Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 489
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Józinka w tym tygodniu jedzie do domu.
Leżymy finansowo: jeśli ktoś może pomóc, prosimy. Trzeba ją jeszcze zaszczepić przeciwko wszystkim innym (poza wścieklizną) chorobom, opłacić sterylizację i drogę do domu (o. 300 km w obie strony).
Ponieważ wizyta przedadopcyjna wydaje się mission impossible, postanowiłam skorzystać z rekomendacji p. Katarzyny Pisarskiej.

Edited by Wiedźma
Posted

[quote name='jaanka']Między sterylizacja a szczepieniem musi byc spora przerwa .[/QUOTE]

Noo, to fakt - jeśli trzeba zrobić jedno i drugie, to najpierw może ją wysterylizować, a szczepieniem niech się zajmie DS?

Posted

To moze ja trochę ostudzę atmosferę. Cioteczki, koza, przyszła mamo... bez nerwówki.
Wiedźma wyraźnie napisała że sunia jedzie w tym tygodniu. Oczywiste wiec że już NIC nie będzie miała robione ani podawane w domku tymczasowym
Koza, bez nerwów. Cieczka dopiero była...... Jest czas na spokojne zebranie funduszy, na bazarki. Pewnie tak ok. 4 miesiące.
I tak na koniec jeszcze dodam bo to mnie ciut ubawiło....
Czy Wy wszystkie zwątpiłyście w Ciotkę Wiedeźmę? Myślicie że Ona moze nie wiedzieć że musi być przerwa między szczepieniem a
sterylką ?

Więc aktualny rozkład jazdy dla Józefinki - podróż - szczepienia - sterylka.....
Teraz Wiedźma i Józefka potrzebują konkretnego i wymiernego wsparcia. Każda z tych trzech rzeczy kosztuje.

Posted

Nic dodać, nic ująć. Ela, dzięki za dobre słowo.
Józefka dostała dzisiaj cały komplet szczepień: nawet nie pisnęła! Ponadto pani doktor oczyściła jej zatoki okołoodbytowe, bo zaniepokoiło mnie saneczkowanie małej - a była niedawno odrobaczana.
W lecznicy Josephine zaczepiała psy i prowokowała je do zabawy.
[COLOR=#ff0000][B]Jutro wyjazd,[/B][/COLOR] chyba że zawieje drogę. Trzymajcie kciuki.
Koszt szczepionki _ 47 zł.
242 - 47 = 195. Nie liczę kosztów dojazdu do lecznicy i odwiezienia małej do opiekunki; to mój wkład w ratowanie Ziuteczki.

Posted

[quote name='jaanka']Między sterylizacja a szczepieniem musi byc spora przerwa .[/QUOTE]

Widać czarno na białym że to ja zwątpiłam w ciotkę Wiedźmę ale wolę być upierdliwa bo mi zawsze chodzi o dobro zwierzaka .
Najwyżej ciotka mnie znielubi . :placz:

Posted

[quote name='Wiedźma']Gorzej. Zerwę z Tobą wszelkie stosunki z towarzyskimi włącznie!!![/QUOTE]
No wiedziałam.... Jak Wiedźma wskoczy na swoją miotłę i wrzuci turbodoładowanie to sie zadzieje....

Posted

Józefka pojechała. Będzie jej dobrze, ale mi smutno...
Komunikat z drogi: leży u kozy na kolanach i jest spokojna. Przed wyjazdem zabrałam ją do siebie i co się okazało? Otóż Łacia chciała się z nią bawić, a niunia wydarła się na nią! Nie ma malizna wyczucia proporcji: Atulka jest 4 razy cięższa od niej. Zatem gość został internowany w Łaciowej klateczce. Potem, tuż przed odjazdem wyprowadziliśmy je na spacer i - o dziwo - Ziutka ruszyła do zabawy. Mam wielką nadzieję, że z nowymi braciszkami też się dogada.
A, będzie drobna zmiana imienia z Józi na Zuzię. Brzmi podobnie, więc małe nie zauważy różnicy.

