Amber Posted April 8, 2013 Posted April 8, 2013 Te wyglądają jak jakieś niedorobione borzoje albo inne pudle... Choć bardzo ciekawe jest to, że pies ma kopiowane uszy, jeszcze lepiej by wyglądał bez... :eviltong: Czego to amerykanie nie wymyślą :lol: Quote
Czekunia Posted April 8, 2013 Posted April 8, 2013 Witam się:loveu: O jeez... Evel, uprzedzaj następnym razem jak wklejasz takie porównania, prawie udławiłam się obiadem:diabloti: ten pies faktycznie niczym Alf, hah... Amber, a ten wklejony przez Ciebie suodki:loveu:, taki weimar ze stojącymi uszami. No i ta kokardka:loveu:. Ah! Ah! Asiakasiaodsukikoni - to kudłate to nawet fajne, ale tylko na fotkach:evil_lol:, nie chciałabym takiego futrzaka, te kłaki wpędziłyby mnie do grobu:eviltong:, zdecydowanie zostaję przy wyżlich igłach. Quote
wedara Posted April 8, 2013 Posted April 8, 2013 [quote name='Amber']Te wyglądają jak jakieś niedorobione borzoje albo inne pudle... Choć bardzo ciekawe jest to, że pies ma kopiowane uszy, jeszcze lepiej by wyglądał bez... :eviltong: Czego to amerykanie nie wymyślą :lol:[/QUOTE] Jeśli chodzi o psy to powinni przynajmniej trochę się ogarnąć,moim zdaniem.... a nie bawić się i mieszać rasy :mad: Quote
Amber Posted April 8, 2013 Posted April 8, 2013 Takie mieszanki są przynajmniej nieszkodliwe, gorzej jak np. debile celowo rozmnażają białe dobki "bo ładne" :shake: Quote
Okamia Posted April 8, 2013 Posted April 8, 2013 [quote name='asiak_kasia']Nie ma problemu- tylko żeby potem nie było, że nie ostrzegałam, z roku narok tego kłaka przybywa, i jest bardziej gęsty i miękki- słowem koszmar w trakcie linienia :diabloti:[/QUOTE] To będziesz mi co roku maszynkę pożyczać :evil_lol: Bo ona i tak jak linieje to wygląda koszmarnie a po wyczesaniu jak szczur :shake: Quote
asiak_kasia Posted April 8, 2013 Author Posted April 8, 2013 [quote name='Czekunia']Witam się:loveu: O jeez... Evel, uprzedzaj następnym razem jak wklejasz takie porównania, prawie udławiłam się obiadem:diabloti: ten pies faktycznie niczym Alf, hah... Amber, a ten wklejony przez Ciebie suodki:loveu:, taki weimar ze stojącymi uszami. No i ta kokardka:loveu:. Ah! Ah! Asiakasiaodsukikoni - to kudłate to nawet fajne, ale tylko na fotkach:evil_lol:, nie chciałabym takiego futrzaka, te kłaki wpędziłyby mnie do grobu:eviltong:, zdecydowanie zostaję przy wyżlich igłach.[/QUOTE] Witamy się po przerwie długiej :cool3:... ale tak w ogole to co to ma być? :mad: [quote name='Amber']Takie mieszanki są przynajmniej nieszkodliwe, gorzej jak np. debile celowo rozmnażają białe dobki "bo ładne" :shake:[/QUOTE] Hamerykanie to są dziwny naród i im się dużo gorsze maszkarony podobają niż dobki długowłose, a to przynajmniej nikogo nie krzywdzi. takie american bully to dopiero jest tragedia :shake: [quote name='Okamia']To będziesz mi co roku maszynkę pożyczać :evil_lol: Bo ona i tak jak linieje to wygląda koszmarnie a po wyczesaniu jak szczur :shake:[/QUOTE] Nie ma sprawy, jak tylko wróci maszynka z ostrzenia to mogę pożyczać, ale reklamacji nie uwzględniam :diabloti: Quote
Czekunia Posted April 8, 2013 Posted April 8, 2013 [quote name='asiak_kasia']Witamy się po przerwie długiej :cool3:... ale tak w ogole to co to ma być? :mad:[/QUOTE] :eviltong: Ale że cooo... Nie wiem, o szo kaman:diabloti: No dobra:) lubię takie kudłate, ale tylko u kogoś i na krótko:evil_lol:. Quote
asiak_kasia Posted April 8, 2013 Author Posted April 8, 2013 Nie no, że takie przerwy w odwiedzinach są...bo kudłate to tez lubie u kogoś :diabloti: PAn Buk mnie pokarał za grzechy takim psem. Chociaż charakterek ma mniodzio :loveu: Quote
