ronja Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 Zakładam ten wątek na prośbę Igusi, która 20.03 znalazła Miśka na Ursynowie "mamy nowego podopiecznego na SGGW.To piesek podobny z wygladu do Muszki.Czarny podpalany z bialym karwacikiem.Wczoraj wczesnym popoludniem potracil go samochod...Dzieci z naszego osiedla sie nim zjaely -znaczy nakarmily go, co akurat nie bylo dobrym pomyslem.Jak wracalam z Frodkiem i z Mila ze spaceru okolo 17 to kleczala przy nim jakas kobieta, wiec myslalam ze to jej pies.Frodo oczywiscie na niego zawarczal i maly uciekl mocno utykajac.Udalo nam sie go odnalezc.Za zgada Feli zawiozlysmy go do kliniki okazalo sie ze ma najprwdopodobniej uszkodzona miednice i panweke w stawie.Zdjecia rtg i badania beda zrobione dzis, wczoraj zostal wsadzony do klatki na obsrerwacje. Piesek prawdopodobnie komus sie zgubil moze za jakas suczka polecial.Ma krotko obciete paznokietki i bardzo ladnie jechal w samochodzie.Jak mu powiedzialam zostan to grzecznie siedzial na tylnej kanapie...." "Misiek mial zrobione rtg. W kazdym razie uraz miednicy ma a oprocz tego najprawdopodobniej ktos do niego strzelal:cool3:" To kolejny pies pod opieką naszego stowarzyszenia. Nie spłaciłyśmy jeszcze starych długów, a tu szykują się nastepne... Bardzo prosimy o pomoc finansową. wpłaty z dopiskiem Misiek mozna wpłacać na konto naszego stowarzyszenia Stowarzyszenie na rzecz Bezpańskich Zwierząt "NICZYJE" ul. Sielska 1 07-300 Ostrów Mazowiecka Numer konta: PKO BP 24 1020 1013 0000 0902 0150 0974 Quote
EwelinaJ Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 Ronja z chęcią przekaże pare rzeczy na leczenie waszych psiaków tylko nigdy nie zakładałam wątku w bazarku nie wiem jak z tym kontem może wysłał bym wam pare rzeczy na adres to byście wystawiły? Quote
esperanza Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 Dla mnie on jakoś znajomo wygląda, ale nie mam pojecia, gdzie takiego psa widziałam. Quote
ronja Posted March 25, 2007 Author Posted March 25, 2007 EwelinaJ napisał(a):Ronja z chęcią przekaże pare rzeczy na leczenie waszych psiaków tylko nigdy nie zakładałam wątku w bazarku nie wiem jak z tym kontem może wysłał bym wam pare rzeczy na adres to byście wystawiły? pewnie, jeśli tylko chcesz nas wspomóc, to na pw wysle ci mój adres Quote
Igusia Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 Fela mowila ze weci przekazali jej ze on bardzo przytulasny i domagajacy uwagi jest. W czwartek zaczal chodzic na spacerki juz.On ladnie zachowuje sie na smyczy:p Quote
ronja Posted March 26, 2007 Author Posted March 26, 2007 może os się zgubił i gdzieś latał po Kabatach i leśniczy chciał go ustrzelić?może trzeba ogłoszenia powisić w waszej okolicy??? Quote
Igusia Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 Przegladam ogloszenia o zgubionych psach i nikt go nie szuka:razz: Quote
Puchatek Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 Mały MISIO sobie biegał Po Kabatach za potrzebą Bardzo zaaferowany Zbyt oddalił się od Pani Jak tak można żeby piesek Nie mógł biegać sam po lesie I coś się strasznego stało Bardzo wtedy zabolało To leśniczy zbrojny w prawo Chciał urządzić jatkę krwawą Straszna kula Go trafiła Ale Go nie powaliła W wielkim strachu i panice MIŚ wyskoczył na ulicę A regułę wszyscy znamy Nieszczęścia chodzą parami I tak właśnie tu się stało Wielkie auto nadjechało Padł na trawnik biedny zwierzak Parę godzin tam przeleżał Jego szczęście że Igusia Wracała z pieskami z siusiu Zawiozła Go do kliniki Tam badania i wyniki Uszkodzoną ma miednicę I musi zostać w klinice Rozmawialiśmy z doktorem Koszt leczenia będzie spory A pies całkiem bez pieniędzy I Fundacja również w nędzy Więc fundusze trzeba zbierać Aby tym Fundację wspierać Trzeba również szukać domu Sprawdzić czy się zgubił komu Dużo pracy czeka wszystkich Aby MIŚ jadł z własnej miski. Quote
