Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Dom sprzedany razem z psem ! Stara , porzucona ONKA….

Historia jak wiele. Dom. W domu Pan i pies.
Tyle że Pan nie był właścicielem domu, a tylko w nim pomieszkiwał . Do czasu aż dom zmienił właściciela.
Pan gdzieś przepadał , a nowi nabywcy odkryli w garażu porzuconego psa.
Tymczasowe , krótkotrwałe schronienie Fortunie ofiarowali sąsiedzi.
Znali sunie, wiedzieli jak jest mądra , łagodna i kochana. Zrobiło im się Jej żal.
Niestety, nie może u nich dłużej zostać. Państwo mają swoje zwierzęta i nie chcą kolejnego psa.
„Pan” od pół roku się nie odezwał.
Jeśli jej szybko czegoś nie znajdziemy, trafi do schroniska.

Na dodatek u Fortuny wykryte zostały guzy na listwie mlecznej.
Od tygodnia przebywa w lecznicy, gdzie dochodzi do siebie po sterylce i operacji ich usunięcia .

Szukamy Fortunie na cito domu.

To spokojny, łagodny i bardzo przyjacielski pies, wciąż spragniony kontaktu z człowiekiem.
Reaguje na podstawowe komendy. Jest mądra i dobrze ułożona.
Ma wprawdzie 8 lat, ale ogólnie jest w dobrej formie.

Prosimy też o pomoc w opłaceniu kosztów związanych z zabiegiem i pobytem w Lecznicy.
Toniemy w długach !

10.XII.2012
Dzisiaj rano dotychczasowa opiekunka Fortuny przywiozła sunię do [SIZE=2]Lecznicy z urazem tylniej łapy.
Badanie wykazało zerwane więzadło krzyżowe stawu kolanowego !!!!
Pani kategorycznie odmówiła dalszej opieki nad sunią.
:placz: Fortuna została bez dachu nad głową , z uszkodzoną łapą ....Koszmar jakiś !

12.12.2012
Pasmo nieszczęść trwa nadal....:placz:
Uszkodzona łapa i oszczędzanie jej spowodowało nienaturalne ustawienie kręgosłupa i doszło do wysunięcia dysku.
Fortuna ma zaburzony chód, trzeba jej pomóc przy wstawaniu. Operacja kolana odłożona.

Nr konta dla osób , które chciałyby wesprzeć [SIZE=2]FORTUNĘ:

Stowarzyszenie humanitarno-ekologiczne Dla Braci Mniejszych
34-300 Żywiec
ul.Folwark 8
[FONT=Times New Roman]46 1140 2017 0000 4202 1012 0220[/FONT]
[FONT=Times New Roman]tytułem : Darowizna na cele statutowe; Pomoc dla Fortuny[/FONT]

Rozliczenie;

- 450,00 zł.........Sterylizacja,usuniecie guzów na listwie mlecznej.
+ 10,00 zł..........unixena, 27.11.2012r.
+ 50,00 zł..........p.Andrzej Piotr S. Łódż, 3.12.2012
- 192,00 zł...... ..Lecznica, pobyt po zabiegu sterylizacji i usuniecia guzków.
+ 78,00 zł..........pamela555 , bazarek ("Kartki świateczne na Lecznicę..")XII.2012
+ 200,00 zł.........SKARPETA OWCZARKOWA 14.XII.2012
+ 15,00 zł..........Ewka90, 18.XII.2012
.....................Za pobyt i leczenie Fortuny w Lecznicy po zerwaniu więzadła krzyżowego w kolanie, nie zostalismy obciążeni żadnym rachunkiem.
+ 218,00 zł........bazarek bela51 ("Piękne rzeczy od fony..")XII.2012
-------------------------------
- 71,00 zł

Kontakt w sprawie adopcji;
[email protected]
tel; 50 23 29 612, Bielsko-B

.

.

.

.

.

Edited by togaa
  • Replies 147
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

kado napisał(a):
Cudna suńka.Wcale nie wygląda na swoje 8 lat.
Po wyjściu z lecznicy nie ma gdzie się podziać???

Ja też nie wierzę w te 8 lat .

Posted

Jestem u suni :loveu: Myślę,że Owczarkarze pomogą jakąś dotacją.Będę popierał wniosek o pomoc dla fajnej suni.Na miejsce póki co,nie mam pomysłu ,niestety.Tylko chyba w poście na wątku Skarpety Owczarkowej trzeba zaznaczyć na co potrzebna jest dokładnie pomoc i że jej oczekujesz.Aaaa i event na fb koniecznie,bo większy wachlarz potencjalnych domków...

Posted (edited)

Dzięki kochane dziewczyny.
Jestem niesamowicie zaskoczona Waszą reakcją. Nie liczyłam na aż tyle...

Zadzwoniłam wieczorem do Lecznicy wypytując o wiek Fortuny.
Ponoć jej pierwszy właściciel dbał o nią i regularnie szczepił. Sunia ma w kartotece osiem corocznych szczepień....

Wklejam zdjęcie niezapłaconej faktury z 15.XI.br za zabieg. (Środkowa pozycja to Fortuna- 450 zł ). Do tego dojdą koszty hospitalizacji. Sunia nadal jest w Lecznicy...

.

Edited by togaa
Posted

Jak można mieć psa przez 8 lat dbać o niego-świadczy o tym,że jest zadbany,regularnie szczepiony i teraz porzucić?W głowie się nie mieści,nawet z ważnych przyczyn losowych.Zostawić psa bez zabezpieczonej przyszłości? Zaraz zajrzę na bazarek.

Posted

Amadorka napisał(a):
Jak można mieć psa przez 8 lat dbać o niego-świadczy o tym,że jest zadbany,regularnie szczepiony i teraz porzucić?W głowie się nie mieści,nawet z ważnych przyczyn losowych.Zostawić psa bez zabezpieczonej przyszłości? Zaraz zajrzę na bazarek.

Właśnie! To straszne i też trochę dziwne, sunia wygląda na zadbaną i z tego co wiadomo ktoś o nią dbał, a nagle go nie ma...

Posted

arabiansaneta napisał(a):
chyba że facetowi nagle rzuciło się na głowę albo ktoś go porwał lub zamordował
czasem się tak zdarza

No co Wy, takie czarne scenariusze...

Ja miałam cichą nadzieję że Ludzie u których sunia sie tymczasowała do zabiegu (pilnując posesji na zewnątrz), zatrzymają Ją po sterylce i usunięciu guzów.
Niestety, przeliczyłam się...
Proszą o jak najszybsze znalezienie jej domu. Nawet nie podjęli się opieki pooperacyjnej, mimo że podobno mają ku temu warunki.

Posted

[quote name='Cantadorra']Przygotujcie tekst i fotki, wyślijcie mi na maila: [email protected]. Zamówię ogłoszenia.

Bardzo Ci dziekuję, bo sprawa pilna.
Na jutro będzie tekst.
Mam też nowe zdjęcia . Dzisiaj dziewczyny zrobiły w Lecznicy.