Czekunia Posted April 8, 2013 Posted April 8, 2013 [quote name='asiak_kasia']Nie no, że takie przerwy w odwiedzinach są...bo kudłate to tez lubie u kogoś :diabloti: PAn Buk mnie pokarał za grzechy takim psem. Chociaż charakterek ma mniodzio :loveu:[/QUOTE] Oj tam, oj tam, czytam na bieżąco:loveu:, ale ostatnio mniej czasu, żeby coś napisać... A teraz idę kąpać swoje burki, bo na polach bagna, więc piachu przyniosły dzisiaj ze sobą tonę, a Zara za chwilę wydrapie sobie dziurę w boku, tak ją wszystko swędzi z tego brudu:evil_lol:. Quote
asiak_kasia Posted April 8, 2013 Author Posted April 8, 2013 Na moich brud nie robi wrażenia-żadnego. Takich brutasów i flejtuchów psich to nie znałam wczesniej. A jeszcze jakby coś śmierdziało to dopiero raj by był :evil_lol: Quote
Aleks89 Posted April 8, 2013 Posted April 8, 2013 Ja moje też musze wyprać...tzn.Lucasa.Kaję uprał moj kumpel jak ją miał u siebie na przechowaniu "k...wa jaka ona była u....na":diabloti: Quote
Okamia Posted April 8, 2013 Posted April 8, 2013 [quote name='asiak_kasia']Nie ma sprawy, jak tylko wróci maszynka z ostrzenia to mogę pożyczać, ale reklamacji nie uwzględniam :diabloti:[/QUOTE] e tam reklamacji... w zeszłym roku jej portki obcięłam nożyczkami :evil_lol: wyglądała bossko :loveu::diabloti: Quote
Alicja Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 Mój się wykąpie jak zaczniemy sezon pływacki :diabloti: bo odkąd psa przestałam kąpać w szamponach i innym badziewiu , pies nie ma alergii , nie ma chorej skóry , przecieram rękawicą na mokro , na sucho , przejade furminatorem , gumową rękawicą i jest czysty i pachnacy Quote
asiak_kasia Posted April 9, 2013 Author Posted April 9, 2013 i dlatego wlasnie chce psa z krotkim klakiem. My jedziemy najpierw filcownikiem, potem furmianteorem potem zgrzeblem a potem grzebieniem z szerokimi zabkami. i pies po godzinie wyglada jakbym go nie czesała tydzien :mdleje: A przy kaukazie to jest po czym machać, także nigdy więcej :diabloti: Quote
Alicja Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 [quote name='asiak_kasia']i dlatego wlasnie chce psa z krotkim klakiem. My jedziemy najpierw filcownikiem, potem furmianteorem potem zgrzeblem a potem grzebieniem z szerokimi zabkami. i pies po godzinie wyglada jakbym go nie czesała tydzien :mdleje: A przy kaukazie to jest po czym machać, także nigdy więcej :diabloti:[/QUOTE] a mój zawsze w ząbek czesany :grins: Quote
Aziza Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 [quote name='asiak_kasia']i dlatego wlasnie chce psa z krotkim klakiem. My jedziemy najpierw filcownikiem, potem furmianteorem potem zgrzeblem a potem grzebieniem z szerokimi zabkami. i pies po godzinie wyglada jakbym go nie czesała tydzien :mdleje: A przy kaukazie to jest po czym machać, także nigdy więcej :diabloti:[/QUOTE] Witaj Ja mają 6 kaukazów czeszę bardzo rzadko. Prawidłowa sierść kaukaza jest bardzo wygodna w utrzymaniu. Godzinka i kaukaz przygotowany do wystawy: przeczesuję rzadkimi grabkami, a później duża pudlówka + ewentualnie sprey ułatwiający czesanie. Quote
Mapi Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 A ja ze swoim nie robię nic:multi:. W sezonie letnim piesek wykąpie się w stwie lub rzece, w zimie w śniegu i sierść ma piękną i błyszczącą. No chyba, że wytarza się w jakimś g...., ale ostatnio to mu się nie zdarza Quote
Vectra Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 z krótkim włosem , to jest lala ... wytrze się w pościel i jak nowe :diabloti: fakt , walają się te igły po chałupie , ale serio szybciej się to zbiera ... niż przy kudłaczu .. Quote
Aleks89 Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 Moje po zimie wyglądają jakby żyły na łańcuchu przy beczce...można czesać i czesać i czesać ,a kłęby kłaka dalej wyłażą wiadrami.Furminator ,gęsty grzebień ,grabki ,pudlówka i tak tydzień..aż wylezie większość. Quote
Alicja Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 [quote name='Mapi']A ja ze swoim nie robię nic:multi:. W sezonie letnim piesek wykąpie się w stwie lub rzece, w zimie w śniegu i sierść ma piękną i błyszczącą. No chyba, że wytarza się w jakimś g...., ale ostatnio to mu się nie zdarza[/QUOTE] no mój też kąpie się tylko w zbiornikach typu jezioro , staw , rzeka itp ...bo czasem trafi się jakiś jednorazowy basen:diabloti: Quote
