Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

tekst taki napisałam, zaraz wyślę:

Brutus ma około 5 lat - jest słodkim rudzielcem, ciekawym świata i zawsze gotowym na spacer i przytulaki! W schronisku mieszka ponad rok. W trudnych warunkach radzi sobie zupełnie nieźle, bo jest bystry i wie, kiedy wdać się w psią pyskówkę, a kiedy odpuścić. Przeszedł szkolenie i nauczył się wielu komend. Bardzo lubił chodzić do szkoły i byłby szczęśliwy, gdyby ktoś go jeszcze trochę pouczył! Jest takim psem - chwatem! Zawsze w dobrym humorze. Spacer w deszczu? A pewnie! Tarzanie w śniegu? No jasne! "Siad!" na komendę? A czemu nie? Zwłaszcza jeśli w nagrodę jest kawałek czegoś dobrego. Brutus to bardzo pozytywny pies! Szuka domu aktywnego, oglądanie filmów przez cały dzień to jedyna rzecz która Brutusa nudzi...
Jest średniej wielkości lecz wielkiego ducha. Pomagamy w transporcie na terenie Polski. [SIZE=4][email protected] 692-581-343.

Posted

Już wysłałam - to może tytuł...:

Coś rudego w domu musi być!

albo

Przeszkolony i przekochany może być Twój!

EDIT

Tak, on jest szczepiony i odrobaczony, chyba nie jest kastrowany? :roll:

Posted

Asia_Klero napisał(a):
Brutuskowi kochanemu domek bardzo potrzebny!:( z tego co wiem Brutek ma byc jutro kastrowany;)

tak, Brutek już po kastracji - na jądrze miał nowotwór, a drugie było poza moszną (był wnętrem), ale zabieg się udał bez komplikacji i mam nadzieje, że wszystko sie szybciutko zagoi :)

Posted

ciepluszek napisał(a):
Myślicie, że taki psiak dałby sobie rade jakby zostawał sam na 8-9 godzin w małym mieszkanku?

Jestem pewna, że tak. Ponadto 80% psów w domach stałych i w BDT zostają same na taki okres :) normalna sprawą jest, że człowiek chodzi do pracy, szkoły itd. Najwazniejsze jest zawsze, aby po adopcji psiaka poświęcić Mu dużo więcej uwagi i jesli jest taka mozliwość - wziąć sobie dzień czy dwa dni wolnego. Wtedy psiak czuje się bezpieczniej :)