Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ostatnia wzmianka o Donaldzie jest 30 grudnia. Kawał czasu. Rozumiem, że każdy ma swoje sprawy, że postępy mogą nie być spektakularne i szybkie, jednak jestem rozczarowana. Nie deklaruję dużo, a wręcz kroplę w morzu i nie mam pewnie nic do powiedzenia. Czy Was - pozostałych obserwujących wątek, deklarowiczów i innych, to nie denerwuje? Inaczej to sobie wyobrażałam.

Posted

Wieści finansowe jakby są dość ważne. Kilka dni temu minął termin płacenia hotelu Donalda, a nie ma jeszcze całej kwoty.

Myślę, że Ania napisze do hotelu i przekaże wiadomości.
Pewnie wieści jest mało bo jest to hotel spoza dogomanii, choć i na dogomanii są hotele co raz na kilka miesięcy piszą o psach pod swoją opieka i to na wyraźna prośbę

Posted

Są ważne, jasne.
Tyle , że jeśli faktycznie co kilka miesięcy jest wieść o psie, to nie dziwię się, że deklaracje się wykruszają. O tym się zapomina lub po prostu traci wiarę w sens. I tyle.

Posted

Poszła moja składka za luty.
Przy okazji chciałam prosic o sprostowanie na wykazie moich deklaracji.
Dokonałam poprzednio 2 wplat za X i XI, oraz za XII i I. :lol:

Posted

bela51 napisał(a):
Poszła moja składka za luty.
Przy okazji chciałam prosic o sprostowanie na wykazie moich deklaracji.
Dokonałam poprzednio 2 wplat za X i XI, oraz za XII i I. :lol:

Tak jest belu:):):)

Posted

natomiast ja się dziwię, że deklaracje się wykruszają. Od przeszło dwóch lat ma dwa psy w hotelu. pamiętam ochy i achy. I po niecąłym roku z deklarujących została garstka. I to ja staję na głowie, żeby uzbierać kasę i żeby Szila nie wróciła do schroniska.
Koniec końców nie mam czasu nawet dopytywać się hotelu co u psa, bo cały czas myślę o kasie.
a jechała z pełnymi deklaracjami, tak jak i Berta.
Zwyczajnie część deklarowiczów liczy na szybki cud. a cuda aż tak często się nie zdarzają.
A potem się bujasz człowieku sam z tym psem, albo z długami.

Ja w przypadku Donalda w cuda nie wierzę, nawet jesli wyjdzie na psy, to cud nad cudy musi się zdarzyć, żeby go ktoś adoptował.
i co wtedy?

Posted

W przypadku innego psa cud jest bardziej mozliwy... U Donalda cudu nie bedzie. Na szkoleniowy ciagle liczymy (Donald, naucz sie zyc z ludziem piesku :modla:) Szukanie odpowiedniego domu, odpowiednich ludzi tez zajmie troche czasu...

Posted

Hmm, może ja mam takie a nie inne podejście, ponieważ jest to moja pierwsza deklaracja. Nie chodzi o jej długotrwałość, o to że będzie to trwało latami może ( dlatego zresztą zadeklarowałam małą kwotę ), ale o to, że chciałoby się wiedzieć, czy to co się dzieje ma sens, co się zmienia itp. Z zainteresowaniem śledzę wątek, ten pies mnie ujął. A tu cisza przez ponad miesiąc. Pewnie są różni ludzie, ale mnie to zniechęca.

Posted

rozesłałam pw zalegającym z deklaracjami do stycznia bo luty dopiero się zaczął.

Nieśmiało przypominam o deklaracji na Donalda.
http://www.dogomania.pl/forum/threads/231563-Donald-w-typie-Ca-de-Bastiar-w-hotelu-ze-szkoleniowcem-czeka-na-diagnozę-!

Stałe:
Anja2201-5zł (X, XI, XII, I)
bela51-5zł (X, XI, XII, I)
Rudzia -Bianka -30zł (rok ) (X, XI, XII, I, II)
Agucha007 -10zł (X, XI, XII)
Ewa_88 -15zł (X, XI, XII, I)
zioberek87 -10zł
ang 20zł - (X, XI, XII, I)
Amadorka - 10zł (X, XI, XII, I)
mari23 -5zł (X, XI)
istar19 -5zł (do lutego ) (X, XI, XII, I, II)
Bifara -100 zł (przez 6 miesięcy ) (X, XI, XII)
nektarynka - 10zł (X, XI, XII, I)
Kocurek -2 euro (około 10zł ) 8,20 (X, XI), 7,99 (XII)16,18 (I,II)
Dominika84 -10zł (X)
Katarzyna K. -20zł (X, XI, XII, I)
radovan2 -5zł (X, XI, XII, I, II, III)
::Figa:: -50zł (X, XI, XII, I, II)
Baster i Lusi -20zł (X, XI, XII, I, II)
winter7 -30 zł (X)
majreg -10zł (X, XI, XII, I, II, III)
Wojtuś -10 zł (X, XI, XII, I)

Posted

Nektarynko ja rozumiem, ale ciężko czasami uzyskac wieści z hotelu o psie, co nie świadczy, że jest to zły hotel.
ja na punkcie deklaracji jestem mocno uczulona mając psy w hotelach.

