Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 81
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Ty$ka']Wspaniałe wieści :)

Pola szybko powinna znaleźć dom.

A co z Suri?[/QUOTE]
Suri znacznie wolniej przybiera na wadze bo ciagle biega;) Szukamy dla niej DT lub DS.

Posted

Praca z Polą jest czystą przyjemnością - podkreślam sunia jest bystra i przełamuje bariery w tempie ekspresowym. Mam worek suchej karmy w aucie i jak jestesmy na spacerze to zahaczamy o parking i "utrwalamy" auto dobrym jedzonkiem. Dzis rano sunia sama wskoczyła do auta... dałąm jej chrupki a ona na mnie popatrzyła - no a ty czego nie wsiadasz kobieto ?no to gdzie jedziemy? działeczka czy ciotki ze smakołykami ? 3 razy wystarczy ze wie o co chodzi - mądrala straszna. Powoli sie zaczyna otwierac na Zuzię która bardzo by chciała miec taka bardziej niegrzeczną koleżankę...

Posted

[quote name='teresz10']Praca z Polą jest czystą przyjemnością - podkreślam sunia jest bystra i przełamuje bariery w tempie ekspresowym. Mam worek suchej karmy w aucie i jak jestesmy na spacerze to zahaczamy o parking i "utrwalamy" auto dobrym jedzonkiem. Dzis rano sunia sama wskoczyła do auta... dałąm jej chrupki a ona na mnie popatrzyła - no a ty czego nie wsiadasz kobieto ?no to gdzie jedziemy? działeczka czy ciotki ze smakołykami ? 3 razy wystarczy ze wie o co chodzi - mądrala straszna.
Powoli sie zaczyna otwierac na Zuzię która bardzo by chciała miec taka bardziej niegrzeczną koleżankę...

Teresz - wierzę w Ciebie... hihihi;););)............
Całuski i mizianka dla Poluni:loveu: i Zuziuni:loveu:!!!!!!!!!!!!!

Posted

Wszyscy chwalą szkraba - ze grzeczna, ze milutka i dzisiaj mile zaskoczyła bo długo mnie nie było w domu i spodziewaałam sie ze moze bedzie nasikane ale nie było... za to wczoraj Pola dała popis. Pojechałam do znajomej ogrodniczki 20km od Lublina z Polą. I postanowiłam ją zostawić w aucie podczas gdy ja zasięgałam informacji o sadzeniu krzaczków. Pola rozprawiła sie z chrupkami pozostawionymi przeze mnie w aucie o których zapomniałam zupełnie . I wcale by sie nie wydało tylko Pola puściła pawia na 30 sekund przed koncem podróży...i to mnie zdziwiło ze rano zjadła kurczaka a paw był świeżo chrupkowy...i sie wydało

Posted

Oj Teresz, zostawiłaś Poluni chrupki na pokuszenie:shake:.... no jak mogła się nie skusić:niewiem:?
Ale teraz przypomniało mi się, jak kiedyś zniknęły mi z ławy "ptasie mleczka", i nie wiedziałam który to Skrzat się z nimi rozprawił, choć miałam swój typ... i też dopiero jak poleciał paw "czekoladowo-śmietankowy" sprawa się rypła, ale obstawiałam dobrze:eviltong:...
Teresz, przytulaj Polunię i Zuzinkę:):):)!!!

Posted

[quote name='MaDi']Mam jeszcze lepszego newsa;) Suri zostaje tam na stałe:)
Pola jest po sterylizacji.[/QUOTE]

No MaDi - zaskakujesz!!!
Jesteś Ambasadorem dobrych wieści na tym wątku - naprawdę SUPER:klacz::klacz::klacz:!!!
Może się uda, że i Poleńka zostanie.... ech.... tak mi się tylko marzy:saint1:.... (ciekawe co na to teresz:hmmmm:?)

Posted

Wow, jak super, że Suri ma dom :)
To kolejna Suri, do której szybko uśmiechnęło się szczęścia - moja adopcyjniaczka też szybciutko znalazła najwspanialszy dom na Ziemi :).

Trzymam kciuki, by także Poli się poszczęściło.

Posted

Wczoraj dostałam namiary od Madi na ludzi w sprawie adopcji Poli . Okazało sie ze mieszkaja na sąsiedniej dzielnicy. Panstwo mieli podobną sunię. Przyjechali dziś rano sie zapoznać i są zachwyceni ... jutro jade na wizytę PA z Polą . Ludzie sympatyczni bardzo, Pola będzie miała bardzo fajny domek bez innych zwierząt. Będzie spała w łóżku i pan bardzo sie ucieszył ze znowu pies w domu to zona zupę ugotuje - bo dla niego samego nie gotowała a dla psa zawsze...Pola będzie taką córcią...

Posted

Pola jest pieskiem idealnym - i wcale sie nie dziwię ze byli zachwyceni - mała i mnie kupiłą swoim charakterem . Gdybym miała jednego psa a nie dwa to bym jej nie oddała...mimo iz zeżarła mi boczek. Tak w ogóle to gdy była ważona przed sterylką na czczo ważyła 5,90 czyli prawie kilogram przytyła...a sterylki jakby w ogóle nie miała. Pospała kilka godzin po zabiegu i ...już.

Posted

Kochana i na dodatek dzielna Pola:loveu:
Fajnie, że jest szansa dobrego domku dla Poluni, na dodatek w sąsiedztwie, zawsze można mieć Ją na oku;):eviltong:...
Ale jak Poleńka ma być tam ukochaną, jedyną córeczką, to raczej nie ma powodów do obaw....
I jak teresz, byłaś na wizycie p/a?

Posted

Pola była wczoraj ze mną na wizycie PA i wszystko było ok. Pola właściwie już ma dom...czekamy na zdjęcie szwów po sterylce i szczepienie. Dobry , naprawdę dobry domek. Pani zauważyła ze Pola ma długie pazurki i pytała jakie jeszcze musi przejsc szczepienia , dopytywała o szczegóły. Są to bardzo troskliwi ludzie. Lubia jej delikatność. Tak jak mówiłam ona bedzie taką córcią...