Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[quote name='ceris']Cieszę się bardzo, że sunieczki bezpieczne. Zaglądam tu już rzadko. Dziś uśmiechnęłam się pierwszy raz na dogomanii od bardzo długiego czasu.
Trzymajcie się wszyscy cieplutko, opiekunowie i pieski uszy do góry :smile:[/QUOTE]
Ceris zaglądaj do nas i uśmiechaj się częściej. Zapraszamy cię serdecznie.

Ciekawa jestem co u naszyszch laleczek slychać? DZiś był telefon, bardzo fajny ciepły głos, miła osoba byla zainteresowana adopcją bialej sunieczki - siostry Mani i Belli, bo cały czas są aktualne oglosznia. Ale biała sunia ma już dom, wspaniały dom.

Edited by doris66
  • Replies 686
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Pliszka']To może ta osoba skusi się na czarnulkę? :)[/QUOTE]
Rozmawiałyśmy o czarnulkach. Pani zastanowi się ad propozycją. Wszyscy chcą maleńką biało czarną lalunię. A cóż ja poradzę że ona była tylko jedna. Ponoć miała jeszcze brata - też biało-czarnego z kropkami , ale został zabrany przez jakichś ludzi zanim my dowiedziałyśmy się o tej psiej rodzinie. Mieszka gdzieś na wsi w okolicy, mam nadzieję że ma dobrze, że ktoś go kocha a nie tylko daje jeść.

Posted

[quote name='iwonamaj']Wstawiłam na Fb rozliczenie. Widziałyście cioteczki galerię dziewczynek? [URL="http://www.facebook.com/media/set/?set=a.379329182138846.87881.100001853015846&type=1"]http://www.facebook.com/media/set/?s...3015846&type=1[/URL]
Moge prosic o wklejenie linka do niej w 1 poście? Będę wstawiała na bieżąco fotki i udostępniała...[/QUOTE]

ja też mam komunikat : Zawartość chwilowo niedostępna.

Posted

dziś otrzymałam wpłatę od Mazowszanka 20zł :loveu: oraz od Pani Ani 290zł -to Pani która adoptowała Blankę z tego miotu i o którą tak się telefony rozdzwaniają.Bardzo dziękujemy!

Posted

[IMG]http://www.empikfoto.pl/albumy4/693473/1583636/previews/55199528_img_6371.jpg?1348511430[/IMG][IMG]http://www.empikfoto.pl/albumy4/693473/1583636/previews/55288208_img_6416.jpg?1348511497[/IMG]
a oto Blanka

Posted

[quote name='buniaaga']dziś otrzymałam wpłatę od Mazowszanka 20zł :loveu: oraz od Pani Ani 290zł -to Pani która adoptowała Blankę z tego miotu i o którą tak się telefony rozdzwaniają.Bardzo dziękujemy![/QUOTE]
Dziękujemy wszystkim wpłacającym. A dla Blanki przesyłam czochraczki za uszkiem.

Posted

Mania i Bella maja pozdrowienia od Miszy - ich brata. Miszka został wyadoptowany do Białegostoku prosto z drogi można powiedzieć. , teraz mieszka w bloku, ma złotą obróżkę. Jego Państwo kochają go szaleńczo a on ich a najbardziej Panią. . Z kotem są za pan brat. A teraz niespodzianka - dla mnie też - Misza był czarny a teraz jego Pani twierdzi, ze maluch rudzieje. Może jednak ma trochę genów rudej matki. A ta złota obróżka to dlatego, ze jego Pani nazywa go też królem i wszystko Miszce wolno jak królowi.

Posted

otrzymałam dziś od ifki pozostałość po Zojce.Ifka z tych pieniędzy zakupiła odrobaczenie i odpchlenie dla 7 psów (suka i 6 szczeniaków) wydała 72,70zł a ja zapłaciłam 54 za szczepienie i 70 zł za transport ( za który dziękujemy Magdzie spoza dogo) podsumowując zostało 316 zł

Ps Miszka fajnie trafił:)

Posted

[quote name='doris66']- Misza był czarny a teraz jego Pani twierdzi, ze maluch rudzieje. Może jednak ma trochę genów rudej matki. A ta złota obróżka to dlatego, ze jego Pani nazywa go też królem i wszystko Miszce wolno jak królowi.[/QUOTE]

Witamy...
Szczeniaki potrafią zaskoczyć... tak jak Dodunia - była czrno/bura a teraz jest piękną rudą panienką jedynie sierść nadal jest długa i puszysta. Dodunia wpadła do mnie z wizytą z kolegą i całą rodzinką/opiekunami. Miło było zobaczyć szczęśliwą mordkę...
Trzymam kciuki za kolejną psią rodzinkę, aby szybko znalazły super domki i kochanych opiekunów

Posted

Postaram się jutro wstawić nowe foty, na razie tylko pozdrowienia. Maluchy już rozbrykane na całego, zasuwają z wszystkimi moimi, domowymi psami :) Dzisiaj dostałam od nich ostro w kość, bo zasnęły dopiero co, a szalały od 5 rano!
Najgorsza psychicznie jest Ryża, ma smutek w oczach i rzadko pojawiają się w nich błyski. Nie wiem co ta mała przezyła... jak kładzie się obok mnie na łóżku, nie mogę się ruszyć, bo od razu ewakuacja, jak ją przytulam - cała drży :( Jest taka delikatna, zagubiona... w zasadzie jest adopcyjna, aczkolwiek wolałabym, żeby idąc do domu miała więcej pewności siebie. Zresztą... trzeba ją jeszcze ciachnąć. Pozdrawiamy i Biancę i Miszkę :)

Posted

Kuna nietrudno się domyślić co ona przeszła. Piekło odrzucenia. Nic o niej nie wiemy , skąd jest i dlaczego znalazła się w rowie/ na szosie z dziećmi . Mogło też tak być że żyła długo jako bezdomna, przeganiana z miejsca w miejsce, rodziła kolejne mioty w róznych miejscach. Ona musi zaufać człowiekowi , wtedy będzie dobrze. Do mnie i do Agnieszki tez na poczatku podchodziła z dystansem, obszczekiwała, przytulać i dotykać pozwalałą się dopiero po tygodniu karmienia. Inne osoby ją bardzo stresowały. Iwone np. potrafiłą przeganiać nawet próbowałą ugryźć. A mnie przeciez nic nie zrobiła jak ją wiozłyśmy do ciebie, trzymałam ją na kolanach, przytrzymywałąm ostro aby nie szalała w samochodzie. Była bez kagańca ale nawet cienia agresji w niej nie było tylko strach. Ona dla mnie już wtedy ufała, wiedziała że jej nie skrzywdzę. Odkąd jest u ciebie znowu zmienił się jej świat, znów jest zagubiona i musi na nowo zaufać człowiekowi. Jest mądra da radę . Zauważyłaś, ze ona boi się jak ją dotykać z tyłu lub zachodzić od tyły, wtedy bardzo drży, cofa się. Pewnie dostawała kopniaki znienacka.
Jak będzie gotowa to ją ciachamy i w październiku zaczynam ją ogłąszać.

Posted

[quote name='Kuna']Postaram się jutro wstawić nowe foty, na razie tylko pozdrowienia. Maluchy już rozbrykane na całego, zasuwają z wszystkimi moimi, domowymi psami :) Dzisiaj dostałam od nich ostro w kość, bo zasnęły dopiero co, a szalały od 5 rano!
Najgorsza psychicznie jest Ryża, ma smutek w oczach i rzadko pojawiają się w nich błyski. Nie wiem co ta mała przezyła... jak kładzie się obok mnie na łóżku, nie mogę się ruszyć, bo od razu ewakuacja, jak ją przytulam - cała drży :( Jest taka delikatna, zagubiona... w zasadzie jest adopcyjna, aczkolwiek wolałabym, żeby idąc do domu miała więcej pewności siebie. Zresztą... trzeba ją jeszcze ciachnąć. Pozdrawiamy i Biancę i Miszkę :)[/QUOTE]

No malutkie bo nazwiemy Was czarne diabełki:diabloti:
Biedna ta nasza Sarunia (Ryża) nie wiem co musiała przejść żeby teraz tak drżeć :shake:

Posted

[quote name='iwonamaj']Podnoszę...[/QUOTE]

i ja zaglądam zapraszając na trwające dla suń bazarki :

żeby miały w końcu imiona:
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/232613-Bazarek-inny-ni%C5%BC-wszystkie-bo-zapraszamy-na-chrzciny[/url]

Akwarelki-twórczość Jasza:
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/232641-Akwarelki-III-Dla-bezimiennej-suczki-i-jej-c%C3%B3rek-Do-03-10-do-20-00[/url]

Sreberko:
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/232647-Srebro-bizutki-dla-Misia-i-suni-bezimiennej-do-6-10-godz-20-00[/url]!!