Posted

[quote name='agucha007']już posyłam styczniową deklarację :)

[quote name='ocelot']wiemy:)Dziękujemy:)
WPŁYWY STYCZEŃ:
figa - 59,45 (03.01.12)
Rudzia Bianca - 30 zł. (03.01.13)
Bifara - 200 zł. (03.01.13)
agucha007 - 10 zł. (04.01.13)
Figa - 104,03 zł. (08.01.13)
Baster i Lusi - 20 zł. (08.01.13)
RAZEM: 423,48 zł

WYDATKI:
transport - 290 zł.
hotel (listopad) - 405 zł.
hotel (grudzień) - 465 zł.

Razem: 1160 zł.

Stan na 09.01.13 - 233,51 zł.

mam styczeń opłacony

Posted

a to Wasze rozliczenie z 27 grudnia:

[quote name='Anja2201']Za parę dni trzeba zapłacić hotel donalda , brakuje nam 210 zł , a deklaracji stałych sporo osób nie wpłaca :
Anja2201-5zł (X, XI, XII)
bela51-5zł (X, XI, XII)
Rudzia -Bianka -30zł (rok ) (X, XI, XII)
Agucha007 -10zł (X, XI, XII)
Ewa_88 -15zł (X, XI, XII)
zioberek87 -10zł – brak wpłat ( -30 zł )
ang 20zł - (X, XI, XII)
Amadorka - 10zł (X, XI, XII)
mari23 -5zł (X, XI , XI )
istar19 -5zł (do lutego ) (X, XI, XII, I)
Bifara -100 zł (przez 6 miesięcy ) (X) ( brak wpłaty za listopad i grudzień -200 zł )
nektarynka - 10zł (X, XI, XII, I)
Kocurek -2 euro (około 10zł ) 8,20 (X, XI , XII )
Dominika84 -10zł (X) (brak wpłat za listopad i grudzień -20 zł )
Katarzyna K. -20zł (X, XI, XII)
radovan2 -5zł (X, XI, XII)
::Figa:: -50zł (X, XI) ( wycofana ? )
Baster i Lusi -20zł (X, XI) (brak wpłaty za grudzień -20zł )
winter7 -30 zł (X) (wycofana ?)

majreg -10zł (X, XI, XII, I, II, III)
Wojtuś -10 zł (X, XI, XII)

Zaraz będę pisać PW

Posted

agucha007 napisał(a):
kochane macie burdel! poraz kolejny zostałam upomniana o deklarację! Styczniową płaciłam 4 stycznia, sprawdźcie to sobie wszystko...

Agucha007 przepraszam ale wziełam takie rozliczenie z wpłatami.

dostałam pw od mari23 wyślijcie jej nr konta.
mari23 napisał(a):
[
ojej, przepeaszam i dziekuję za przypomnienie!
czy moge prosić o nr konta jeszcze raz? Miałam pełana skrzynkę i tak ja "posprzatałam", że teraz nie moge znaleźć.... przepraszam raz jeszcze!

Posted

agucha007 napisał(a):
kochane macie burdel! poraz kolejny zostałam upomniana o deklarację! Styczniową płaciłam 4 stycznia, sprawdźcie to sobie wszystko...

Dobrze jeszcze raz to wszystko sprawdzę, ale prosiłam żebyście kontrolowały zapis. Kazda wplata jest odnotowana, natomiast moge przy deklaracjach zapomnieć, robię to na szybko jak mam doslownie chwilę, żeby usiąść przy laptopie.

Posted

ocelot napisał(a):
Dobrze jeszcze raz to wszystko sprawdzę, ale prosiłam żebyście kontrolowały zapis. Kazda wplata jest odnotowana, natomiast moge przy deklaracjach zapomnieć, robię to na szybko jak mam doslownie chwilę, żeby usiąść przy laptopie.

ok:)
meeega się stresuję jak widzę upomnienie albo wezwanie do zapłaty :oops:
lutowa poleci po weekendzie :)

Posted

A ja mam wieści od Donalda :

U Donalda wszytko OK, zaczyna wykazywać chęci kontaktu z nami, na razienie ma jakiś wielkich postępów ale w jego przypadku to praca małychkroczków i nie ma co oczekiwać szybkich postępów, ważne że chodźpomału ale jest zmiana na lepsze. Ponieważ księgowa mnie obliguje do rozliczenia miesiąca to przesyłamrachunek za pobyt Donalda w styczniu. Jeśli Pani sobie życzy to oryginał wyślę pocztą tradycyjną.

Aniu , mamy styczeń zapłacony ?

Ja wszystkich przepraszam , że ostatnio mało na dogo jestem , ale z powodów osobistych mam z tym duży problem , staram się nadrabiać , ale nie zawsze daję radę .

Posted

ocelot napisał(a):
Styczeń jest nieopłacony. Na koncie jest 427 zł. Ile będzie wynosił koszt?

Brakuje 40 zł nie całe , za styczeń jest do zapłacenia 465zł , ja zaraz przeleję deklarację swoją i mamy za luty (25zł)