Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Jeszcze więcej śnieżnych biegów!

A to jedyne zdjęcie, na którym udało się uchwycić czerwoną odświętną kokardę, którą Brutus nosił w święta:cool3:. Bardzo przystojnie się prezentował:crazyeye:

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Psisko Brutusisko jest przecudowne! Wspaniale nam się hasa razem na spacerach :) Odkad Brutus jest z nami dzięki regularnym intensywnym spacerom schudłam 3 kg! W kat trzeba rzucić diety cud, a zamiast tego wziąc psa na spacer! Bardzo ładnie juz chodzi na smyczy, czasami jeszcze tylko przestraszy sie tramwaju albo bardzo dużej ciężarówki. Śnieg - uwielbia, kałuże - kocha, patyk - dałby się za rzuceniem patykiem pokroić. Całkiem ładnie też robi "zostań", czasami jak jest skoncentrowany do pozwoli mi odejść w parku nawet 100-200 metrów, a potem tak do mnie biegnie, że taranuje mnie w galopie. Na kanapie tez sobie lubi z ludźmi poleżeć, chociaż jak uśnie to strasznie sie rozpycha :P

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Mam pytanie odnośnie stosunku Brutusa do zastrzyków - powoli zbliża się kwiecien, a wraz z nim termin szczepienia psiaka i tak sie zastanawiamy czy przypadkiem nie musimy sprawić Brutusowi kagańca, chocby takiego z materiału. Mamy co prawda bardzo miłą Panią doktor, która się świetnie ze zwierzakami dogaduje, ale Brutus jest nadal strachliwy czasami, zwłaszcza jak wyczuje, że coś mu się chce robić (nie daj Boże czyścić uszy) i wtedy pomrukuje żeby napastnika postraszyć. Mi nic nie robi oprócz straszenia, moge mu nawet włózyć rękę do gardła, a on mnie nie podgryza, ale nie wiem jak to będze z weterynarzem... może Pani doktor napędzic stracha, taki mały to on nie jest.
Brutek ma też juz a sobą pierwsza kąpiel w jeziorze w tym sezonie - pojechaliśmy w niedziele na spacer nad Przeczyce zobaczyć jak lód schodzi z jeziora, a Brutus jak wystartował na widok wody to mało mi ręki nie wyrwał i nie wciągął mnie do jeziora po kolana. Skonczyło sie na szczęcie na lekko pomoczonych butach, ale Brutus wlzał do wody po pachy, a potem jeszcze kawałek żeby się przepłynąć. Na szczęście on szybko schnie i był suchy zanim zdołaliśmy dojechac z powrotem do domu. Niedługo inauguracja sezonu żeglarskiego. Ciekawe jak to będzie, bo zamietrzamy zabrac Brutusa na łódkę :)

• 2 months later...
Posted

Z pewnym opóźnieniem ale radośnie donosimy, że weterynarz nie jest Brutusowi straszny - był bardzo dzielny przy szczepieniu :) kaganiec był potrzebny właściwie tylko przy mierzeniu temperatury, no ale cóż się dziwić - nikomu by się nie podobało. Pies był zuchem i bardzo się podobał naszej Pani Doktor, nawet dostał od niej smakołyka po wszystkich zabiegach. Zaliczyliśmy też ostatnio pierwsze weekendowe pływanie łódką i Brutus przeżył swój chrzest marynarski. Był grzeczny i otrzymał stopień majtka :)

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
Posted

Właśnie wróciliśmy z tegorocznej wakacyjnej wyprawy szlakiem kanału Iławsko-Elbląskiego. Zamieszczam zdjęcia, Brutus w kamizelce na nabrzerzu to ujęcie wcześniejsze, późniejsze sa z naszych rodzinnych wakacji. Brutusek świetnie się sprawdza jako pies żeglarski - był super! W nagrodę spał z ludźmi na jednym legowisku, co często wykorzystywał żeby dawać nam buziaki. Często robił nam taką pobódkę :)

• 1 month later...