Jump to content
Dogomania

Bystra - początek prawdziwej, ludzkiej socjalizacji. W DT u Kasi w Lublinie.

Recommended Posts

• Replies 756
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Mysza2']Dziękujemy Pysiu za wieści, popytam czy ktoś nie ma na zbyciu legowiska:)[/QUOTE]
Legowisko może jej kupię. Przyda sie raczej na " zas" ;) Chyba ze go zje....

[quote name='Mysza2']Pysiu, nie szalej z zakupami, zabawki dowieziemy:)
Trzymamy kciuki za tatę:)[/QUOTE]
Coś tam kupię małej. Muszę, bo pindolinda zjadła mi półbuty dzisiaj i jaśka rozwaliła z pierza. Przyjechałam do domu dopiero o 14-tej i miałam aż do teraz sprzątanie. Jutro przyjeżdża TZ i musiałam spalić ślady zbrodni :diabloti:
Bystra dzisiaj zaniedbana socjalizacyjnie niestety. Teraz muszę spać bo nie wiem jak sie nazywam.
A! Zapomniałam napisać, że jak przyjechałam to przywitały mnie trzy machajace ogony w przedpokoju ( pełnym szczątków moich butów ;) ) . Bystra co prawda nie podjeła kontaktu fizycznego jak burki, ale w machaniu i skakaniu nie była w tyle :)

Kupiłam małej też wapno i wit. C. Od dzisiaj bedzie miała podawane dla zdrowia kości. Reszta witamin jest w zakupionej karmie.

Dobranoc :)

Posted

A to skubana mała :shake:
To jednak ona była tą, która obrywa tapety w poprzednim DT:evil_lol:
Lacky kompletnie nic nie zniszczył:lol:
Miłych snów kochana:loveu:

Mam nadzieję Puysiu, że Twój TOZ nas jutro nie pogoni:evil_lol:

Posted (edited)

TOZ mnie do ancla wsadzi za karygodne zaniedbanie psa --> patrz totalnie zaniedbana Luśka :diabloti: TZ nie pogoni ... chyba :roll: Zresztą chyba przed te ponad ćwierć wieku powinien przywyknąć do tego że zawsze robię to co chce a on...to co ja chcę :diabloti: Będzie sie tylko fochał na mnie cały pobyt. Albo i nie. Jak to facet ;) Jak poskładam zanim przyjedzie to pranie w salonie to może nie byc źle. Jak zostanie to foch na całego :roll:

Wstałam. Dziwne, ale jak spałam tyle od rana normalnie to byłam mega wyspana. A teraz jestem zwłoki.
Nakarmiłam Bystrą a potem byłyśmy na dworku. Nie napisałam rano, że nie nabrudziła w nocy. Nie nabrudziła tez jak byłam w Katowicach ani teraz jak spałam :) A na dworze z Luśką bawiły sie cudnie :) Tylko mopowi muszę gumeczki założyć., bo rozdeptuje sirotkowatego szczeniora :evil_lol:
A właśnie. B ystra ma 5 m-cy i naprawde jest nadal szczen iakiem. Nawet ząbków nie ma jeszcze wszystkich ;)

Edited by Pysia
Posted

[quote name='Pysia']TOZ mnie do ancla wsadzi za karygodne zaniedbanie psa --> patrz totalnie zaniedbana Luśka :diabloti: TZ nie pogoni ... chyba :roll: Zresztą chyba przed te ponad ćwierć wieku powinien przywyknąć do tego że zawsze robię to co chce a on...to co ja chcę :diabloti: Będzie sie tylko fochał na mnie cały pobyt. Albo i nie. Jak to facet ;) Jak poskładam zanim przyjedzie to pranie w salonie to może nie byc źle. Jak zostanie to foch na całego :roll:

Wstałam. Dziwne, ale jak spałam tyle od rana normalnie to byłam mega wyspana. A teraz jestem zwłoki.
Nakarmiłam Bystrą a potem byłyśmy na dworku. Nie napisałam rano, że nie nabrudziła w nocy. Nie nabrudziła tez jak byłam w Katowicach ani teraz jak spałam :) A na dworze z Luśką bawiły sie cudnie :) Tylko mopowi muszę gumeczki założyć., bo rozdeptuje sirotkowatego szczeniora :evil_lol:
A właśnie. B ystra ma 5 m-cy i naprawde jest nadal szczen iakiem. Nawet ząbków nie ma jeszcze wszystkich ;)[/QUOTE]

Pusia sprawdź dokładnie wszystkie kąty;)
Kasia dopiero dzisiaj odkryła, gdzie Lacky ma swoją tajemną ubikację:evil_lol:

Posted

[quote name='AgusiaP']Pusia sprawdź dokładnie wszystkie kąty;)
Kasia dopiero dzisiaj odkryła, gdzie Lacky ma swoją tajemną ubikację:evil_lol:[/QUOTE]
kieruj się nosem w poszukiwaniach :diabloti:

Posted

W redne baby :eviltong: Bystra naprawdę nie brudzi! Zbieram 3-4 qoopalonki dziennie :) Siwq też pięknie na dworze z ewentualnością jak zbyt długo mnie nie ma to na podkłady w łazience :)

Chwilkę się zdrzemnęłam a obok spały dwie laski. Luśka tuż obok z główką przy moim policzku i brzuniem do góry a Bystra z misiem ( wypatroszonym ;) ) w nogach. Jak zadzwonił budzik to ucieszyła sie na mój ruch. Ogonek chodził. Wyciągnęłam rekę po misia i zaczęłam prowokować do zabawy. Puściłam misia- wzięła i pomemlała, znowu złapałam to odsunęła sie. Puściłam to przyczołgała się z machającym ogonkiem do mnie. No i prosiła o papu ;) Pojadła i poszłyśmy na szybki dwór. Na szybki, bo coś zadziwiona zimnem na dworze :evil_lol:

Posted

Ha! Muszę to napisać chociaż sama do siebie ;)
Bawiłyśmy się! Ja i Bystra! Pluszakiem rozbebeszonym :) Podjęła zabawe w przeciąganki :multi: A po zabawie będąc na kanapie nie zwiała jak do niej łape dostawiłam ;) I miziałam. Nawet posprawdzałam szelki, bo je w czwartek poluźniłam odpowiednio i teraz mała sprytnie sie do nich dobiera. Melduję, że są już nadgryzione :diabloti: Pewnie nie zjadła mi całego domu bo kombinowała z szelkami.

Potem rozbawiłam obie dziewczynki i były zabawy w zmniejszonej przestrzeni pokojowej ( patrz - > posłanka wkoło....). Przy okazji takich wspólnych psich zabaw postaram sie nauczyc Luśke aby sie też przeciągała z drugim psem bo tego nie potrafi. Czyli upiekę dwie pieczenie przy jednym ogniu ;) Bo teraz przez chwilkę obie ciągnęły miśka.

Dodam jeszcze, że Bystra dzisiaj weszła za burkami na góre bez zastanowienia. Wczesniej stawała przed schodami i bała sie wejść dalej mimo psów. Dzisiaj nie potrzebowała zaproszenia tylko wbiegła pierwsza :)

Posted

A potem przyjechały dwie ciotki , te paskudne od łapania i jeszcze z aparatem latały:):)
Bystra jadła i mnie i Agusi z ręki.
Interesuje się wszystkim dookoła, przemieszczała się obok nas bez strachu.
Postawa, ogon, uszy nie do poznania w porównaniu z tym co było:smile:

[IMG]http://i47.tinypic.com/viin0n.jpg[/IMG]

[IMG]http://i47.tinypic.com/2a2ngm.jpg[/IMG]

[IMG]http://i46.tinypic.com/6iwsol.jpg[/IMG]

[IMG]http://i50.tinypic.com/5y9t1c.jpg[/IMG]

[IMG]http://i49.tinypic.com/npf683.jpg[/IMG]

Posted

Widziałysmy dzisiaj tego biednego misia, biedny, cały rozszarpany:evil_lol:
Nasza Fruzia rozkręca się na dobre:multi::multi::multi:
Będą z niej psy;)
Oczywiście zakochana w swojej przyjaciółce Lusi:loveu:
Przekochane te nasze psiaki :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:
Mam nadzieję, że przy następnej wizycie będę mogła ją już wycałować:eviltong:

Posted

No i zrobił się goowniany temat przez jedną fotkę :diabloti:

Przymierzyłam Bystrej sweterek psi jaki mam. Niestety za mały. A smarkula w sekunde laduje pod drzwiami jak tylko na dwór wyjdzie. Marznie doopinka. Zrobiłyście ogromny kawał dobrej roboty i uratowałyście ostatnio 6 istnień. Na dworze wielki mróz.... Albo by zamarzły, albo popadały na zapalenia pluc! Pokłony dla Was :loveu:

Bystra jak przyjechały dwie niedobre ciotki wykazała sie umiejętnościami typowymi dla sprzedawczykow. Czyli skusiła się na papu ;) Nie zwiała do klatki bo ją przymknęłam na wszelki wypadek. Wczoraj na sąsiada zaregaowała paniczną ucieczka do niej i zdematerializowaniem sie w niej. Dzisiaj tez najpierw pobiegła do klatki ale zastajac ją zamkniętą nie miała wyjścia- musiała się pogodzic z sytuacją ;) I zdała egzamin. Nie zachowywała sie bez strachu bo to na razie niemożliwe. Ale było naprawdę dobrze ! Przy mnie ogonek jest w górze non stop. Przy ciotkach był na dole i szybkie dreptanie, ale tak czy siak zadziwiła mnie :) Mówiłam że jest bystra- no nie? ;)
Praca " w pojedynke" bez burków ( wywalam je na dwór a z małą pracuje chociaż 15 minut bez nich ) też zdaje egzamin bo mała wpatrzona we mnie. Dzisiaj już wskoczyła mi przednimi łapkami na kolanka za papu.
Zdjełam jej tez szelki i założyłam obróżke. Szelki mi będą potrzebne do pierwszej nauki chodzenia na smyczy, a są już nadjedzone przez bździągwe :mad: Mogłyby nie dotrwać. Zreszta w obróżce na pewno jej wygodniej.
Położyłam jej dzisiaj uprane posłanko Luśki ( mam po dwa na wymiane) . Najpierw "czipsy" - jak je nazywam teraz- lezały wszystkie na Zmorkowym. Dobrze że ono takie duże. Ale teraz Luśka na swoim, Zmorka na swoim i Bystra u siebie :)
Luska kocha sie bawić ze mną. Oczywiscie pluszakami. Od dzisiaj rana Bystra podczas zabawy odbiera jej każdą zabawke. I Lusiosława w koncu nie wytrzymała tego. Nawarczała groźnie na małą. Bystra pięknie zrozumiała i odeszła. A za chwilke podeszła w poddańczej pozie i się podlizywać zaczęła. Nie była alfą w szczeniakowym stadzie ;) Teraz już nie zabiera baszczelnie z pyska Luśce zabawek.
A jak pieknbie razem sie bawią :loveu: Nareszcie Luśka ma kompana do szaleństw. Co prawda Bystra jest daleko w tyle ze sprytem, ale i tak dzisiaj Luśka padła wieczorem po całym dniu ;)

Posted

[quote name='Pysia'] Od dzisiaj rana Bystra podczas zabawy odbiera jej każdą zabawke. I Lusiosława w koncu nie wytrzymała tego. Nawarczała groźnie na małą. Bystra pięknie zrozumiała i odeszła. A za chwilke podeszła w poddańczej pozie i się podlizywać zaczęła. Nie była alfą w szczeniakowym stadzie ;) Teraz już nie zabiera baszczelnie z pyska Luśce zabawek.
A jak pieknbie razem sie bawią :loveu: Nareszcie Luśka ma kompana do szaleństw. Co prawda Bystra jest daleko w tyle ze sprytem, ale i tak dzisiaj Luśka padła wieczorem po całym dniu ;)[/QUOTE]

Bardzo trafnie nadałaś jej imię;)
Ona na prawdę jest bardzo bystra:lol:

Posted

[quote name='Mysza2']Wykończyła nasza zołza histeryczka Fruzia Bystra Luśkę:):)
Edytko, piękne te Twoje psiaki, a Zmorka to taka poducha do przytulenia:)[/QUOTE]

Piękne a jakie kochane:loveu::loveu::loveu:

Posted (edited)

Muszą być kochane, bo są moje ;p
Bystra naskoczyła mi na Zmorke :mad: Zmorowatość spała pod wyjściowymi drzwiami bo jej pewnie goraco było. Potem weszła do pokoju a Bystra na nią z warkotem i zębiskami :angryy: Zareagowałam natychmiast i wpuściła ją. Zmorka niby nawet sie nie zatrzymała, ale ją znam. Będzie teraz schodziła małej z drogi. Muszę jutro popracować nad zmianą pozycji Zmorki, bo poświęcam jej malutko czasu w stosunku do tych dwóch bździągw. No i zacząć karmić małą przy Zmorce a nie przy Luśce. Luśka sobie już smarkuli podskoczyć nie da jak już raz zobaczyłam. Zmorka nigdy nie pokazała różek do żadnego stworzenia. No...kiedyś zakatrupiła malutką myszke którą wykopała z dziury. Utopiła ja w ślinie wylizujac :evil_lol: Tak że strzeż sie Mysza2 :diabloti:

Po moim usadzeniu małej teraz omija mnie na metr skubana. A nic jej nie zrobiłam tylko gwałtownie wstałam i powiedziałam kategorycznie NIE. Zrozumiała ze coś mi sie nie spodobało i sie cofnęła teraz trochę. Ale jakieś zasady muszą być. Nie ma zmiłuj.

Edited by Pysia
Posted

Ani na Zmorke ani na nikogo :mad: Z naciskiem ZWŁASZCZA na Zmorke :mad:

Przyjechał TZ. Nie marudzi na razie. Nawet nakarmił ją z ręki. Bała się, ale wzieła. I przed chwilą wskoczyły obie z Luśką na kanape. Poszłam do nich- Bystra nie zwiała tylko usiadła tuż przy mopie. Głaskałam czarnulke prawą ręką a lewą- Bystrą. Nie zwiała. Przestałam a ona nadal siedziała. Powtórzyłam manewr. I dalej było w miare.Napięta, ale już mniej niż rano. I tak robiłam 4 x. Potem dałam spokój aby nie było przesytu ;) A w tym samym czasie TZ trzaskał się niedaleko w łazience :)

Posted

Dzisiaj kolejne kroczki do przodu :)
Rano jak zwykle- maluteńkie wycofanie. Ale chwilka zabawy, karmienie z ręki i spaerek. Doopinka marznie bardzo. Załatwiła co miała załatwic prawie w locie. I fruuuuuu do domu poszczekując abym szybciej szła :evil_lol: I już nie czekała na Luśke aż ta do domu wejdzie. Wbiegła sama. Mróz robi swoje.
W domu pozwoliła się pogłaskać TZtowi. Tzn tak jak to ona. Jak chciał to najpierw chęć ucieczki, chwilka zastanowienia i przysiad. Miała miejsce na zwianie ale nie zrobiła tego. Bardziej napięta niż do mnie, ale została wygłaskana z miłym głosem i smaczkiem w dłoni. A przed chwilą sama do mnie podeszła. Wyciagnełam rękę i się nie cofnęła po jej powąchaniu. Polizała mnie i dała się pogłaskać nie cofając sie ani krok!
Dalej jak leży na posłanku a ja sie ruszę to wstaje i na bok. Dalej dzikuska, ale postępiczki malutkie są. Codziennie coś do przodu :) I nie przeszkadza jej też aparat i trzaskanie lampy. Wąchanie go i smaczki przy tym swoje zrobiły. Włączałam flesza jedną ręką a drugą dostawała papu ;) I teraz ma gdzieś ze jej błyskam i się trzaskam sprzętem :) Jest naprawde bystra :)
W nocy nie spała ze mną na kanapie, ale poczułam w pewnym momencie lizanie i się obudziłam. Mała wylizywała moją dłoń wystającą za kanape :) Teraz też podchodzi i mnie liże.

Właśnie zjada kapcie TZta. Aaaaaaaaaaa