) No, a żeby nie było tak różowo... Sisi, jedna z Bab Krakowskich, ma dwa guzki. Czeka Ją operacja :( Quote
bea100 Posted April 3, 2013 Posted April 3, 2013 Biedulka Sisi :-(, operacje u szczurków ze względu na małe gabaryty chyba nie są ani proste ani łatwe? Quote
ajlii Posted April 4, 2013 Author Posted April 4, 2013 [quote name='bea100']Biedulka Sisi :-(, operacje u szczurków ze względu na małe gabaryty chyba nie są ani proste ani łatwe?[/QUOTE] Niestety nie są łatwe, ale mamy dobrego chirurga :) Operował i moje ogonki, i DT-ciaki. Na szczęście szczurki szybko dochodzą do siebie po operacjach. Choć Sisi jest albinoską, to a to ogóle delikatne bardzo ogonki. A to właśnie Sisi :) [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-9CcBZ3gMMeQ/T6mbLLPppdI/AAAAAAAABrw/3fIyZUskFVw/s640/DSC02722.JPG[/IMG] Quote
3 x Posted April 4, 2013 Posted April 4, 2013 łoo cudna :) my ostatnio na sparzecze nad kanałkiem spotkaliśmy szczura no i nie spodobał się Fredkowi znaczy gryzoniów raczej hodowac nie powinnam ;) Quote
bea100 Posted April 4, 2013 Posted April 4, 2013 Pamiętam Sisi z odwiedzin i tak mi przykro, że czeka ją operacja...:shake: Quote
bea100 Posted April 4, 2013 Posted April 4, 2013 Nie ma na tą operację funduszy :-(...łącznie (z transportem, lekami, wetem potem itd) to będzie ok 200zł....może ktoś wesprze Sisi? PS Ajlii : ja pomóc finansowo nie dam rady teraz- ale nie czekaj i rób z fantów co masz ode mnie kochana bazarek na operację Sisi- może połącz z "moim" olkuszakiem Karo bo chory i stary i zbieramy na leki- jestem pewna, że wszyscy na tym wątku na pewno choć pomogą zapraszać i podnosić... Quote
Recommended Posts