szafranowa Posted January 11, 2013 Share Posted January 11, 2013 NAGRODA ZA ODDANIE PSA! już 11 dni nie ma śladu po psie. Mam o tyle utrudnioną sytuację, że mieszkam pod Warszawą a Batat (w domu - BANAN) zaginął nad morzem. Mam nadzieję, że ktoś z Was może coś wie, widział, albo może ma mojego psa i nie wie, co z nim zrobić... [IMG]http://i273.photobucket.com/albums/jj202/kokony/oglo_FB_02_zpsf3e08e7e.jpg[/IMG] [IMG]http://i273.photobucket.com/albums/jj202/kokony/DSC_5944_zpsde65bab6.jpg[/IMG] [IMG]http://i273.photobucket.com/albums/jj202/kokony/DSCF2828_LO_zps2e1e6cae.jpg[/IMG] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
martasekret Posted January 11, 2013 Share Posted January 11, 2013 a dopiero co wczoraj zastanawiałam się, czy wasz pies się odnalazł....kurczę, przykro mi :( w wejherowie przepadł bez wieści również wielki pies - bernardyn Cezar... wiem, że to okrutne, ale kontaktowaliście się ze służbami sprzątającymi miasto...? takiego olbrzyma powinni kojarzyć... a może ktoś go sobie przywłaszczył i trzyma u siebie na podwórku..? plakaty, rozumiem, porozwieszane w okolicy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szafranowa Posted January 11, 2013 Author Share Posted January 11, 2013 plakatów niestety tylko 20. Mam wydrukowany spory nakład, ale nie mogę tam pojechać teraz, bo mnie dopadło choróbsko i mam 39 stopni gorączki... Już miałam zarezerwowany nocleg i takie coś :( Niestety dopiero za tydzień będę mogła tam pojechać :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szafranowa Posted January 11, 2013 Author Share Posted January 11, 2013 [quote name='martasekret'] wiem, że to okrutne, ale kontaktowaliście się ze służbami sprzątającymi miasto...? takiego olbrzyma powinni kojarzyć... a może ktoś go sobie przywłaszczył i trzyma u siebie na podwórku..? plakaty, rozumiem, porozwieszane w okolicy?[/QUOTE] mam nadzieję że to drugie jednak :/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
martasekret Posted January 11, 2013 Share Posted January 11, 2013 ja oczywiście też mam taką nadzieję! można byłoby poprosić o pomoc w roklejeniu plakatów kogoś z dogomanii, ale szczerze powiedziawszy nie kojarzę ani jednego użytkownika, który mieszkałby w tamtych okolicach.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szafranowa Posted January 11, 2013 Author Share Posted January 11, 2013 [quote name='martasekret'] można byłoby poprosić o pomoc w roklejeniu plakatów kogoś z dogomanii, ale szczerze powiedziawszy nie kojarzę ani jednego użytkownika, który mieszkałby w tamtych okolicach....[/QUOTE] Jeśliby się ktoś taki znalazł, to ja wyślę pdfy z plakatem e-mailem lub nawet wydrukowane plakaty pocztą - bardzo by to nam pomogło. Zwłaszcza w niedzielę, gdy będą chodzili wolontariusze z WOŚP byłoby fajnie im na plecach przyczepić - taki miałam plan, ale... :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sonikowa Posted January 12, 2013 Share Posted January 12, 2013 Podnoszę -- masz kontakt ze strażą miejską w Jastrzębiej górze? Może mieli jakieś wezwanie czy informacje... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szafranowa Posted January 12, 2013 Author Share Posted January 12, 2013 Straż miejska w Jastrzębiej Górze wie o nim. Ponadto Batat ma czipa, więc straże innych miast też by się ze mną skontaktowały - czip jest w bazie... Wygląda na to, że do żadnego schroniska ani do straży nie trafił do tej pory, boby zadzwonili. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patiss Posted January 14, 2013 Share Posted January 14, 2013 Podnoszę. Czy są jakies wieści? Udostępniamy codziennie na FB, Trójmiasto i okolice... Mam nadzieję, że szybko wróci, trzymaj się.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szafranowa Posted January 15, 2013 Author Share Posted January 15, 2013 Dziękuję. Niestety Batat jakby się zapadł pod ziemię - żadnych wieści, nikt nie dzwoni... :( To już 15 dni - pomału tracę nadzieję :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
