Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Sonka95']Ja miałam kota jak byłam mała , ale zdecydowanie bardziej lubie psy <333

Jak nagrasz jakiś filmik to wstawiaj :cool3:[/QUOTE]

Nie nagrałam bo nie mam czasu i mi się nie chciało :P Galeria bez zdjęć :P

[quote name='YxNinaxY']Jasne, chętnie pokażę Wam nasze tereny spacerowe, zabiorę do lasu i nad jeziorko :D
Jeśli bestyjka nie zareaguje agresją na debilne hunterowe zaczepki do zabawy to pewnie po czasie będą razem szaleć (na to liczę) ;)

i ja bym Was chętnie poznała :)[/QUOTE]

To jesteśmy ustawieni :) Hmmm ona nie lubi irytujących i dokuczliwych psów. Ale ja dostanie zjebke to się trochę ogarnia i udaje że przecież nic nie zrobiła......

[quote name='Ana :)']różowe wstążeczki założę mu po jednej na każde ucho i jedną bonusową na ogon :diabloti:[/QUOTE]

I palma na czubku głowy obowiązkowa :D

[quote name='unikatowydiament']hej:)

miłego popołudnia[/QUOTE]

Dziękujemy :)

[quote name='rashelek']Łajza, jakie urocze imie :diabloti:
Ktoś tu sobie w kulki leci :mad:[/QUOTE]

Łajza przyszedł dzisiaj po długiej 5-dniowej nieobecności. Tym razem nic sobie nie rozwalił jak to w zwyczaju bywało albo z kleszczami. Za to zgubił obrożę przeciwpchelną, drugiej napewno mu nie kupie:roll: Dostał kitiketa i wypad z domu.

[quote name='Sonka95']A tutaj jakoś ostatnio strasznie cicho ;)[/QUOTE]

Gdzie?:loveu:

Żyjemy Żyjemy! A co u nas? Bestia dostała basen i dzisiaj go chyba w końcu rozłożę. Aha i stała się dużą dziewczynką- dostanie na dniach karmę ADULT a nie JUNIOR ;)

Posted

w takie upalne dni to duży zbiornik wody to dla psów zbawienie :) u nas dziś lekkie ochłodzenie i 2h spacer był przyejmnością :)
Miya też nie lubi upierdliwych psów :) i jak pies nie zrozumie że ma dać jej spokój to moja niestety musi być na smyczy :P

Posted

Hunter generalnie jak dostanie zjebkę od drugiego psa to później zachowuje się przyzwoicie więc jeśli Bestyjka pokaże mu, że nie ma ochoty na wygłupy to będzie luz (chyba:diabloti:). U niego najgorsze jest to, że nie potrafi się na spokojnie przywitać z innym psem, od razu jest podekscytowany i od razu zachęca do zabawy. Raz przez to miał ranę na uchu :evil_lol:

Posted

[quote name='Sonka95']No to Bestyjka będzie mogła zaszaleć w basenie :)[/QUOTE]

Na razie u nas chłodno więc basenu nie rozstawiałam, ale mój tata oczywiście nie mógł się powstrzymać i zabrał psa w tą pizgawicę nad staw:evil_lol:

[quote name='Kaaasia']Słoneczny patrol :loveu:[/QUOTE]

A jak:cool1:

[quote name='zaba14']w takie upalne dni to duży zbiornik wody to dla psów zbawienie :) u nas dziś lekkie ochłodzenie i 2h spacer był przyejmnością :)
Miya też nie lubi upierdliwych psów :) i jak pies nie zrozumie że ma dać jej spokój to moja niestety musi być na smyczy :P[/QUOTE]

Haha dokładnie wiem o czym mówisz :)

[quote name='YxNinaxY']Hunter generalnie jak dostanie zjebkę od drugiego psa to później zachowuje się przyzwoicie więc jeśli Bestyjka pokaże mu, że nie ma ochoty na wygłupy to będzie luz (chyba:diabloti:). U niego najgorsze jest to, że nie potrafi się na spokojnie przywitać z innym psem, od razu jest podekscytowany i od razu zachęca do zabawy. Raz przez to miał ranę na uchu :evil_lol:[/QUOTE]

Aha czy same się śierściuchy ogarną :) Raz Bestia uszkodziła znajomego psa bo ją wkurzał kręceniem kółek z radości ale chyba zrobiła to niechcący pazurem bo jak chce zdominować to napręży się, nos do góry, warknie a później kuli uszy i ucieka bo wie że ją pańcia pogoni:diabloti: No zobaczymy co te potwory nasze wymyślą na przywitanie:cool3:

[quote name='unikatowydiament']hej Dziewczyny:) :)[/QUOTE]

Hej Dziewczyny i Chłopaki ;)

Zrobiłam bazarek dla rottka Magnusa- nowe z metkami stroje plażowe damskie, dziewczęce i slipy męskie kąpielowe, zapraszam jakby ktoś chciał: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/245357-STROJE-PLA%C5%BBOWE-damskie-i-dziewcz%C4%99ce-NOWE[/url]

• 2 weeks later...
Posted

hej, chcialabym sie zapytac jakiej grubosci (3 czy 4mm)masz dlawik, i skad, bo ostatnio szukalam, i byly tylko 3mm i wygladaly tak niesolidnie, wiec pytam, bo jak z twoją spisuje sie 3mm to kupuje XDD

Posted

[quote name='Vailet']hej, chcialabym sie zapytac jakiej grubosci (3 czy 4mm)masz dlawik, i skad, bo ostatnio szukalam, i byly tylko 3mm i wygladaly tak niesolidnie, wiec pytam, bo jak z twoją spisuje sie 3mm to kupuje XDD[/QUOTE]

To mnie zaskoczyłaś pytaniem :) Kupiłam w zwykłym zoologu za 20zł chyba. Jakość super, ale metki pamiętam, że nie było. Jak mi powiesz GDZIE ma być te 3 czy 4 cm to zmierzę i powiem bo nie mam pojęcia. To szerokość?

[quote name='darunia-puma']witam ślicznotkę, takiej to dobrze ja chciałam na działce mojej mamy wkopać żeliwną wannę ale po dwóch dniach pewnie by jej nie było i poszłaby na złom :shake:[/QUOTE]

Wanna to za mało :) Ciężko byłoby ją czyścić. Myślę, że raczej by nikt nie skubnął bo taka wanna żeliwna ciężka. Wiem bo też mam taką wannę na zbyciu :razz: Nasz basenik kupiłam w Pepco za 50zł, jakość taka sobie, wystarczająca w sumie jak za tą cenę.

Tak poza tym to oznajmiam że ŻYJEMY:evil_lol: Ledwo ale daje radę- pracuję po 11godzin, śpię po 5;)

Także na razie chyba wstrzymam się z intensywnym prowadzeniem galerii aż do września. Wasze galerie przeglądam czasami ale nic nie piszę.

Bestia na wsi czuje się świetnie. Za bardzo jej tam nikt nie rozpieszcza ale lata całymi dniami luzem, nawet bez obroży, chodzi codziennie na staw pływać, śpi w błocie, zabawek pełno porozrzucanych po podwórku, żyć nie umierać. A jak wracam z pracy wskakuje mi do samochodu na kolana z radości:diabloti:

Poniżej dowody na to że rottweiler to pies pilnujący terenu, dzielny i czujny stróż, jak go obudzisz- wyliże po całości więc budzisz wyłącznie na własne ryzyko:diabloti:

[IMG]http://img849.imageshack.us/img849/7412/6b2m.jpg[/IMG]

[IMG]http://img132.imageshack.us/img132/5898/purj.jpg[/IMG]

Basen był oczywiście pełny wody ale wychlapała...
[IMG]http://img571.imageshack.us/img571/9171/kdl3.jpg[/IMG]

[IMG]http://img607.imageshack.us/img607/7901/43so.jpg[/IMG]

[IMG]http://img443.imageshack.us/img443/3821/tr1z.jpg[/IMG]

I nowi współlokatorzy od wczoraj :) Wszystkie trzy mieszczął się w jednej dłoni :)
[IMG]http://img545.imageshack.us/img545/3397/cuzb.jpg[/IMG]

Guest wolfheart
Posted

jakie słodkie dzióbki :)
ale Bestii dobrze :p

Posted

[quote name='Besti']To mnie zaskoczyłaś pytaniem :) Kupiłam w zwykłym zoologu za 20zł chyba. Jakość super, ale metki pamiętam, że nie było. Jak mi powiesz GDZIE ma być te 3 czy 4 cm to zmierzę i powiem bo nie mam pojęcia. To szerokosc? [/QUOTE]

o grubosc/szerokosc lancucha, grubosc oczek XDD

Posted

aż zazdrość bierze jak się widzi basenik bestyjki no u nas niestety by nie przeszedł Wafel zeżarłby go po chwili pluskania on nie umie spokojnie wejść do wody tylko wariuję próbując zagryźć wodę :diabloti:

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='unikatowydiament']ale słodziutkie:loveu:
a Besti kwitnie:)[/QUOTE]

Czy ja wiem czy kwitnie, zachowuje się czasami jakby miała okres przekwitania :D

[quote name='marta.k9080']jakie słodkie dzióbki :)
ale Bestii dobrze :p[/QUOTE]

:)

[quote name='Kaaasia']Bestyjce tak się spodoba życie na wsi, że do miasta nie będzie chciała wracać :cool3:[/QUOTE]

Tego się obawiam, szkoda mi jej bo tutaj ma wolność.

[quote name='Vailet']o grubosc/szerokosc lancucha, grubosc oczek XDD[/QUOTE]

Chyba ok 2cm.

[quote name='Sonka95']Bestyjce widze , że się bardzo podoba na wsi :) moja teraz też całe dnie na dworzu spędza :D[/QUOTE]

Psy to jednak urodzone wieśniaki :P

[quote name='unikatowydiament']doberek Dziewczyny:)[/QUOTE]

Heeej :)

[quote name='darunia-puma']aż zazdrość bierze jak się widzi basenik bestyjki no u nas niestety by nie przeszedł Wafel zeżarłby go po chwili pluskania on nie umie spokojnie wejść do wody tylko wariuję próbując zagryźć wodę :diabloti:[/QUOTE]

Haha moja też "lapie wode" a później się jej tylko odbija. Może spróbujesz basen, nie taki dmuchany tylko właśnie rozporowy?

U nas życie w romansie z burkiem Puszkiem zza płotu. Pół dnia Bestia jest przywiązana do ławki bo inaczej łazi do płota i pchły od psów zbiera :/

Stwierdzam, że nie ogarniam tego psa. Ostatnio mój M. był u mnie w pracy (miejscowość nadmorska sezonowa) gdzie było pełno ludzi. Dopóki mnie nie widziała szła przy nodze w miarę grzecznie, jak mnie zobaczyła zaczęło się wariowanie, adhd, ciągły ruch, wąchanie wszystkich i wszystkiego, nawet nawarczała na moją szefową:evil_lol: Rodzice też mówią, że jak jestem w pracy to ten pies to anioł, grzecznie śpi, słucha się w 100%, a jak wracam to staje się głucha na innych, ma klapki na oczach, słucha jedynie co ja do niej mówię, zupełnie zmienia się jej zachowanie. Nie mam pojęcia dlaczego tak jest:shake: Dlatego rezygnuje z wyjazdu na urlop bo pewnie nie poradzę sobie z jej dzieciuchowatym zachowaniem.

Posted

Przecież jak jest zabezpieczona przed pchłami to nic nie złapie :razz:

Fakt, psy to wieśniaki, nie ma porównania jak jest podwóreczko i najlepiej inne żyjątka :lol:

Guest wolfheart
Posted

[quote name='Besti']
Stwierdzam, że nie ogarniam tego psa. Ostatnio mój M. był u mnie w pracy (miejscowość nadmorska sezonowa) gdzie było pełno ludzi. Dopóki mnie nie widziała szła przy nodze w miarę grzecznie, jak mnie zobaczyła zaczęło się wariowanie, adhd, ciągły ruch, wąchanie wszystkich i wszystkiego, nawet nawarczała na moją szefową:evil_lol: Rodzice też mówią, że jak jestem w pracy to ten pies to anioł, grzecznie śpi, słucha się w 100%, a jak wracam to staje się głucha na innych, ma klapki na oczach, słucha jedynie co ja do niej mówię, zupełnie zmienia się jej zachowanie. Nie mam pojęcia dlaczego tak jest:shake: Dlatego rezygnuje z wyjazdu na urlop bo pewnie nie poradzę sobie z jej dzieciuchowatym zachowaniem.[/QUOTE]

Mamy to samo.
Luna słucha tylko mnie.Jak wyjdę,w miarę słucha domowników,ale jak wrócę ,znów tylko mnie :lol: Zj*by i karę przyjmuje tylko ode mnie bo innych ma w doopie.