Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 227
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='madziara1983']Dobra mail poszedł. Dobrze ,że dziewczyny z niemieckiej fundacji za deklarowały się ,że opłaca ta kastracje to chociaz jedna kwestia odpada finansowa.[/quote]
rewelacja:multi: :loveu:

Posted

Eria zrobiła Tajfunowy banerek, dziękujemy :loveu:
A zatem: zapraszamy do reklamy:cool3:

[URL="http://images20.fotosik.pl/184/8300461184bf2de6.jpg"][img]http://images20.fotosik.pl/184/8300461184bf2de6.jpg[/img][/URL]

Posted

Ten babsztyl z tychow smierdzial mi od samego poczatku. Gdyby tak mozna bylo ten dom pod obserwacje wziasc, wtedy wyszlo by szydlo z worka. Musimy przede wszystkim probowac likwidowac te pseudohodowle.
Mozna przeciez czytac ogloszenia typu tanio oddam psa rasowego, po czym umowic sie na spotkanie w celu ogladniecia szczeniaka i dac namiar w Urzedzie Skarbowym. Ja u siebie mysle taka probe zrobic. Zobaczymy czy cos z tego wypali.

Posted

Madzia, a znasz może historie Tajfuna? Czemu taki piekny pies znalazł się w wieku 6 lat w schronie?
A do tego kierownika mogę napisać, mój aders z niczym mu sie nie będzie kojarzyć :cool3: Tylko podaj namiary na priv:p

Posted

Nie niestety nie znam jego dokłądnej historii ale jak będe pisała maila to napisze czy wiedzą coś o nim więcej czy z odłowu jest. Kurcze narazie bez zmian jakos nie ma zainteresowanych,martwi mnie to...

Posted

Wczoraj niestety nie zostawiłam mojej Sarci w domku adopcyjnym w Nysie. Doek świetny i państwo chetni na dobermana po przejściach. Mają suke 8 miesieczną dozycę ale mieli 14 lat dobeczka i chcą znowu. Kapitalni ciepli ludzie. Maja 2 letnie dziecko - nie widziałam zeby inny maluch tak sie garnał do psów.

Chcą dobermana. Chłopca zeby walk nie było miedzy babami.

Jak myslicie - nadał by sie?
Maja domek nieduzy z ogrodem na około + warsztat samochodowy - wszystko ogrodzone.

Jak myślicie?

Posted

[quote name='dzodzo']koniecznie test na dziecko trzebaby zrobić,dziewczyny dzialajcie jesli jest taka okazja[/quote]
Tylko jak to zrobić? Ja maluchów do testu nie mam (znaczy wogóle nie mam):evil_lol:
Madzia, jakiś pomysł? Nysa niedaleko to i z transportem pewnie nie byłoby kłopotu...
[B]amikat[/B], a może państwo byliby chętni do Zgorzelca podjechać z własnym maluchem i pod nadzorem (+pies w kagańcu) zrobić taki test na miejscu? W końcu to z tym konkretnym dzieckiem pies miałby doczynienia ... Ale trzeba przyszłym właścicielom uzmysłowić, że [B]dorosły pies po przejściach nigdy nie powinien zostać z dzieckiem sam[/B].

Posted

dokładnie, to bardzo wazne zeby byli tego swiadomi!!!!!!!!

ja mam identyczna sytuacje w domu:dorosła dobermanka ze schronu i 2 maluchów.I chociaz jestem w stanie panowac nad ich kontaktami nie odwaze sie zostawic ich samych bez nadzoru.Mi w schronie zrobili test na kota i wypadl nadzwyczaj pozytwnie ale nie przewidzialm ze Bejka moze nie znac dzieci i bac sie ich...daltego uczulam ale i tak szansa jest:p

Posted

W schronie to jest mozliwy tylko taki test ,ż eprzyjada z dzieckiem bo kto mi dziecko da do schronu żeby sprawdzic co pies zrobi hehe ;-) Ale taka mozliwosc istnieje gdyby byli chetni do przyjazdu ,jak dla mnie Tajfun jest oaza spokoju więc mysle ,ze by się sprawdził. Przynajmniej sprawia wrażenie psa ,który bardziej wszytsko obserwuje i ocenia ,a nie daje się sprowaokowac.

Posted

[quote name='madziara1983']W schronie to jest mozliwy tylko taki test ,ż eprzyjada z dzieckiem bo kto mi dziecko da do schronu żeby sprawdzic co pies zrobi hehe ;-) Ale taka mozliwosc istnieje gdyby byli chetni do przyjazdu ,jak dla mnie Tajfun jest oaza spokoju więc mysle ,ze by się sprawdził. Przynajmniej sprawia wrażenie psa ,który bardziej wszytsko obserwuje i ocenia, a nie daje się sprowaokowac.[/quote]
[B]
amikat[/B], mogłabyś porozmawiać czy ta rodzina byłaby wstępnie chętna zaadoptować Tajfuna?:razz:
[B]
Madzia[/B], a kierownik się odezwał w sprawie kastracji? Czy nadal Twojej poczty nie otwiera?:eviltong:
Jeśli Państwo od [B]amitkat[/B] byliby chętni na psa, a wiemy, że mają sunię w domu, to kastracja, moim zdaniem, musowa...

Posted

Nie ,na,ale on tak zcasem odpisuje mi dopiero po kilku dniach. Napisze do niego maila jutro rano albo dziś w nocy jak wróce z pracy bo zaraz musze już wychodzic.Mam nadzieje,że tym razem trfimy na odpowiedzialnych ludzi... ;-)

Posted

[B]Kurde - zdjecia nie doszły boo oni nie mają neta w tym domu jeszcze. Czy ktoś moze posłam MMSem zdjećia tej dziewczynie?[/B] Bardzo proszę!!!!! Jest duza szansa ze go weźmie! Mozę być juz po kastracji. Albo go wykkastrujemy p adopcji... Czekam na wiadomosć - moje GG 1152505

Posted

[quote name='amikat'] A jak on sie zachowuje w stosunku do dzieci ???[/quote]

[quote name='madziara1983'] [B]W schronie to jest możliwy tylko taki test, że przyjada z dzieckiem[/B], bo kto mi dziecko da do schronu żeby sprawdzic co pies zrobi hehe ;-) Ale [B]taka możliwosc istnieje gdyby byli chetni do przyjazdu[/B] ,jak dla mnie Tajfun jest oaza spokoju więc mysle ,ze by się sprawdził. [/quote]

:razz:
A MMS nie mam :placz: