plinka Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 No też widziałam je już kilkakrotnie :mad: :angryy: Quote
Guest monia3a Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 Mam nadzieję, że nie zapeszę ale Rambo dziś po 15 pojedzie do swego domku :multi: domek podmiejski z dużym ogrodem, Pani starsza samotna i szuka sobie towarzysza ;) ostatnio uśpiła swego przyjaciela ze starości i stwierdziła, że już jest ten czas aby pokochać innego psiaka :loveu: Sądzę, że Rambo będzie szczęśliwy :roll: Quote
dreag Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 Na te ogłoszenie nawet pozwoliłam sobie odpowiedzieć jakiś czas temu i uświadomić kogoś trochę... Monia dobrze mówi, do Hajnówki Pani zawiezie i przywiezie, jest z Białego, a jej mama stamtąd. Jedź Plinka, obadaj sprawę, nie daj się prosić...;). Czy to prawda, że dalmatyńczyki często nie słyszą? Kobita mi mówiła... Quote
plinka Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 [quote name='monia3a'] jeśli chodzi o Hajnówkę to trzeba podjechać z córką Pani która chce adoptować Azę i sprawdzić jej zachowanie do kotów i ogólnie przetestować czy wszystko będzie OK, [/quote] Hmm.. to może niech ktoś wpadnie do mnie z Azą i przetestuje moich rodziców :cool3: ech.... :cool1: naiwna jestem, ale czasem cuda przecież się zdarzają :roll: [quote name='dreag']Czy to prawda, że dalmatyńczyki często nie słyszą? Kobita mi mówiła...[/quote] Niestety, tak. Głuchota to typowe schorzenie dalmatyńczyków. Quote
Guest monia3a Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 [B][SIZE=4][COLOR=red]POMOCY !!! [/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][COLOR=#ff0000][/COLOR][/SIZE][/B] [B][COLOR=black]Zadzwoniła Pani spod Wasilkowa z prośbą o pomoc[/COLOR][/B] [B]w opuszczonej stodole zamieszkuje od jakiegoś czasu[/B] [B]mała sunia taka max 30 cm, grzeczna i przyjazna[/B] [B]ale jest w ciąży!!! Trzeba ją pilnie wysterylizować !!![/B] [B]I tu zaczyna się problem bo nie ma gdzie jej trzymać :-([/B] [B]Zlituje się ktoś nad tą sunią ??[/B] [B]Da jej ktoś DT ??[/B] [B]Jak Aza znajdzie dom to Ania chętnie ją weźmie[/B] [B]ale do tej pory to sunia może się oszczenić i będzie problem :shake:[/B] [B]Pani ją przywiezie, będzie ją karmić i ogłaszać[/B] [B]szukamy tylko DT :help1:[/B] [B]Nie lubię takich sytuacji bo jestem bezradna :placz:[/B] Quote
Anna & 137 Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 [quote name='monia3a'][B][SIZE=4][COLOR=red]POMOCY !!! [/COLOR][/SIZE][/B] [B][COLOR=black]Zadzwoniła Pani spod Wasilkowa z prośbą o pomoc[/COLOR][/B] [B]w opuszczonej stodole zamieszkuje od jakiegoś czasu[/B] [B]mała sunia taka max 30 cm, grzeczna i przyjazna[/B] [B]ale jest w ciąży!!! Trzeba ją pilnie wysterylizować !!![/B] [B]I tu zaczyna się problem bo nie ma gdzie jej trzymać :-([/B] [B]Zlituje się ktoś nad tą sunią ??[/B] [B]Da jej ktoś DT ??[/B] [B]Jak Aza znajdzie dom to Ania chętnie ją weźmie[/B] [B]ale do tej pory to sunia może się oszczenić i będzie problem :shake:[/B] [B]Pani ją przywiezie, będzie ją karmić i ogłaszać[/B] [B]szukamy tylko DT :help1:[/B] [B]Nie lubię takich sytuacji bo jestem bezradna :placz:[/B][/quote] Zlituje się,zlituje ,mozna ja do mnie przywieżć. Quote
plinka Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 [IMG]http://manu.dogomania.pl/emot/klapu.gif[/IMG] [IMG]http://manu.dogomania.pl/emot/klapu.gif[/IMG] [IMG]http://manu.dogomania.pl/emot/klapu.gif[/IMG] Quote
