ulana Posted December 17, 2012 Author Posted December 17, 2012 Radom – maj 2011 – to kolejne CWC, upał straszny przed burzą i sędzina, którą pamiętam do dziś. A dlaczego? Otóż uzasadniała publice swoje wybory, opisując każdego psa i pokazując co jej się w nim podoba, a co nie. Dla mnie - laika - była to wspaniała lekcja i bardzo bym chciała, żeby tak wyglądało każde ocenianie. Przekonałam się też, że dobry i uważny sędzia potrafi dostrzec plusy psa nawet przy dość słabym jego wystawieniu. I odwrotnie – nie oszukać się na perfekcji handlera. Quote
ulana Posted December 17, 2012 Author Posted December 17, 2012 Czerwiec 2011 to wystawa w Kaliszu. Przy okazji odwiedziliśmy rodzinkę. Naraziłam się cioci piorąc psa w wannie i susząc potem w pokoju, ale było warto..Zibi jak zwykle ocena doskonala, kolejne CWC oraz BOB. Pierwszy udział w finałach grupowych, który Wojtek mocno przeżył i cieszył się bardzo, bo jak dotąd Zibi przegrywał porównania z rywalkami, przeważnie przez swoje zachowanie. Głupieje biedak przy każdej suczce i bywa nie do opanowania. W końcu to DON JUAN, a imię zobowiązuje. :) I finały grupowe. Quote
ulana Posted December 17, 2012 Author Posted December 17, 2012 Międzynarodowa Wystawa Psów Rasowych w Warszawie w lipcu 2011 była dla nas bardzo ważna – Zibi zdobył CWC, res-CACIB i skończył Championat Polski. :multi::multi::multi: Quote
ulana Posted December 17, 2012 Author Posted December 17, 2012 Wystawa klubowa w październiku 2011 jakoś nie zapadła mi w pamięć. Szliśmy w klasie otwartej, bo wciąż czekaliśmy na potwierdzenie championatu. Quote
ulana Posted December 17, 2012 Author Posted December 17, 2012 A to już ostatnia wystawa, w jakiej Zibi brał udział – Kielce 2011. Pamiętam z niej bardzo dobrze ogromną ilość cieczek. Nie tylko nasz pies wariował. Dawało to do myślenia prawdę mówiąc... Był to bardzo miły wypad, poznałam kilka osób, a mąż napstrykał zdjęć przeróżnych, nawet jakiegoś kundelka po drodze z pewnością nie wystawowego. :) Quote
ulana Posted December 17, 2012 Author Posted December 17, 2012 O pomóż Opatrzności!!! Pomogła!!! :) A to zdjęcia z przerw międzyringowych. I mój awatarowy piesek - też z Kielc. Quote
ulana Posted December 17, 2012 Author Posted December 17, 2012 I to już koniec jeśli chodzi o nas i wystawy. Przynajmniej na razie... Po Kielcach spasowaliśmy, bo Wojtek kończył obydwie szkoły - czekał go test szóstoklasisty, "mała matura" z teorii i solfeża, dodatkowy egzamin techniczny z fortepianu, a na koniec jeszcze recital dyplomowy. Każdy weekend byl nadrabianiem tego czy innego problemu albo dodatkową próbą. Nie przypuszczaliśmy, że Zibusia noga zrobi nam psikusa. :( Mam jednak nadzieję, że pójdzie jeszcze Zibi w klasie championów. To takie niezrealizowane małe marzonko Wojtka. W Kielcach wciąż jeszcze nie mieliśmy potwierdzenia i szli panowie w otwartej... Wedle życzenia ogółu udało się wszystko razem, a jednocześnie w odcinkach - każdy post to w końcu jak odcinek. ;) Quote
Saththa Posted December 17, 2012 Posted December 17, 2012 [quote name='ulana']Wystawa klubowa w październiku 2011 jakoś nie zapadła mi w pamięć. Szliśmy w klasie otwartej, bo wciąż czekaliśmy na potwierdzenie championatu. IMG] ja to sie na tych klasach nie znam :lol: Jakby bylo to potwierdzenie to jaka kalsa? Zamknieta by była? [quote name='ulana']I ti już koniec jeśli chodzi o nas i wystawy. Przynajmniej na razie... Po Kielcach spasowaliśmy, bo Wojtek kończył obydwie szkoły - czekal go test szóstoklasisty, "mała matura" z teorii i solfeża, dodatkowy egzamin techniczny z fortepianu, a na koniec jeszcze recital dyplomowy. O jasna dupcia... ale byłam leniem :lol: http://images43.fotosik.pl/1671/92f99c344397bc7dmed.jpg ale nisko smaczki :lol: Quote
ulana Posted December 17, 2012 Author Posted December 17, 2012 ja to sie na tych klasach nie znam :lol: Jakby bylo to potwierdzenie to jaka kalsa? Zamknieta by była? Zasadniczo na wystawach ZKwP są klasy w których rywalizują psy, np. sznaucery miniaturowe czarne psy - najpierw w klasie, potem zwycięzcy klas między sobą, potem jeden zwyciężca pies o zwycięstwo rasy (bob) z suką. Klasy są następujące:Klasa baby - dla psów/suk w wieku od 3 do 6 miesięcy, Klasa szczeniąt - dla psów/suk w wieku od 6 do 9 miesięcy, Klasa młodzieży - dla psów/suk w wieku od 9 do 18 miesięcy, Klasa pośrednia - dla psów/suk w wieku od 15 do 24 miesięcy, Klasa otwarta - dla psów/suk w wieku powyżej 15 miesięcy, Klasa użytkowa - dla psów/suk w wieku powyżej 15 miesięcy, z certyfikatem użytkowości. Klasa championów - dla psów/suk posiadających tytuły championa międzynarodowego lub krajowego polskiej lub zagranicznej organizacji kynologicznej uznanej przez FCI - nie dotyczy championatów młodzieżowych. Kserokopię championatu należy dołączyć do zgłoszenia psa na wystawę. (a więc jakby było potwierdzenie to byłaby klasa championów) Klasa weteranów – dla psów/suk, które ukończyły 8 lat. O dorosły championat walczą psiaki od klasy pośredniej. Są tam jeszcze różne niuanse w regulaminie np. że klub może tworzyć inne klasy, ale nie będę Cię zanudzać. :) ale byłam leniem To raczej Wojtek był przepracowany - w tym roku ma luzik. :) Quote
Saththa Posted December 17, 2012 Posted December 17, 2012 Aaaaaaaaaaaaaaaaaa czaje :) ale sobie to normalnie wydrukuje chyba:) Quote
wilczy zew Posted December 17, 2012 Posted December 17, 2012 [quote name='ulana'] Nie przypuszczaliśmy, że Zibusia noga zrobi nam psikusa. :( czegoś nie doczytałam :hmmmm: bo nie wiem o co chodzi Quote
Fides79 Posted December 17, 2012 Posted December 17, 2012 gratuluję dotychczasowych sukcesów Zibiego i Wojtusia, który widać super sobie radził z pieskiem w ringu :lol: Quote
ulana Posted December 17, 2012 Author Posted December 17, 2012 [quote name='wilczy zew']czegoś nie doczytałam :hmmmm: bo nie wiem o co chodzi Bo na wątku nie wspominałam. Zibi w pewnym momencie zaczął kuleć na tylną łapkę. Chyba trochę podobnie miał Felutek. Tylko w kłusietak ma - opuszcza w pewnym momencie jedną łapkę i w związku z tym tak śmiesznie podskakuje na drugiej, poza kłusem biega i skacze jak ta lala. Badania, prześwietlenia, ortopeda... na razie weci nie wiedzą co mu jest. Z opinią ortopedy nie zgadza się nasz wet, twierdząc, że przez 40 lat pracy nie spotkał psa, który by z taką przypadłością o jaką podjrzewa Zibiego ortopeda tak długo chodził bez żadnego stanu zapalnego. Tak więc po nowym roku czeka nas kolejna konsultacja u specjalisty. Wydaje się, że psiaka nic nie boli, ale chciałabym wiedzieć co mu jest, żeby nie zaniedbać i nie przeoczyć niczego. [quote name='Fides79']gratuluję dotychczasowych sukcesów Zibiego i Wojtusia, który widać super sobie radził z pieskiem w ringu :lol: Dzięki. :) Radzili sobie coraz lepiej z wystawy na wystawę, ale i nauki u mistrzów cechu pobierane były. :) Quote
