wiosenka Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 Zwykle podają 10 -14. Generalnie mnie też nikt nie popędzał, a często się zdarza, że zwierz nie może się doczekać i sam sobie usunie ;). Quote
edyseja Posted February 1, 2013 Author Posted February 1, 2013 (edited) Pipi b. grzecznie nosiła sterylkowe "wdzianko" także nie miała dostępu do szwów. Plasterek z opatrunkiem sam się odkleił, nie trzeba było zrywać. Pod koniec noszenia fartuszka zaczęła ją swędzieć skóra od związanych na plecach troczków, ciągle obcierała się o krzesło. Edited February 1, 2013 by edyseja Quote
Poker Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 Szwy nie mogą za długo siedzieć, bo wrastają pod skórę i trudno je potem wyjąć. 1 dzień nie zbawi. Quote
aniawawa Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 U mnie w lecznicy trzymają do 14 dni jeśli nie są rozpuszczalne, choć najczęściej nawet na skórę zakładają rozpuszczalne żeby nie trzeba było stresować suki czy podawać leków jeśli jest problem ze zdjęciem - same się wtedy rozpuszczają. Quote
wiosenka Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 Podniosę Kame. A spotykasz szczeniaczka? Po wczorajszej kuracji jest ok, dodam, że jadłam też kanapkę z czosnkiem ;), żeby nie było, że to tylko czarny bez ... Quote
Mazowszanka13 Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 [quote name='wiosenka']Podniosę Kame. A spotykasz szczeniaczka? Po wczorajszej kuracji jest ok, dodam, że jadłam też kanapkę z czosnkiem ;), żeby nie było, że to tylko czarny bez ...[/QUOTE] A co ? Ozdrowiałaś cudownie ? Quote
wiosenka Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 (edited) Ano ;). rano jeszcze zjadłam coś na gardło, walczyłam jeszcze w pracy i w końcu wieczorem odpuściło.A teraz raczę się Twoja herbatką. Kiedy ten bazarek będzie? Edited February 4, 2013 by wiosenka Quote
edyseja Posted February 4, 2013 Author Posted February 4, 2013 [quote name='wiosenka']Podniosę Kame. A spotykasz szczeniaczka? Po wczorajszej kuracji jest ok, dodam, że jadłam też kanapkę z czosnkiem ;), żeby nie było, że to tylko czarny bez ...[/QUOTE] Nie spotykam bo w taką pogodę jak teraz nie kręcę się po osiedlu. Czosnek najlepiej pasuje do kanapki z białym serem, można też zrobić masełko czosnkowe. Jadłaś kiedyś gruziński czosnek kwaszony? Pychota! Quote
edyseja Posted February 4, 2013 Author Posted February 4, 2013 [quote name='wiosenka']Kiedy ten bazarek będzie?[/QUOTE] Bazarek już jest w budowie jeśli o tym mowa: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/239467-W-BUDOWIE-prosz%C4%99-nic-nie-pisa%C4%87-Trzycz%C4%99%C5%9Bciowy-Dla-ducha-dla-cia%C5%82a-dla-domu[/url] Quote
wiosenka Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 Wiem, że w budowie dlatego pytam kiedy będzie ;). Acha wypiłam jeszcze łyk syropu z pędów świerku nabyty wtedy na Bemowie. Jest trochę inny niż sosnowy w smaku, ale jak widać też skuteczny polecam ;). Quote
wiosenka Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 Kiszonego nigdy? Ja jadam kanapkę ze smalcem i z czosnkiem lub z masłem, zależy co pod ręką ;). Quote
edyseja Posted February 4, 2013 Author Posted February 4, 2013 A ja jestem ciekawa za ile biografia Freddiego bo jestem zainteresowana. Mama na pewno się ucieszy (jutro ma urodziny). :) Quote
