Jump to content
Dogomania

Szanti- pojechała do domu ! :) Prosze o przeniesienie do" mają domy" :)

Recommended Posts

Posted

kinia098 napisał(a):
Może ktoś wymyśli bardziej tkliwy tekst ? Prosimy !

Ja właśnie ni cholerę talentu do pisania takich ogłoszeń nie mam. Jak czasem czytam niektórych Ciotek opisy, to już chce mi się ryczeć, ale w życiu bym czegoś takiego sama nie skleciła :(

• Replies 97
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kinia098 napisał(a):
Pokierowałam ich do gminy, mam nadzieję, że poszli. Zaraz dopytam co ze sterylką

Najlepiej by było jakby wreszcie gminy wzięły odpowiedzialność za bezdomne zwierzęta, bo są do tego zobowiązane, ale w razie czego jest jeszcze Akcja Sterylkowa.

Posted

Gorsza wiadomość to taka, że sunia mieszka teraz przy prowizorycznej budzie..... nie może tam długo zostać :( obawiam się, że może zostać oddana do schronu.... :(

Posted

[quote name='kinia098']Jutro postaram się napisać coś nowego :([/QUOTE]

Spokojnie, ludzi pewnie zaaferowani świętami, więc jak zrobimy tuż po nie będzie źle :)

Posted

[quote name='paula_t']Spokojnie, ludzi pewnie zaaferowani świętami, więc jak zrobimy tuż po nie będzie źle :)[/QUOTE]

Masz rację :) Myślę, że najlepiej będzie zrobić dopiero w następnym tygodniu, bo teraz to jeszcze też takie odpoczywanie po świętach :)

• 2 months later...
Posted

Już myślałam, że będzie dom. Ale niestety, znowu bez odzewu. Szanti ma cieczkę i czekamy ze sterylką. Ale po sterylce ruszamy z kolejną akcją ogłoszeniową.

• 2 months later...
Posted

Wspaniała wiadomość :)
Kinia, a domek sprawdzony, już po wizycie PA?
Na razie mam kompletne pustki na koncie, dopiero na początku miesiąca wpłynie kieszonkowe, to przeleję grosika, tylko przypomnij mi proszę, bo ciężko to wszystko spamiętać ;)

Posted

paula_t napisał(a):
Wspaniała wiadomość :)
Kinia, a domek sprawdzony, już po wizycie PA?
Na razie mam kompletne pustki na koncie, dopiero na początku miesiąca wpłynie kieszonkowe, to przeleję grosika, tylko przypomnij mi proszę, bo ciężko to wszystko spamiętać ;)

To znajome osoby :) Byliśmy w niedzielę u nich z Szanti, czekają na nią :) Nie zostawiliśmy jej właśnie ze względu na to, że nic nie jest przy niej zrobione. No i nie wiem też, co ze sterylką... :/

Posted

Udało mi się załatwić sterylkę dla Szanti z dopłatą 100zł :( Fundacja sterylizuje tylko suczki do 15kg całkowicie za darmo. Mi się wydaje, że ona waży około 25kg. Nie wiem, może się mylę, to wtedy zebrane pieniądze zostaną na odrobaczanie itd. Doliczyć trzeba jeszcze jakieś 40-50zł na paliwo, bo trzeba ją dowieźć do Sławna. Trudno, to i tak o połowę taniej niż tu w Darłowie :( Na razie proszę Was o pomoc w zebraniu tych 150zł na sterylizację. Proszę o deklaracje, kto i ile chce wpłacić na Szanti. Potrzeba sporo pieniędzy, ale to dla niej naprawdę duża szansa na dobry dom. Na razie mam pewne 50zł.

Posted

teresaa118 napisał(a):
Doloze 50, prosze podac konto. Nie mozna malej wydac bez sterylki, a domek moze nie bedzie dlugo czekac. Czy ta kwota zalatwi sprawe?

Jasne !
Bo dojdzie jeszcze 10zł od znajomej, więc da to równe 150zł :)
Bardzo dziękuję ! Już wysyłam numer konta :)