Avilia Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 Nadszedł dzień rozliczenia...Faktura na kwotę 753,00 zł. A my mamy tylko 561zł! Brakuje 192zł do opłacenia faktury... Quote
Mazowszanka13 Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 Spoko, w tym tygodniu przeleję bazarkową część dla Szagiego :) Bedzie ponad 200 zł. Quote
Lobaria Posted December 2, 2012 Author Posted December 2, 2012 Mazowszanka napisał(a):Spoko, w tym tygodniu przeleję bazarkową część dla Szagiego :) Bedzie ponad 200 zł. Bazarkowym Mistrzem jesteś, Kochana... Quote
Avilia Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 Lobaria napisał(a):Bazarkowym Mistrzem jesteś, Kochana... Mazowszanka i Isiak - to są bazarkowe mistrzynie. Quote
Lobaria Posted December 2, 2012 Author Posted December 2, 2012 Avilia napisał(a):Mazowszanka i Isiak - to są bazarkowe mistrzynie. Dokładnie - ostatni bazarek Isiak to Mistrzostwo Świata... ba... Kosmosu :) Quote
Mazowszanka13 Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 Lobaria napisał(a):Dokładnie - ostatni bazarek Isiak to Mistrzostwo Świata... ba... Kosmosu :) I w paradę sobie nie wchodzimy, bo każda ma inną branżę bazarkową :) Quote
Lobaria Posted December 2, 2012 Author Posted December 2, 2012 Mazowszanka napisał(a):I w paradę sobie nie wchodzimy, bo każda ma inną branżę bazarkową :) Szkoda, że grzybowy się nie udał - za mało przepisów nadeszło... Quote
Mazowszanka13 Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 Lobaria napisał(a):Szkoda, że grzybowy się nie udał - za mało przepisów nadeszło... Uda się za rok :) Mamy sporo czasu. Tylko trzeba otworzyć go razem z sezonem grzybowym. Ja kupuję miesięcznik Kuchnia. Może tam coś się znajdzie, jakieś anegdoty na pewno. A ile zebrałaś przepisów ? Quote
Lobaria Posted December 2, 2012 Author Posted December 2, 2012 Mazowszanka napisał(a):Uda się za rok :) Mamy sporo czasu. Tylko trzeba otworzyć go razem z sezonem grzybowym. Ja kupuję miesięcznik Kuchnia. Może tam coś się znajdzie, jakieś anegdoty na pewno. A ile zebrałaś przepisów ? Kilkanaście... Quote
Mazowszanka13 Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 Lobaria napisał(a):Kilkanaście... To jak do dwudziestu dobijemy to może starczy ? Pomyślę na ten temat. Bo pomysł na bazarek ciekawy i oryginalny. Quote
Lobaria Posted December 3, 2012 Author Posted December 3, 2012 __Lara napisał(a):Kochane, a gdzie jest teraz Szagi? Jest w Katowicach we wspaniałym domu tymczasowym za karmę i weta oczywiście. Mam problemy ze wstawianiem zdjęć... Zakończyło się allegro cegiełkowe dla Szagiego - Selenga - dziękujemy bardzo:Rose: http://allegro.pl/show_item.php?item=2804568850 Quote
__Lara Posted December 5, 2012 Posted December 5, 2012 [quote name='Lobaria']Jest w Katowicach we wspaniałym domu tymczasowym za karmę i weta oczywiście. Mam problemy ze wstawianiem zdjęć... Zakończyło się allegro cegiełkowe dla Szagiego - [B]Selenga[/B] - dziękujemy bardzo:Rose: [URL]http://allegro.pl/show_item.php?item=2804568850[/URL][/QUOTE] To cudownie!!! Quote
Mazowszanka13 Posted December 5, 2012 Posted December 5, 2012 Jutro rano wpłacę należne Szagiemu 272 zł z bazarku. Dzisiaj zrobiłam kilka przelewów i wyświetla mi się, że przekroczyłam limit dzienny. Zaszalałam, co ? Quote
__Lara Posted December 5, 2012 Posted December 5, 2012 [quote name='Mazowszanka']Jutro rano wpłacę należne Szagiemu 272 zł z bazarku. Dzisiaj zrobiłam kilka przelewów i wyświetla mi się, że przekroczyłam limit dzienny. Zaszalałam, co ?[/QUOTE] Hihihih, no troszkę :) Quote
Isiak Posted December 5, 2012 Posted December 5, 2012 Ja czekam jeszcze na jedną wpłatę i też zrobię przelew dla Fundacji - do rozparcelowania według potrzeb :) Quote
Mazowszanka13 Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 Uff!! Dzisiaj się udało :) Proszę o potwierdzenie wpłaty na wątku bazarkowym: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/235609-ROZLICZAM-NIE-MASZ-POMYS%C5%81U-NA-PREZENT-do-21-00[/url] Quote
