Jump to content
Dogomania

posokowiec BOB. Znaleziony w Swieta, jest bardzo chory - zasnal na zawsze [*]

Recommended Posts

Posted (edited)

Swiateczne porzadki. Znaleziony 26 grudnia przez Soeme w lesie - przemarzniety, zapchlony, zarobaczony biegal wzdluz ulicy. Do samochodu wskoczyl sam - to bardzo przyjacielski pies, caly czas tuli sie do czlowieka.

Trafil do hotelu dla psow, ale niestety wolny byl tylko kojec zewnetrzny, w ktorym Bob zupelnie sobie nie radzil. Jakims cudem udalo sie znalezc dla niego DT. Bob ma chore nerki, codziennie musi dostawac kroplowki i oprocz tego inne lekarstwa. Psiak ma ok. 10 lat, odlezyny, wylysialy grzbiet, ale z badan wynika, ze nie ma grzyba, czy nuzycy. Prawdopodobnie jest to uczulenie na pchly (bo psiak byl naprawde okropnie zapchlony).
AniaB bedzie jezdzila do DT robic psiakowi kroplowki.
Niestety nerki to nie jedyny problem Boba. Ma rowniez trudnosci z chodzeniem, placza mu sie nogi, ma trudnosci z wejsciem na kanape, sika jak dziewczynka. Wbrew pozora jest bardzo energiczny i silny (szczegolnie widac to na spacerach, bo strasznie ciagnie). W mieszkaniu jest bardzo grzeczny, zachowuje czystosc. Caly czas chcialby siedziec na kolankach, chyba wydaje mu sie, ze jest jamniczkiem :) Jest tak ujmujacy i kochany w kontakcie, ze chyba kazdemu mieknie serce.

BARDZO POTRZEBNE JEST NAM WSPARCIE a tekze POMOC W SZUKANIU DOMU.

Kontakt: 887878707,
[email protected]

[SIZE=2]Rozliczenie:
wydatki
280 zl - badanie krwi (biochemia, morfologia), wymaz z uszu (posiew), badanie kału, kroplowki, wlewy, leki

10 zl dziennie za utrzymanie w DT (od stycznia 2013r)
23.01.2013 - 08.11.2013
290 x 10 = 2 900 zl
dlug - 80 zl

Leczenie Boba/Homera opłaca Fundacja Posokowców

wplaty
16.01. Iza_Bella - 30zl
17.01. Soema - 280 zl
bea100 - 30 zl
Iza_Bella - 20zl
bea100 - 20zl
bea100 - 50zl
bea100 - 40,50 zl (bazarek)
ludwa - 8 zl (bazarek)
Gruba Berta -17 zl (bazarek)
iwoniam - 22 zl (bazarek)
irysek - 51 zl (bazarek)
bea100 - 45,50 (bazarek)
jola_li - 10 zl
_Aga_ - 20,50 zl (bazarek)
eski - 10,50 zl (bazarek)

Bob zaraz po znalezieniu

Edited by Aga-ta
  • Replies 107
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jestem u Boba.
Wielki mój szacunek, że uratowałyście mu życie...

Proszę nr konta i dane (wpłacam na poczcie)- choć jakimś groszem wesprę na leki czy co tam najbardziej potrzebne...

Posted

[quote name='bea100']Jestem u Boba.
Wielki mój szacunek, że uratowałyście mu życie...

Proszę nr konta i dane (wpłacam na poczcie)- choć jakimś groszem wesprę na leki czy co tam najbardziej potrzebne...[/QUOTE]
Bea, bardzo dziekuje, zaraz wysle PW:loveu:
[quote name='Iza_Bella']wsparcie finansowe zostało udzielone, datek czeka w Arwecie.[/QUOTE]
Izo, dziekuje bardzo za wpsarcie, juz odebrane:calus:

Rozliczenie bede robic w pierwszym poscie

Posted (edited)

Bea, no cos Ty,... naprawde BARDZO DZIEKUJE:) (mam nadzieje, ze z Susanka jednak bedzie dobrze....)

Bob

Bob to jest taka ciocia-klocia ;)

Edited by Aga-ta
Posted

Izo, dziekuje bardzo za wpsarcie, juz odebrane:calus:

Rozliczenie bede robic w pierwszym poscie

Podjęłam próby namówienia męża na piatego członka rodziny w osobie Boba, ale nic z tego... pracuję nad tematem :), może kiedyś jakaś malizna...? i za Boba trzymam kciuki.
W skrócie u nas: Bella ma bolesne te stawy, ale dostaje leki, robaków wreszcie się pozbyliśmy i nasza królowa śniegu przybrała na wadze i futrze, jest ogromna :) Jest fantastycznym, o wielkiej mądrości psem a także jest w stałym oraz głębokim uczuciowo związku z naszym Luckym :)

Posted

[quote name='mysza 1']Przyszłam do cudnego psiaka. Jak jego wyniki, lepiej?

On je Renala?[/QUOTE]
fajnie, ze jestes:) Bob mial pobrana krew wczoraj, ale wyniki bedziemy miec dopiero jutro rano, wiec jeszcze nic nie wiemy.
Tak, aktualnie je Renala

Posted

[quote name='Aga-ta']fajnie, ze jestes:) Bob mial pobrana krew wczoraj, ale wyniki bedziemy miec dopiero jutro rano, wiec jeszcze nic nie wiemy.
Tak, aktualnie je Renala[/QUOTE]
Mam nadzieję, że się polepszyły. Trzymam kciuki.

Guest Elżbieta481
Posted (edited)

Przepraszam najmocniej,że się wtrącam,ale to Posokowiec więc się wtrącę..Uwielbiam tę szlachetna rasę..Sugerowałabym nawiązanie kontaktu z Simona z dogo-ona wiem,że pomaga Posokowcom..Bardzo,bardzo porządny człowiek.
Jest forum adopcyjne posokowców.
EOT
Elżbieta

Edited by waldi481
Posted

no niestety cały czas walczymy z tematem Bobika/Homera..
No i póki co nie ma jednoznacznej diagnozy - DT musi mu podac przez dwa dni espumisan, aby odgazowac jelita, co pozwoli zrobic mu usg nerek.
Bobik jest super wesoły, grzeczny nadal, troszke pomalenku poprawia sie skóra.
Mysle ze w poniedziałek bedzie wiadomo wiecej co mu dolega (dzis tez było zrobione powtórne badanie moczu).

Posted

[quote name='waldi481']Przepraszam najmocniej,że się wtrącam,ale to Posokowiec więc się wtrącę..Uwielbiam tę szlachetna rasę..Sugerowałabym nawiązanie kontaktu z Simona z dogo-ona wiem,że pomaga Posokowcom..Bardzo,bardzo porządny człowiek.
Jest forum adopcyjne posokowców.
EOT
Elżbieta
posokowce juz nam pomagaja:) Bobik dostal nawet ubranko od jednej z pan, uszyte specjalnie dla niego:)

[quote name='bea100']Co u Boba słychać?
Czy gołąbek pocztowy ode mnie doleciał? ;)
tak, przelew juz na koncie:) przepraszam, ze sie nie odzywalam, ale mialam problem z netem. DZIEKUJE BARDZO:Rose:

[quote name='AniaB']no niestety cały czas walczymy z tematem Bobika/Homera..
No i póki co nie ma jednoznacznej diagnozy - DT musi mu podac przez dwa dni espumisan, aby odgazowac jelita, co pozwoli zrobic mu usg nerek.
Bobik jest super wesoły, grzeczny nadal, troszke pomalenku poprawia sie skóra.
Mysle ze w poniedziałek bedzie wiadomo wiecej co mu dolega (dzis tez było zrobione powtórne badanie moczu).
DZIEKUJE Aniu, ze bylas dzis z Bobikiem na USG:calus:
Niestety badania potwierdzily, ze Bob ma uszkodzone nerki od dluzszego czasu (co wskazuje na stan przewlekly). Moze jesc tylko renala, musi dostawac kroplowki i inne niezbedne leki. Nie wyglada to dobrze... dodatkowo Bob ma problemy z tylnymi lapami, lekarz zlecil test na bolerioze, po wykluczeniu choroby odkleszczowej preparaty wspomagajace na stawy.

badania moczu z dn. 24.01

badania krwi