urodzona22czerwca Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 Kilka dni temu wzięłam pieska ze schroniska. Jest bardzo wychudzony. W schronisku powiedzieli, że gdy podawali mu coś innego niż suchą karmę to miał biegunkę. Teraz staram się od czasu do czasu dawać gotowany ryż i kurczaka i mam wrażenie że jest ok. Jednak nie wiem co podawać, aby piesek szybko przybrał na wadze. Ma jeszcze częste bulgotanie w brzuchu, gazy i w dodatku je trawę. Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję. Quote
xxxx52 Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 Czy jest odrobaczony? Mozna podawac serek zirnisty z dodatkiem rozgotowanych platkow owsianych. zeby przybral na wadze nalezy karmic 3 x dziennie,to piesek przytyje ,wazne jest zeby nie mial biegunek ,i byl dobrze odrobacziny. Poza tym mozna kupic sucha karme dla szczeniakow firmy Josera lub happa dog i podawac jako smakolyk .tym sposbem mozna psa nauczyc do jedzenia suchej karmy. Prosze wziasc pod uwage ,ze w karmie powinno byc min.70 %zawartosci miesa. Quote
Sybel Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 Urodzona, idź z nim do weta na kontrolę. Potem poszukaj karmy lekkostrawnej, ewentualnie dla psów, które długo były głodne. Są takie karmy, do tego preparaty wzmacniające z dużą ilością witamin. No ale przede wszystkim koniecznie idź do weta na kontrolę. Czasem po długim okresie złego żywienia psom siada układ trawienny i należy dbać o odpowiednią dietę, która będzie lekkostrawna itd. Quote
gryf80 Posted September 1, 2012 Posted September 1, 2012 jeśłi jest wychudzony może byc faktycznie niedożywiony albo zarobaczony-zrób badanie kału psiakowi-jest szereg robali których nie da się "wytepić"tabletkami na robaki.przy zarobaczonym zwierzaku na nic nie zdadza się nawet najlepsze odżywki. jeśłi będziesz u weta kup psiakowi kilka kapsułek(tanie)psiego probiotyku(nie pamietam nazwy ale to odpowiednik ludzkiego z dodatkowa potrzebną bakterią-byc może popmogłoby na bulgotanie) Quote
lilia1983 Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 Jeśli jest wychodzony może mieć tez problemy z trzustką Quote
Recommended Posts