Saththa Posted December 17, 2012 Posted December 17, 2012 Kurcze ja to jestem okropna jednak tak do mnie dotarło... I ja gratuluje sukcesów;) Quote
ulana Posted December 18, 2012 Author Posted December 18, 2012 [quote name='Saththa']Kurcze ja to jestem okropna jednak tak do mnie dotarło... I ja gratuluje sukcesów;)[/QUOTE] Nie, no co Ty, da się wytrzymać. ;) Dzięki za gratki. :) Quote
Montelka Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 Witam Zibiego i jego rodzinkę, bo jeszcze nie miałam okazji :) Niestety nie wyświetlają mi się zdjęcia (ach te blokady na służbowych komputerach...) ale oczarowała mnie historia o wizycie Wojtusia na wystawie ! A już połączenie dwóch tak wspaniałych rzeczy jak sznaucery i żagle to dla mnie absolutne mistrzostwo świata :) Quote
ulana Posted December 18, 2012 Author Posted December 18, 2012 Witaj Montelka! :) Fajnie, że zajrzałaś do nas - zapraszamy! Sznaucer i żagle to takie moje dwie miłości. Połączenie na razie się sprawdza. Zibi na łódeczce czuje się coraz bardziej jak u siebie, a że nie lubi kąpieli wodnych to nie ma kłopotu ze skaczącym za burtę psem. :) A Ty nie próbowałaś czasem takiego połączenia? Quote
Saththa Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 [quote name='ulana']Nie, no co Ty, da się wytrzymać. ;) [/QUOTE] Dzieki :oops: Quote
eria Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 bo Wojtek kończył obydwie szkoły - czekal go test szóstoklasisty, "mała matura" z teorii i solfeża, dodatkowy egzamin techniczny z fortepianu, a na koniec jeszcze recital dyplomowy. ożesz! mam takie samo wrażenie jak Sandra, że strasznym leniem byłam hihi Wojtek i Zibi rewelacyjnie się na ringach prezentują i mam nadzieję, że w championach jeszcze poszaleją. A ta nóżka to nie zwichnięta rzepka ? Quote
ulana Posted December 19, 2012 Author Posted December 19, 2012 (edited) [quote name='eria']Wojtek i Zibi rewelacyjnie się na ringach prezentują i mam nadzieję, że w championach jeszcze poszaleją. A ta nóżka to nie zwichnięta rzepka ?[/QUOTE] Podobno nie. To pierwsze, co się nasuwa na myśl, ale nic tego nie potwierdza. Nawet po zastrzyku zwiotczającym mięśnie ortopeda nie był w stanie zwichnąć tej rzepki. Mimo to stwierdził, że ma Zibi słaby dość mięsień czworogłowy uda i że to może powodować pewną niestabilnośc rzepki, ale nasz wet... patrz wyżej. :) Mętlik mam w głowie. Ja też mam nadzieję, że jeszcze poszaleją, ale jeśli się nie uda, to trudno. Byle psiak był zdrowy - to jest najważniejsze. Edited December 19, 2012 by ulana Quote
WATACHA Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 Hejka :) i ja jestem troszkę spóźniona :).Śliczny Zibulek .Mam nadzieję, że ta łapka to nic poważnego. Quote
ulana Posted December 20, 2012 Author Posted December 20, 2012 [quote name='WATACHA']Hejka :) i ja jestem troszkę spóźniona :).Śliczny Zibulek .Mam nadzieję, że ta łapka to nic poważnego.[/QUOTE] Witaj, witaj! I zaglądaj do nas. :) Ja też mam nadzieję, że się wyjaśni pozytywnie. Dziś u nas bardzo mroźno, ale za to jasne słoneczko za oknem. Quote
Recommended Posts