Jump to content
Dogomania

NORA- po sterylizacji aborcyjnej, w dt. Prosi o ogłaszanie i pomoc w znalezieniu ds

Recommended Posts

Posted

[quote name='Ania102']Kochani sprawdzcie czy dobrze uzupełniłam wpłaty. Mój komputer został odwirusowany w końcu i jakoś powoli staram się ogarniać.
U mnie wydarzyło się wszystko chyba co mogło przez ten okres. A obecnie zmieniam miejsce zamieszkania i pracę i cholernie się boję, mam nadzieję, że zacznę troche lepszy etap swojego życia.
Michelle po wypłacie opłacę z góry dt Norki na jakieś 3 miesiące, później może być pod górkę, ale mam nadzieję, że wdroże się znowu w ten system i jakoś dam radę.
Nadal telefon milczy???

Wiecie co jest najgorsze muszę zostawić swoje suki i kota w domu rodzinnym bo koleżanka która przyjmuje mnie na tymczas nie zgadza się na ten pakiet:(

Wybaczcie, ze się tak wycofałam...[/QUOTE]

U mnie powinno byc jeszcze zaznaczone pazdziernik.Zostalo wyslane bodajze w sobote 60zl za dwa miesiace.
Kazdy miesiac placilam.

Ja tez mam straszny ten rok,operacja,wypadek samochodem,po miesiacu gradobicie samochodu,padaly kule 6 cm.
Ale to wszystko jest niewazne,najgorsze jest to ze moja sunia jest bardzo chora,3 razy juz ja reanimowalismy.Serduszko sie zatrzymalo.:placz:
Teraz juz jest w miare ale okolo miesiaca po tym nie bylam w stanie zyc..Chorowalysmy razem..

Ania trzymaj sie i pamietaj ze co nas nie zabije to nas wzmocni.
Bedzie dobrze.!Wszystko sie ulozy!

Posted

[quote name='Ania102']Kochani sprawdzcie czy dobrze uzupełniłam wpłaty. Mój komputer został odwirusowany w końcu i jakoś powoli staram się ogarniać.
U mnie wydarzyło się wszystko chyba co mogło przez ten okres. A obecnie zmieniam miejsce zamieszkania i pracę i cholernie się boję, mam nadzieję, że zacznę troche lepszy etap swojego życia.
Michelle po wypłacie opłacę z góry dt Norki na jakieś 3 miesiące, później może być pod górkę, ale mam nadzieję, że wdroże się znowu w ten system i jakoś dam radę.
Nadal telefon milczy???

Wiecie co jest najgorsze muszę zostawić swoje suki i kota w domu rodzinnym bo koleżanka która przyjmuje mnie na tymczas nie zgadza się na ten pakiet:(

Aniu dobra decyzja!!! To normalne uczucie, że się boisz, ale jeśli będziesz otwarta na tą zmianę to wyjdzie z tego coś dobrego, czego Ci z serca życzę :loveu:

Posted

[quote name='pikola']

Ja tez mam straszny ten rok,operacja,wypadek samochodem,po miesiacu gradobicie samochodu,padaly kule 6 cm.
Ale to wszystko jest niewazne,najgorsze jest to ze moja sunia jest bardzo chora,3 razy juz ja reanimowalismy.Serduszko sie zatrzymalo.:placz:
Teraz juz jest w miare ale okolo miesiaca po tym nie bylam w stanie zyc..Chorowalysmy razem..

Ania trzymaj sie i pamietaj ze co nas nie zabije to nas wzmocni.
Bedzie dobrze.!Wszystko sie ulozy![/QUOTE]

Cioteczko jesteś bardzo silna-szacunek, zdrowia dla suńci życzę

Posted

Nadal telefon milczy???

