doris66 Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 (edited) [quote name='ceris']Cieszę się bardzo, że sunieczki bezpieczne. Zaglądam tu już rzadko. Dziś uśmiechnęłam się pierwszy raz na dogomanii od bardzo długiego czasu. Trzymajcie się wszyscy cieplutko, opiekunowie i pieski uszy do góry :smile:[/QUOTE] Ceris zaglądaj do nas i uśmiechaj się częściej. Zapraszamy cię serdecznie. Ciekawa jestem co u naszyszch laleczek slychać? DZiś był telefon, bardzo fajny ciepły głos, miła osoba byla zainteresowana adopcją bialej sunieczki - siostry Mani i Belli, bo cały czas są aktualne oglosznia. Ale biała sunia ma już dom, wspaniały dom. Edited September 24, 2012 by doris66 Quote
Pliszka Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 To może ta osoba skusi się na czarnulkę? :) Quote
doris66 Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 [quote name='Pliszka']To może ta osoba skusi się na czarnulkę? :)[/QUOTE] Rozmawiałyśmy o czarnulkach. Pani zastanowi się ad propozycją. Wszyscy chcą maleńką biało czarną lalunię. A cóż ja poradzę że ona była tylko jedna. Ponoć miała jeszcze brata - też biało-czarnego z kropkami , ale został zabrany przez jakichś ludzi zanim my dowiedziałyśmy się o tej psiej rodzinie. Mieszka gdzieś na wsi w okolicy, mam nadzieję że ma dobrze, że ktoś go kocha a nie tylko daje jeść. Quote
buniaaga Posted September 24, 2012 Author Posted September 24, 2012 [quote name='iwonamaj']Wstawiłam na Fb rozliczenie. Widziałyście cioteczki galerię dziewczynek? [URL="http://www.facebook.com/media/set/?set=a.379329182138846.87881.100001853015846&type=1"]http://www.facebook.com/media/set/?s...3015846&type=1[/URL] Moge prosic o wklejenie linka do niej w 1 poście? Będę wstawiała na bieżąco fotki i udostępniała...[/QUOTE] ja też mam komunikat : Zawartość chwilowo niedostępna. Quote
buniaaga Posted September 24, 2012 Author Posted September 24, 2012 dziś otrzymałam wpłatę od Mazowszanka 20zł :loveu: oraz od Pani Ani 290zł -to Pani która adoptowała Blankę z tego miotu i o którą tak się telefony rozdzwaniają.Bardzo dziękujemy! Quote
buniaaga Posted September 24, 2012 Author Posted September 24, 2012 [IMG]http://www.empikfoto.pl/albumy4/693473/1583636/previews/55199528_img_6371.jpg?1348511430[/IMG][IMG]http://www.empikfoto.pl/albumy4/693473/1583636/previews/55288208_img_6416.jpg?1348511497[/IMG] a oto Blanka Quote
doris66 Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 [quote name='buniaaga']dziś otrzymałam wpłatę od Mazowszanka 20zł :loveu: oraz od Pani Ani 290zł -to Pani która adoptowała Blankę z tego miotu i o którą tak się telefony rozdzwaniają.Bardzo dziękujemy![/QUOTE] Dziękujemy wszystkim wpłacającym. A dla Blanki przesyłam czochraczki za uszkiem. Quote
buniaaga Posted September 25, 2012 Author Posted September 25, 2012 Dziś wpłynęła deklaracja od ceris - 20zł :loveu: Serdecznie dziękujemy cioteczce:) Quote
doris66 Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 Mania i Bella maja pozdrowienia od Miszy - ich brata. Miszka został wyadoptowany do Białegostoku prosto z drogi można powiedzieć. , teraz mieszka w bloku, ma złotą obróżkę. Jego Państwo kochają go szaleńczo a on ich a najbardziej Panią. . Z kotem są za pan brat. A teraz niespodzianka - dla mnie też - Misza był czarny a teraz jego Pani twierdzi, ze maluch rudzieje. Może jednak ma trochę genów rudej matki. A ta złota obróżka to dlatego, ze jego Pani nazywa go też królem i wszystko Miszce wolno jak królowi. Quote
buniaaga Posted September 25, 2012 Author Posted September 25, 2012 otrzymałam dziś od ifki pozostałość po Zojce.Ifka z tych pieniędzy zakupiła odrobaczenie i odpchlenie dla 7 psów (suka i 6 szczeniaków) wydała 72,70zł a ja zapłaciłam 54 za szczepienie i 70 zł za transport ( za który dziękujemy Magdzie spoza dogo) podsumowując zostało 316 zł Ps Miszka fajnie trafił:) Quote
Moli@ Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 [quote name='doris66']- Misza był czarny a teraz jego Pani twierdzi, ze maluch rudzieje. Może jednak ma trochę genów rudej matki. A ta złota obróżka to dlatego, ze jego Pani nazywa go też królem i wszystko Miszce wolno jak królowi.[/QUOTE] Witamy... Szczeniaki potrafią zaskoczyć... tak jak Dodunia - była czrno/bura a teraz jest piękną rudą panienką jedynie sierść nadal jest długa i puszysta. Dodunia wpadła do mnie z wizytą z kolegą i całą rodzinką/opiekunami. Miło było zobaczyć szczęśliwą mordkę... Trzymam kciuki za kolejną psią rodzinkę, aby szybko znalazły super domki i kochanych opiekunów Quote