Selenga Posted December 7, 2012 Posted December 7, 2012 Na aukcji wystawionych było [B]200 cegiełek po 3 zł[/B] Zadeklarowano kupienie [B]85 cegiełek[/B] Na moje konto zapłacono za [B]67 cegiełek[/B] Na moje konto wpłynęło [B]192 zł[/B] koszt wystawienia aukcji [B]22 zł [/B] prowizję allegro biorę na siebie [B]192 - 22 = 170 zł[/B] Taką kwotę przelałam dzisiaj na konto Zwierzęcej Arkadii Bezpośrednio na konto Fundacji powinny wpłynąć wpłaty od 5 osób za 18 cegiełek. Listę tych osób wyślę na PW Quote
Lobaria Posted December 7, 2012 Author Posted December 7, 2012 [quote name='Selenga']Na aukcji wystawionych było [B]200 cegiełek po 3 zł[/B] Zadeklarowano kupienie [B]85 cegiełek[/B] Na moje konto zapłacono za [B]67 cegiełek[/B] Na moje konto wpłynęło [B]192 zł[/B] koszt wystawienia aukcji [B]22 zł [/B] prowizję allegro biorę na siebie [B]192 - 22 = 170 zł[/B] Taką kwotę przelałam dzisiaj na konto Zwierzęcej Arkadii Bezpośrednio na konto Fundacji powinny wpłynąć wpłaty od 5 osób za 18 cegiełek. Listę tych osób wyślę na PW[/QUOTE] Bardzo dziękujemy za aukcję :Rose: Teraz potrzebne ładne zdjęcie Szagiego w dużej rozdzielczości do podziękowań dla kupujących :) Quote
Avilia Posted December 7, 2012 Posted December 7, 2012 Dziękujemy! Jak tylko przelew wpłynie to wszystko odnotuję. Quote
Avilia Posted December 7, 2012 Posted December 7, 2012 KOPIUJĘ WPIS JAKI ZAMIEŚCIŁAM NA FB: DRODZY WIELBICIELE SZAGIEGO, chciałabym przedstawić pewną sytuację. Otóż było wcześniej pisane, że podobno odnaleźli się właściciele Szagiego. Czemu piszę podobno? Bo pies nie zaczipowany, Państwo nie mieli zdjęcia aby nam pokazać, jedynie książeczka zdrowia. Niestety każdy może podać się za właściciela... Państwo przyjechali do siedziby fundacji, wytłumaczyłam w jakim stanie pies został znaleziony, ile pieniędzy kosztowało NAS WSZYSTKICH przewiezienie go do lecznicy, operacja i pobyt w płatnym DT. Poinformowałam, że jeżeli faktycznie są właścicielami to mają obowiązek zwrotu poniesionych przez nas, nakładów koniecznych - jak to się ładnie nazywa. Najpierw było zastanawianie się (ze strony Państwa) skąd takie pieniądze wziąć, potem pytanie czy możemy to umorzyć, czy da się to pominąć, czy... muszą płacić... Pies u Państwa mieszkał w kojcu, podobno wygryzł w nim dziurę (?) i uciekł. A potem wszyscy wiemy co się stało i jaki był finał. Ma na imię Cywil i ma 9 miesięcy. Dziś znów fundacja miała telefon od Państwa. Państwo chcą psa odzyskać. Posiadają książeczkę zdrowia psa, zdjęcie gdzie widać psa z daleka (podobno) i wyrażają chęć zapłaty za poniesione koszty, a także stwierdzili, że będa trzymać psa w domu (bo nie może w takim stanie w jakim jest przebywać w kojcu!!!). Czemu zamieszczam ten wpis? Aby wszyscy którzy walczyli o życie i zdrowie tego psa mieli jasność jak sytuacja wygląda! Poproszę Państwa o przesłanie skanu tego zdjęcia. Ale co dalej? *Wiem, że Państwo którzy twierdzą, że są właścicielami Szagiego podczytują event. Quote
__Lara Posted December 7, 2012 Posted December 7, 2012 Avilia, masz jakieś obawy przed oddaniem Szagiego Państwu? Quote
Avilia Posted December 8, 2012 Posted December 8, 2012 [quote name='__Lara']Avilia, masz jakieś obawy przed oddaniem Szagiego Państwu?[/QUOTE] Mam... Doszła wpłata z bazarku - 272zł Dziękujemy!!! Quote
Avilia Posted December 9, 2012 Posted December 9, 2012 Otrzymałam właśnie na maila zdjęcia Szagiego jak był szczenięciem (innych nie posiadają). Bardzo chcą psa odzyskać. Czekamy na sporządzenie umów przez prawnika. Właściciele będą zobowiązani zapewnić psu miejsce w domu (nie w kojcu), rehabilitować go i dbać jak należy - my mamy prawo zrobić kontrolę, przy niestosowaniu się do któregoś z punktów umowy - psa odebrać. Mają obowiązek zwrotu kosztów leczenia, przy czym w przypadku uchylania się od spłaty zadłużenia sprawa zostanie skierowana do sądu. Mają dowody na to, że jest to ich pies. My mamy prawo oczekiwać odpowiednich warunków, ponieważ tylko dzięki fundacji i ludzi dobrej woli wspierających Szagiego - pies nadal żyje. Niestety, nie możemy go im nie oddać... Quote
Recommended Posts