andzia69 Posted August 27, 2012 Posted August 27, 2012 (edited) W kieleckim schronisku oraz w domkach tymczasowych (których jak na lekarstwo:() mamy sporo kotków. Oprocz tego zgłaszają do nas ludzie kotki, które szukają domów. Gdyby ktoś chciał przygarnąc kociaka lub pomóc w ogłaszaniu tych, które potrzebują domków to będziemy wdzięczni. W Dyminach nie ma zbyt wiele miejsca...aby wygospodarować minimum chociaż, szatnię przerobiono na prowizoryczną "kociarnię". Niestety warunki "lokalowe" jak i "finansowe" nie pozwalają na zbudowanie kociarni z prawdziwego zdarzenia jak np. w Szczecinku czy Elblągu. Koty siedzą w bezpośrednim sąsiedztwie psów, który poglębia ich stres. Nie znam się na kotach - przyznaję się bez bicia i mogę tylko im tak pomóc...szukając dla nich pomocy:( Niektóre z nich (te, które już nadają się do adopcji) są na naszej stronie www: www.schronisko-dyminy.eadopcje.org kociczka 3-mies. - jest w dt. ma imie ma Zuzia(juz reaguje na imie),kuwetowa,grzeczna,odrobaczona i odpchlona - tel. do opiekunki 660295856 Renata ta kociczka jest w dt. ...................... U nas w schronisku w tej chwili są 3 dorosle koty, w tym 2 po wypadkach, więc na razie nie do adopcji. Zdjęcie kocurka 2-letniego czarno-bialego wstawię wkrótce. Z kociakow do adopcji ze schroniska jest tylko 1 maly kociak - zdjęcie wstawię niebawem. Pozostałe 2 maluchy mają powiklania po kocim katarze i zbyt rożowo to nie wygląda... Reszta kociaków jak na razie jest w dt lub pod opieką osób zglaszających. Edited October 27, 2012 by andzia69 Quote
andzia69 Posted August 27, 2012 Author Posted August 27, 2012 (edited) MAJĄ DOMY! AFRODYTA ok roczna kocica.Bardzo fajna i przytulaśna.Wśród tylu psiaków i przestraszenia jest naprawdę miłą kotką. Bosska też ok. roczna kocica.Uwielbia się bawić i przytulać.Mruuuucząca ,cudowna. Edited October 27, 2012 by andzia69 Quote
andzia69 Posted August 27, 2012 Author Posted August 27, 2012 (edited) Pafi juz w domu! Pers Pafi - kocurek ok. 7-8 letni. trafil do nas z kocim katarem i problemami z nerkami. Mam na razie tylko jedno zdjęcie zrobione w dniu przyjęcia. czekam na inne...Kociak dostawał karmę Renal, jest juz wyleczony z KK. Ostatnio miał robione wyniki i bardzo ładnie mu się porpawiły. ale wg. pani doktor musi być do końca życia na tej karmie...czy znajdzie się ktoś, kto go pokocha? jak będę miała więcej zdjęć to tu wkleję... Edited September 5, 2012 by andzia69 Quote
andzia69 Posted August 27, 2012 Author Posted August 27, 2012 (edited) Kleopatra: W DOMU http://schronisko-dyminy.eadopcje.org/kot/714 Majla: W DOMU http://schronisko-dyminy.eadopcje.org/kot/713 Tekla - w nowym domku! http://schronisko-dyminy.eadopcje.org/kot/688 Edited October 27, 2012 by andzia69 Quote
PaSja Hera Posted August 28, 2012 Posted August 28, 2012 Gucio ok. 4 miesięczny kociak.Uwielbia ludzi i wszelkiego rodzaju zabawki.Przebywa w schronisku. Quote
andzia69 Posted August 29, 2012 Author Posted August 29, 2012 (edited) Gwiazdka w domu! Gwiazdka - ok. 3-4 mies. kociczka ściągnięta z drzewa, bardzo przerażona. Edited September 5, 2012 by andzia69 Quote
PaSja Hera Posted August 29, 2012 Posted August 29, 2012 Anton ok. 3miesięczny kociak.Bardzo towarzyski i przyjacielski. Quote
andzia69 Posted September 1, 2012 Author Posted September 1, 2012 Anton i pers Pafi poszły do nowych domów. Za to wczoraj doszła kocia rodzinka z kocim katarem:( Quote
PaSja Hera Posted September 1, 2012 Posted September 1, 2012 I w dodatku Rudi i Negra wrócili z adopcji ,bo Pani wyjeżdża. Rudi ma przepuklinę i jest jeszcze zarobaczony,Negra narazie ok: Quote
PaSja Hera Posted September 1, 2012 Posted September 1, 2012 [quote name='PaSja Hera']I w dodatku Rudi i Negra wrócili z adopcji ,bo Pani wyjeżdża. Rudi ma przepuklinę i jest jeszcze zarobaczony,Negra narazie ok: Negra: Quote
