Sabina02 Posted June 5, 2007 Author Posted June 5, 2007 [quote name='Alpina'][B]Sabinka [/B]jak możemy pomóc tej suni...? Co proponujesz? Jak uzbierać pieniążki? Szkoda niuńki :([/quote] Trzeba moze powysylac jej linka komu sie da i na watku zrobic zbiorke... Wy juz sponsorujecie Foksie, ale na dogo jest cala masa innych dobrych duszyczek... moze tez udaloby sie zebrac co nieco... Trzeba sunka tylko "rozreklamowac". (Sorry Foksiu za offa.... Moze dalej piszmy o Fionie na jej watku...;) ) Quote
Ulka18 Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Beatko,szykujcie sie z Irenka na sobote :p Na kogo wypisac umowe adopcyjna Foksi? Bo potem trzeba bedzie podpisac umowe z nowymi wlascicielami Foksi. Nie wiem jak sie odwdzieczyn Panu Kierownikowi za te ciagle jazdy z psami :p [QUOTE]Od: [email][email protected][/email] Do: Ulka1813 z dogomanii <[email protected]> Temat: Re: foksia szansa Data: 5 czerwca 2007 19:46 [COLOR="Green"][B][SIZE="4"]Mogę jechać do Niepołomic w sobotę, chyba że musi być koniecznie w piątek. Nie miałem żadnego telefonu w tej sprawie[/SIZE][/B][/COLOR][/QUOTE] Quote
Ulka18 Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 [SIZE=3][COLOR=red]Alpina, w odpowiedzi na Twoje zapytanie na pw, wklejam co znalazlam o AFNie.[/COLOR][/SIZE] [COLOR=#006400][B][/B][/COLOR] [COLOR=#006400][B][/B][/COLOR] [COLOR=#006400][B][U]Zasady wypłacania środków z konta: [/U][/B][/COLOR][COLOR=black]Generalnie dla wyplaty z konta fundacyjnego [U]_zawsze_[/U] musi być papier (rachunek, f-ra) wystawiony [U]na naszą fundację [/U]i o tym pamietajcie. Przedstawie kilka przypadkow: [/COLOR][U][COLOR=black] Pojedyncza wypłata (na okreslony cel np oplata za weta):[/COLOR][/U][COLOR=black] Wypłata na podstawie faktury wystawionej na naszą fundację.[/COLOR][COLOR=darkgreen][U][COLOR=black] Dla osób, które pobierają pieniądze na więcej niż jeden cel : [/COLOR][/U][COLOR=black]Sposób ten, z powodów oczywistych nie będzie dostępny dla każdego: pieniądze są pobierane na podstawie wniosku o zaliczkę i muszą być rozliczone rachunkami lub fakturami w ustalonym terminie, nie pożniej jednak niż kwartał później. [U]Refundacja poniesionych kosztów: [/U]Na postawie rachunku lub f-ry wystawionej na naszą fundację i wniosku o refundację. [U]Dla domków tymczasowych :[/U] [/COLOR][/COLOR][SIZE=2][COLOR=black]Osobom, które mają pod opieką zwierzaki posiadające na naszym koncie "skarpetki" jeżeli nie mogą potwierdzić fakturami tej opieki, będziemy przekazywać darowizny, zatwierdzane uchwałami Zarządu. Jednocześnie będziecie otrzymywać pisemne informacje, że w konkretnym dniu została Wam przekazana kwota, która ma byc wykorzystana na utrzymanie i np. leczenie konkretnego zwierzaka. Tym sposobem rozwiązany zostanie problem nurtujących sporą grupę osób.[/COLOR][/SIZE] [COLOR=darkgreen][COLOR=black] [U]pozostałe przypadki:[/U] prosze o kontakt PW ;-) [B]Faktury prosze przesylac na:[/B] [/COLOR][/COLOR]Agnieszka Szwed Al. Słowackiego 17a pok. 9 31-159 Kraków [COLOR=darkgreen][COLOR=black] [/COLOR][/COLOR][B][U]Osoby zarzadzajace:[/U] [/B] - Ja kontakt: PW, [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] , 501-293-791 - Aga_Mazury: PW, [EMAIL="[email protected]"][email protected] ,[/EMAIL] 505-222-207 - Tweety:PW, [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] , 505-052-892 Quote
agusiazet Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 Pragnę Was uświadomić, że ten akapit odnoszący się do domów tymczasowych to atrapa niedziałająca, własnie nie możemy z AFN-u wydostać pieniedzy na ten cel czyli na DTP, chociaż w skarpecie jest prawie 800 zł. Uważajcie i zbierajcie na wszystko rachunki wystawiane na AFN! Quote
Foksia i Dżekuś Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 [quote name='Ulka18']Beatko,szykujcie sie z Irenka na sobote :p Na kogo wypisac umowe adopcyjna Foksi? Bo potem trzeba bedzie podpisac umowe z nowymi wlascicielami Foksi. Nie wiem jak sie odwdzieczyn Panu Kierownikowi za te ciagle jazdy z psami :p[/quote] Szykujemy sie na sobote na 9 rano ,bo Irenka rozmawiała z kierownikiem i ma przyjechac z psiakami koło 9. Ulka możesz umowę adopcyjna Foksi podpisac na mnie ale finansami Foksi czy może zająć się jej wirtulana opiekunka Alpina? Quote
Ulka18 Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 Beatko jak bedzie pan kierownik u Was w hoteliku, to zapytaj prosze jak to zrobic z ta umowa...czy moze umowe spiszemy dopiero jak Foksia pojedzie do nowego domu??? Czyli umowa ze schroniska bylaby in blanco?? Co do finansow Foksi, to na pewno Alpina bedzie ich pilnowac. A jesli chodzi o faktur na AFN to ja nigdy z AFN nie mialam do czynienia i nie wiem jak dlugo czeka sie na kase. Trzeba by napisac do Tweety lub Agi mazury. Ale chyba lepiej jest wystawic fakture po 2 tygodniach, potem znowu po dwoch, niz calosc za miesiac. Quote
Alpina Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 Na razie to wiem tyle, ze trzeba wypisać fakturę na ANF i wysłać do nich. Jak to najlepiej zrobić zapytałam na PW. [B]Foksia i Dżekuś[/B] wszystkie poterzbne dane do faktury umieszczę tu na wątku i jak tylko dostanę odpowiedż odnośnie najlepszego wariantu zaraz napiszę... Finansów mogę pilnować - a jakże...;) Ale faktury to hotelik musi sam wysyłać...:lol: No więc to tak wygląda - [B]Tweety [/B]odpowiedziała,że hotelik w którym będzie Foksia, wystawia fakturę przelewową, wysyła i Fundacja przelewa pieniążki bezpośrednio na konto hoteliku. W skarpecie Foksi - dzięki wpłacie[B] Viris[/B] oraz przesunięciu przez [B]Sabinkę02[/B] końcówki z [I]Niewidomych psów Mielec[/I] - jest dzisiaj [B]487[/B] [B]PLN... :Rose::Rose: Foksia i Dżekuś - [/B]Fakturę ( w tym przypadku przelewową) trzeba [B]wystawić[/B] na: Alaromwy Fundusz Nadziei Na Życie ul. Jagiełły 5 m 19 14-100 Ostróda NIP 7412025929 KRS 0000264523 Fakturę należy[B] przesłać [/B]na adres: Agnieszka Szwed AL.Słowackiego 17a pok.9 31 - 159 Kraków Jak masz jeszcze pytania odnośnie faktury to śmiało...;) Quote
Sabina02 Posted June 8, 2007 Author Posted June 8, 2007 Cioteczki, Foksia ma caly czas Allegro... Jak opusci schronisko, to bede musiala zmienic namiary w ogloszeniu. Czyje powinnam wstawic??? PS. Foksia ma 3 obserwatorow, pomimo ze nie ukrywam w ogloszeniu jaka Foksia jest i jakiego opiekuna jej trzeba...;) Quote
agusiazet Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 Bazarek dla Foksi, przepraszam za kiepskie zdjęcia, przynajmniej niektóre, ale za cholerę nie chciały wyjść lepsze:oops:!! [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=71391[/URL] Quote
PaulinaB Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 Foksia przyjechała dzisiaj rano do hoteliku razem z Mawim, narazie sunia jest bardzo wystraszona, nie pozwala do siebie podejsc, ale jest zaciekawiona otoczeniem, w kojcu mozna z nią siedziec nic nie robi, jedynie nie pozwala do siebie podejsc i nic z sobą zrobic bo gryzie!jestesmy jednak dobrej mysli, na bieżąco bedziemy informowac o postepach i wklejac zdjecia! Quote
BIANKA1 Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 Bardzo jestem ciekawa dalszego ciągu jej socjalizacji . Bardzo bym chciala , żeby jej się udało . Czekam na zdjecia . Powodzenia .:p Quote
Ulka18 Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 [QUOTE]Od: [email][email protected][/email] Do: [email][email protected][/email] Temat: wyjazd Data: 9 czerwca 2007 12:42 Foksia i Mawi dotarły na miejsce całe i w dobrej kondycji.Nie pobierałem żadnych pieniędzy.[/QUOTE] Potwierdzenie od pana kierownika. Te pieniadze, ktore byly na koncie schroniska poszly na transport. Trzymamy kciuki za socjalizacje Foksi. Quote
Sabina02 Posted June 9, 2007 Author Posted June 9, 2007 [B]Ponawiam pytanie:[/B] [quote name='Sabina02']Cioteczki, Foksia ma caly czas Allegro... Jak opusci schronisko, to bede musiala zmienic namiary w ogloszeniu. Czyje powinnam wstawic???[/quote] Quote
Ulka18 Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 Albo na Beatke albo na Irenke albo na Pania Bozenke z hoteliku. Ale lepiej poczekajmy na powrot Beatki i Irenki z Niepolomic. Niech zdecyduja. Quote
Sabina02 Posted June 9, 2007 Author Posted June 9, 2007 [quote name='Ulka18']Albo na Beatke albo na Irenke albo na Pania Bozenke z hoteliku. Ale lepiej poczekajmy na powrot Beatki i Irenki z Niepolomic. Niech zdecyduja.[/quote] Potrzebuje tez zmienic lokalizacje... Czyli to beda Niepolomice kolo Krakowa, woj. Malopolskie, tak? Quote
Foksia i Dżekuś Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 [quote name='Ulka18']Albo na Beatke albo na Irenke albo na Pania Bozenke z hoteliku. Ale lepiej poczekajmy na powrot Beatki i Irenki z Niepolomic. Niech zdecyduja.[/quote] Namiary mozna podać na mnie na komórke 504-470-635 i do hoteliku do Bożenki 012/281-21-62 Foksia musi na razie się uspokoić , musi poczuć ,że jest bezpieczna I nic jej nie grozi bo nie mozna jej zapiąc na smycz nie mówiąc o innych zabiegach kosmetycznych. Quote
Foksia i Dżekuś Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 [quote name='Sabina02']Potrzebuje tez zmienic lokalizacje... Czyli to beda Niepolomnice kolo Krakowa, woj. Malopolskie, tak?[/quote] Tak Niepołomice . Quote
Foksia i Dżekuś Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 [quote name='Ulka18']Potwierdzenie od pana kierownika. Te pieniadze, ktore byly na koncie schroniska poszly na transport. Trzymamy kciuki za socjalizacje Foksi.[/quote] Tak pan kierownik nie wziął nic ale Foksia odzyskała 160 zł i zostały wpłacone przez Irenke do hoteliku ,tak więc Irenka pokryła cały transport. Quote
Sabina02 Posted June 9, 2007 Author Posted June 9, 2007 [quote name='Foksia i Dżekuś']Namiary mozna podać na mnie na komórke 504-470-635 i do hoteliku do Bożenki 012/281-21-62 Foksia musi na razie się uspokoić , musi poczuć ,że jest bezpieczna I nic jej nie grozi bo nie mozna jej zapiąc na smycz nie mówiąc o innych zabiegach kosmetycznych.[/quote] O kogo maja pytac dzwoniac na komorke? Czy macie tez jakis e-mail? Quote
irenaka Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 Cioteczki które czekają na zdjęcia Foksi-musiałyście długo czekać, ale ciotka Irena dzisiaj po obiedzie pospała (starość nie radość), a teraz odrabiam zaległości. Myślę, że Foksia ma naprawdę duże szanse na normalne życie. Obserwowałam ją dzisiaj, cały czas nerwowo chodziła po kojcu, ale nie chowała się do budy, tylko przyglądała otoczeniu. Oczywiście jeszcze długa droga przed nią. Obserwowała nas ciekawie i o ile na początku przy podchodzeniu do kojca chowała się, to później było coraz lepiej. A teraz zdjęcia, przykro mi, że na razie tylko zza krat. Quote
irenaka Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 [IMG]http://img528.imageshack.us/img528/8416/foksiamielec1ep8.jpg[/IMG] Quote
irenaka Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 [IMG]http://img528.imageshack.us/img528/6342/foksiamielec3dl0.jpg[/IMG] Quote
irenaka Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 [IMG]http://img262.imageshack.us/img262/984/foksiamielec7cr2.jpg[/IMG] Quote
irenaka Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 A teraz zagadka! Kto jest na tyle odważny, żeby wejść w pierwszym dniu do "paszczy lwa"? [IMG]http://img262.imageshack.us/img262/3772/foksiamielec10xh6.jpg[/IMG] Quote
Recommended Posts