Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Joann']jaki odpicowany kawaler;][/QUOTE]
Odpicowany, ale coś mu chyba niezbyt to posłużyło, bo na ogonie sobie wygryzł futro, więc robimy okłady by go tak nie bolało i trzymamy kciuki by to nic poważniejszego się nie okazało.

[quote name='Sonkowa']hej :loveu:
I jak się dogadują [COLOR=#000000]Tora i Rocky ? :)[/COLOR][/QUOTE]
Tora zaczęła sobie dokazywać i powarkiwać na Rocky'ego, gdy ten po prostu stoi, będzie trzeba się porządnie zabrać za Szkodnika, by później nagle wielkich oczu nie zrobił jak shiba zacznie rządzić :diabloti:

[quote name='maryg22']Witamy :D
Podglądam to Was już od jakiegoś czasu, to w końcu coś napiszę :lol:
Tora jest super... i te uszyska :lol: A Rockiego to ja kojarzę z ciapkowa ;)[/QUOTE]

Witaj w naszych skromnych progach :) Wpadnę niebawem do galerii Twojej psiny

• Replies 329
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Nanashi']Odpicowany, ale coś mu chyba niezbyt to posłużyło, bo na ogonie sobie wygryzł futro, więc robimy okłady by go tak nie bolało i trzymamy kciuki by to nic poważniejszego się nie okazało.

Tora zaczęła sobie dokazywać i powarkiwać na Rocky'ego, gdy ten po prostu stoi, będzie trzeba się porządnie zabrać za Szkodnika, by później nagle wielkich oczu nie zrobił jak shiba zacznie rządzić :diabloti:

Witaj w naszych skromnych progach :) Wpadnę niebawem do galerii Twojej psiny[/QUOTE]
A od czego on sobie to tak wygryzł?
Tora musi pokazać kto tu rządzi :diabloti:
A zapraszamy, zapraszamy :)

Posted

[quote name='maryg22']A od czego on sobie to tak wygryzł?
Tora musi pokazać kto tu rządzi :diabloti:
A zapraszamy, zapraszamy :)[/QUOTE]

Obstawiam kilka wariantów:
- zmiana diety ze schroniskowej na bardziej wzbogaconą;
- podrażnienie skóry u groomera (na ogonie miał praktycznie same kołtuny i może coś tam miał pod nimi, jakieś starsze rany);
- uczulenie na coś - jeżeli będzie się nasilać wygryzanie to koniecznie będę musiała się z nim udać do weterynarza;
- coś na podłożu psychicznym, aczkolwiek to wykluczam patrząc na całokształt psa i jego zachowanie (a jestem z nim niemal 24h na dobę).

Mam nadzieję jednak, że to tylko przejściowe i wszystko będzie dobrze. Martwię się też o jego łapę, na której ma zgrubienie - wygląda jak źle zrośnięte złamanie, bądź jakaś narośl, więc pewnie nie obejdzie się bez wizyty u veta.

A teraz wróciliśmy ze spaceru. Tora jak zawsze szalała i wywąchiwała nowe szlaki, a Rocky statecznym krokiem podążał obok mnie. Pogoda nam sprzyja, nie ma kałuż - nic tylko spacerować.

[img]http://i85.photobucket.com/albums/k54/sasi-chan/Szkodnik/tor_m1.jpg[/img]

Posted

Witamy się :loveu:
[url]http://i85.photobucket.com/albums/k54/sasi-chan/Szkodnik/tor_m1.jpg[/url] ślicznotka , ale jej dawno nie widziałam :)

A Torka niech się przyzwyczaja , bo niedługo będzie mieć nowego domownika ;)
Mizianki dla Tory i Rockiego

Posted

[quote name='Ana :)']a jak tam idzie szukanie DS dla Rockiego ? :), a może zostanie z Wami na zawsze :):)[/QUOTE]

