pumcia02 Posted February 1, 2013 Share Posted February 1, 2013 dzisiaj bylam w lecznicy w Minkowicach. Plakat wisi i panie weterynarki pamietaja o nim jak jezdza na wizyty domowe. niestety nigdzie go nie widzialy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szafranowa Posted February 1, 2013 Author Share Posted February 1, 2013 już chyba całe Pomorze o nim wie. Może muszę pomyśleć o innych województwach... Nie mam koncepcji... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patiss Posted February 1, 2013 Share Posted February 1, 2013 a w jakich okolicznościach zaginął?? Czy mozliwe jest że ktoś go ukradł? Czy poinformowaliście policję w okolicy zaginięcia? (czasami pomagają...oczywiście nie szukaja, ale jak sie dobrze trafi, to mają na uwadze) Dobrze też powiadomić leśników. jeszcze jedno. czy przeszukaliście linię brzegową? tam sa strome miejsca, dobrze byłoby wykluczyć, że mógł gdzieś spaść, nie mógł sie wydostać, etc... ... Szukać po całej Polsce, schroniska, itp, itd. i mimo wszystko prosze nie tracić nadziei. Zaginiony leonberger Alvaro odnalazł się po 4!!!! latach... Trzymam kciuki, żeby Batat wrócił jak najszybciej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szafranowa Posted February 2, 2013 Author Share Posted February 2, 2013 Alvaro to inna sytuacja... A tam - przeszukaliśmy linię brzegową od razu - 3 dni chodziliśmy, wołaliśmy... Raczej nikt go nie ukradł - przy mnie złapał trop i poleciał - jako jedyny leonberger na świecie, postanowił być psem myśliwskim :( Rzeczywiście muszę poprzeszukiwać schroniska w całym kraju, bo to jest chyba jedyna droga. Leśnicy, marynarka wojenna, policja, straże miejskie, wójtowie gmin i sołtysi okolicznych wsi - wszyscy wiedzą :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szafranowa Posted February 11, 2013 Author Share Posted February 11, 2013 już 1,5 miesiąca nie ma Batata... :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szafranowa Posted February 11, 2013 Author Share Posted February 11, 2013 odświeżyłam ogłoszenie. Może teraz się uda? [IMG]http://i273.photobucket.com/albums/jj202/kokony/oglo_FB_03_zps53faa701.jpg[/IMG] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szafranowa Posted February 11, 2013 Author Share Posted February 11, 2013 ojej pomniejszony obrazek wkleiłam :( Już daję większy [IMG]http://i273.photobucket.com/albums/jj202/kokony/ogloFB_03_BIG_zpsffc940d6.jpg[/IMG] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rudakacha Posted February 12, 2013 Share Posted February 12, 2013 Mogę tylko napisać, że 3mam kciuki i podziwiam determinację w szukaniu! Oby się udało go odnaleźć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szafranowa Posted February 28, 2013 Author Share Posted February 28, 2013 Batata już nie ma 2 miesiące :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rudakacha Posted March 1, 2013 Share Posted March 1, 2013 Jest mi jakoś wyjątkowo smutno, jak wchodzę na ten wątek bo ciągle mam nadzieję, że piesio znajdzie się. Mam tylko nadzieję, że trafił na kogoś dobrego, kto się nim zajął a kto nie ma pojęcia, że jest coś takiego jak dogomania... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szafranowa Posted March 1, 2013 Author Share Posted March 1, 2013 Dostałam wiadomość od pewnej pani, że podobny pies był widziany koło Żarnowca. I tak po nitce do kłębka dowiedziałam się, że z tej gminy (i wielu innych) psy jadą do schroniska w Kościerzynie. Jak zaczęłam szukać namiarów na to schronisko, to zrobiło mi się słabo od razu: [url]http://www.boz.org.pl/pm/koscierzyna/index.htm[/url] Moje pytanie brzmi: czy ktoś ma nr tel. do tego schroniska? Tylko pani z gminy ma prawo do niego dzwonić... Nie chcę komentować tego faktu, ani wdawać się w dyskusję nad tym schroniskiem. Chcę tylko zadzwonić do gościa i się spytać, czy nie ma u niego Batata. