Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='iwoniam']szkoda, ze ta pani nie moze go zatrzymac
mnie codziennie nie ma nim 8 h w domu ciągiem, a całe stadko czeka grzecznie na powrót.
Każdy pracuje 8 h, a pieeki czekać muszą ;/
Niech go przetrzyma choć trochę, na pewno dom się znajdzie....[/QUOTE]
Wiele psiaków jest dokładnie w takiej samej sytuacji. Psy i tak większość dnia przesypiają, nie mają poczucia upływu czasu. Wracam po 15 minutach ze sklepu i witają mnie tak samo gorąco, jak podczas powrotu z pracy po 10 godzinach nieobecności.
Zanim przygarnęłam 2 sunie, mój psiak czekając na mój powrót z pracy, siedział sam.
Jeśli więc nie ma innych przeszkód, a ta Pani chciałaby pomóc psiakowi, to nie ma żadnego problemu. Psiak będzie uratowany, a Pani szczęśliwa.

• Replies 180
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No właśnie to nie tylko chodzi o tą prace, na jej decyzje składa się kilka czynników, znam tą panią 10 lat i wiem jak kocha zwierzęta i chciałabym bardzo żeby znowu miała psiaka, ale w takiej sytuacji jak się znajduje wiem że nie może.

Posted

[quote name='Diablica_8D']No właśnie to nie tylko chodzi o tą prace, na jej decyzje składa się kilka czynników, znam tą panią 10 lat i wiem jak kocha zwierzęta i chciałabym bardzo żeby znowu miała psiaka, ale w takiej sytuacji jak się znajduje wiem że nie może.[/QUOTE]
Niestety często tak bywa, że ci, którzy chętnie przygarnęliby zwierzaczka, nie mogą z różnych względów i przeszkód, a ci, którym nic nie przeszkadza, nie mają ochoty pomagać :(

Posted

w sobotę 2 tyg temu został znaleziony ok godz 21, weterynarz odmówił przyjęcia go i przechowania (on się zajmuje tymi zwierzętami bezdomnymi), podobno nie miał miejsca - miał dwa duże psy, wiec Straż Miejska skontaktowała się z panią z TOZu która kazała go zawieść pod wskazany adres i się zaczęło szaleństwo z szukaniem domu tymczasowego bo mógł tam zostać tylko na weekend, do wtorku był w jednym domu potem na ponad tydzień w drugim, dzisiaj trafił do nowego na jakiś czas miejmy nadzieje że ktoś odpowie na ogłoszenia i znajdziemy mu kochającego właściciela bo zasługuje na to. Nikt nie chciał go na święta, ale zlitowała się dziewczyna, która ma szczeniaczka mieszańca labradora z owczarkiem.

• 2 weeks later...
Posted

Witam,
Chciałabym prosić o informacje o moim psie (jeśli by się przypadkiem znalazł tak daleko). Poszukuję mojego zaginionego psa już od Sylwestra - bezskutecznie. Dlatego postanowiłam zamieścić informację o nim w wątkach wszystkich schronisk w Polsce - może go ktoś wywiózł?
[IMG]http://i273.photobucket.com/albums/jj202/kokony/ogloFB_03_BIG_zpsffc940d6.jpg[/IMG]
Dziękuję za wszelką pomoc,
Marta

• 1 month later...
Posted

coś tu cicho się zrobiło...

właśnie dzwonila do mnie córka z NS, ze na Wólkach, w ok. Dunajca zostal znaleziony owczarek niemiecki w obrozy i ze smyczą - gdyby ktoś szukał dajcie znać

Posted

[quote name='amacariel']kiedy znaleziono psa? jakis kontakt mozna prosic? wstawie na sadecki portal[/QUOTE]

psa znaleziono dzisiaj wieczorem - prosiła mnie, żeby gdzieś to napisać - więc piszę ;) co do kontaktu podam tel. do córki - ona wie więcej. Mówiła, że pan z tego osiedla, który go znalazł, zaopiekował się nim póki co 668404469

Posted

strasznie się cieszę, ze w moim rodzinnym mieście jest kilka dogomaniaków! :) dzwonila do mnie pani z NS - Rynek w sprawie naszej szorstkiej suni...Frejka jest prawie zaklepana i zaproponowałam pani innego piesa...czy będę mogła liczyć na ew. sprawdzenie domku w razie w?

Posted

Teraz ja proszę o pomoc. Wybiera się ktoś na wystawę w Lesznie? Potrzebujemy przetransportować tam kota dla jednej Pani z Wrocławia, która będzie ze swoimi spanielami na wystawie.

Posted

moge prosic o imie tej Pani :P?

Zapytaj moze w sadeckim zkwp czy ktos sie z nich nie wybiera (czy nie wiedza czy sie wybiera).
ja moge napisac do 3 znajomych, tylko jaki kot, czy macie klatke, kiedy wystawa (bo nie pamietam)?
no i na wystawe nie wejdzie nikt z kotem... czyli trzeba bedzie cos z nim zrobic... zostawic w aucie?