koosiek Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Dzisiaj weterynarz powiedział mi, że w tym roku też będzie taka akcja. O ile dobrze zrozumiałam, polega to na tym, że miasto dostało 100 chipów, zrobione będzie losowanie czy konkurs i w tej dzielnicy, która wygra, psy będą chipowane za darmo. Quote
rysio Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 [url]http://bip.warszawa.pl/Menu_podmiotowe/Biura_Urzedu/OS/Zwierzeta/chipowanie.htm[/url] Quote
kunikwet Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 Witam, Chciałbym zaprosić do bezpłatnego czipowania psów. W naszym gabinecie na ul. Skolimowskiej 4 cały czas są jeszcze czipy. Zapraszamy mieszkańców Warszawy z psami, książeczką zdrowia i dowodem osobistym właściciela. Prosimy o wcześniejsze zapisy pod numerem telefonu 022 8494744 w godzinach pracy gabinetu. Dodatkowo bezpłatnie wprowadzamy dane psów do ogólnopolskiej bazy danych identyfikacja.pl [URL="http://www.hau-miau.pl/"]www.hau-miau.pl[/URL], [URL="http://www.identyfikacja.pl/"]www.identyfikacja.pl[/URL] Quote
kunikwet Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 [COLOR=black][FONT=Verdana]Witam,[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Chciałbym zaprosić do bezpłatnego czipowania psów. W naszym gabinecie na ul. Skolimowskiej 4 cały czas są jeszcze czipy. Zapraszamy mieszkańców Warszawy z psami, książeczką zdrowia i dowodem osobistym właściciela. Prosimy o wcześniejsze zapisy pod numerem telefonu 022 8494744 w godzinach pracy gabinetu. Dodatkowo bezpłatnie wprowadzamy dane psów do ogólnopolskiej bazy danych identyfikacja.pl[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][URL="http://www.hau-miau.pl/"]www.hau-miau.pl[/URL], [URL="http://www.identyfikacja.pl/"]www.identyfikacja.pl[/URL][/FONT][/COLOR] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] Quote
Bonsai Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 Słuchajcie, gdzie najlepiej w W-wie zaczipować psa (w tych klinikach, gdzie chipują bezpłatnie)? Który wet rzetelnie zarejestruje mojego psa w różnych bazach? Quote
isabelle30 Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 nie musisz liczyc na weta. mozna to zrobic samemu 5 minut po powrocie do domu Quote
Bonsai Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 [quote name='isabelle30']nie musisz liczyc na weta. mozna to zrobic samemu 5 minut po powrocie do domu[/QUOTE] za darmo? :razz: Quote
isabelle30 Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 ja czipowalam Brutusa za pieniadze bo nie chcialam czekac na kolejna akcje, ale rejestracja akurat byla wtedy za darmo....ale w tych platnych bazach to jest koszt 30zl razem. wejdz na ich strony i sprawdz. napewno warto czasem zaplacic pare groszy i miec pewnosc ze pies zostal zarejestrowany... Quote
nat. Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 [quote name='Bonsai']za darmo? :razz:[/quote] W bazie miejskiej rejestracja jest darmowa, ale trzeba wybrać się na Plac Starynkiewicza do Urzędu Miasta (można też przesłać im formularz pocztą, ale jak ja tam byłam, pani nie mogła się nadziwić, jak to możliwe, że w formularzu do wysłania nie ma części informacji, które ona musi tam wpisać). To chyba najbardziej pewna baza, bo z niej właśnie korzysta Straż Miejska. Jest jeszcze [URL="http://www.safe-animal.eu/"]Międzynarodowa Baza Danych[/URL], bezpłatna. Quote
Bonsai Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 [quote name='nat.']W bazie miejskiej rejestracja jest darmowa, ale trzeba wybrać się na Plac Starynkiewicza do Urzędu Miasta (można też przesłać im formularz pocztą, ale jak ja tam byłam, pani nie mogła się nadziwić, jak to możliwe, że w formularzu do wysłania nie ma części informacji, które ona musi tam wpisać). To chyba najbardziej pewna baza, bo z niej właśnie korzysta Straż Miejska. Jest jeszcze [URL="http://www.safe-animal.eu/"]Międzynarodowa Baza Danych[/URL], bezpłatna.[/QUOTE] jeśli mój pies będzie na identyfikacja.pl, safe-animal.eu i tej warszawskiej to starczy? Quote
nat. Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 Moje są tylko w dwóch i uważam, ze starczy. Przecież na dobrą sprawę Identyfikacja i Safe-Animal to praktycznie jedno i to samo, tylko jedno pobiera opłaty, a drugie nie. Dla mnie najistotniejsze jest to, że są w miejskiej, właśnie ze względu na straż miejską. Quote