jaanna019 Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 No to się spóźniłam... dziewczyny w kryzysowych sytuacjach mogę służyć DT, jednak ze względu na małe mieszkanie wchodzą w grę nieduże gabarytowo psiaki. Moja sunia odeszła i smutno nam w pustym domu :-( Quote
Ewa3 Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 Wcale sie nie spoźniłas:multi: Pisz do Moni szybciutko napewno sie ucieszy:p:multi::lol::multi: Quote
Guest monia3a Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 Cieszę się ogromnie :multi: Powiem szczerze, że nie spodziewałam się takiego obrotu sprawy :multi: Jutro wszystko będę wiedzieć i napewno dam znać co i jak. [B]Anna & 137[/B] na panią zawsze można liczyć, jest pani [IMG]http://www.cosgan.de/images/midi/engel/g020.gif[/IMG] [B]jaanna019[/B] mamy też do adopcji szczeniaczki docelowo będą małe jakbyś chciała pieska na stałe, takie trochę jamnikowate. Bardzo mi przykro z powodu Twojej suni :-( Quote
Asia & Ginger Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 [quote name='monia3a']Mam nadzieję, że nie zapeszę ale Rambo dziś po 15 pojedzie do swego domku :multi: domek podmiejski z dużym ogrodem, Pani starsza samotna i szuka sobie towarzysza ;) ostatnio uśpiła swego przyjaciela ze starości i stwierdziła, że już jest ten czas aby pokochać innego psiaka :loveu: Sądzę, że Rambo będzie szczęśliwy :roll:[/quote] Mam tylko nadzieję, że starsza Pani poradzi sobie z młodym żywiołowym psiakiem, który potrafi przechodzić przez płoty. :roll: Quote
Guest monia3a Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 Pani nie taka stara w okolicach 45 lat :roll: więc myślę, że sobie poradzi. Po nowym roku wytnie się chłopaka coby mu hormony nie szalały to może nieco się uspokoi. Z drugiej strony Pani wczoraj nie przyjechała bo coś miała problem z samochodem, mam nadzieję, że to nie wykręt. Zobaczymy. Quote
Guest monia3a Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 [B][SIZE=5][COLOR=red]UWAGA !!![/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=5][COLOR=#ff0000][/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=5][COLOR=#ff0000][SIZE=3][COLOR=black]Dziś przy szkole na ulicy Jesiennej w Białymstoku został [/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=5][COLOR=#ff0000][SIZE=3][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=5][COLOR=#ff0000][SIZE=3][COLOR=black]znaleziony młody owczarek. Być może się komuś zagubił [/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=5][COLOR=#ff0000][SIZE=3][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=5][COLOR=#ff0000][SIZE=3][COLOR=black]a może ktoś zna go choć z widzenia[/COLOR][/SIZE] [COLOR=black]??[/COLOR][/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=5][/SIZE][/B] [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images31.fotosik.pl/403/14f1725fd361d5b5.jpg[/IMG][/URL] [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images30.fotosik.pl/297/6a5224fa38e25abe.jpg[/IMG][/URL] [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images26.fotosik.pl/297/cccb3d332f16336c.jpg[/IMG][/URL] Quote
Anna & 137 Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 psinkowi dalam robocze imię Bary.Już trochę wysechł,wyleguje się w kotłowni.Jeść nie chce,pije wodę.Wieczorem zostanie odrobaczony i dopiero pozna reszte towarzystwa.Mam nadzieje ze jest grzeczny bo nasza Azunia nie lubi "pyskatych"gości. Quote