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szafranowa Posted March 1, 2013 Author Share Posted March 1, 2013 zadzwoniłam do pani z gminy, żeby ona do niego zadzwoniła i spytała o Batata - czekam na wiadomość... Jak to się stało, że do tej pory nie wiedziałam o tym schronie?! Ranyboskie :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szafranowa Posted March 1, 2013 Author Share Posted March 1, 2013 podbno taki tam nie dotarł na razie, więc uff i zobaczymy, czy ten pies, co ta pani z Żarnowca to mój, czy znów fałszywy alarm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
martasekret Posted March 1, 2013 Share Posted March 1, 2013 niestety - "schronisko" w Kościerzyni cieszy się wyjątkowo złą sławą... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaido Posted March 1, 2013 Share Posted March 1, 2013 w tym artykule są aktualne (chyba) namiary na schronisko, wysłałabym im jeszcze ogłoszenie o zaginięciu i próbowałabym zadzwonić i tak [URL]http://www.dzierzgon.pl/?do=wiadomosci&action=show_new&id=340[/URL] trzymam kciuki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szafranowa Posted March 18, 2013 Author Share Posted March 18, 2013 Niestety nadal nie mam żadnych wieści o Batacie :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szafranowa Posted March 29, 2013 Author Share Posted March 29, 2013 Przypominam, że Batat nadal nie został odnaleziony. Życzę wszystkiego dobrego na święta. Jeśli ktoś jedzie nad morze na Wielkanoc - mogę wysłać plakaty w pdf do wydrukowania i powieszenia. Ja, niestety, nie pojadę teraz z powodów finansowych :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kora Posted March 30, 2013 Share Posted March 30, 2013 Szafranowa, sadze ze to Batat wyslalalm Ci wiadomosci (przepraszam ze tak rano) [URL]http://gdansk.olx.pl/znalazlam-psa-owczarka-kalkaskiego-iid-496968379[/URL] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szafranowa Posted March 30, 2013 Author Share Posted March 30, 2013 to niestety nie on - nie ma czipa. Rozmawiałam z ogłoszeniodawczynią. Na zdjęciu też jest podobny, ale to nie ta morda niestety. Dziękuję za pomoc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szafranowa Posted April 7, 2013 Author Share Posted April 7, 2013 Nadal poszukuję Batata - tylko się przypominam... :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rudakacha Posted April 8, 2013 Share Posted April 8, 2013 Nie będę pisać, że trzeba wierzyć bo wiara czyni cuda... mam tylko ogromny szacunek dla Ciebie i ilekroć wchodzę na wątek i żadnego rezultatu nie widzę to robi mi się b. przykro. Wiem, że to nic nie da, tak sobie tylko piszę, żeby dodać otuchy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szafranowa Posted April 9, 2013 Author Share Posted April 9, 2013 Dzięki - dodałaś trochę. Jak widzę, że ktoś czyta ten wątek, to mam poczucie jakiejś celowości działania. Bo jak piszę sama ze sobą, to jest dopiero przykre :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
martasekret Posted April 10, 2013 Share Posted April 10, 2013 ja też zaglądam....ale nic nie piszę...bo...co tu pisać ? :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szafranowa Posted April 19, 2013 Author Share Posted April 19, 2013 Właśnie dziś na FB przeczytałam, że z jakiegoś schronu (chyba Wojtyszki) wyciągnięte psy miały czipy. Właściciele na nie czekali przez kilka lat, bo nikt tych czipów nie odczytał... Dopiero teraz jak jest akcja wyciągania stamtąd niektórych zwierząt, psy powróciły do domów... Mam nadzieję, że mój maluch nie siedzi w takim miejscu :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pumcia02 Posted April 19, 2013 Share Posted April 19, 2013 niestety dużo schronisk nie ma czytników. Ja tu w okolicy niestety nic nie słyszałam o Batacie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts