Kryzia Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 Być może to wcale nie jest nużyca. Widziałam już na dogo psy z nużycą, które wyglądały naprawdę tragicznie i były brane na dt. Quote
iwonamaj Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 Ja rozumiem Toyotę, wobec tego trzeba skupić się na szukaniu DT... Środki musimy znaleźć. Trzeba działać szybko. On tam jest w zimnie, chory...Stan może się pogorszyć, jest coraz zimniej. Quote
mysza 1 Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 Nie wiem kto zgodzi się go przyjąć na DT, może byc kłopot. A pytałyście Furciaczek? Widziałam na wątku informację o niej. Jeśli nie Emir to chyba trzeba go umieścić w lecznicy chociaż koszty będą niemałe, bo sam pobyt to przy zniżkach 20-25/doba... Quote
iwonamaj Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 A do których DT zwracaliśmy się zapytaniem o przyjęcie Mikusia? Bo już się pogubiłam... Quote
Kryzia Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 Z kujawsko-pomorskiego jest [B]Ania+Milva+Ulver,[/B] to jest hotelik z ocieplonymi kojcami - nie pisałam do Niej, bo chyba mały powinien być w domu, ale jeśli uważacie, to można tam zapytać, ale obawiam się, że do hoteliku mogą nie chcieć chorego psa. i jeszcze [B]Bazyliszek[/B] z Inowrocławia, pisałam na jej wątku, ale nie ma odpowiedzi. Toyota pisała, że [B]Furciaczek[/B] ma raczej kojce dla dużych psów, mieszka na uboczu i ma i daleko do weterynarza, więc chyba odpada. [B]Nutusia[/B] na innym wątku pisała, że ma już tymczasowicza i nie może. A PDT w Poznaniu u [B]mrowa23 [/B]też odpada, bo nie przyjmuje chorych zwierząt. Quote
iwonamaj Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 Ja się obawiam o małego bardzo, czy w schronisku nie grozi mu eutanazja? Jeśli mu się pogorszy, jest w klatce pod wiatą, nie ma warunków do leczenia go, kąpieli... Czy nie będą się bali, ze choroba się rozprzestrzeni :-(... Quote
ewu Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 [quote name='iwonamaj']Ja się obawiam o małego bardzo, czy w schronisku nie grozi mu eutanazja? Jeśli mu się pogorszy, jest w klatce pod wiatą, nie ma warunków do leczenia go, kąpieli... Czy nie będą się bali, ze choroba się rozprzestrzeni :-(...[/QUOTE] Jest strasznie, to niewyobrażalne co ten psiak przeżywa:( Quote
mysza 1 Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 [quote name='iwonamaj']Ja się obawiam o małego bardzo, czy w schronisku nie grozi mu eutanazja? Jeśli mu się pogorszy, jest w klatce pod wiatą, nie ma warunków do leczenia go, kąpieli... Czy nie będą się bali, ze choroba się rozprzestrzeni :-(...[/QUOTE] No właśnie, dlatego trzeba go jak najszybciej zabrać. Zebrać deklaracje, czy na lecznicę i leczenie czy na hotel. Quote
lika1771 Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 [quote name='lika1771']Mysle, ze dt tez tylko trzeba podzwonic,popytac.W tym czasie umiescic malucha u weta.Mozna jeszcze zapytac mariamc maja super schronisko w Szczecinku .kontakt [email][email protected][/email] albo [email][email protected][/email][/QUOTE]Zadzwoncie do Danusi mozna zapytac.... Quote
ewu Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 [quote name='lika1771']Zadzwoncie do Danusi mozna zapytac....[/QUOTE] Nie mogą, mają zakaz przyjmowania po jakiejś aferze. Quote
lika1771 Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 [quote name='ewu']Nie mogą, mają zakaz przyjmowania po jakiejś aferze.[/QUOTE]Czasem sie ugina .... Warto sprobowac nie ma wyboru najwyzej powie nie...Przeciez pomozemy fin. Quote
kolejna kobietka Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 matko, juz nie wiem co robic :roll: :-( Quote
iwonamaj Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 Wątek został założony 4 października, czas płynie, choroba postępuje, psinka cierpi, nawet nie wiemy do kiedy kwarantanna jest... Boję się bardzo o małego. Trzeba w końcu coś postanowić, wyciągnąć go stamtąd, nawet do lecznicy czy hotelu i szukać dalej cały czas... Quote
kaido Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 dziewczyny wyślijcie tekst informacyjny z linkiem do wydarzenia ze zdjęciami, miejscem przebywania szczeniaczka, namiarami do osoby, z którą ewentualnie można się kontaktować i jakimś dramatycznym nagłówkiem i wyślijcie tutaj - [URL]http://www.facebook.com/pages/Sz_czekamy-na-dom/254742034626560[/URL] może ktoś zauważy i poda dalej, trzymam kciuki za maluszka!! Quote
mysza 1 Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 Myślę, że trzeba pytać która lecznica go przyjmie i być może znajdzie się DT, który się nei obawia lub nie ma innych zwierząt. Chyba nikt nie pytał hoteli, lecznic? A może deklaracje pozbieramy? Wg mnie, jeśli DT teraz się nie znajdzie, powinien trafić do lecznicy ale tylko na czas leczenia więc jednocześnie trzeba mieć DT na okres po leczeniu. Bo potem pies będzie w lecznicy, doba 25 zł i nie będzie dokąd go zabrać... Quote
toyota Posted October 9, 2012 Author Posted October 9, 2012 Szczecinek ma nadal zakaz. Pytałyśmy już Danusi. Quote
Rudzia-Bianca Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 Toyota masz zapchaną skrzynkę , potrzebuję nr tel do Ciebie . Quote
kolejna kobietka Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 ale koszt tej doby np 25 zl, to jest sam pobyt, bez leczenia tak? Quote
iwonamaj Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 Kolejna kobietko, potrafisz wstawić Mikusia na ten link, który podała kaido na fb? Quote
kolejna kobietka Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 [quote name='kaido']dziewczyny wyślijcie tekst informacyjny z linkiem do wydarzenia ze zdjęciami, miejscem przebywania szczeniaczka, namiarami do osoby, z którą ewentualnie można się kontaktować i jakimś dramatycznym nagłówkiem i wyślijcie tutaj - [URL]http://www.facebook.com/pages/Sz_czekamy-na-dom/254742034626560[/URL] może ktoś zauważy i poda dalej, trzymam kciuki za maluszka!![/QUOTE] wyslalam wiadomosc, dzieki! :) Quote
kolejna kobietka Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 [quote name='iwonamaj']Kolejna kobietko, potrafisz wstawić Mikusia na ten link, który podała kaido na fb?[/QUOTE] tak, juz wyslalam do nich wiadomosc Quote
mysza 1 Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 [quote name='kolejna kobietka']ale koszt tej doby np 25 zl, to jest sam pobyt, bez leczenia tak?[/QUOTE] Podaję orientacyjny koszt pobytu w lecznicach, tak, bez leczenia :( Masakra :( W niektórych bywa drożej, czasem można uprosić taniej. Quote
kolejna kobietka Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 tak myslalam, no masakra :-( nawet gdyby 20 zl to sam pobyt wyniesie za np miesiac (gdzie zaawansowana nuzyce czasami sie leczy tygodniami) 600 zl :sad: Quote
kolejna kobietka Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 Mikus juz tutaj :) [url]https://www.facebook.com/pages/Sz_czekamy-na-dom/254742034626560[/url] Quote
Recommended Posts