Jump to content
Dogomania

Białystok - wątek zbiorczy, mamy przepełnione DT...

Recommended Posts

Posted

[quote name='monia3a'][B]dreag[/B] od razu umawiaj na sterylkę
wydaje mi się, że dalmatka długo szukać domu nie będzie :loveu:[/quote]
taaa na kropki to pewnie sporo chętnych się rzuci :cool1:
Ciekawe jaki charakter ma dalmatka, bo w przypadku dalmatów pod słodkimi kropkami często diabeł się chowa :cool3:

Posted

Aza, bo tak została nazwana jest właśnie w trakcie sterylki. Bo bliższym przyjrzeniu okazało się, że jest zaciążona, więc od razu po zabraniu (teraz wiem czemu obyło się bez problemów) pojechaliśmy do lecznicy. Czekam na wieści kiedy mogę odebrać pannę i zawieźć do Ani. Już zaczynam mieć fobię, czy aby nie zwieje... Na pierwsze spotaknie z Azą - fajna, milutka psinka, od razu do mnie podbiegła, przywitała się jak należy, w samochodzie spokojna, do psów stamtąd przyjaźnie nastawiona, do dzieci też, minka aniołka. Zaczynamy akcję!!!

Guest monia3a
Posted

Troszkę dużo piesków do ogłaszania się zrobiło :shake:
Azie zrobię allegro, wszystkim robię a dla Nasti Kariny zrobiłam na województwo mazowieckie bo w naszym zerowy odzew
Ogłaszam Rambo i Funię na bieżąco
potrzeba ogłaszać systematycznie Azę, Nasti, Seta i Zojkę
kto się pisze na pomoc w ogłaszaniu??
dobrze by było pooddawać większość przed świętami

Posted

Już po wszystkim, Aza w DT, przywitała Anię merdaniem ogonka, wszystko o.k. Dopiero po sterylce okazało sie, że niezła z niej chudzina... ale odkarmi się. :lol: No i w dobry czas ją zabraliśmy, bo niedługo pod tą niby "budą" więcej Kropek by było, o ile do ziemi na żywca by nie poszły czy coś w tym rodzaju... . Wg wetki młodziutka ok. 1,5 roku. Biedaczka od sznurka na szyi do którego miała zakładany łańcuch ma przetarcia na skórze i ... mnóstwo niemeldowanych lokartorów (pchełki). Jutro dostanie odrobaczenie i Fiprex, to się tego świństwa pozbędzie.
Funię trochę porozwieszałam, Azę zaczęłam...

Posted

[quote name='monia3a']Troszkę dużo piesków do ogłaszania się zrobiło :shake:
Azie zrobię allegro, wszystkim robię a dla Nasti Kariny zrobiłam na województwo mazowieckie bo w naszym zerowy odzew
Ogłaszam Rambo i Funię na bieżąco
potrzeba ogłaszać systematycznie Azę, Nasti, Seta i Zojkę
kto się pisze na pomoc w ogłaszaniu??
dobrze by było pooddawać większość przed świętami[/quote]

Monia daj jakieś dane,to ja poogłaszam, tylko oprócz allegro ; )

Posted

Bardzo się cieszę, że dalmatka już bezpieczna :multi: Dzięki dziewczyny :loveu: :loveu:

[B]Aga[/B] skopiuje Twoje posty dotyczące Azy na forum kropkowe, ok?
To się ciotki od dalmatów ucieszą takim tokiem wydarzeń :)

Guest monia3a
Posted

Azie przydałyby sie fotki bez łańcucha :lol:

Iza dane kontaktowe są na stronie [URL="http://www.bialystok.toz.pl/adopcje/"]TOZ[/URL] i króciutkie opisy do ogłoszeń i tak będą wymagały skrócenia.

Robiłam wszystkim piesom allegratę ale one szybko znikają w tłumie psów i trzebaby powtórzyć.

Iwona a nie wiesz czy Set dalej jest do adopcji bo nie mogę się pod podany numer dodzwonić, ciągle nikt nie odbiera.
Tomek jest gdzieś na wyjeździe bo nic nie aktualizuje a tyle mu wysłałam ;)

Posted

[quote name='monia3a']Azie przydałyby sie fotki bez łańcucha :lol:
[/quote]
To może bym ją odwiedziła w przyszłym tyg?
Tam na dojlidy też się wybieram jakiegoś kota obcykać.

Na ogłoszenia też się piszę.
To zrobię wszystkim, którym dam radę jutro ogłoszenia na 'ojej'?

Guest monia3a
Posted

[quote name='plinka']To może bym ją odwiedziła w przyszłym tyg?
Tam na dojlidy też się wybieram jakiegoś kota obcykać.

Na ogłoszenia też się piszę.
To zrobię wszystkim, którym dam radę jutro ogłoszenia na 'ojej'?[/quote]

Odwiedź, odwiedź :multi:
napisz do Ani smska wcześniej bo może jej nie być.

Dzięki za ojej ;)

Posted

Plinka, nie ma sprawy, kopiuj. Azę wystawiłam wczoraj na allegratka, bstok, bialystokonline, kilka ogłoszeń wywiesiłam, jutro zadzwonię do kramika i porannego. Dzisiaj już 1 dziewczyna dzwoniła, powiedziałam, żeby odezwała się w tygodniu (też ze wsi). A co do zdjęcia Azy bez łańcucha - to jest na komórce u Irka, przesyłał mi, ale coś nie wyszło. A do ogłoszenia poprostu przycięłam zdjęcie ile się dało. Jak możesz, to podjedź w tygodniu.

