Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 168
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='jostel5']Wytrzyma! Ona nie jest chora w sensie "chora",ona jest sprawna inaczej :p ,stąd cala mecyja!:) Tak jak kiedyś Żabulinda...[/QUOTE]
No nie bardzo, bo pisałaś przedtem, że to gówno w kiszkach ją zatruwa... Żaba się przynajmniej nie posrywała.

Posted

Jestem,choć pewnie zaraz mnie wywali...:( Tak jak napisała Ania Puczko-Misia jedzie na konsultację do doktora Sterny! :) Zawieziemy ją do Warszawy już w sobotę,w poniedziałek będą badania i ...zobaczymy! Zalecane trzymanie kciuków! Obie szefowe -Fundacji Zwierzęca Polana,której bardzo,bardzo dziękuję za wielkie serce ♥ oraz Stowarzyszenia Przyjaciół Zwierząt Azyl z BP- są już "po słowie" ;),czyli zostały też ustalone kwestie formalne odnośnie płatności za leczenie psicy.

Posted

Ehhh :(

Przez cały wieczór zbieram się "do kupy" ,żeby przekazać Wam najświeższe wieści...Nim jednak napiszę ,co się stało,muszę zaznaczyć,że nie mogę podaź źródła korespondencji,którą tu wstawię ,bo...to już nic nie zmieni...

No to do rzeczy! Wczoraj prowadziłam pozaforumowe rozmowy z fundacją,która chciała pomóc Miśce,dając jej dom tymczasowy.Nic tutaj o tym nie wspomniałam ,żeby nie dawać nikomu nadziei do czasu podjęcia wiążącej decyzji ,która miała zapaść po przeanalizowaniu wyników Misi przez ich zaprzyjaźnionego weta. No i dzisiaj dostałam odpowiedź:

"Witam!
Wczoraj rozmawiałyśmy w sprawie Misi - dziś dowiedziałam się,że nici z tego DT o którym mówiłam, weterynarz , który oglądał wyniki niestety stwierdził ,ze nie poprawi stanu w jakim sunia teraz jest - tj. nie widzi możliwości poprawy funkcjonowania jej wydalania..ze to pies do eutanazji - mieszkanie w domu to cięzka sprawa a na dworze to też odpada bo sunia przymarźnie.Mam nadzieje ,że dr. Sterna coś wymyśli".
Odpowiedziałam :"O,matko! Niedobrze!:( Ale dziękuję...!Czy mogę tę wiadomość wkleić na wydarzenie?

Odpowiedź (prawie cała) ,bo kasuję niczego nie wnoszące fragmenty:

" były szanse na dt ..tylko wiesz oni chcieli ją na DT ..ale pod warunkiem ze bedzie szansa ją wyciągnąć z jej stanu ,zeby była psem adopcyjnym ..bo mają juz kilka bid na dożywociu u siebie ..i nie mają miejsca na kolejnego takiego a nie oszukujmy sie - przykre to ale raczej nie znajdziemy jej Ds jak będzie popuszczała kał i mocz..przykro mi ..ale może coś Sterna wymyśli , trzymam kciuki..."

No więc -trzymajmy kciuki! (Dobrze,że chociaż stan Odessy się poprawia ,bo ....buuuu.... :()

Posted (edited)

Zaglądajcie,zaglądajcie!!!Miśce jest to bardzo potrzebne...Jutro rano wieziemy bidę do Warszawy.Zaraz wkleję zdjęcia z dzisiejszych ablucji a'propos jutrzejszej podróży! Żeby nie śmierdziała...;)

Edited by jostel5