Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bardzo wszystkim dziękuję za wsparcie!!! Wątek nieaktualny. Hurra! Hurra!

Kochani, sprawa bardzo bardzo pilna. Zbynio (zdjęcia poniżej: trzeci post) to kolejny, bodaj 14, pies, jakiego przygarnęłam w Pułtusku. Dotąd wszystkie udało się ulokować w dobre ręce. Ale teraz sprawa dramatyczna, bo Zbynio, który jest u nas od 6 tyg. został odrobaczony i zaszczepiony, nie dogaduje się zupełnie z moimi dwoma psami (z zazdrości o mnie żrą się straszliwie), a izolowanie ich jest koszmarem. W dodatku za 2 (już tylko dwa) tyg. wyjeżdżam za granicę (muszę!), a moja chora na serce mama nie da sobie rady z trzema psami... Zbynio jest spory, taki labradorowaty, czarny podpalany, pełen energii, wesoły (bo już odzyskał wiarę w ludzi, był zastraszony i biegał z obłędem w oczach, patrzy z nadzieją na każdy zatrzymujący się samochód, wiec pewnie został wyrzucony...), łagodny (garnie się do ludzi, też dzieci) i grzeczny. Nadaje się i do budy, i na kanapę. Bardzo czysty i porządny. Uroczy pies, tyle że tu pod żadnym pozorem nie może zostać.. Błagam o pomoc, nie chcę oddawać go do schroniska!
Franciszka.
Jakby co zorganizuję transport, nawet dalszy... mój tel. 506 625 163

Posted

ZApomniałam napisać, że Zbynio ma około 2 lat, stwierdził to wet. zaglądając mu w zęby. Bo czasem Zbynio zachowuje się jak zupełny młodziak, pewnie dlatego, że odżył po traumie...

Posted

asiam,
wielkie dzięki za wsparcie!!!
udało mi się zamieścić Zbynia w adopcjach.org, a także dałam ogłoszenie w dwukropku.pl i jeszcze w ogłoszeniach gazety.pl. i w czterech łapach. Niestety na razie bez odzewu. Nie wiem, gdzie jeszcze mogłabym go pokazać...

Posted

asiamm,
dzięki, to i tak bardzo dużo, ale tam w dwóch jest Fart, nie Zbynio, zamieszczony przez ciebie, czy mam (mogę?) sama zamieścić Zbynia? Zresztą to takie straszne, ile jest tych psich nieszczęść...

Posted

asiamm dzięki! I w ogóle wszystkim dzięki! To naprawdę cudowny pies, gdybym mogła, sama bym go zatrzymała... No, ale jest jak jest.
A tu dziwnym trafem jedno zdjęcie Zbynia znikło (wklejone przez asiamm)!!! Może to dobry znak...

Posted

Aj,
przypominam się, bo zaczynam wpadać w panikę... Mam oczywiście nadzieję, że za chwilę któreś z ogłoszeń zadziała, ale jeśli nie - może ktoś mógłby zapewnić Zbyniowi tymczasowy dom przez kwiecień??? Wyjeżdżam na razie na miesiąc, potem wracam, potem znów wyjeżdżam, ale w maju mogłabym działać w jego sprawie... Liczę oczywiście na to, że ktoś go weźmie na stałe już przedtem.

Posted

Dzięki za cynk. Sama nie mogę, ale poprosiłam kolegę niezależnie od dogo, sam dziś rano zaproponował, tak że akcja szeroka, tyle że na razie zero odzewu, jeśli chodzi o konkrety...

Posted

Oj, do rottka to Zbyniowi trochę jednak brakuje, ale dzięki za pomysł, jestem w takiej desperacji, że nie odrzucam żadnej możliwości...
Ale na pewno, asiam, nie oddam Zbynia pochopnie byle komu, tyle że na razie w ogóle nikt się nim poważnie nie interesuje z potencjalnych nowych "państwa". A znajomi znajomych, którzy rozważali wzięcie psa, to po tych samych zdjęciach wywnioskowali, że to "mały pikuś" (!) i przyjechali, na wszelki wypadek z taką łańcuszkową smyczką jak dla ratletka! A ze Zbynia ani ratlerek ani rottweilerek, tylko super pies, którego nikt nie chce... To znaczy ktoś z sąsiadów proponował, że mógłby go umieścić gdzieś na wsi na łańcuchu przy budzie, ale takich "ofert" to my ze Zbyniem nie bierzemy pod uwagę :shake:

Posted

Asiamm, dzięki za pamięć, na razie żadnego odzewu na ogłoszenia:placz:, natomiast - Brazowa 1 wielkie dzięki za pomysł - jestem już w kontakcie z miłą panią Martą z fundacji rottka i w razie czego pomoże załatwić Zbyniowi specjalny rottkowy hotel :) na czas mojego wyjazdu, choć to i tak tylko rozwiązanie tymczasowe, no i kosztowne. Więc apel wciąż dramatycznie aktualny.

Posted

Franciszka napisał(a):
...Brazowa 1 wielkie dzięki za pomysł - jestem już w kontakcie z miłą panią Martą z fundacji rottka i w razie czego pomoże załatwić Zbyniowi specjalny rottkowy hotel :) na czas mojego wyjazdu...

Dobrze przynajmniej że będzie z nim co zrobić jak wyjedziesz :)
Ale domeeeek stały potrzebny więc hopaj mały!