amigo i ja Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 Wybaczcie ..."raczkuje" jeśli chodzi o sprawy związkowe przede wszystkim związane z dokumentacją. Chcę jechać na obóz tropowców a w formularzu zgłoszeniowym trzeba podać nr.PKR (co to jest??:roll:) Dopiero wczoraj zapłaciłam za rodowód i składke ogólnie za rejestracje psa w związku....i w sumie nie dostałam żadnych papaierów oprócz ksero statutu zk i regulaminu, oraz fakturki za to że zapłaciłam( te 165 zł:shake:)...i czasopisma"Pies".... Czy nr. PKR mogę uzyskac dopiero wtedy kiedy rodowód już bedę miała w zmaterializowenaj postaci w własnej ręce...?? czy można jakoś dowiedzieć się o ten numer wcześniej?? Quote
Zarazah Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 [quote name='amigo i ja']Wybaczcie ..."raczkuje" jeśli chodzi o sprawy związkowe przede wszystkim związane z dokumentacją. Chcę jechać na obóz tropowców a w formularzu zgłoszeniowym trzeba podać nr.PKR (co to jest??:roll:) [/quote] Polska Księga Rodowodowa, czyli inaczej nr rodowodu. Dostaniesz, gdy dostaniesz rodowód. Nie wiem, jak jest z tym obozem, ale na wystawach, gdy rodowód jest jeszcze w przygotowaniu, można podać nr metryki i nr rejestracji oddziałowej. Quote
SuperGosia Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 W PKR piszesz: w przygotowaniu i albo masz rubryczke pt. "nr rejstr." albo po "w przygotowaniu" wpisujesz Nr rejstracji oddzialowej (jesli nie zapisany, zadzwon do oddzialu gdzie byl skladany rodowod i Ci go podadza). Quote
joaha Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 Ja przy płaceniu za rejestracje i rodówod powiedziałam,że potrzebny mi PKR,bo chce zgłosic małego na wystawe zanim odbiorem rodwód i bez problemu dostałam ten nr:cool1: Quote
Diana14 Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 [quote name='joaha']Ja przy płaceniu za rejestracje i rodówod powiedziałam,że potrzebny mi PKR,bo chce zgłosic małego na wystawe zanim odbiorem rodwód i bez problemu dostałam ten nr:cool1:[/quote] Od razu przy składaniu metryki podali Ci numer PKR? Sory, ale to nie możliwe bo metryki są wysyłane z oddziałów do oddziału głownego w Warszawie, a tam po pewnym czasie jest rodowód wyrabiany, numer wpisywany do księgi i odsyłany do oddzialu w którym składało się metrykę. Na miejscu to Ci mogli najwyżej nr Rejestracji podać, ale to zupełnie coś innego...:cool1: I aby zgłosić psa w klasie baby, szczeniąt i młodziezy nie trzeba mieć rodowodu. Wystarczy nr. rejestracyjny i adnotacja "w przygotowaniu" w rubryczce PKR. Quote
Błyskotka Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 [quote name='Diana14']Od razu przy składaniu metryki podali Ci numer PKR? Sory, ale to nie możliwe bo metryki są wysyłane z oddziałów do oddziału głownego w Warszawie, a tam po pewnym czasie jest rodowód wyrabiany, numer wpisywany do księgi i odsyłany do oddzialu w którym składało się metrykę. Na miejscu to Ci mogli najwyżej nr Rejestracji podać, ale to zupełnie coś innego...:cool1: I aby zgłosić psa w klasie baby, szczeniąt i młodziezy nie trzeba mieć rodowodu. Wystarczy nr. rejestracyjny i adnotacja "w przygotowaniu" w rubryczce PKR.[/quote] Racja. Ja na rodowód czekam już 3 miesiące :placz:. Quote
Diana14 Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 [quote name='Błyskotka']Racja. Ja na rodowód czekam już 3 miesiące :placz:.[/quote] Ja jak mojej starszej suce wyrabiałam to czekalam 9-10 miesiecy:cool1: Quote
Goldek Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 [quote name='Błyskotka']Racja. Ja na rodowód czekam już 3 miesiące :placz:.[/quote] Ja na rodowód czekałam 3 miesiące, a gdy Magia była na wystawie, to po prostu podałam numer rejestracyjny i w rubryczce "PKR" wpisałam "w przygotowaniu".Nie było nawet najmniejszego kłopotu. Quote
Wiza Posted May 29, 2007 Posted May 29, 2007 nasz rodowod lezal w zk od marca do czerwca nie było czasu po niego przyjechać. W takim razie Amigo musiałabys się dowiedzieć co jeśli jeszcze nie znasz swojego numeru PKR Quote
Recommended Posts