dreag Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 Chyba go widziałam wczoraj czy przedwczoraj na 27 Lipca koło Policji, zwróciłam uwagę, że miał obrożę, wąchał przy chodniku. Tam niedawno latały psy za cieczką, ale jego w tym tabunie nie widzialam, ale może ... Plinka: to co, jedziesz, do Hajnówki czy najpierw do siebie?;) Ja się rozłożyłam na całego, ledwie zlazłam z wyra, by tu zaglądnąć. Jutro babka może będzie dzwonić, muszę dać odpowiedź. A tak na marginesie-dzwoniłam dziś do Ani na dłuższą pogawędkę o Azie. Jest nią oczarowana, mąż też. Zmartwiła się trochę, że będzie musiała tak szybko się z nią rozstać. Podobno jest kochana i świetnie dogaduje się z Zuzą, podporządkowuje się i nie stwarza żadnych problemów. Tak, że Plinka kombinuj dziewczyno.... :razz: Pojawiła się też druga pani, która pomyślała poważnie o naszej psince. Jest z okolic Białegostoku, ma 1 przygarniętą mniejszą sunię i dzieci, i gdyby okazało się, że jest milusińska to by chętnie ją zaadoptowała... Quote
jaanna019 Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 No to czekam na sunię spod Wasilkowa. O 18tej miał się zacząć zabieg. Wszystko przygotowane na jej przyjście. Trzymam kciuki za ciebie dziewczynko. Quote
Guest monia3a Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 [quote name='dreag']Chyba go widziałam wczoraj czy przedwczoraj na 27 Lipca koło Policji, zwróciłam uwagę, że miał obrożę, wąchał przy chodniku. Tam niedawno latały psy za cieczką, ale jego w tym tabunie nie widzialam, ale może ... [/quote] Bary był znaleziony bez obróżki, tę co ma założyła mu p.Ania [quote name='dreag']A tak na marginesie-dzwoniłam dziś do Ani na dłuższą pogawędkę o Azie. Jest nią oczarowana, mąż też. Zmartwiła się trochę, że będzie musiała tak szybko się z nią rozstać. Podobno jest kochana i świetnie dogaduje się z Zuzą, podporządkowuje się i nie stwarza żadnych problemów. Tak, że Plinka kombinuj dziewczyno.... :razz: [/quote] Niech Ania się nie martwi zaczął się taki czas, że będzie coraz więcej bezdomnych piesków. [B]jaanna019[/B] mam nadzieję, że z sunią będzie wszystko OK czekam z niecierpliwością na wieści o niej. Pani przyjechała dziś po Rambusia, oglądała go z każdej strony, cacała, bawiła się z nim i w rezultacie nie wzięła :cool3: stwierdziła, że spodziewała się, że on będzie większy :evil_lol: bo z tego co ona wie to spaniele są do kolana :crazyeye: Może to i dobrze znajdę mu lepszy dom. Quote
jaanna019 Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 Jest! Śpi na posłanku, od razu wiedziała, że dla niej. Jest jeszcze lekko oszołomiona. Będzie pod kontrolą wetów z Wesołej. Już wiemy, że szwy zdejmą za darmo. Mała jest cichutka, coś tam cicho pod noskiem postękiwała, nieśmiało spoglądała na świat. Lecę głaskać uspokajająco :lol: Quote
plinka Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 [quote name='dreag'] Plinka: to co, jedziesz, do Hajnówki czy najpierw do siebie?;) Ja się rozłożyłam na całego, ledwie zlazłam z wyra, by tu zaglądnąć. Jutro babka może będzie dzwonić, muszę dać odpowiedź. [/quote] Gdzie trzeba mogę jechać ;) Zdrowiej szybko! [quote name='dreag']A tak na marginesie-dzwoniłam dziś do Ani na dłuższą pogawędkę o Azie. Jest nią oczarowana, mąż też. Zmartwiła się trochę, że będzie musiała tak szybko się z nią rozstać. Podobno jest kochana i świetnie dogaduje się z Zuzą, podporządkowuje się i nie stwarza żadnych problemów. Tak, że Plinka kombinuj dziewczyno.... :razz:[/quote] Kombinuje z całych sił :placz: Jutro jadę odwiedzić Azę, zrobię fotki, pokaże swoim współlokatorom :razz: Quote