Jasza Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 Witamy się! Oby wszystkie trafiły do domów ze złotymi obróżkami :-) Quote
Kuna Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 Postaram się jutro wstawić nowe foty, na razie tylko pozdrowienia. Maluchy już rozbrykane na całego, zasuwają z wszystkimi moimi, domowymi psami :) Dzisiaj dostałam od nich ostro w kość, bo zasnęły dopiero co, a szalały od 5 rano! Najgorsza psychicznie jest Ryża, ma smutek w oczach i rzadko pojawiają się w nich błyski. Nie wiem co ta mała przezyła... jak kładzie się obok mnie na łóżku, nie mogę się ruszyć, bo od razu ewakuacja, jak ją przytulam - cała drży :( Jest taka delikatna, zagubiona... w zasadzie jest adopcyjna, aczkolwiek wolałabym, żeby idąc do domu miała więcej pewności siebie. Zresztą... trzeba ją jeszcze ciachnąć. Pozdrawiamy i Biancę i Miszkę :) Quote
iwonamaj Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 Na FB uzupełnione, czekamy na nowe fotki :) Quote
Pliszka Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 Dzień dobry! Mam nadzieję, że w bezpiecznym miejscu sunia szybko dojdzie do siebie. Quote
doris66 Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 Kuna nietrudno się domyślić co ona przeszła. Piekło odrzucenia. Nic o niej nie wiemy , skąd jest i dlaczego znalazła się w rowie/ na szosie z dziećmi . Mogło też tak być że żyła długo jako bezdomna, przeganiana z miejsca w miejsce, rodziła kolejne mioty w róznych miejscach. Ona musi zaufać człowiekowi , wtedy będzie dobrze. Do mnie i do Agnieszki tez na poczatku podchodziła z dystansem, obszczekiwała, przytulać i dotykać pozwalałą się dopiero po tygodniu karmienia. Inne osoby ją bardzo stresowały. Iwone np. potrafiłą przeganiać nawet próbowałą ugryźć. A mnie przeciez nic nie zrobiła jak ją wiozłyśmy do ciebie, trzymałam ją na kolanach, przytrzymywałąm ostro aby nie szalała w samochodzie. Była bez kagańca ale nawet cienia agresji w niej nie było tylko strach. Ona dla mnie już wtedy ufała, wiedziała że jej nie skrzywdzę. Odkąd jest u ciebie znowu zmienił się jej świat, znów jest zagubiona i musi na nowo zaufać człowiekowi. Jest mądra da radę . Zauważyłaś, ze ona boi się jak ją dotykać z tyłu lub zachodzić od tyły, wtedy bardzo drży, cofa się. Pewnie dostawała kopniaki znienacka. Jak będzie gotowa to ją ciachamy i w październiku zaczynam ją ogłąszać. Quote
buniaaga Posted September 26, 2012 Author Posted September 26, 2012 [quote name='Kuna']Postaram się jutro wstawić nowe foty, na razie tylko pozdrowienia. Maluchy już rozbrykane na całego, zasuwają z wszystkimi moimi, domowymi psami :) Dzisiaj dostałam od nich ostro w kość, bo zasnęły dopiero co, a szalały od 5 rano! Najgorsza psychicznie jest Ryża, ma smutek w oczach i rzadko pojawiają się w nich błyski. Nie wiem co ta mała przezyła... jak kładzie się obok mnie na łóżku, nie mogę się ruszyć, bo od razu ewakuacja, jak ją przytulam - cała drży :( Jest taka delikatna, zagubiona... w zasadzie jest adopcyjna, aczkolwiek wolałabym, żeby idąc do domu miała więcej pewności siebie. Zresztą... trzeba ją jeszcze ciachnąć. Pozdrawiamy i Biancę i Miszkę :)[/QUOTE] No malutkie bo nazwiemy Was czarne diabełki:diabloti: Biedna ta nasza Sarunia (Ryża) nie wiem co musiała przejść żeby teraz tak drżeć :shake: Quote
buniaaga Posted September 27, 2012 Author Posted September 27, 2012 [quote name='iwonamaj']Podnoszę...[/QUOTE] i ja zaglądam zapraszając na trwające dla suń bazarki : żeby miały w końcu imiona: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/232613-Bazarek-inny-ni%C5%BC-wszystkie-bo-zapraszamy-na-chrzciny[/url] Akwarelki-twórczość Jasza: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/232641-Akwarelki-III-Dla-bezimiennej-suczki-i-jej-c%C3%B3rek-Do-03-10-do-20-00[/url] Sreberko: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/232647-Srebro-bizutki-dla-Misia-i-suni-bezimiennej-do-6-10-godz-20-00[/url]!! Quote
piescofajnyjest Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 melduje sie....przepraszam, ze dopiero teraz:( Doris mnie zaprosila....... Quote
buniaaga Posted September 27, 2012 Author Posted September 27, 2012 [quote name='piescofajnyjest']melduje sie....przepraszam, ze dopiero teraz:( Doris mnie zaprosila.......[/QUOTE] Nigdy nie jest za późno:) Witamy :) Quote
Recommended Posts