Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 460
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja dostałam dzisiaj maila od tego faceta, co wcześniej do mnie pisał. dyskwalifikacja totalna, bo:

[quote]
Ale przypuszczam, że wybiora spanie na sianku tak jek to zrobiła moja zmarała suczka, która miszkała w domu ale wolała przebywać na zewnatrz. A zgineła rozszarpana przez rotwailera sąsiada, którego ktoś wypuścił w pechowym momencie gy moja fyrtka była niedomknięta (pies ten był chory psychicznie, jego zachowanie było spowodowane nileczonym schorzeniem układu nerwowego), ale nie tylko mój piesek wtedy ucierpiał, dotkliwie pogryzł mojego drugiegi psa i sąsiadke, która ledwo co uszła z życiem i poważnymi obrażeniami na ciele (86 szwów). Obecnie właściciel tego psa wyprowadził się, a pies został uśpiony. Mój piesek niemiał szans na przeżycie bo wyprół z niej całe wnętrzności i przegryzł ją na pół!:(
...
Ale żeby się taka sytuacja nie powtórzyła sprowadziłem szkolonego Pit bulla, który jest bardzo dobrze zabespieczony przed ucieczką, poza tym nie atakuje bez komendy.
[/quote]

brrrr... no myślę że nie oddamy jamniczek do szkolonego pitbulla??

Posted

rozmawiałam z panem, no i z nadmiaru propozycji doprowadziłam do kłótni rodzinnej. Bardzo się Państwu spodobały jamniczki i sami już nie wiedza co zrobić, musza ochłonąc i pomyśleć. To poważni ludzie i serio podchodzą do sprawy. Uszanuję ich każdą decyzję.
Nie wiem co z tego się wykluje, a więc szukamy domu dla dziewczyn dalej!

Posted

Ale kabaret z tym facetem od bullka :crazyeye: a po gwoździa mu szkolony pit bull, skoro sąsiad się wyprowadził, a psychol został uśpiony? :crazyeye:

No to czekamy spokojnie na wyniki debat.

Sunie są coraz kochańsze, niestety. Ślad na brzuszku Figi maleńki, w sobotę zdejmiemy szwy.
Na zabieg, osłonę antybiotykową i badania przed operacją wydaliśmy 150 zł. Nasz lekarz nie ma wygórowanych cen (zwłaszcza dla piesków w potrzebie...)....:cool2:

Posted

Malagos, a ci Państwo pokłócili się z tytułu mnogości sztuk jamniczek?
Chciałabym ,żeby dziewczynki trafiły do nich, mieli już jamniczą rodzinkę więc wiedzą,jak bardzo trzeba je kochać, chyba tam byłoby jamnisiom dobrze...

Posted

Nata, państwo chcieli jedną jamniczkę adoptować. Pan znalazł Fikę i zadzwonił, ja mu powiedizlam jeszcze o łodzkich jamniczkach a on to wszystko zonie powiedział i to żonę skołowało, które wybrać....
żeby to się nie skończyło ze wezmą jeszcze jakaś inną?

Posted

Co nowego w jamniczym światku :lol:
Pan od pitbula nie zalapal się :evil_lol:
Ja od jutra będę miala nowego tymczasika - biedulke .
Prawie jamniko - ratlerka :diabloti:

Posted

na allegro 4 obserwatorów... ale do mnie nikt nie pisze oprócz dziwnego gościa od pitbulla, któremu nie odpisałam do tej pory, bo za każdym razem jak czytam maila od niego, to mnie zatyka :D
tym państwu co chcieli tylko jedną można powiedzieć, że one zachowują się jak rodzeństwo syjamskie... potwierdzisz malagos? :) wszędzie razem, wszystko robią razem, w tym samym czasie... jedyny problem to chyba podójna ilość jedzonka, które pochłaniają ;)

Posted

Świeta prawda, Nata, że robią wszystko jak jedna. No, może oprócz 2 porcji jedzenia jest też podwójny efekt, czyli zebranie z trawnika 2 kupek, a nie jednej :cool3:
A jak się odezwie jutro ta pani z (tu zapomniałam skąd, mam zapisane w domu, a jestem w pracy, z Sieradza?) to co powiedzieć? Obiecała poczekać do soboty na naszą decyzję...Mamy kogos w Sieradzu? Jakie to wogóle województwo?! Pomocy!!:diabloti:

Posted

To zaraz sprawdzę na dogo-mapie, może jednak jest ktoś z Sieradza (łódzkie, powiadasz....no, no, myślałam, ze Wielkopolska :oops: )
Moze jutro sie odezwie, moze to dobra osoba, moze ....

sprawdziłam...skromnie jest łódzkie reprezentowane, tylko kilka osób znanych od zawsze...Nie wszyscy tam sie zadeklarowali, widać.
To nic, w razie czego, Nata ....

Posted

a gdzie te ostatnie posty?! Cholery dostać mozna!
Pani z Sieradza nie odezwała się.
Pan od Tanitki nie odezwał się.
Nie było żadnych telefonów i e-maili.

Kochane cioteczki, KarOla, Moriaa, Nata od Jadzi, Jola od Jadzi, Katya i wszystkie Łodzianki!! Ruszajmy z ogłoszeniami!
Gdzie kto moze, proszę!

Szwy u Figuni zdjęte, rana ładnie sie goi. Dziewczyny obie zadbane, wesołe, kochane, rozbrykane-cuda do kochania, tulenia, pieszczenia, całowania...

Posted

Co slychać u panienek? Jakieś zainteresowanie , czy nie bardzo ? Posty znikają , aż się pisać nie chce :mad:
Coś mi się o oczy obilo , że po jamniorkach kolej na Zuleńkę :cool3:
Ciociu Malagos ?Dobrze widzialam?:lol:

Posted

Halo, przypominamy sie i prosimy o pomoc w ogłoszeniach!
Dziś dzwoniła osoba ze Szczecina....ma jeszcze dać znak, ale nie przypuszczam, żeby się odezwała. Sunia po sterylizacji, a ona ma jamnika ....

Posted

Wstawiłam sunie na ale.gratka, kupsprzedaj, animalia, kupiepsa, eoferty, gumtree. Wkorzystałam tekst z allegro. :oops: jutro jeszcze je dorzucę w dwa miejsca.
Czy one są w łódzkiej wyborczej?

Posted

Ja sie zarejestrowałam na 'Kupujsprzedaj" i postaram sie tam dać ogłoszenie. i napisałam przed chwilą do ogłoszeń nstrony Palucha o zwierzętach do adopcji.
Moze dać do naszego "Tygodnika Ostrołęckiego"?