Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witamy,
dzisiaj udało nam sie wykupić bullmastiffa z pseudohodowli.W tej chwili przebywa we Wrocławiu we wtorek przyjezdza do Warszawy (http://fullhouse.com.pl/ )po czym rusza do Lublina do Doroty Marzyckiej (http://www.bullmastiffkenel.com/ ) ktora daje mu tymczas.
W Lublinie pies przejdzie badania zostanie "odkarmiony" i doprowadzony do ładu -koszta niestety nie sa małe podaje link na molosy tam mozna sie dowiedziec czegos wiecej
http://www.forum.molosy.pl/showthrea...t=6714&page=20

Wspolnymi silami udalo nam sie uzbierac 700 zl ale nie starczy nam na podleczenie psa - nie ma szczepien ani ksiazeczki zdrowia , ma alergie i zapalenie skóry...

Prosimy bardzo o pomoc finansowa kazda złotowka sie przyda.
Pieniazki mozna wpłacać na konto:
PROSIMY KIEROWAC PIENIĄŻKI NA NR KONTA:
Konrad Marzycki ul. Królewska 4 m.12 20-109 Lublin 50 1020 5558 1111 1400 9720 0067
z dopiskiem : na GOLDIEGO

Dziekujemy za każdy grosz i pomoc.

Kochani, Wasza pomoc jest bardzo potrzebna!

Garstka entuzjastów rasy może nie podołać kosztom związanym z leczeniem, utrzymaniem psiaka do czasu znalezienia nowego domku.

Piesek był trzymany w strasznych warunkach - na szyi ma ślad od łańcucha, powycierane włosy do skóry, jego nos i odbyt są w fatalnym stanie - jedno wielkie zapalenie, poza tym jest b. chudy.

Mimo tego jest serdeczny, przyjacielski, ufa ludziom, nie ma w nim agresji w stosunku do ludzi i innych psów.

Bulmastifomaniacy

• Replies 138
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Chciałam dodać że na Allegro w tej chwili jest do oddania 4letni bullmastiff z rodowodem-na zdjęciach BAAAARDZO nieszczęśliwy:(
Pisze że łagodny ,zarówno do ludzi jak i do dzieci.Zmusza ich sytuacja rodzinna do oddania psa.

Posted

Liczy się kazdy grosz!,zeby bulim jak najszybciej doszedł do siebie i mógł cieszyc sie życiem, którym powinien cieszyc sie od dawna, ale poki co jego zdrowie jest najwazniejsze

Posted

Witam
Pamiętajmy , że bullmastiffy to psy, które książowo żyją około 8 lat , jednak zadbane i kochane mogą pozyć dłużej , Goldi ma za sobą 4 lata horroru czyli połowę swojego życia , bullmastiffy to wbrew pozorom bardzo delikatne psy .Doprowadzenie go do ładu będzie trudne , pracochłonne itd.. Jest to sytuaca i ne przewidziana , nagła z tąd nasz apel o pomoc . Zebraliśmy pieniążki na wykup Goldiego 250 zł , przewiezienie go z wrocławia do warszawy 300 zł (połowę pokrywa osoba która go fizycznie odebrała i załozyła za niego ) , koleżnka z molosów obiecała go przywieść zwarsawy do mnie do lublina w środę za 60 zł . Tu pies trafi do państwowej klinik odpowiednikowi warszawskiego sggw , oczywiście wszystkie faktóry i wniki badzń będą zamieszczone na forum wraz z listą osób , które wpłaciły pieniążki , dlatego poszę ewentualnych chcących pomóc o wpisywanie przy wpłacie nicku z forum . Do kosztów weternaryjnych należy dodać dobrą karmę , leki , pewne jakieś witaminy, pies nie ma kompletnie nic , nawet książeczki zdrowia . Po kazdej wizycie u specjalisty będe podawała nazwisko raz nr kontkowy gdyby ktoś chciał się dokładnie dowiedzieć .
To chyba narazie tyle .
Dziękujemy za zainteresowanie się GOLDIM

Posted

Na szczęście dobrzy ludzie wykupili mnie z niewoli, już nie będę musiał być reproduktorem:multi: Teraz mam kilku właścicieli, taki szczęściarz ze mnie:p

Hop, hop wskakuję i jadę po lepsze życie