Jump to content
Dogomania

[SOSNOWIEC] - RASOWE psiaki w schronisku: Tosa Inu ORNEA z Twierdzy Samuraja

Recommended Posts

Posted

Nie pomyślałam o tym w ogóle :| Dorota napisała, że osoba która bd chciała adoptować Birmę, musi chyba otrzymać pozwolenie na posiadanie psa rasy uznawanej za agresywną.
Tosa na liście jest, a Birma ma tatuaż więc jak byk jest rasowa i wymagane bd pozwolenie

• Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='gosia2313']Tosa ma już wątek na molosach, mam nadzieję, że jak się ją poogłasza to znajdzie się odpowiedni dom.
O goldenie niestety z zachowania nic nie powiem, oprócz tego, że jest dość.. szczekliwy, podaje łapę, siada, waruje, łagodny do ludzi i raczej do psów też, nawet ładnie chodzi na smyczy. Z kwarantanny nie ma szans na spacer :(
Jutro zadzwonię do oddziału, ale znając życie nie bd nic wiedzieli :\
Goldeniarze znaleźli właścicielke. Psa nie mają od roku. W 2009 uciekł im czwarty raz. W 2011 - piąty. Potem uciekł szósty i od roku zaginał po nim ślad. Właścicielka dostała informacje. Na forum nie pisała o nim zbyt dobrze, wiec goldeniarze prosili ją aby zrzekła się psa. Znaleźli mu nowy, świetny dom gdzie dożywają stare, adoptowane goldki późnej i szczęśliwej starości zadbane i kochane. Niestety- nic z tego. Dzisiaj chyba golden tak czy siak wróci do domu. Mam nadzieję, ze będą o niego dbać. Tak czy siak, będzie mu na pewno lepiej niż w schronisku. Pies w tym roku będzie miał 11 lat.
Wątek goldena z 2011 roku: http://wartagoldena.org.pl/forum/viewtopic.php?t=1537

Posted

Goldeniarze z nią rozmawiali. Nic do niej nie docierało ponoć. Psa chce z powrotem i koniec. Mówili że on już stary, że zaczną sie problemy zdrowotne itd. Psa kochają i tesknili za nim. Tylko dlaczego mieszkajac w Sosnowcu nie było żadnych ogłoszeń, plakatów ani nic? Grochem o ściane. Zobaczymy, bo może uda im soię potem coś zrobić. Bo pies po roku w tym wieku różne rzeczy może robić i zdrowotnie też może być nie halo. Może kobieta wtedy zmieni zdanie.
Wiemy tyle, że pies mieszkał w domu i chodził na spacery na pewno. Nie było mu wiec tak źle. A że nie do konca był akceptowany i nie do końca super prowadzony- no cóż. Realia.

Posted

gosia2313 napisał(a):
Dupa. Golden został odebrany przez 'właścicielkę'. Ciekawe za jak długo pojawi się znów w schronisku

Ja stawiam na to, że jak zaczną sie z nim problemy to go sama odda goldeniarzom.

Posted

Trafił do nas kolejny Owczarek z tatuażem.
Psiak jest młody.
Na szczęście Pani ze Związku Kynologicznego z którą rozmawiałam od razu zadzwoniła do hodowcy, który powiadomił właścicielkę o tym że ich pies został znaleziony.
Pani do mnie dzwoniła i ma go jutro odebrać :)

Posted

Ruszyła kolejna edycja akcji TESCO - "Pomóżmy zwierzętom przetrwać zimę" . Akcja trwa d 17 stycznia do 30 stycznia.

Tak jak w poprzednim roku głosujemy na wybrane schronisko. 10 placówek, które otrzymają najwięcej głosów zdobędą karmę dla swoich podopiecznych.
W minionym roku dzięki Waszej pomocy udało nam się wygrać karmę oraz ok. 10 tys złotych , za które wybudowaliśmy dodatkowe 9 boksów pojedynczych, dla psiaków, które tego potrzebowały ! :smile:

UWAGA : Na stronie głosowania wystąpił błąd i schronisko w Sosnowcu zamieszczone zostało w zakładce województwa świętokrzyskiego !

Bardzo prosimy o głosy, wsparcie naszej placówki i naszych psiaków. Głosy można oddawać tutaj raz dziennie :

http://zwierzaki.tesco.pl/vote.html

Posted

18-01-12 dotarła ostatnia wpłata 20 zł od ULKI12

Bazarek na Clifforda uważam za rozliczony i zakończony. Dotarły wszystkie płaty.
Uzbierało się 438 zł - wszystko jest na koncie NND i zostanie z tego (albo już został) zakupiony Bonharen na stawy Clifforda :lol:
Dziękuję wszystkim za udział w bazarku - zakupy i hopsanie :cool3:

Posted

Tosa jest jeszcze w schronie? Hodowca się dowiedział? /A tego goldena osobiscie odprpeadzalam kidys o 1 w deszczowa noc. Biedak chyba stracił orientację, szczekal u mnie na osiedlu, zaplatany w ogrodzenie z drutu.

Posted

[quote name='d_orka']Tosa jest jeszcze w schronie? Hodowca się dowiedział? /A tego goldena osobiscie odprpeadzalam kidys o 1 w deszczowa noc. Biedak chyba stracił orientację, szczekal u mnie na osiedlu, zaplatany w ogrodzenie z drutu.[/QUOTE]

Tosa cały czas w schronisku. Hodowca wie o niej od samego początku, odtąd co do nas trafiła.

Posted

Dorcia,suka ma wątek na molosach,owszem,żadnego wpisu hodowcy w owym wątku nie ma.Natomaist jest wątek założony przez hodowcę o pieskach z jego hodowli,o dalszych ich losach..I tam z kolei nie ma słowa na temat tej porzuconej suni..Tzn,słowo już jest,przeze mnie napisane :-)
http://www.forum.**********/showthread.php?p=1595902&posted=1#post1595902

http://www.forum.**********/showthread.php?p=1595899#post1595899

A co to za badziew znowu postkomunistyczny???Nie można linków wklejać z innych for?Matko kochana, co to jest!I kto to ???strach się bać...

Posted

[quote name='d_orka']Bardzo dobrze, kurcze nawet jak sam nie może jej zabrać to niewyobrażam sobie takiego totalnego "niezaopiekowania" się jej losem[/QUOTE]

No ja sobie wyobrażać nie muszę. To samo było z Atosem (Cliffordem). Odpisał na jedną wiadomość, że tak faktycznie Atos jest z jego hodowli, ale więcej się nie odezwał i ma głęboko w dupie co się dzieje z jego psem :angryy::angryy:

Posted

A co do tego goldena to pochodxi chyba z hod. Dżemojady . Mieszka w bloku więc nie jest możliwe żeby sam uciekał. Wtedy.w nocy odprowadzilam go tym ludzim pod drzwi.To bylo w zeszlym roku na wiosnę ... Wcześniej znalazła go też blakajacego się moja siostra i ustaliła adres. Wydaje mi się że oni go wypuszczają bo jest strasznie szczekliwy... Być może coś mu dolega ,,/choć trzeba przyznać że nie wygląda na swoje lata/.