Vectra Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 eeee koniara , takie pytanie MAGICZNE KAMIENIE do czesania koni , gdzie to można kupić ? Quote
asiak_kasia Posted April 10, 2013 Author Posted April 10, 2013 [quote name='Aziza']Witaj Ja mają 6 kaukazów czeszę bardzo rzadko. Prawidłowa sierść kaukaza jest bardzo wygodna w utrzymaniu. Godzinka i kaukaz przygotowany do wystawy: przeczesuję rzadkimi grabkami, a później duża pudlówka + ewentualnie sprey ułatwiający czesanie.[/QUOTE] tyle, że moja suka to pseudo kaukaz, cholera wie co tak naprawde w niej siedzi, kłak ma tez trochę taki bardziej wełniany niż kaukazy jakie macałam. No i my dodatkowo ją obcinamy wiec siła rzeczy niszczymy ten włos. Dodatkowo w przypadku Joko natychmiast robią jej się dredy i kołtuny. Właśnie ze względu na ten taki wełnisty kłak. Nie ma takich "sztywnych" włosów- w efekcie utrzymanie jej siersci w jako takim stanie wymaga pracy sporo. :roll: [quote name='Mapi']A ja ze swoim nie robię nic:multi:. W sezonie letnim piesek wykąpie się w stwie lub rzece, w zimie w śniegu i sierść ma piękną i błyszczącą. No chyba, że wytarza się w jakimś g...., ale ostatnio to mu się nie zdarza[/QUOTE] I dlatego kolejny pies bedzie wymagał bardzo niewiele zachodu w temacie dbania o sierść :diabloti: [quote name='Vectra']z krótkim włosem , to jest lala ... wytrze się w pościel i jak nowe :diabloti: fakt , walają się te igły po chałupie , ale serio szybciej się to zbiera ... niż przy kudłaczu ..[/QUOTE] z dwojga złego milion razy lepsze te igiełki, a jak się wie jak to sprzatac to juz zupełnie mi gra i buczy. A przy kudłaczach te kłaki latają i jak się myje podłoge to dopiero widac te kłaki. Pomimo odkurzania i zamiatania. Bleh :shake: [quote name='Aleks89']Moje po zimie wyglądają jakby żyły na łańcuchu przy beczce...można czesać i czesać i czesać ,a kłęby kłaka dalej wyłażą wiadrami.Furminator ,gęsty grzebień ,grabki ,pudlówka i tak tydzień..aż wylezie większość.[/QUOTE] mam tak samo, tylko u nas trwa jakies miesiąc :evil_lol: Kiedyś mi serio TOZ naślą, że psy katuje i się znęcam bo to widok nędzy i rozpaczy jest czasami :evil_lol: [quote name='Vectra']eeee koniara , takie pytanie MAGICZNE KAMIENIE do czesania koni , gdzie to można kupić ?[/QUOTE] a co to takiego? :???: może znam pod inną nazwą, ale pierwsze słyszę o magicznych kamieniach. A kupić, jeżeli nie ma w sklepie internetowym, i u "pana wiesia" w sklepie "żelaznym" to nie wiem gdzie jeszcze mozna dostać :roll: chyba ze chodziło o coś takiego [url]http://germapol.istore.pl/pl,product,1311663,kamien,trymerski,pumeks,duzy.html[/url] Quote
Rinuś Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 Magiczne kamienie też pierwsze słyszę...Ewa Ty zawsze z czymś wyskoczysz :eviltong:, A Brutus przestał chwilowo linieć :multi: Quote
asiak_kasia Posted April 10, 2013 Author Posted April 10, 2013 [quote name='Rinuś']Magiczne kamienie też pierwsze słyszę...Ewa Ty zawsze z czymś wyskoczysz :eviltong:, A Brutus przestał chwilowo linieć :multi:[/QUOTE] Ja pewnie wiem w czym rzecz, ale inaczej siętu u nas nazywa, albo w ogole nie istnieje, bo jeżeli chodzi o konie, to zupełnie inaczej w pl wschodniej a zachodniej, płn a płd. Inne mody są :evil_lol: a braku linienia zazdraszczam, chociaż u nas tez już końcówki (mam nadzieje) ;) Chociaż labki mają podobny kłak do rotów, i to jest pikuś w temacie linienia przy posiadaniu kaukazopodobnego stwora :roll: A w temacie newsów Ślązaczka pojechała na krycie do Santiago :cool3: Mam nadzieje, że będzie źrebaczek z tego, ale póki co cicho sza ;) Quote
Rinuś Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 ejj no to trzymamy kciuki aby się udało :multi: Quote
Recommended Posts