zadra Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 Przez cały wczorajszy dzień nie moglam zalogować sie na dogo,a tu takie super wieści! Quote
agucha007 Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 super wieści, kibicuję Wam dziewczyny z całego serducha :) Quote
funia Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 Dzisiaj o 10 rano została wysterylizowana jedna z kilku suczek w zaawansowanej ciązy. Zabieg przebiegł pomyslnie .Suczka jest wybudzona i spokojna .Miała 4 szczenięta...:-( W srodę jedziemy typowac kolejne oraz robic zdjęcia . Jesli uda się sprawnie przeprowadzać opiekę nad sunia po operacji byc moze wysterylizuje się drugą jeszcze w tym tyg. Wszystko zalezy od tego czy facet da rade i czy nie bedzie innych nie przewidzianych komplikacji . Myslę ,ze to co jest priorytetem w tej chwili (sterylki aborcyjne i sterylki normalne )po mału sie to ogarnie i przy powodzeniu całej akcji wysterylizujemy to towarzystwo przed zimą a moze nawet wcześniej . Zastaanawiam się czy kastrujemy tez psy ? Pewnie byłoby to wskazane .... Quote
Lemoniada Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 [quote name='funia'] Zastaanawiam się czy kastrujemy tez psy ? Pewnie byłoby to wskazane ....[/QUOTE] A Wasza gmina pokryje również koszty kastracji? Ja myślę, że to bardzo wskazane, niewykastrowany psiak w typie sznaucera to zbyt łakomy kąsek... Quote
funia Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 O tym Zadra dokładnie się wypowie bo ona pertraktowała z Gminą . Quote
Havanka Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 Na leczenie chorych psów, z bazarku uzbieraliśmy: [COLOR=#000000][SIZE=3][B][U]42,10 zł(miseczki) + 285,50zł (po odliczeniu kosztów przesyłek)= [/U]327,60 zł[/B][/SIZE][/COLOR] . Pieniądze przelewam na konto Fundacji ZEA. Quote
funia Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 [quote name='Havanka']Na leczenie chorych psów, z bazarku uzbieraliśmy: [COLOR=#000000][SIZE=3][B][U]42,10 zł(miseczki) + 285,50zł (po odliczeniu kosztów przesyłek)= [/U]327,60 zł[/B][/SIZE][/COLOR] . Pieniądze przelewam na konto Fundacji ZEA.[/QUOTE] Wspaniałe wieści .!!!dzięki Havanko Quote
handzia Posted September 24, 2012 Author Posted September 24, 2012 [B]Danyww[/B] :), co tam u Majeczki słychać? Byłaś może już z nią u weta? Bardzo jestem ciekawa, czy już mniej płacze maleńka? Quote
Becia Lublin Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 potwierdzam, że otrzymałam 200 zł od Handzi na transport suni do DT do Gliwic ... sunia jest kochana, ogonek machał cały czas ... wielkie dzięki Pani Danusi, że przyjęła Majeczkę i za kawę, którą nas w nocy poczęstowała przed dalszą drogą :) Quote
Marlena:) Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 Nasze maluchy już po szczepieniu ;) Quote
danyww Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 [quote name='handzia'][B]Danyww[/B] :), co tam u Majeczki słychać? Byłaś może już z nią u weta? Bardzo jestem ciekawa, czy już mniej płacze maleńka?[/QUOTE] Do weterynarza idziemy jutro bo dzisiaj Puszek-Okruszek na dyżurze (idziemy to wetki gdzie ona leczy swoją) Mała popłakuje ale tylko jak mnie widzi bo chciałaby biegać luzem. A dopóki nie będę wiedziała co z nią to wychodzimy tylko na spacerki. Domaga się też pieszczot, których jej nie odmawiam. Jest naprawdę słodka. Wygrodziłam jej dzisiaj miejsce na tarasie bo ładna pogoda. Myślałam, że tam sobie posiedzi a ta mała bestyjka gdy tylko weszłam do pokoju przeskoczyła płotek wysokości 65 cm. Troszkę kichała w nocy (śpię obok na kanapie bo łożko mam w innym pokoju) i miała rano w oczkach trochę ropy. Jutro z pewnością wszystkiego się dowiem i na 100% Wam "doniosę". Dziękuję za zainteresowanie "moją" ślicznotką. :loveu: Quote
danyww Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 [/QUOTE]... sunia jest kochana, ogonek machał cały czas ...[/QUOTE] To prawda. Jest kochana i już ma moje serce. [/QUOTE]wielkie dzięki Pani Danusi, że przyjęła Majeczkę i za kawę, którą nas w nocy poczęstowała przed dalszą drogą :)[/QUOTE] Oj, tam, oj tam...:oops: Quote
handzia Posted September 24, 2012 Author Posted September 24, 2012 Bardzo Ci dziękuję za to, że tak troskliwie zajmujesz się Majeczką :) Czekam na jutrzejsze wieści :) Quote