Igusia Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 Puchatku, bardzo dziekuje:lol: wierszyk jest piekny:p Quote
ronja Posted March 26, 2007 Author Posted March 26, 2007 Igusia napisał(a):Ronja wystawisz go gdzie sie da<błaga> pewnie, ale już jutro a allegro kto wystawia?jesli już jest, to poprosze link Quote
Witokret Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 Ratlerkowaty Misiek szuka domu! Wyglada jakby faktycznie komus sie zgubil biedaczek....:shake: Quote
Puchatek Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 Na ratlerowatego to on mi jednak nie wygląda ale nie jestem specjalnie znawcą ras więc się nie upieram. PS. Zawsze wolałem wielorasowe i to pewnie dlatego. :cool3: Quote
Igusia Posted March 27, 2007 Posted March 27, 2007 Allegoro tez bidulek nie ma... On grzeczniutki jest i ladnie na smyczy chodzi:roll: Jakies domki, albo DT... Quote
Igusia Posted March 27, 2007 Posted March 27, 2007 Pat.rycja napisał(a):Dzień dobry Mały Miśku:loveu: Jak milo cioteczke Patrycje widziec na miskowym watku:p Quote
Pat.rycja Posted March 27, 2007 Posted March 27, 2007 Dziękuję:p Fajny ten Mały Misiek, z pysiora całkiem podobny do mojej PysiMysi. Jak już Mały Misiek będzie miał Allegro, to mogę przekopiować jego ogłoszenia do portali tych nielicytujących-typu pupile, dogs.pl etc. A w sobotę będę w Polsce, więc mam zamiar 'dorwać' jakiś rodzinny telefon komórkowy i wreszcie aktywować sobie konto na ale.gratka i autogielada. Powodzenia Misiu:multi: Quote
ronja Posted March 27, 2007 Author Posted March 27, 2007 Igusia, allegro musisz uśmiechnąć się do Magdarynki lub Maćki - wystawia z konta Niczyje, a ja sobie potem ściągnę opis:laugh2_2: Quote
Igusia Posted March 27, 2007 Posted March 27, 2007 Pat.rycja napisał(a):Dziękuję:p Fajny ten Mały Misiek, z pysiora całkiem podobny do mojej PysiMysi. Jak już Mały Misiek będzie miał Allegro, to mogę przekopiować jego ogłoszenia do portali tych nielicytujących-typu pupile, dogs.pl etc. A w sobotę będę w Polsce, więc mam zamiar 'dorwać' jakiś rodzinny telefon komórkowy i wreszcie aktywować sobie konto na ale.gratka i autogielada. Powodzenia Misiu:multi: A moze znasz kogos kto by przygarnal takiego Misia Pysia?:p Quote
Igusia Posted March 27, 2007 Posted March 27, 2007 ronja napisał(a):Igusia, allegro musisz uśmiechnąć się do Magdarynki lub Maćki - wystawia z konta Niczyje, a ja sobie potem ściągnę opis:laugh2_2: Juz do niej PW napisalm w tej sprawie;) Quote
lika Posted March 27, 2007 Posted March 27, 2007 Igusia, a może ogłoszenia porozwieszać na Ursynowie, takie tradycyjne, papierowe. Nie każdy ma dostęp do internetu, a i nie wszyscy wiedzą gdzie zamieszczać ogłoszenia jak im pies zginie. Szukają tylko na Paluchu, a w innych miejscach już nie. Mogę Ci pomóc porozwieszać. Może znajdzie się właściciel. Quote
Igusia Posted March 27, 2007 Posted March 27, 2007 Dzis zrobie a jutro wydrukuje i bede rozwieszac. Tylko po ostatnim doswiadczeniu z rozwieszaniem to nie mam jakos specjalnie nadzeji:cool1: Quote
Recommended Posts