martasekret Posted January 15, 2013 Share Posted January 15, 2013 wczoraj, po ponad 3 tygodniach, odnalazł się zaginiony Bernardyn, o którym wspomniałam wyżej. Trafił do schroniska w Gdańsku. Proszę nie tracić nadziei. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szafranowa Posted January 15, 2013 Author Share Posted January 15, 2013 to prawdziwe słowa otuchy :) Może uda nam się wrócić z nim za tydzień, jak pojedziemy na akcję plakatową.... Byłoby cudownie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pumcia02 Posted January 15, 2013 Share Posted January 15, 2013 mieszkam kilka km od Jastrzebiej. Powiem znajomym i mezowi który jest codziennie w okolicy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szafranowa Posted January 15, 2013 Author Share Posted January 15, 2013 ojej - dziękuję :) Może to coś pomoże? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
martasekret Posted January 17, 2013 Share Posted January 17, 2013 pumcia, a może pomożesz w rozwieszaniu plakatów...? :oops: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pumcia02 Posted January 17, 2013 Share Posted January 17, 2013 bardzo bym chciała, ale mam miesięczne dziecko i nie jestem w stanie tego technicznie zrobić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szafranowa Posted January 20, 2013 Author Share Posted January 20, 2013 Jesteśmy teraz w Jastrzębiej Górze i ponawiamy akcję plakatową. Jeszcze jutro będziemy objeżdżać okoliczne wsie. Bardzo nam pomogła Ania z Husse w trójmieście - pozdrawiam i dziękuję. Dziękuję również pumci za pomoc, bo w Krokowej już wszyscy wiedzą o zaginionym psie :) Dam znać co nowego pojutrze, bo jutro raczej nie siądę do komputera Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
martasekret Posted January 21, 2013 Share Posted January 21, 2013 ale są jakiekolwiek sygnały? ktokolwiek widział Waszego psa? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szafranowa Posted January 21, 2013 Author Share Posted January 21, 2013 tak - im więcej plakatów, tym więcej sygnałów, więc jeszcze powiesimy dzisiaj gdzie się da. No i był sygnał z Karwii, więc poszukamy go tam - może to on. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
martasekret Posted January 21, 2013 Share Posted January 21, 2013 szukajcie, szukajcie, nie traćcie nadziei, póki nie będziecie mieli pewności co do jego losów. Trzymam mocno kciuki! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szafranowa Posted January 23, 2013 Author Share Posted January 23, 2013 Byliśmy. Oplakatowalismy okoliczne wsie, ale niestety nie udało nam się zmieścić w czasie odwiedzin w schroniskach :( Po akcji plakatowej było kilka telefonów, ale nie o nim :( Jeśli ktoś z dogomanii bywa w schroniskach w województwie pomorskim - bardzo proszę o czujność, gdy zobaczą psa przypominającego kaukaza lub leonbergera. Zdjęcie byłoby super - można umieścić w tym wątku. Dziękuję za wszelką pomoc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
martasekret Posted January 24, 2013 Share Posted January 24, 2013 tego się właśnie obawiałam - że sygnały nie dotyczą Waszego psa...ludzie nie znają się na rasach, czasem ich opis różni się diametralnie od stanu faktycznego. Ja bywam regularnie w schronisku w Gdańsku, będę go miała rzecz jasna na uwadze. Szkoda :( Może koczuje gdzieś w lasach, których tam przecież nie brakuje......? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szafranowa Posted January 24, 2013 Author Share Posted January 24, 2013 mam nadzieję, że gdzieś się przyklepał, bo to już 3 tygodnie... Nie wiem, czy bez jedzenia i w takich temperaturach byłby w stanie przeżyć... Raz nam uciekł przez płot i nie było go dobę (dlatego go wzięłam ze sobą :/) to wrócił z przeziębieniem - pies wychowany w cieplarnianych warunkach - od urodzenia w jednym domu :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szafranowa Posted February 1, 2013 Author Share Posted February 1, 2013 Już miesiąc minął od ucieczki Batata :( Desperacko przeszukuję wszystkie strony fundacji i schronisk, ale nie ma po nim ani śladu. Wszystkie zgłoszenia były nie o nim. Niemniej dziękuję tym wszystkim, którzy dzwonili za troskę i dobre chęci. Przypominam i tutaj, że nadal go poszukuję... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
martasekret Posted February 1, 2013 Share Posted February 1, 2013 ech, przykro mi :( zastanawia mnie, jak taki wielki, charakterystyczny pies mógł pozostać niezauważony..... wiem, że po takim czasie i braku jakichkolwiek sygnałów trudno mieć jeszcze nadzieję....:( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts