iwop Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 i co z tym domem o którym pisano? kiedy konczy sie ta diabelna kwarantanna?:placz: Quote
gamoń Posted April 3, 2007 Author Posted April 3, 2007 W piątek spróbujemy maluszka zabrac ze schronu. Quote
solito Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 gamoń napisał(a):W piątek spróbujemy maluszka zabrac ze schronu. Z całego serca życzę Wam powodzenia, a Stinio kochanego domku! Quote
zasadzkas Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 Dodam tylko dla usprawiedliwienia, że od 3 dni próbowałam napisać, że dom jest aktualny i nie trafiałam w humery dogo, niestety. Nie działało :roll: W piątek jadę z Gamoniem ;) Quote
enia Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 Ale dobre wieści, dzieki Zasadzkas, mam nadzieje ze małemu sie uda przeżyć do piątku. Quote
gamoń Posted April 6, 2007 Author Posted April 6, 2007 Niestety dzisiaj skończyła sie kwarantanna i okazało sie ,ze własnie weci zastanawiaja sie co sie dzieje z psiakiem ,który jest dokarmiany i nie przybywa na wadze tylko chudnie.:shake: Ponadto wet powiedział ,ze jest chory-układ oddechowy zaatakowany. Na jutro musze załatwic zaswiadczenie od swojego weta ,ze zobowiazuje sie go leczyc i po wyleczeniu zaszczepic na wsciekliznę.To jest warunek jutrzejszej adopcji.Mam nadzieje ,ze Stinio dozyje.Jest w szpitalu.Nie chciał zjesc kiełbaski.Był apatyczny ,miał dostac kroplówke.Miał takze pobieraną krew.:shake: Quote
gamoń Posted April 6, 2007 Author Posted April 6, 2007 Robimy z Zasadzkas wszystko co w naszej mocy. Quote
zasadzkas Posted April 6, 2007 Posted April 6, 2007 Ja dopiero przyszłam na komputerek. Bo padłam, jeszcze długi spacer z osobistym psem zażywszy :cool1: Kurdę, to jeżdżenie jest najgorsze, żeby udeptać ścieżki. Myślę, żeby on Święta spędził w nowym domu. To jutro będziemy rozmawiać. Trzymać kciuki za psinkę. Quote
zasadzkas Posted April 7, 2007 Posted April 7, 2007 Gamoniowi udało się adoptować psiaka :multi: Jest chudziusieńki, wycieńczony. Potrzebuje leczenia, kroplówek, antybiotyków. Ustaliłyśmy, że zostanie te parę dni na leczeniu u Gamonia, bo na prowincji lecznice są pozamykane znacznie częściej. Potrzebujemy wsparcia finansowego, Gamonie mają 5 swoich psów (to chyba wystarczające koszty). Kto może pomóc, niech to zrobi. Skarpetkę nazwijmy "maleńki Stinio" Może być? Quote
gamoń Posted April 7, 2007 Author Posted April 7, 2007 Stinio jest chory wymaga leczenia antybiotykiem oraz kroplówek z powodu odwodnienia.Pobrano mu krew ,sa sporo podwyzszone leukocyty .Wieczorem idziemy do weta aby rozpoczac leczenie.Stinio wyszedł warunkowo po oswiadczeniu mojego weta ,ze bede go leczyła. Jednak zmuszona jestem serdecznie prosic Was o pomoc .Nie stac mnie na jego leczenie.Mam 5 psiaków i kota były swieta i kasa moja swieci pustkami. Bardzo prosze pomóżcie.Ratowałam mu życie.W schronie nie przetrwałby nawet kilku dni:shake: :shake: :shake: To sa chudziutke łapki ,które musza byc znowu kłute ,bo trzeba podawac kroplówkę. Quote
gamoń Posted April 7, 2007 Author Posted April 7, 2007 A to pierwsze zdjecie po wyjsciu ze schronu. Stinio zawedrował do mojego domku na działke .Rozgrzał sie i za 2 godziny pojechalismy do domu. Quote
gamoń Posted April 7, 2007 Author Posted April 7, 2007 A tu już jestesmy w domku.Zdjecie z Kosmatym Quote
gamoń Posted April 7, 2007 Author Posted April 7, 2007 A tu maleństwo już na łóżeczku. Teraz spi na łóżku ,przytulony do mojej suni Kamy i mojego TZ. Stinio nie reaguje na koty.Powachał moja kotke i nie było żadnej reakcji niemiłej z jego strony. Quote
solito Posted April 7, 2007 Posted April 7, 2007 Jak dobrze, że Stinio już u Was w domku! :multi: Zrobię jakiś bazarek dla Stinio. Będzie dobrze! Trzymam kciuki! Quote
black sheep Posted April 7, 2007 Posted April 7, 2007 Ale on maleńki i jaki biedny:( Serce pęka:( Quote
shirrrapeira Posted April 7, 2007 Posted April 7, 2007 Biedactwo w tym miesiacu niestety nie moge pomoc, ale w przyszlym miesiacu moze sie uda. Quote
gamoń Posted April 7, 2007 Author Posted April 7, 2007 Na dobranoc -dziekuje wszystkim za zainteresowanie i prosze o drobna pomoc w leczeniu Stinia. Quote
Recommended Posts