danyww Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 BECIA!!! Tam wyżej jest odpowiedx dla Ciebie. :lol: Coś mi się pochrzaniło. :cool3: Dopiero się uczę pisania na tym forum. :oops: Quote
handzia Posted September 24, 2012 Author Posted September 24, 2012 [quote name='danyww']BECIA!!! Tam wyżej jest odpowiedx dla Ciebie. :lol: Coś mi się pochrzaniło. :cool3: Dopiero się uczę pisania na tym forum. :oops:[/QUOTE] Rozumiemy wszystko :) Nic się nie stało ;) Rozczuliło mnie to, że śpisz na kanapie, żeby sunia się nie bała i jeszcze to miejsce na tarasie :loveu: tak się cieszę, że sunia trafiła w takie wspaniałe ręce :) Quote
Selenga Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 [B]Rozliczenie allegro:[/B] Na aukcji wystawionych było [B]200 cegiełek[/B] Zadeklarowano kupienie [B]132 cegiełek[/B] Na moje konto zapłacono za [B]112 cegiełki[/B] Na moje konto wpłynęło [B]339 zł[/B] w tym [B]3 zł[/B] za zdjęcia w formie papierowej (1 x 3 zł dopłaty na zdjęcia i znaczki) koszt wystawienia aukcji [B]22 zł [/B] prowizja allegro [B]19,80 zł [/B] [B]339 - 3 - 22 - 19,80 =[/B] [SIZE=4][B]294,20 zł[/B][/SIZE] Taką kwotę przelałam dzisiaj na konto Fundacji Quote
Marlena:) Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 Niestety Państwo od Artiego się do tej pory nie odezwali , no niestety zdarza się.. Jutro z samego rana Fifi jedzie do swojego domu ;) Dzwonili też świetni ludzie aż z Mielca w sprawie Atosa, w dwie strony to ponad 120 km :) Przyjadą do nas w środę, a przy najbliższej okazji wpadniemy na poadopcyjną :) Quote
handzia Posted September 24, 2012 Author Posted September 24, 2012 Świetnie, że jest zainteresowanie maluchami :) Quote
Marlena:) Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 W Warszawie jest świetny dom dla wesołej suni - strzeżone osiedle w Białołęce ... gdyby znalazła się sunia podobna do naszej Fifi, może mogłaby tam trafić? Dom swietny, w domu wykastrowany york z pseudo, Pani całe dnie w domu. Nasza Fifi pojedzie do Pani z Tarnobrzega, bo jest na miejscu i bez sensu jest wozić ją do Warszawy, jeśli i tutaj ma szansę. Pani szuka psiaka, który rozrusza kastrata, wybiega, zapewni mu towarzystwo - więc psiak musi byc łagodny, ale tamte raczej wszystkie łagodne do psów (w koncu ciągle przebywają ze sobą). Quote
handzia Posted September 24, 2012 Author Posted September 24, 2012 Czyli raczej musi być w typie sznaucerka? Zapytam jeszcze, czy troszkę starsza może być, tak koło roku, np.? W środę jedziemy z funią, przejrzymy dokładnie wszystkie psy. Quote
Marlena:) Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 Chodzi o to, żeby była wesoła i rozruszała psiaka, najlepiej sznaucerkowata. Nasza Fifi bryka jak mała kozica, więc byłaby idealna ;) Myślę, że tam jest takich więcej.. Dzwoniło do mnie kilka osób. Dzwoniła też Pani z domu z ogrodem. Jest wielkie zainteresowanie Fifi, a przecież one tam wszystkie do siebie podobne! Większość domów z Wawy - gdyby je poogłaszać na Gumtree, myślę, ze znalałyby domy bardzo szybko, nawet te średnio zsocjalizowane ;) Quote
handzia Posted September 24, 2012 Author Posted September 24, 2012 Oj tak, jest ich tam do wyboru, do koloru ;) Większość, to mieszańce, nie takie już całkiem w typie, ale też są śliczne :) Quote
diana79 Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 super że jest takie zainteresowanie psiakami :) oby jak najszybciej wszystkie lub większość znalazło domy Quote
zadra Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 [quote name='Selenga'][B]Rozliczenie allegro:[/B] Na aukcji wystawionych było [B]200 cegiełek[/B] Zadeklarowano kupienie [B]132 cegiełek[/B] Na moje konto zapłacono za [B]112 cegiełki[/B] Na moje konto wpłynęło [B]339 zł[/B] w tym [B]3 zł[/B] za zdjęcia w formie papierowej (1 x 3 zł dopłaty na zdjęcia i znaczki) koszt wystawienia aukcji [B]22 zł [/B] prowizja allegro [B]19,80 zł [/B] [B]339 - 3 - 22 - 19,80 =[/B] [SIZE=4][B]294,20 zł[/B][/SIZE] Taką kwotę przelałam dzisiaj na konto Fundacji[/QUOTE] Bardzo dziękujemy!!!!!!!!!! Quote
zadra Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 Coś Mikropsy się nie odzywają,a dzialają w Warszawie! Quote
Recommended Posts