savahna Posted September 1, 2012 Posted September 1, 2012 Aaaaa...poprodukujęę się trochę.:eviltong: Boshe ten z oczkiem.....:shake: Quote
andzia69 Posted September 2, 2012 Author Posted September 2, 2012 ewab napisał(a):Oczka już nie do uratowania:( no nie...mają oba mieć usuwane po tym jednym oczku...czyli znowu będą należeć do grona naszych zwierzaków, grupa; kalekie:( Quote
ewab Posted September 2, 2012 Posted September 2, 2012 [quote name='andzia69']no nie...mają oba mieć usuwane po tym jednym oczku...czyli znowu będą należeć do grona naszych zwierzaków, grupa; kalekie:( Sprawne inaczej:p Quote
andzia69 Posted September 2, 2012 Author Posted September 2, 2012 ewab napisał(a):Sprawne inaczej:p taaa.... dzisiaj na FB jedna z osób napisala, że 'podobno" nie przyjmujemy darów i wolontariuszy - że tak slyszała...zapewne nasze super 'zapracowane inaczej" koleżanki rozsyłaja takie brednie w eter! Quote
ewab Posted September 2, 2012 Posted September 2, 2012 andzia69 napisał(a):taaa.... dzisiaj na FB jedna z osób napisala, że 'podobno" nie przyjmujemy darów i wolontariuszy - że tak slyszała...zapewne nasze super 'zapracowane inaczej" koleżanki rozsyłaja takie brednie w eter! Może przeczytała nowości sprzed dwóch lat:cool3: Quote
savahna Posted September 2, 2012 Posted September 2, 2012 Ten z tym oczkiem na wierzchu....masakra. Rozejrzę się w tygodniu na spokojnie i cos może ogłąszę. Dobrze,ze założyłyście osobny watek kotom.;) Quote
natalau99 Posted September 3, 2012 Posted September 3, 2012 A od dziś w jednym domku Tekla i Gwiazdka. Quote
andzia69 Posted September 4, 2012 Author Posted September 4, 2012 maluchy z dt karmione butelką: Quote
savahna Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 Mogę sobie wybrac dowolnie kociaki do ogłaszania?? Czy któryś w domu ? Może takie zbiorcze z lekka zrobić, co?:roll: I bardzo proszę, andzia, więcej respektu dla mojej posiwiałej głowy, smarkulo Ty.:razz: Quote
ewab Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 [quote name='savahna']Mogę sobie wybrac dowolnie kociaki do ogłaszania?? Czy któryś w domu ? Może takie zbiorcze z lekka zrobić, co?:roll: I bardzo proszę, andzia, więcej respektu dla mojej posiwiałej głowy, smarkulo Ty.:razz: Ja przepraszam, a o co chodzi?:-o Quote
andzia69 Posted September 5, 2012 Author Posted September 5, 2012 savahna napisał(a):Mogę sobie wybrac dowolnie kociaki do ogłaszania?? Czy któryś w domu ? Może takie zbiorcze z lekka zrobić, co?:roll: I bardzo proszę, andzia, więcej respektu dla mojej posiwiałej głowy, smarkulo Ty.:razz: Gucio też w nowym domu! Opisy Afrodyty i Boskiej na naszej stronie;) mówisz respektu??? a gdzie masz tą siwiznę? bo na pewno nie na glowie:):) Quote
savahna Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 [quote name='ewab']Ja przepraszam, a o co chodzi?:-o Jaka Ty jestes kulturalna...No,no....:cool1: wegielkowa od andzi pesel wyciągnęła.Od dzisiaj andzia ma mi na Pani mówić.:diabloti: [quote name='andzia69']Gucio też w nowym domu! Opisy Afrodyty i Boskiej na naszej stronie;) mówisz respektu??? a gdzie masz tą siwiznę? bo na pewno nie na glowie:):) Nie bądż wulgarna.Ogranicz rozmowy z wegielkowa.Przyjacielska rada.;) Ona ma zły wpływ nawet na erkę:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Jak tam z tym ogłaszaniem kociaków?? Dowolność?? Quote
ewab Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 [quote name='savahna']Jaka Ty jestes kulturalna...No,no....:cool1: wegielkowa od andzi pesel wyciągnęła.Od dzisiaj andzia ma mi na Pani mówić.:diabloti: Nie bądż wulgarna.Ogranicz rozmowy z wegielkowa.Przyjacielska rada.;) Ona ma zły wpływ nawet na erkę:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Jak tam z tym ogłaszaniem kociaków?? Dowolność?? Aleście amerykę odkryły. Przeca pesel Andzi to informacja publiczna:). Oj Pani Ciociu Savahno:) Quote
Recommended Posts