Guest monia3a
Posted

[quote name='dreag']Dzisiaj już 1 dziewczyna dzwoniła, powiedziałam, żeby odezwała się w tygodniu (też ze wsi).[/quote]

Ona nie będzie długo szukać nowego domu, jest w typie rasy
ma większe szanse na szybki dom :p
niestety reszcie trzeba szukać ze zdwojoną siłą ;)

Posted

Ale plisss uważajcie z adopcją dalmasi, bo chętnych na kropki pewnie sporo będzie..

Sorry, wiem przecież bardzo dobrze, że nie oddajecie psów byle komu, ale po prostu się martwię o kropkę :roll:

Dobrze, że jest już po sterylce, pseudohodowcy się na nią nie skuszą :)

Guest monia3a
Posted

Rambo ma allegro i jest ogłaszany na białostockich portalach.
Diabeł z niego nie z tej ziemi :mad:
przechodzi przez drewniane ogrodzenie jak kot :evil_lol:
i gania po osiedlu :angryy: na szczęście jest grzeczny do ludzi
teraz ma szlaban i wychodzi tylko z opiekunem.

Posted

Ogłosiłam na ojej Funie, Nasti (na podlaskim i mazowieckim), Sunie (ze strony tozu, nie wiem czy to nadal aktualne?), Rambo, Gringo, Seta i Zoje.
Coś jeszcze trzeba?

Będę też wrzucać na bialystokonline te bezpłatne ogłoszenia.

Posted

Plinka, a nie chciałabyś (być może-to jeszcze nie przesadzone) się przejechać z Panią w sobotę albo niedzielę do Hajnówki, by zapoznać (jeszcze nie na stałe) Azę z jej mamą i kotką, u których miałaby chyba ciepły dom. Ta pani podobno bardzo tęskni za psem i ma dobre warunki, ale kot z psem muszą się zaakceptować. Kobita z którą rozmawiałam jest sensowana, wypytywała i próbuje przewidzieć różne okoliczności związane z wzięciem dorosłego psa, który miałby się stać członkiem rodziny. Widać, że ta decyzja byłaby bardzo przemyślana. A myślę, że jako przedstawicielka tej rasy (fajna z Ciebie dalmatynka, hi,hi) mogłabyś wnieść dużo informacji. Posłużyć radą, a przede wszystkim zrobić doskonały rekonesans...

Guest monia3a
Posted

[quote name='plinka']Ogłosiłam na ojej Funie, Nasti (na podlaskim i mazowieckim), [B][COLOR=red]Sunie[/COLOR][/B] (ze strony tozu, nie wiem czy to nadal aktualne?), Rambo, Gringo, Seta i Zoje.
Coś jeszcze trzeba?

Będę też wrzucać na bialystokonline te bezpłatne ogłoszenia.[/quote]

[B]plinka[/B] dziękuję za ogłoszenia :loveu:
dzwoniłam dziś do Pani, która znalazła Sunię i niestety jakiś czas temu oddała ją do schroniska :placz: szkoda, że nie zadzwoniła i nie powiedziała może znalazłby się jakiś DT

Posted

[B]dreag[/B] - hmm... pomyśle

[B]monia[/B] - weź przestań! Przecież na tym samym wózku jedziemy ;)
Jakby jakieś ogłoszonka trzeba było to mów, w miarę możliwości będę klepać :cool3:
No i czasem będę wrzucać coś tam bezpłatnego na bialystokonline.
Tylko muszę wiedzieć, które sprawy są aktualne, a które nie. :)
Bo nie jestem na bieżąco tak jak Wy.

Szkoda, że z Sunią tak się stało. :shake:

Co z [URL="http://i339.photobucket.com/albums/n453/plinka111/psy%20w%20potrzebie/DSC01766.jpg"]tymi[/URL] szczeniakami? Ruszyło coś?

[URL="http://i339.photobucket.com/albums/n453/plinka111/psy%20w%20potrzebie/DSC01766.jpg"]
[/URL]

Guest monia3a
Posted

[B]plinka[/B] tamte szczeniaczki zostały już tylko dwa, piesek i suczka, myślę, że długo czekać nie będą ;)

[B]grallinka[/B] kojarzy, kojarzy ;)

jeśli chodzi o Hajnówkę to trzeba podjechać z córką Pani która chce adoptować Azę i sprawdzić jej zachowanie do kotów i ogólnie przetestować czy wszystko będzie OK, jeśli będzie to można będzie Aze zostawić.

Mieszka ktoś w okolicy transportowej ??

Posted

[quote name='monia3a'][B]plinka[/B] tamte szczeniaczki zostały już tylko dwa, piesek i suczka, myślę, że długo czekać nie będą ;)[/quote]
No bo tylko dwa były :eviltong: Nie no w sumie na początku były trzy ;)
Powinny szybko zejść, ale jakoś ostatnio bialystokonline jakieś zasypane szczeniakami :roll:

Guest monia3a
Posted

Taa zasypane ... najbardziej wkurza mnie ogłoszenie, coś w tym stylu:
mam dwa psy a teraz urodziły się szczeniaczki .... pies to najlepszy przyjaciel człoweka itp :mad: