Sarunia-Niunia Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 Ależ cudna jest Polunia:loveu:... przytulanki i mizianki dla Maleńkiej i Jej uroczej koleżanki jamnisi:loveu: Quote
__Lara Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 Prześliczna :) szybko znajdzie domek :) Quote
MaDi Posted September 18, 2012 Author Posted September 18, 2012 [quote name='Ty$ka']Wspaniałe wieści :) Pola szybko powinna znaleźć dom. A co z Suri?[/QUOTE] Suri znacznie wolniej przybiera na wadze bo ciagle biega;) Szukamy dla niej DT lub DS. Quote
Ty$ka Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 Jaka Pola jest słodziutko przeurocza :loveu: Trzymam kciuki za obie dziewczyny! Quote
teresz10 Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 Praca z Polą jest czystą przyjemnością - podkreślam sunia jest bystra i przełamuje bariery w tempie ekspresowym. Mam worek suchej karmy w aucie i jak jestesmy na spacerze to zahaczamy o parking i "utrwalamy" auto dobrym jedzonkiem. Dzis rano sunia sama wskoczyła do auta... dałąm jej chrupki a ona na mnie popatrzyła - no a ty czego nie wsiadasz kobieto ?no to gdzie jedziemy? działeczka czy ciotki ze smakołykami ? 3 razy wystarczy ze wie o co chodzi - mądrala straszna. Powoli sie zaczyna otwierac na Zuzię która bardzo by chciała miec taka bardziej niegrzeczną koleżankę... Quote
__Lara Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 Super, że taka pojętna z niej psinka :) Quote
Sarunia-Niunia Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 [quote name='teresz10']Praca z Polą jest czystą przyjemnością - podkreślam sunia jest bystra i przełamuje bariery w tempie ekspresowym. Mam worek suchej karmy w aucie i jak jestesmy na spacerze to zahaczamy o parking i "utrwalamy" auto dobrym jedzonkiem. Dzis rano sunia sama wskoczyła do auta... dałąm jej chrupki a ona na mnie popatrzyła - no a ty czego nie wsiadasz kobieto ?no to gdzie jedziemy? działeczka czy ciotki ze smakołykami ? 3 razy wystarczy ze wie o co chodzi - mądrala straszna. Powoli sie zaczyna otwierac na Zuzię która bardzo by chciała miec taka bardziej niegrzeczną koleżankę... Teresz - wierzę w Ciebie... hihihi;););)............ Całuski i mizianka dla Poluni:loveu: i Zuziuni:loveu:!!!!!!!!!!!!! Quote
teresz10 Posted September 20, 2012 Posted September 20, 2012 Wszyscy chwalą szkraba - ze grzeczna, ze milutka i dzisiaj mile zaskoczyła bo długo mnie nie było w domu i spodziewaałam sie ze moze bedzie nasikane ale nie było... za to wczoraj Pola dała popis. Pojechałam do znajomej ogrodniczki 20km od Lublina z Polą. I postanowiłam ją zostawić w aucie podczas gdy ja zasięgałam informacji o sadzeniu krzaczków. Pola rozprawiła sie z chrupkami pozostawionymi przeze mnie w aucie o których zapomniałam zupełnie . I wcale by sie nie wydało tylko Pola puściła pawia na 30 sekund przed koncem podróży...i to mnie zdziwiło ze rano zjadła kurczaka a paw był świeżo chrupkowy...i sie wydało Quote
Sarunia-Niunia Posted September 20, 2012 Posted September 20, 2012 Oj Teresz, zostawiłaś Poluni chrupki na pokuszenie:shake:.... no jak mogła się nie skusić:niewiem:? Ale teraz przypomniało mi się, jak kiedyś zniknęły mi z ławy "ptasie mleczka", i nie wiedziałam który to Skrzat się z nimi rozprawił, choć miałam swój typ... i też dopiero jak poleciał paw "czekoladowo-śmietankowy" sprawa się rypła, ale obstawiałam dobrze:eviltong:... Teresz, przytulaj Polunię i Zuzinkę:):):)!!! Quote
__Lara Posted September 22, 2012 Posted September 22, 2012 [quote name='MaDi']Suri jest już w DT:multi:[/QUOTE] Świetnie!!! :) A gdzie? :) Quote
Sarunia-Niunia Posted September 22, 2012 Posted September 22, 2012 [quote name='MaDi']Suri jest już w DT:multi:[/QUOTE] Super!!! Fantastyczna wiadomość, dzięki MaDi - obyś zawsze takie wieści mogła roznosić po dogo:multi::multi::multi:... Quote
MaDi Posted September 29, 2012 Author Posted September 29, 2012 Mam jeszcze lepszego newsa;) Suri zostaje tam na stałe:) Pola jest po sterylizacji. Quote
Sarunia-Niunia Posted September 29, 2012 Posted September 29, 2012 [quote name='MaDi']Mam jeszcze lepszego newsa;) Suri zostaje tam na stałe:) Pola jest po sterylizacji.[/QUOTE] No MaDi - zaskakujesz!!! Jesteś Ambasadorem dobrych wieści na tym wątku - naprawdę SUPER:klacz::klacz::klacz:!!! Może się uda, że i Poleńka zostanie.... ech.... tak mi się tylko marzy:saint1:.... (ciekawe co na to teresz:hmmmm:?) Quote
__Lara Posted September 29, 2012 Posted September 29, 2012 O ludzie, jaka świetna wiadomość :D :D :D A co z tymi pozostałymi psiakami, które tam zostały? Quote
MaDi Posted September 30, 2012 Author Posted September 30, 2012 Został tam jeden starszy nieco agresywny pies, którego doglądają mieszkańcy i sołtys. Quote
Ty$ka Posted September 30, 2012 Posted September 30, 2012 Wow, jak super, że Suri ma dom :) To kolejna Suri, do której szybko uśmiechnęło się szczęścia - moja adopcyjniaczka też szybciutko znalazła najwspanialszy dom na Ziemi :). Trzymam kciuki, by także Poli się poszczęściło. Quote
teresz10 Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 Wczoraj dostałam namiary od Madi na ludzi w sprawie adopcji Poli . Okazało sie ze mieszkaja na sąsiedniej dzielnicy. Panstwo mieli podobną sunię. Przyjechali dziś rano sie zapoznać i są zachwyceni ... jutro jade na wizytę PA z Polą . Ludzie sympatyczni bardzo, Pola będzie miała bardzo fajny domek bez innych zwierząt. Będzie spała w łóżku i pan bardzo sie ucieszył ze znowu pies w domu to zona zupę ugotuje - bo dla niego samego nie gotowała a dla psa zawsze...Pola będzie taką córcią... Quote
Ty$ka Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 Wow, jak się cieszę z takiego obrotu spraw :multi: Quote
teresz10 Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 Pola jest pieskiem idealnym - i wcale sie nie dziwię ze byli zachwyceni - mała i mnie kupiłą swoim charakterem . Gdybym miała jednego psa a nie dwa to bym jej nie oddała...mimo iz zeżarła mi boczek. Tak w ogóle to gdy była ważona przed sterylką na czczo ważyła 5,90 czyli prawie kilogram przytyła...a sterylki jakby w ogóle nie miała. Pospała kilka godzin po zabiegu i ...już. Quote
Sarunia-Niunia Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 Kochana i na dodatek dzielna Pola:loveu: Fajnie, że jest szansa dobrego domku dla Poluni, na dodatek w sąsiedztwie, zawsze można mieć Ją na oku;):eviltong:... Ale jak Poleńka ma być tam ukochaną, jedyną córeczką, to raczej nie ma powodów do obaw.... I jak teresz, byłaś na wizycie p/a? Quote
teresz10 Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 Pola była wczoraj ze mną na wizycie PA i wszystko było ok. Pola właściwie już ma dom...czekamy na zdjęcie szwów po sterylce i szczepienie. Dobry , naprawdę dobry domek. Pani zauważyła ze Pola ma długie pazurki i pytała jakie jeszcze musi przejsc szczepienia , dopytywała o szczegóły. Są to bardzo troskliwi ludzie. Lubia jej delikatność. Tak jak mówiłam ona bedzie taką córcią... Quote
Sarunia-Niunia Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 No to w takim razie, pozostaje się tylko cieszyć:):):) A nie lepiej, żeby Polunia już mieszkała ze swoimi Ludźmi? Czy Oni nie mogą zapewnić Jej na tym etapie opieki? Quote
Recommended Posts