sota36 Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 Wiecie co? Z ta watroba jest tak, ze ten biedny wol a wlasciwie jego watroba nie zdarzy sie podtruc, a juz idzie na rzez... ale masz racje! Quote
Zarazah Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 A gdyby tak tą wątrobę obgotować z lekka, odlać wywar, przepłukać, i dogotować z ryżem? Może byłaby wtedy zdrowsza? Albo indycze szyje? Ugotowane i oddzielone od kości. Całkiem tanio wychodzą. Quote
Martens Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 Na pewno byłaby zdrowsza. Z tym że miąższ wątroby ma nieco inny skład chemiczny niż typowa tkanka mięśniowa i jeśli miałby być jedynym źródłem białka zwierzęcego w diecie psa, to zbilansowana dieta to nie będzie ;) Quote
sota36 Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 Tak, watroba to nie mieso! Ale z szyjami indyczymi dobry sposob - ja czasem kupuje jako zanete do karmy - tyle ze trzeba na fajne trafic. Quote
Seterka93 Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 [quote name='sota36']Seterko 93 a moze watrobka, np gotowana wolowa ( nie jest droga) z warzywkami i ryzem. Psy za watroba przepadaja! Trzeba jednak uwazac - niektore moga mniec luzne kupy. Albo serca wolowe, gotowane ( tylko w duzej ilosci warzyw, bo zapach jest dla mnie obrzydliwy - taki slodkawy) . Rowniez odradzam krupnioki! Odradzam wszystko, co przyprawione.[/quote] Wątróbkę również je, ale raczej okazjonalnie. Ale dzieki, na pewno w sklepie zwrócę na nią uwage :D ;) Quote
Recommended Posts