Posted (edited)

Dojechali, chociaż z przeszkodami (korki), Józia - Zuzia rządzi. Nie będę odbierać kozie przyjemności napisania o intronizacji Józefki :).
Koszt podróży - 80 zł (pan Michał, który przyjechał z kozą po Józinkę, obniżył koszt przejadu o 1/3 - serdecznie dziękujemy!). 246,40- 127 = 119,40. Zrobię bazarek na sterylkę i ewentualną diagnostykę oka. Nie możemy zostawić kozy z tymi kosztami - to miało być zrobione podczas pobytu suni w dt, no ale trzeba było maliznę zabrać teraz już natychmiast. Poproszę potem administratora o przeniesienie do działu [I]Mają dom, ale potrzebują pomocy.[/I]
Gdy wrócę do domu po pracy, obsypię Was wyrazami wdzięczności. Nimbus odpalony, lecę. Do potem.

Edited by Wiedźma
Posted

Z tego co wiem z historii Biga
[*] :(
to na umieszczone w tym dziale psy nie można robić bazarków ( my nie mogłyśmy ) .
Może teraz coś się zmieniło , zapytaj .

Posted

Jestesmyyyyy:)!!!!!
nie moglam wczoraj napisać, musilam sie Zuzią zająć:)
Niunia rządzi w domu hehehe:)
a tak w skrócie:
- kocha reksia i śpi z nim wlasnie na fotelu, normalnie milość od pierwszego spojrzenia,
- Gufi kocha Zuzie bez wzajemności on ja nosem ona go zębinami, ale oka przejdzie jej-dzis jest juz lepiej
- Cygan jest obrazony i udaje ze nie ma malej- diabeł jeden :P
- Misiowi jest obojętna ja trzeba to poliże, ajk skacze po nim to tez dobrze, ja zabiera mu legowisko to ja nosem spycha i tyle :)
- w nocy robi za gzrejnik i okupuje cala poduszkę, najlepsze łozko do spania do łozko babci a jeszce lepiej to spac na fotelu:)
Ogolnie kochana jest tak bardzo zywiolowa:) Mama po wyprowadzeniu jej na spacer skwitowala to stwierdzeniem "toona mnie prowadzila a nie ja ją:)"
Na razie mala jest troche nie swoja więc po oczach błyskac nie bedę i zjecia bedą za dwa trzy dni

Posted

Wróciłam. Obrzucam wyrazami wdzięczności:

[URL="http://smayliki.ru/smilie-247555239.html"][COLOR=#ff0000][IMG]http://s2.rimg.info/372fd5468c86ac6c7c0b0b3775a1a031.gif[/IMG][/COLOR][/URL][COLOR=#ff0000][SIZE=5][FONT=comic sans ms][B][SIZE=4]
[/SIZE][/B][SIZE=4]-przede wszystkim kozę i jej rodzinę za przygarnięcie Józi-Zuzi,
-pana Michała za pomoc w transporcie suni i obniżenie kosztów przejazdu o 1/3,
-Tomcuga i LadyS za ogłoszenia,
-a.piurek i ewę gonzales za materialne wsparcie w postaci darów na bazarek i bazarków,
-całą ekipę*, która tak wytrwale kibicowała sunieczce i stworzyła świetną atmosferę na wątku.[/SIZE][/FONT][/SIZE][/COLOR]

W nagrodę dla Was: zdjęcia Zuzi z nowego domu (małe, bo z kamerki). Nie udało mi się sfotografować tzw. momentów, czyli mamy Eweliny, cmokającej małą terrorystkę w łepetynkę :), podczas gdy koza przytulała - jak widać - malęstwo (!).

[URL="http://imageshack.us/photo/my-images/189/videocallsnapshot5oy.png/"][IMG]http://img189.imageshack.us/img189/9813/videocallsnapshot5oy.png[/IMG][/URL]

[URL="http://imageshack.us/photo/my-images/715/videocallsnapshot4r.png/"][IMG]http://img715.imageshack.us/img715/355/videocallsnapshot4r.png[/IMG][/URL]

Posted

[SIZE=3][COLOR=#ff0000]

[/COLOR][quote name='Wiedźma'][COLOR=#ff0000][FONT=comic sans ms]Nie wyłączając marudnych ciotek, troszczących się o dobro psinki.[/FONT][/COLOR][/QUOTE][/SIZE]

To odpięłam juz banerek Józi Zuzi .

Posted

dla mnie przebywanie z Niunią to sama przyjemność:)
i wam dziękuję ze mogę z nią być sama radość a jak sie cieszy jak kogoś widzi, sądze z dnia na dzień bedzie lepiej, bo nasze serca juz kupiła:)