Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='gosia2313']Niestety odszedł też dziadeczek Morus :(
Ale za to Stefanek prawdopodobnie został adoptowany[/QUOTE]

W tym roku zima obchodzi się brutalnie z naszymi dziadkami :( czekam na info, że Stefan adoptowany

• Replies 164
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie uwierzycie co się stało !! Wczoraj z domu tymczasowego uciekł Willy!! I zgadnijcie gdzie zawędrował mądrala!? Do starego domu :D okazało się, że państwo go szukali i takim oto sposobem Willy odnalazł swoich dawnych właścicieli i zostaje u nich na stałe !!

Posted

Z jednej strony dwie super wiadomości:
1. Willy się znalazł!
2. Ma dom!
Ale jak oni szukali mieszkając w Sosnowcu i nie wstepując do schroniska w tej miejscowości? Gdzie plakaty w lecznicach? Jakoś nieszczególnie go szukali....

Posted

[quote name='Pysia']Z jednej strony dwie super wiadomości:
Ale jak oni szukali mieszkając w Sosnowcu i nie wstepując do schroniska w tej miejscowości? Gdzie plakaty w lecznicach? Jakoś nieszczególnie go szukali....[/QUOTE]

jeśli chodzi o schronisko to czasem ciężko jest wypatrzyć psiaka, Willy z racji wieku, po pobycie na kwarantannie gdzie raczej nie wychodził na wybieg, został przeniesiony do zamkniętego pomieszczenia a potem do budy na końcu schroniska, także jestem skłonna uwierzyć, że jeśli właścicielami są starsze osoby to miały prawo go nie zauważyć

Posted

Lady_Amaltea napisał(a):
Czika adoptowana :d

Hura :) ! Bardzo się cieszę, bo wpadła mi w oko ;] ale taka ślicznotka była ,,skazana" na niesiedzenie w schronisku :)

Posted

Pozwolę sobie wrzucić uaktualnionego Mikusia :loveu:

Mikuś to nieduży, rudy psiak w typie jamnika. Na początku grudnia został oddany do schroniska przez starszą panią, która nie dawała sobie rady z dwoma psami, podobno. Mikuś jest już dojrzały, ma około 13 lat, ale w ogóle nie zachowuje się jak na swój wiek. Mikuś trzyma się bardzo dobrze. Ma jeszcze mnóstwo energii, lubi biegać i skakać. Bardzo kocha ludzi, w schronisku brakuje mu kontaktu z ludźmi, dlatego jak tylko ktoś zwróci na niego uwagę, zainteresuje się - Mikuś odwdzięcza się porcją buziaków, nadstawia się również do głaskania. Jest bardzo wesołym psem, przed nim jeszcze wiele lat życia - jeśli ktoś da mu szansę Mikuś niestety nie toleruje innych psów, poszukujemy domu, w którym będzie jedynym pupilem i będzie miał swojego Pana tylko dla siebie. Mikuś potrafi ładnie chodzić na smyczy, nie stwarza większych problemów. Do tego czasem zdarzy mu się całkiem ładnie prosić
Mikuś powinien sprawdzić się w domu u osób młodych małoaktywnych, jak również u osób starszych. Nie powinien jednak trafić do domu z małymi dziećmi.

Posiada książeczkę zdrowia, jest zaszczepiony, zaczipowany i wykastrowany.

Warunkiem adopcji jest możliwość przeprowadzenia wizyty przed i po adopcyjnej oraz podpisanie umowy adopcyjnej.

Tel. 721-035-215
[email protected]

Posted

Dziś na operację pojechał Kiler. Potem miał trafić do DT. Niestety lekarz podjął decyzję o niewybudzaniu psa z narkozy. Guz okazał się tak rozległy i złośliwy, że jego wycięcie wpłynęłoby na różne narządy i pies męcząc się zdechłby :(

Mam nadzieję, że Kiler teraz biega sobie po łąkach TM

• 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Już miałam pisać wcześniej o nowych dziadków ale jakoś zamknęłam zakładkę i ... zapomniałam :oops: Ola gdzieś się chyba zagubiła :evil_lol:

Więc tak, szansę na dom mają Mikuś - 13 letni jamnik, jutro przyjeżdża Pani z Zawiercia, jest już po wizycie przed adopcyjnej, więc mam nadzieję, że Mikuś pokaże się z jak najlepszej strony!

Aksel też ma osobę zainteresowaną adopcją - Pani przygotuje budę i da ostateczną decyzję :-) Spacer zapoznawczy już się odbył :p

Jutro też mają być ludzie obejrzeć Dżambo :) Swoją drogą to chyba jedyny pies, który w schronisku wypiękniał /było o tym na FB/. Przyszedł jako biedny, smutny dziadek, strasznie zabiedzony, chudy, z glutem po pachy. Teraz bardzo odżył i wygląda pięknie ! A jaki ma ogon :crazyeye:

Dziadków niestety przybyło w ostatnim czasie :shake:

Babcia Lusia 37/37 przywieziona z interwencji razem z 6 kotami - właściciel trafił do szpitala. Sunia bardzo zestresowana, ostrzega i odstrasza warczeniem, ale widziałam ją już na rękach jednej z wolontariuszek więc widać taka zła nie jest ;)

Jest też około 12 letni Jerry 16/16, ale jeszcze pełny życia i werwy :cool3:

Ktoś inteligentny podrzucił pod schronisko niewidomego dziadeczka - nazwałam go Ars 57/57

i mój ulubieniec /zresztą wszystkie dziadki są fajne/ - MARYŚ 49/49 :loveu::loveu:

Posted

Na klatce schodowej znaleziono dwie sunie w typie Maltańczyka. Jedna z nich - Yumi ma 10 lat :( druga 5 więc tu jej nie wrzucam

Trafił do nas też psiak w typie Chow Chowa, okazało się, że senior ma już14 lat ! Ale jeszcze tego samego dnia został odebrany przez właścicieli :)

Kacper /13 lat/ został wykastrowany, teraz czeka już na dom, mam nadzieję, że ktoś go zechce :(

17 letni Amor jest w DT

Ze smutnych wiadomości za Tęczowy Most odszedł staruszek Hades :( Teraz przynajmniej już nic go nie boli i się nie męczy.

To chyba tyle wieści od sosnowieckich seniorów ;)

Posted

No to kolejna porcja newsów od staruszków.

Mikuś jamnik pojechał do domu - zamieszkał w Zawierciu, mam nadzieję, że wszystko będzie OK :)

Jest kolejny nowy dziadek ;| Ok. 12 lat jeśli dobrze pamiętam

A Madoxowi... psy w boksie odgryzły ogon , jest po operacji i został mu tylko kikutek :(

Posted

gosia2313 napisał(a):
No to kolejna porcja newsów od staruszków.

Mikuś jamnik pojechał do domu - zamieszkał w Zawierciu, mam nadzieję, że wszystko będzie OK :)

Jest kolejny nowy dziadek ;| Ok. 12 lat jeśli dobrze pamiętam

A Madoxowi... psy w boksie odgryzły ogon , jest po operacji i został mu tylko kikutek :(

o matko:( biedny Madox...:(
dobrze że Mikusiowi się udało/...oby był grzeczny w nowym domu!