Guest monia3a Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 [quote name='jaanna019']Jest! Śpi na posłanku, od razu wiedziała, że dla niej. Jest jeszcze lekko oszołomiona. Będzie pod kontrolą wetów z Wesołej. Już wiemy, że szwy zdejmą za darmo. Mała jest cichutka, coś tam cicho pod noskiem postękiwała, nieśmiało spoglądała na świat. Lecę głaskać uspokajająco :lol:[/quote] Super, że wszystko się udało :multi: Trzymam kciuki za sunieczkę oby jak najszybciej doszła do siebie. Jak wygląda uchyl rąbka tajemnicy ;) Quote
Asia & Ginger Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 [quote name='monia3a']Pani przyjechała dziś po Rambusia, oglądała go z każdej strony, cacała, bawiła się z nim i w rezultacie nie wzięła :cool3: stwierdziła, że spodziewała się, że on będzie większy :evil_lol: bo z tego co ona wie to spaniele są do kolana :crazyeye: Może to i dobrze znajdę mu lepszy dom.[/quote] A to znawczyni się znalazła. :-o Chyba, że chodziło jej o springery. :roll: A lepszy domek na pewno się znajdzie. :kciuki: :kciuki: Quote
jaanna019 Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 Jak dla mnie to ona lekko pinczerowata. Czarna podpalana i ma nad oczkami takie cudne dwa jaśniejsze centki. Oczywiście w nocy stękając wgramoliła mi się do łóżka i wlazła z dupeczką prawie na głowę, bo przecież wiadomo że najlepiej się śpi na poduszce :evil_lol: Śniadanie tylko lekko uszczknęła. Siku nie było. Wyniesiona na podwórko stała w miejscu z podkulonym ogonkiem i drżała, więc jej nie męczyłam i wróciłyśmy do domu. Jest jeszcze bardzo nieśmiała i nie wie co się dzieje, ale na "niunianie" piskliwym tonem głosu reaguje merdaniem ogonka. Albo w szoku albo to mały dzikusek. Zobaczymy. Postaram się dziś zrobić zdjęcia. I pytanko: kto jest prawnym opiekunem suni w tym momencie? TOZ? Dziewczyny wczoraj zostawiły na jej potrzeby 50zł. Wydałam 21zł na fartuszek pooperacyjny. Quote
Guest monia3a Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 Dla takiej malizny to pewnie koci fartuszek :lol: Sunia jest w tej chwili pod opieką TOZ a właściciela nie ma ;) a dlaczego pytasz ?? Dziewczyny z Wasilkowa mówiły o pomocy finansowej dla suni i widzę się wywiązały, super. Z tego co p.Ania mówiła to sunia nie jest dzikuskiem z radością do nich podchodziła i dawała się głaskać, być może dziewczyna jest jeszcz przestraszona, nowe miejsce, operacja same dziwne nowości dla niej, trzymam kciuki za nią aby szybko doszła do siebie. Aniu jak będę miała już jej fotki to mogę zacząć ją ogłaszać, a nie wiesz na jaki wiek wet ją ocenił ?? No i koniecznie myśl nad imieniem dla niej :) Quote
Anna & 137 Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 Bary byl dzis z wizyta u weta.Jest młody ok.roku,zdrowy i troszkę chudawy.Sterczą mu wszystkie gnaty.Pani Kasia z recepcji na Bialostoczku mowiła ze czesto widziala go paletajacego sie po Wasilkowskiej albo siedzacego przy przystanku. W "kotkowie" sa jego nowe zdjęcia ,już" na sucho". Usmiech w strone Moni,moze daloby sie je przetransportowac? Quote
Recommended Posts