kata358 Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 Moja pieseczka zaczipowana już ze dwa miesiące temu, ALE... nie polecam kliniki przy skrzyżowaniu Al.Solidarności z Al. Jana Pawła II, to w tym samym budynku co siedziba TOZ-u. Może tylko mi się tak trafiło, ale lekarz czipujący moją buldożkę sprawiał wrażenie, jakby został zmuszony do przyjścia i cały czas pokazywał jak to bardzo niezadowolony z tego powodu jest. Co więcej, nie miał podejścia do psa wogóle, nie potrafił jej utrzymać, uspokoić, prawie krzyczał na mnie, że ja nie daję rady utrzymać psa (a wiadomo, że buldog w swojej małej osobie siły ma bardzo dużo). Po wszczepieniu czipa, nie sprawdził nawet czy działa. Nie wiem, może ja się naoglądałam za dużo Animal Planet, ale mam wrażenie, że powinien sprawdzić jakimś czytnikiem czy wszystko w porządku... (choć tu mogę się mylić). Ogólnie był niemiły, a papiery musiałam odebrać nastepnego dnia, bo nie chciało mu się zrobić ksero od razu... paranoja z lekka. Quote
O1us_89 Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 Hej mam pytanko, jeżeli mieszkam w Warszawie stałe, ale w dowodzie mam inny adres, to też się załapię, czy raczej odpada? Quote
Bonsai Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 Załapiesz się. W razie czego weź legitymację studencką (jeśli tu studiujesz), ale raczej problemu nie będzie. Quote
rysio Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 W wielu lecznicach w Warszawie nie ma już darmowych czipów. Na ul.Jagiellońskiej 58 lok 125 w Gabinecie Weterynaryjnym jest jeszcze duży pakiet darmowych czipów. Tel. kontaktowy 22 670-41-17. Warunki adres warszawski dowód osobisty książeczka zdrowia psa lub podpisane oświadczenie o prawie własności aktualne szczepienie p/ciw wsciekliźnie Quote
kunikwet Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Witam. W Gabinecie Weterynaryjnym na Skolimowskiej 4 oraz w Przychodni Weterynaryjnej na Siemieńskiego 21 są również jeszcze czipy. Informacje i zapisy pod nr tel 22 849-47-44 Skolimowska 4 (Mokotów) 22 823-35-63 Siemieńskiego 21 (Ochota) Quote
Agnieszka K. Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 [quote name='kata358']Po wszczepieniu czipa, nie sprawdził nawet czy działa. Nie wiem, może ja się naoglądałam za dużo Animal Planet, ale mam wrażenie, że powinien sprawdzić jakimś czytnikiem czy wszystko w porządku... (choć tu mogę się mylić). [/QUOTE] Nie, nie mylisz sie. Mój wet u kazdego psa sprawdzał po zachipowaniu i porównywał z naklejką ( z tego co pamietam przed chipowaniem tez). Oprocz tego co jakis czas sprawdza, czy chipy działaja ;-). Quote
kunikwet Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 [B][FONT=Arial][SIZE=3][B]OSTATNIE 10 DNI BEZPŁATNEGO CZIPOWANIA W WARSZAWIE[/B][/SIZE][/FONT][/B]. [FONT=Arial][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3]Jest jeszcze możliwość bezpłatnego zaczipowania psów z bezpłatnym wpisem do ogólnopolskiej bazy [URL="http://www.identyfikacja.pl/"][COLOR=#0000ff]www.identyfikacja.pl[/COLOR][/URL] i europetnet. [/SIZE][/FONT] [B][FONT=Arial][SIZE=3][B] [/B][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][SIZE=3][B]MOKOTÓW[/B][/SIZE][/FONT][/B] – [B][B]ul. Skolimowska 4[/B][/B] – gabinet weterynaryjny [FONT=Arial][SIZE=3]Tylko na zapisy – tel. 22 849 47 44[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [B][FONT=Arial][SIZE=3][B]OCHOTA[/B][/SIZE][/FONT][/B] – [B][B]ul. Siemieńskiego 21[/B][/B] – przychodnia wet. [FONT=Arial][SIZE=3]Wtorek 14.00 – 20.00 [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3]Środa 8.00 – 12.00[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3]Czwartek – 14.00 do ostatniego pacjenta[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3]Piątek 7.30 – 12.00[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3]Tel. 22/ 823- 35- 63[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3]Prosimy o powiadomienie znajomych piesków które nie skorzystały jeszcze z okazji (niekoniecznie muszą być rasowe ) [/SIZE][/FONT] Quote
Recommended Posts