Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja rozumiem Toyotę, wobec tego trzeba skupić się na szukaniu DT... Środki musimy znaleźć. Trzeba działać szybko. On tam jest w zimnie, chory...Stan może się pogorszyć, jest coraz zimniej.

Posted

Nie wiem kto zgodzi się go przyjąć na DT, może byc kłopot. A pytałyście Furciaczek? Widziałam na wątku informację o niej.

Jeśli nie Emir to chyba trzeba go umieścić w lecznicy chociaż koszty będą niemałe, bo sam pobyt to przy zniżkach 20-25/doba...

Posted

Z kujawsko-pomorskiego jest [B]Ania+Milva+Ulver,[/B] to jest hotelik z ocieplonymi kojcami - nie pisałam do Niej, bo chyba mały powinien być w domu, ale jeśli uważacie, to można tam zapytać, ale obawiam się, że do hoteliku mogą nie chcieć chorego psa.
i jeszcze [B]Bazyliszek[/B] z Inowrocławia, pisałam na jej wątku, ale nie ma odpowiedzi.
Toyota pisała, że [B]Furciaczek[/B] ma raczej kojce dla dużych psów, mieszka na uboczu i ma i daleko do weterynarza, więc chyba odpada.
[B]Nutusia[/B] na innym wątku pisała, że ma już tymczasowicza i nie może.
A PDT w Poznaniu u [B]mrowa23 [/B]też odpada, bo nie przyjmuje chorych zwierząt.

Posted

Ja się obawiam o małego bardzo, czy w schronisku nie grozi mu eutanazja? Jeśli mu się pogorszy, jest w klatce pod wiatą, nie ma warunków do leczenia go, kąpieli... Czy nie będą się bali, ze choroba się rozprzestrzeni :-(...

Posted

[quote name='iwonamaj']Ja się obawiam o małego bardzo, czy w schronisku nie grozi mu eutanazja? Jeśli mu się pogorszy, jest w klatce pod wiatą, nie ma warunków do leczenia go, kąpieli... Czy nie będą się bali, ze choroba się rozprzestrzeni :-(...[/QUOTE]
Jest strasznie, to niewyobrażalne co ten psiak przeżywa:(

Posted

[quote name='iwonamaj']Ja się obawiam o małego bardzo, czy w schronisku nie grozi mu eutanazja? Jeśli mu się pogorszy, jest w klatce pod wiatą, nie ma warunków do leczenia go, kąpieli... Czy nie będą się bali, ze choroba się rozprzestrzeni :-(...[/QUOTE]
No właśnie, dlatego trzeba go jak najszybciej zabrać.
Zebrać deklaracje, czy na lecznicę i leczenie czy na hotel.

Posted

Wątek został założony 4 października, czas płynie, choroba postępuje, psinka cierpi, nawet nie wiemy do kiedy kwarantanna jest... Boję się bardzo o małego. Trzeba w końcu coś postanowić, wyciągnąć go stamtąd, nawet do lecznicy czy hotelu i szukać dalej cały czas...

Posted

dziewczyny wyślijcie tekst informacyjny z linkiem do wydarzenia ze zdjęciami, miejscem przebywania szczeniaczka, namiarami do osoby, z którą ewentualnie można się kontaktować i jakimś dramatycznym nagłówkiem i wyślijcie tutaj - [URL]http://www.facebook.com/pages/Sz_czekamy-na-dom/254742034626560[/URL]

może ktoś zauważy i poda dalej, trzymam kciuki za maluszka!!

Posted

Myślę, że trzeba pytać która lecznica go przyjmie i być może znajdzie się DT, który się nei obawia lub nie ma innych zwierząt.

Chyba nikt nie pytał hoteli, lecznic?
A może deklaracje pozbieramy?

Wg mnie, jeśli DT teraz się nie znajdzie, powinien trafić do lecznicy ale tylko na czas leczenia więc jednocześnie trzeba mieć DT na okres po leczeniu.
Bo potem pies będzie w lecznicy, doba 25 zł i nie będzie dokąd go zabrać...

Posted

[quote name='kaido']dziewczyny wyślijcie tekst informacyjny z linkiem do wydarzenia ze zdjęciami, miejscem przebywania szczeniaczka, namiarami do osoby, z którą ewentualnie można się kontaktować i jakimś dramatycznym nagłówkiem i wyślijcie tutaj - [URL]http://www.facebook.com/pages/Sz_czekamy-na-dom/254742034626560[/URL]

może ktoś zauważy i poda dalej, trzymam kciuki za maluszka!![/QUOTE]

wyslalam wiadomosc, dzieki! :)

Posted

[quote name='kolejna kobietka']ale koszt tej doby np 25 zl, to jest sam pobyt, bez leczenia tak?[/QUOTE]

Podaję orientacyjny koszt pobytu w lecznicach, tak, bez leczenia :( Masakra :(
W niektórych bywa drożej, czasem można uprosić taniej.