edyseja Posted February 4, 2013 Author Posted February 4, 2013 [quote name='wiosenka']Kiszonego nigdy? Ja jadam kanapkę ze smalcem i z czosnkiem lub z masłem, zależy co pod ręką ;).[/QUOTE] Polecam - pyszny do serka i wędlin: [URL]http://www.skleptamada.pl/product_info.php?cPath=75&products_id=317[/URL] kupiłam go kiedyś na praskim festynie, przedstawiciele Tamady przywieźli różne specjały. Na bemowskim bazarku i pod Halą Wola też mają czosnek w sprzedaży ale jest bardziej słony i dużo gorszej jakości (podobno import z Rosji), na dodatek droższy bo kilogram kosztuje prawie 50 zł. Quote
wiosenka Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 (edited) Idę kąpać psice ;). Wczoraj już jej obiecywałam, ale nie miałam siły. Wykąpana teraz suszenie ;). A i wczoraj zafundowałam sobie gorącą kąpiel z solą i wcześniej o godzinę byłam w łóżku. Edited February 4, 2013 by wiosenka Quote
Mazowszanka13 Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 Bazarek chciałabym na weekend otworzyć, ale wolno mi idzie wpisywanie, bo fantów sporo. edysejo, no biografii Mercurego nie zbankrutujesz, chyba, że cioteczki szał ogarnie i zaczną licytować w nieskończoność. A propos pędów, znajomi kupili na święta świeżo ścięty świerk. Trzymali go w stojaku z wodą i wypuścił piękne pędy. Na nalewkę mają pójść. Mam nadzieję, że dadzą spróbować. Quote
edyseja Posted February 5, 2013 Author Posted February 5, 2013 Czyli jak rozumiem będzie licytacja? Wolałabym kupić na bazarku a nie Allegro, obadam jak się ciocie zaangażują w zakupy. ;) Quote
wiosenka Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 Wszystkiego naj dla Twojej mamy Edysejo. Ja z tymi pędami chyba bym poczekała do wiosny... Quote
wiosenka Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 Zobaczcie chociaż, a może coś dla Pipi będzie ;). [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/239571-Płaszczyki-dla-piesków-od-Misia-Kłębuszka-bazarek-do-18-lutego-2013-roku[/url] Quote
edyseja Posted February 8, 2013 Author Posted February 8, 2013 Zajrzałam, gustowne ubranka tylko trochę nie w porę bazarek wystartował - wiosna za pasem. ;) Quote
WiosnaA Posted February 9, 2013 Posted February 9, 2013 Zakończył się bazarek Kamusi i mamy dla niej [B]197,30zł[/B] :smile:,wczoraj (8.II.13r) na tę sumę zrobiłam przelew do [B]edysei[/B].Proszę o potwierdzenie jak pieniążki dotrą;). [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/239113-Rozliczamy!-expresowy-Misz-Masz-dla-Kamy-w-BDT!-do-29-I[/url] Quote
edyseja Posted February 14, 2013 Author Posted February 14, 2013 Kama ma się dobrze. Mąż p. Jadzi chyba się odobraził bo widuję go od kilku dni na spacerach z trzema psami. Wetka na razie nie odbiera więc nie mam nawet jak zapytać o dalsze koszty leczenia. Dopóki nie dostanę faktury za sterylkę nie zamierzam nic przelewać na konto lecznicy, nie będę taka wyrywna bo potem nie będzie można doprosić się o rachunki. Miałam początkowo taki pomysł, żeby wpłacić im np. 150 zł by było do dyspozycji tylko potem pomyślałam, że wszystko dobrze ale to nie jest tak, że te 150 zł musi być wydane, ma być rozdysponowane na pilne potrzeby a nie na zasadzie, że wynajdzie się coś w cenie. Quote
edyseja Posted February 14, 2013 Author Posted February 14, 2013 [quote name='WiosnaA']Zakończył się bazarek Kamusi i mamy dla niej [B]197,30zł[/B] :smile:,wczoraj (8.II.13r) na tę sumę zrobiłam przelew do [B]edysei[/B].Proszę o potwierdzenie jak pieniążki dotrą;). [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/239113-Rozliczamy!-expresowy-Misz-Masz-dla-Kamy-w-BDT!-do-29-I[/URL][/QUOTE] Zaokrąglę tą kwotę do 200. ;) Quote
Recommended Posts