Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 102
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj byl tylko moj Porsche ze mna na spacerze, byl kierownik/zarzadzajacy schroniska i zdziwil sie niesamowicie, ze Porsche mnie poznal i czekal pod bramka niesamowicie na wyjscie na spacer. Wejscie do jego boksu i wyjscie na spacer to jakby bombe na smyczy prowadzic ;-) tak sie psisko cieszy i biegnie jak torperpeda :D Ale do psow jest grzeczny, merda ogonkiem, a do ludzi ideal. Kochane psisko.
Jumpera mi nie pozwolili wyprowadzic, bo jest w sektorze, gdzie jest niska siatka i boja sie, ze zwieje. Ale ponoc maja byc wybiegi, to bedzie wychodzil.
Dora i jej kolega niedobry tez biegaly na wybiegu. Dora niestety musiala osobno dostac jedzenie, bo ten kolega jej wszystko zabiera.

• 2 weeks later...
Posted

Dziewczyny, jakbyście dały radę - to bardzo proszę o zdjęcia - powrzucam nasze psiaki gdzie się da. No i czy kolega Natalki dostał już jakieś imię? :) Jak tam w ogóle się sprawuje? Nie było mnie już chwilę w schronisku, także jestem ciekawa jak tam...

Posted

Musimy sie zabrac za ogloszenia i za zdjecia. Najczesciej jestesmy jednak tylko we dwie, albo Lucyna z Ramiel, albo z Natalka, albo ja z Halcia, nie ma czasu zakretu zlapac.
Dorcia jest zgloszona do weta z kolankami. Amstaff Natalki nie ma chyba jeszcze imienia.

Posted

Ważne, że jest zainteresowanie osób mających do czynienia z rasą. Ja wiem, że w schronie jest milion rzeczy do zrobienia w minutę, ale ponownie proszę o zdjęcia... jumpera - choćby przez kraty.

Posted

Powolutku zabierzemy sie za Jumpera, żeby tylko kawałek wybiegu był. Ostatnio chciałam go brać na spacer, już otwierałam boks, ale pracownik odradził. No nie wiem jak wobec tego zabrać się za pracę z Jumperem. Może jak zrobią wybieg w sektorze A, podobno coś tam robią w schronie.

Posted

A nie da się Jumpera podprowadzić na smyczy do najbliższego wybiegu? Czy jest obawa, że przeskoczy do któregoś z boksów? Smutne to, że tak energiczny pies nie może wyjść.

Posted

No wlasnie o to chodzi, ze pracownik nie pozwolil go wziac z boksu. Jest obawa, ze hopnie do jakiegos boksu. Prawda jest taka ze nie znamy tego psa. Trzeba z nim najpierw posiedziec. Smakolyki bierze bardzo delikatnie. Widac, ze cieszy sie, gdy ktos do niego idzie czy stoi kolo boksu.
Rozmawialam z p.Groele, zeby wykastrowac Jumpera i dac do Dory. On juz mieszkal z brazowa amstaffka, nie powinno byc konfliktow. Dora tez jest spokojna.

Posted

Dore trzeba wyciagnac z dolka, troche podszkolic, ona jest niesamowicie smutna, na wybiegu jest dopoki ktos z nia jest. Gdy zostaje sama idzie do budy i zwija sie w kłebek. Prosba, kto by byl w schronie, zeby jej cos miękkiego do budy włozyc.

Posted

2 amstaffy, najbardziej agresywne i chore zostały uśpione. Proszę mi wierzyć, że tak było dla nich lepiej. A Dora także jest ciężkim przypadkiem, jest bowiem już tak długo w schronisku, że nawet nie wiemy pod jakim tekstem mielibyśmy ją ogłaszać.
Najfajniejszy astek jest już w nowym domu. Teraz musimy walczyć o te, które wciąż czekają.

• 1 month later...
Posted

W schronisku spawaja kraty, zageszczaja i ciagna do samej gory. Moze wreszcie nie bedzie zagryzien....
Jumper z sektora A czeka na wybieg, ciekawe czy bedzie wybieg w tym roku czy w przyszlym. Kilkanascie psow z sektora A siedzi caly czas w boksach. Chodza na spacery tylko te, ktore sa pojedynczo, niestety wolontariuszy co kot naplakal i co mozna zrobic w pojedynke.

Posted

Ale za to Jumper się robi niesamowity miziak :) wystawia doopsko do krat i drapanko uwielbia !! miski traktuje jak zabawki, musze mu zanieść piłke jakąś większą, bo on miski podrzuca do góry, żongluje :) jest strasznie niewybiegany i energia go aż rozsadza...

Posted

Jumper mial zabawki, ale mu zabrali! Na to mnie szlag trafia. Ja do niego normalnie wchodze, slome wkladam, jesc daje, poglaskam. Wziac na spacer tez go nie wolno, bo sie boja. No fakt, trzeba by szelki i obroze i 2 smycze i moze kaganiec, ale ja bym z nim poszla. Zeby tylko pozwolili.