Głucha cisza jeżeli idzie o nowy dom, a chciałabym by na święta był już ze swoja rodziną, ale jak to wyjdzie - nie wiadomo.
Niestety Rocky jest trochę za duży na moje warunki mieszkaniowe i później byłoby po prostu nam ciasno, zwłaszcza ze szczeniakiem z którym będę jeździła na treningi, wystawy.
Czas zweryfikuje wszystko :)

Posted

[quote name='Nanashi']Głucha cisza jeżeli idzie o nowy dom, a chciałabym by na święta był już ze swoja rodziną, ale jak to wyjdzie - nie wiadomo.
Niestety Rocky jest trochę za duży na moje warunki mieszkaniowe i później byłoby po prostu nam ciasno, zwłaszcza ze szczeniakiem z którym będę jeździła na treningi, wystawy.
Czas zweryfikuje wszystko :)[/QUOTE]
w takim razie ja trzymam kciuk, żeby Rocki święta spędził już ze swoją nową rodzinę :)
a ma jakieś ogłoszenia ? w jaki sposób szukasz mu domku ? :)

Posted

[quote name='Ana :)']a ma jakieś ogłoszenia ? w jaki sposób szukasz mu domku ? :)[/QUOTE]
Ma ogłoszenia porobione na portalach ogłoszeniowych, niebawem napisze do schroniska by na swoim fb udostępnili informację o nim, lokalnie też umieszczę, bo już mam wydrukowane. Chciałam go trochę podtuczyć, co już widzę, że mi się udalo, więc teraz może szukac domku na całego :)

Posted

[quote name='Nanashi']Ma ogłoszenia porobione na portalach ogłoszeniowych, niebawem napisze do schroniska by na swoim fb udostępnili informację o nim, lokalnie też umieszczę, bo już mam wydrukowane. Chciałam go trochę podtuczyć, co już widzę, że mi się udalo, więc teraz może szukac domku na całego :)[/QUOTE]

no to super ;) mam nadzieje, że szybko znajdzie rodzine :P

Posted

[quote name='Gezowa']Zwiałaś mi gdzieś po treningu, a Ania mówiła mi, że jedziesz kupować saszetki. Wzięłabyś mi też? O ile się nie spóźniłam :diabloti:[/QUOTE]

Jasne, kupię :) Wezmę w takim razie 3 sztuki. około 16zł wyjdzie już z przesyłką, chyba, że będzie mi się chciało tam przejść, wtedy 3zł taniej.

Ale gapa ze mnie, nie odpisałabym Wam na pytania:
u nas dobrze, dzisiaj było treningowo, a Rocky przytył ładnie! Jestem już zadowolona z jego wagi, a ogon się ładnie goi.

Posted

[quote name='Nanashi']Jasne, kupię :) Wezmę w takim razie 3 sztuki. około 16zł wyjdzie już z przesyłką, chyba, że będzie mi się chciało tam przejść, wtedy 3zł taniej.

Ale gapa ze mnie, nie odpisałabym Wam na pytania:
u nas dobrze, dzisiaj było treningowo, a Rocky przytył ładnie! Jestem już zadowolona z jego wagi, a ogon się ładnie goi.[/QUOTE]
To super :)
A jak z szukaniem domu dla niego? ;) Może by jekieś ogłoszenia porobić...

Posted

[quote name='maryg22']To super :)
A jak z szukaniem domu dla niego? ;) Może by jekieś ogłoszenia porobić...[/QUOTE]
Mam podrukowanych trochę, muszę je porozwieszać w "mądrych" miejscach. I w końcu napisać do Ciapkowa by na fb udostępnili informacje o nim.

Posted

[quote name='Nanashi']Mam podrukowanych trochę, muszę je porozwieszać w "mądrych" miejscach. I w końcu napisać do Ciapkowa by na fb udostępnili informacje o nim.[/QUOTE]
Napisz do nich koniacznie :D
A jak chcesz to możesz mi przesłać na maila to ogłoszenie to ja mogę gdzieś u nas powywieszać (jestem z Gdyni więc myślę że chętnie mogę w tym pomóc :D)

Posted

[quote name='maryg22']Napisz do nich koniacznie :D
A jak chcesz to możesz mi przesłać na maila to ogłoszenie to ja mogę gdzieś u nas powywieszać (jestem z Gdyni więc myślę że chętnie mogę w tym pomóc :D)[/QUOTE]

Napisz mi go na PW jeżeli możesz to z chęcią wyślę, każda pomoc mile widziana! Już teraz dziękuję.

Dzisiaj trochę poprószył śnieg, ale ciągle go jest za mało na zimowe szaleństwa. Rocky się wyleguje w ciepłym - chyba nawet nie zdaje sobie sprawy, co go właśnie mija, a pomyśleć, że mógłby teraz marznąć w schroniskowej budzie... Szczęściarz!
Weekend nam minął na treningu i pozwolę sobie wkleić link na yotuba, gdzie można zobaczyć prawie całą, wesołą gromadkę kursantów - Tora też się załapała :)
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=i12f7FVlWks&feature=youtu.be[/URL]

[img]http://i85.photobucket.com/albums/k54/sasi-chan/Szkodnik/121204_120852.jpg[/img]

Miłego dnia :)

Posted

Widziałam to już w nocy, bo ok. 2 Ula wysłała mi maila, a że zasnąć nie mogłam to sobie siedziałam... No i kurcze nabijam się z naszych min w 35 sekundzie:evil_lol: Obie stoją i ":crazyeye:".
Torki trochę mało wcisnęli, może później zrobią drugi i będzie jej więcej. Szczególnie tunel w jej wykonaniu mogliby uchwycić :diabloti:

Będziecie w sobotę na tych klubowych zawodach? :D Młodego chcę za renifera przebrać :diabloti: Tylko gdzie ja znajdę takie małe różki... :razz:

Posted

[quote name='Gezowa']Widziałam to już w nocy, bo ok. 2 Ula wysłała mi maila, a że zasnąć nie mogłam to sobie siedziałam... No i kurcze nabijam się z naszych min w 35 sekundzie:evil_lol: Obie stoją i ":crazyeye:".
Torki trochę mało wcisnęli, może później zrobią drugi i będzie jej więcej. Szczególnie tunel w jej wykonaniu mogliby uchwycić :diabloti:

Będziecie w sobotę na tych klubowych zawodach? :D Młodego chcę za renifera przebrać :diabloti: Tylko gdzie ja znajdę takie małe różki... :razz:[/QUOTE]

Fakt, też zwróciłam uwagę na te Wasze miny, nie dało się ich nie zauważyć :D
Torki mało, bo my na ostatnią turę przychodzimy, jak operatorka sprzętu już się praktycznie pakowała, pewnie dlatego.
I tunel... Tak, jestem z niej dumna, zwłaszcza, ze już zakręcony zaczynamy robić!

Ja zrobię Torce obroże z kokardy z poprzyczepianymi małymi bombeczkami :) więc będę, pośmiejemy się z tych naszych psów.

Posted

Wysłałam już PW :)
Też chciałam trenować z Joy agi, ale niestety mała ma problemy z rzepkami i nie może... A filmik super :)
Może jakieś zdjęcia psiaków? :cool3:

Posted

[quote name='maryg22']Wysłałam już PW :)
Też chciałam trenować z Joy agi, ale niestety mała ma problemy z rzepkami i nie może... A filmik super :)
Może jakieś zdjęcia psiaków? :cool3:[/QUOTE]

A nie widać zdjęcia Torki z piłą? :D Wiem, wiem, dam zdjecia jak porobię na spacerku.

Posted

[quote name='Nanashi']A nie widać zdjęcia Torki z piłą? :D Wiem, wiem, dam zdjecia jak porobię na spacerku.[/QUOTE]
Widać...ale to tylko jedno zdjęcie...:-(