Powodzenia i oby Twoje zwierzaki już niebawem mogły zamieszkać z Tobą :-)

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Panna Marple']Ale słodzizna:loveu:. I to spojrzenie...fajne zdjęcie do ogłoszeń[/QUOTE]

Dobra myśl :razz: Zrobię nowe ogłoszenia z tą fotką jako pierwszą, obmyślę jakiś nowy tekst i może podam nr tel do Ciebie Aniu? Jeśli będzie jakiś *sensowny* odzew odeślesz zainteresowanych do mnie, co TY na to??
Zabieram się do roboty i czekam na odzew
Dziękuje Cioteczko Marple :loveu:

Posted

A może takie ogłoszenie - giselle skleciła je do naszej gazety, gdzie Norcia była ogłaszana:

[COLOR=#000000][FONT=Verdana]Norka to około 5 letnia ślicznie umaszczona sunieczka.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Verdana]Noreczka jest trochę bojaźliwa i smutna, bo głęboko w duszy siedzi pamięć[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Verdana] o domku i ludziach którzy ja porzucili, ale wystarczy pogłaskać ją[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Verdana] po ,,mopsikowym,,futerku dać smaczka i pobiegać po ogrodzie[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Verdana]a rozkwita bardzo kontaktową skorą do zabawy i wspólnych biegów psinką.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Verdana]Noreczka kocha ludzi i toleruje psiaki i kociaki .[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Verdana]Jest zaszczepiona i odrobaczona oraz jest po sterylizacji.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Verdana]Czekamy na ludzi wrażliwych,a Norka na miłość.[/FONT][/COLOR]

Posted

ja bym chyba zlagodziła albo opuściła fragment o bojaźliwości, bo ludzie tacy dziwni są...Ostatnio same zastoje w adopcjach, wszyscy chcą jakieś idealno-wirualne zwierzaki, a nie prawdziwe stworzenia i może się przestraszą, że problemy będą? Nie wiem, po prostu głośno myślę...

Posted

[quote name='michelle04']Dobra myśl :razz: Zrobię nowe ogłoszenia z tą fotką jako pierwszą, obmyślę jakiś nowy tekst i może podam nr tel do Ciebie Aniu? Jeśli będzie jakiś *sensowny* odzew odeślesz zainteresowanych do mnie, co TY na to??
Zabieram się do roboty i czekam na odzew
Dziękuje Cioteczko Marple :loveu:[/QUOTE]

Jasne podaj mój nr, może akurat ktoś się zlituje. Myślę, że tekst ok, nie ma sensu oszukiwać albo czegoś ukrywać.

[quote name='pikola']Ja tez mam straszny ten rok,operacja,wypadek samochodem,po miesiacu gradobicie samochodu,padaly kule 6 cm.
Teraz juz jest w miare ale okolo miesiaca po tym nie bylam w stanie zyc..Chorowalysmy razem..[/QUOTE]

Pikolo a ile sunia ma lat?

Jestem już w wawie, tęsknie za moimi sukami. Nie wiem czy jestem w stanie się utrzymać, jak nie znajdę drugiej pracy to będzie ciężko. Chciałabym żeby ten przeklęty rok w końcu się skończył.

Posted

Zuzia ma prawie 13 lat.
Dokladnie co do miesiaca nie wiem,od maja 2001 u nas.
Zostala zabrana z ulicy.
Jestesmy po czyszczeniu zabkow,zeby piekne ale przestala slyszec:placz:
Slyszalyscie o takim przypadku?

Posted

Norka dzisiaj chowała sie z Palomkiem
pewnie umawiali sie na randkę:)

[IMG]http://c.wrzuta.pl/wi19219/61249db10023be855254224b/sdc16526[/IMG]

pozniej tropiła cos w trawie
[IMG]http://c.wrzuta.pl/wi15831/c94f53c300278b165254224c/sdc16523[/IMG]

Posted

Nowe ogłoszenia Norci

[URL]http://alegratka.pl/ogloszenie/dasz-jej-szanse-na-prawdziwy-dom-22970467.html[/URL]

[URL]http://www.gumtree.pl/cp-psy-i-szczenieta/dzierzoniow/dasz-jej-szanse-na-prawdziwy-dom-532049174?Guid=141a37c3-84c0-a20b-2744-b000fffd7462[/URL]

na Tablicy za chwilę będzie aktywne

Posted

Dzięki michelle:) Miałam dziś do Ciebie zadzwinić ale w końcu rozgadałam się z koleżanką z byłej pracy. Efektem wszystkich moich doświadczeń tegorocznych była wyprowadzka i zmiana życia, dziewczyny jest mi fatalnie. Jestem z dala od wszystkiego co kocham ale innego wyjścia nie miałam. W dodatku to nie moje miejsce i ciągle jestem na rozdrożu.
Kochana zapłacę za Norcię teraz za 3 miesiące czyli do stycznia i mam ogromną nadzieję że znajdzie domek w końcu.
Pikolo jaki antybiotyk brała Zuzia po czyszczeniu zębów? Być może to efekt uboczny antybiotykoterapii...

Posted

[quote name='Ania102']Jesiennie u was, najlepiej dla Norki gdyby trafiła do domku gdzie byłby już jakiś czworonog.[/QUOTE]
Święte słowa, szybciej by się zaaklimatyzowała, bo Norcia bardzo przywiazuje się do psich towarzyszy, przeżywa każdą adopcję, popiskiwała za Panną Kitką, a teraz troszkę za Surinką i Tupciem [']

Posted

[quote name='Zuzka2']Zapisuję sobie wątek:-)
Nie mam czasu przeczytać wątku.Gdzie obecnie przebywa suczka,gdzie ew.jest opcja jej dowozu-są jakieś "stałe złącza" z PDT?[/QUOTE]
Witaj Cioteczko,
Norcia przebywa w woj dolnośląskim, w okolicy takich większych miast jak Dzierżoniów i Świdnica, ze swojej strony mogę ją dowieźć w granicy 150-200 km, kontakt ze mną: 502 298 088
Nieśmiało zapytam, czy jakiś domek byłby zainteresowany adopcją Norci? Jeśli tak to wszystko jest do dogrania, bo Norcia już tak długo czeka na swoją szansę :roll:

Posted

[quote name='Ania102']A michelle o inne psiaki jest jakiś odzew?[/QUOTE]
Aniu, w tak zwanym międzyczasie do domku wyfrunęła Panna Migotka, Suri oraz Hrabal (choć ten po rocznym pobycie i jednej nieudanej adopcji) tylko Norcia i Palomek nie mają wzięcia oraz z tych większych to Kesh i lucy

Posted

[quote name='michelle04']Aniu, w tak zwanym międzyczasie do domku wyfrunęła Panna Migotka, Suri oraz Hrabal (choć ten po rocznym pobycie i jednej nieudanej adopcji) tylko Norcia i Palomek nie mają wzięcia oraz z tych większych to Kesh i lucy[/QUOTE]

Norcia i Palomek to się zasiedzieli :(

Posted

[quote name='pikola']Zuzia ma prawie 13 lat.
Dokladnie co do miesiaca nie wiem,od maja 2001 u nas.
Zostala zabrana z ulicy.
Jestesmy po czyszczeniu zabkow,zeby piekne ale przestala slyszec:placz:
Slyszalyscie o takim przypadku?[/QUOTE]
Ja się spotkałam po lekach na babeszjozę, ale i któryś antybiotyk może tak działać :(.
[COLOR=#3C3C3C][FONT=Tahoma]5. Uszkodzenie ototoksyczne[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#3C3C3C][FONT=Tahoma]- niektóre antybiotyki i salicylany
[/FONT][/COLOR]
[LIST]
[*][B][URL="http://pl.wikipedia.org/wiki/Gentamycyna"]gentamycyna[/URL][/B], [B][URL="http://pl.wikipedia.org/wiki/Tobramycyna"]tobramycyna[/URL][/B] - antybiotyki o porównywalnym toksycznym wpływie na narząd słuchu i równowagi
[/LIST]